Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#126361 Άμα δεν θές λιτότητα μάθε να παράγεις προϊόντα και υπηρεσίες σε τιμή που να θέλουν οι άλλοι να αγοράσουν και οχι να απλώνεις το χέρι για δανεικά.

:whistlink: :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Panosss
junior gt έγραψε:Μπήκες στον κόπο να τον ρωτήσεις τι εννοεί όταν λέει ότι τα πράγματα είχαν ισορροπήσει?
Για να καταλάβω: το κριτήριο της ισορροπίας είναι άμα σου δίνουνε πίστωση οι προμηθευτές σου ?
Γιατί εγώ νόμιζα ότι το κριτήριο είναι να έχεις δουλιές.
Και το κριτήριο να έχεις δουλιές είναι να μην υπάρχει λιτότητα.
πέρασε από το μυαλό σου να ρωτήσεις τον αλουμινά σου αν οι δουλιές του είχαν μια συνεχή φθίνουσα πορεία η οποία μαθηματικά θα τον οδηγούσε στο λουκέτο είτε του έδιναν πίστωση οι προμηθευτές του είτε όχι?
Τόσο απλά είναι τα πραγματάκια αρκεί να βάλεις λίγο το μυαλουδάκι σου να σκεφτείς από το να προσπαθείς να επιβεβαιώσεις με δήθεν προσωπικά παραδείγματα του κ@λου τα πληρωμένα ρεπορτάζ του μέγκα που απευθύνονται σε ηλίθιους.

Ορίστε ο EL, απάντησε. (αν ήξερε κι ελληνικά...)
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
j.marr έγραψε:Άμα δεν θές λιτότητα μάθε να παράγεις προϊόντα και υπηρεσίες σε τιμή που να θέλουν οι άλλοι να αγοράσουν και οχι να απλώνεις το χέρι για δανεικά.

Αυτό είναι εν μέρει σωστο. Απο την αλλη υπαρχουν και οι ποσοστώσεις.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
manosky έγραψε:Τουλάχιστον θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για τσαγκάρηδες, μπαλωματούδες και λαμαρινάδες.

Εσύ προς τα που το σκέφτεσαι να το γυρίσεις; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
saxon_747 έγραψε:
j.marr έγραψε:Άμα δεν θές λιτότητα μάθε να παράγεις προϊόντα και υπηρεσίες σε τιμή που να θέλουν οι άλλοι να αγοράσουν και οχι να απλώνεις το χέρι για δανεικά.

Αυτό είναι εν μέρει σωστο. Απο την αλλη υπαρχουν και οι ποσοστώσεις.

Οι οποίες έχουν μπεί από την ΕΟΚ, από τους πιστωτές, εδώ και πολλά χρόνια, απλά εμείς εδώ το τερματίσαμε όπως έχω ξαναγράψει αφού το εμπορεύεσθαι είναι απείρως ευκολότερο και ανταποδοτικότερο από το παράγετε.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το γιατί είμαστε τώρα σε αυτά τα χάλια πρέπει να γίνει ανάλυση που θα ξεκινάει από την μεταπολίτευση και μετά, αλλά εδώ οι περισσότεροι δεν τα έχουν ζήσει και η ιστορία είναι διαφορετική από τα βιβλία και το γυαλί, έτσι φταίνε οι 5 τελευταίοι μήνες και όχι οι τελευταίοι 480.

Τι να πείς ?
Σημεία των καιρών.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
junior gt έγραψε:Μπήκες στον κόπο να τον ρωτήσεις τι εννοεί όταν λέει ότι τα πράγματα είχαν ισορροπήσει?
Για να καταλάβω: το κριτήριο της ισορροπίας είναι άμα σου δίνουνε πίστωση οι προμηθευτές σου ?
πέρασε από το μυαλό σου να ρωτήσεις τον αλουμινά σου αν οι δουλιές του είχαν μια συνεχή φθίνουσα πορεία η οποία μαθηματικά θα τον οδηγούσε στο λουκέτο είτε του έδιναν πίστωση οι προμηθευτές του είτε όχι?
Τόσο απλά είναι τα πραγματάκια αρκεί να βάλεις λίγο το μυαλουδάκι σου να σκεφτείς από το να προσπαθείς να επιβεβαιώσεις με δήθεν προσωπικά παραδείγματα του κ@λου τα πληρωμένα ρεπορτάζ του μέγκα που απευθύνονται σε ηλίθιους.

Δήθεν? Μάλλον να σου δώσω καλύτερα το τηλέφωνο του ανθρώπου να τον ρωτήσεις κι εσύ.

Γιατί εμένα μου απάντησε ότι πέρσι είχε περισσότερα έργα από φέτος και η πίστωση του έδινε τη δυνατότητα ευελιξίας χωρίς να χρειάζεται να δεσμεύει δικό του κεφάλαιο για να κινηθεί.

Το προφανές δηλαδή. Αλλά εσύ πιστεύεις ότι νταξ, και πέρσι έτσι ήταν.

< >
Άβαταρ μέλους
By manosky
mjacob έγραψε:
manosky έγραψε:Τουλάχιστον θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για τσαγκάρηδες, μπαλωματούδες και λαμαρινάδες.

Εσύ προς τα που το σκέφτεσαι να το γυρίσεις; :hmmm:

Σκέφτομαι το kickstarting. :s_cool
Άβαταρ μέλους
By vice246
#126399 Πεταλωτής… σιγουρη δουλεια και εγγυημενη πελατεία…
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#126413 edit mod
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Nikos! έγραψε:
Panosss έγραψε:Πες στο αφεντικό σου και τον συγγενή σου ότι οι 'αριστεροί' στο πετρολχεντς λένε ότι δεν υπάρχει κάνα πρόβλημα, τα πράγματα είναι όπως ήταν και πριν τις εκλογές. :iconcool:

Το ίδιο είπα στον αλουμινα που ήρθε να κλείσουμε ένα έργο στο σπίτι και μου έλεγε ότι η δουλειά έχει πέσει πάρα πολύ, οι προμηθευτές ζητάνε μετρητά πριν τη παράδοση ενώ πέρσι αυτό δεν ίσχυε και τα πράγματα είχαν ισσοροπησει.

Μα τι λες, του είπα.

< >

πες του αλουμινα σου,οτι ο διευθυντης πωλησεων μιας απο τιςμεγαλυτερες εταιριες του κλαδου στην Ελλαδα,λεει οτι σου λεει μαλακιες.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nass έγραψε:
dimviii έγραψε:
nass έγραψε:
dimviii έγραψε:
nass έγραψε:
Είδες κατευθείαν αυτό που σου 'λεγα, το "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας" mode ? Β' πληθυντικό :svivhaha:

που το εγραψα ή εννοησα αυτο? :dizzy:

Πάλι τα ίδια :slap: ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ, ότι εσύ μπαίνεις πολύ εύκολα σε τέτοιο mode και δεν το καταλαβαίνεις καν. Απόδειξη: η χρήση Β΄ πληθυντικού στο παραπάνω, απαντώντας σε μένα, ενώ απλούστερη και λογικότερη θα ήταν η χρήση Β΄ ενικού.

η χρηση του β πληθυντικου ηταν γιατι και ο Hellenic tifosi ειχε συμφωνησει με αυτο που ελεγες εσυ.
Οποτε ακυρος ο συλλογισμος σου για mode ''οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι εναντιον μας''.

ειναι η 2η φορα που προσπαθεις να αποδειξεις το ιδιο, ενω σου εχω πει οτι κατι τετοιο δεν το εχω πει ,ουτε εχω αφησει να εννοηθει.Ευχομαι να μην χρειαστει και 3η φορα.

Λυπάμαι, αυτό είναι που αποπνέουν τα γραπτά σου και είναι πολύ περισσότερα από μια περιστασιακή χρήση Β΄πληθυντικού, δε βλέπω να αλλάζει από τη μία φορά στην άλλη, όσες φορές και αν το επαναλάβεις, όσο και αν δεν το ξαναπω για να μην σε στεναχωρώ. Μπορεί να κάνω λάθος φυσικά. Ή μπορεί να κάνεις λάθος εσύ.

τελικα μολις σου λεω οτι ο β πληθυντικος ειναι λογω του οτι συμφωνουσε και ο Χελενικ τιφοζι με την αποψη σου, κανουμε μια κωλοτουμπα και λεμε και για αλλες φορες που τα γραπτα μου αποπνεουν κατι τετοιο.
Μολις σου ζητησω να μου το δειξεις δεν μπορεις να μου το δειξεις,γιατι απλα δεν υπαρχει,αλλα ετσι εσυ νομιζεις.
Θα σου ελεγα να εισαι λιγο πιο προσεκτικος με τα νομισματα.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Nikos! έγραψε:

Δήθεν? Μάλλον να σου δώσω καλύτερα το τηλέφωνο του ανθρώπου να τον ρωτήσεις κι εσύ.

Γιατί εμένα μου απάντησε ότι πέρσι είχε περισσότερα έργα από φέτος και η πίστωση του έδινε τη δυνατότητα ευελιξίας χωρίς να χρειάζεται να δεσμεύει δικό του κεφάλαιο για να κινηθεί.

Το προφανές δηλαδή. Αλλά εσύ πιστεύεις ότι νταξ, και πέρσι έτσι ήταν.

< >

Επειδή δεν είναι τι πιστεύω αλλά τυχαίνει αυτά να τα νοιώθω ο ίδιος στο πετσί μου και όχι να μου τα λέει ο αλουμινάς ή ο αφεντικός μου ή ο συγγενής μου που ειναι επιχειρηματίας σου λέω ότι φέτος είναι χειρότερα από πέρσι. Και με την ίδια πολιτική της λιτότητας του χρόνου θα είναι χειρότερα από φέτος. Και κάποια στιγμή θα κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις. Και τότε βέβαια με διαλυμένες τις σχέσεις εργασίας, με μισθούς Βουλγαρίας θα γίνουμε εργάτες των πολυεθνικών τα οποία όντως θα παράγουν 'ελληνικά' προιόντα σε ανταγωνιστικές τιμές πουλέει και ο άλλος από πάνω και νομίζει ότι αυτή είναι η ανάπτυξη και ευημερία. Ευημερία τύπου Βουλγαρίας και Μπαγκλαντές.
Άμα αυτό είναι το όνειρό σας εγώ δε θα πάρω.
Είναι μια διαπίστωση για μια προδιαγεγραμμένη πορεία αν δεν αλλάξουν τα πράγματα που δε χρειάζεται να είσαι Αινστάιν για να την καταλάβεις.