Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#121360 Επιταγή που έχει εκδοθεί από US κι έχει κατατεθεί/εισπραχθεί στην Ελλάδα ο νόμος για το Ε1 ζητάει την ισοτιμία συναλλάγματος την ημερομηνία πληρωμής.
Ποιά είναι η ημερομηνία πληρωμής; Η ημερομηνία έκδοσης της επιταγής ή η ημερομηνία κατάθεσης κι εξαργύρωσης στην ελληνική τράπεζα;
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
#121400 Λογικα η ημερομηνια εξαργυρωσης καθως εκεινη την ημερομηνια υπολογιστηκε με τι ισοτιμια θα γινει η πιστωση.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
KiloMeater έγραψε:Ενδιαφέρον άρθρο

Το θέμα είναι ποιος ξέρει τις ασυλιες αυτές να μου πει, και που τον εμπιστεύεσαι....
Θα κάνω μάλλον ότι με φωτίσει ο θεός και βλέπουμε

Ετσι για να ευθυμησουμε, η προυσταμενη της ΔΟΥ ζητησε «χαρτί» μεταφρασμένο που να λεει εξαιρούμαι της εκτακτης εισφορας.... λες και ξερει κανεις εκτος Ελλαδος αυτο τον ορο... “ Special contribution..» 
Μου φαινεται παμε για τα καλα τα περσυνα με το σχολειο του μικρου και τις βεβαιωσεις/μεταφρασεις.. ολε!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
KiloMeater έγραψε: “ Special contribution..» 

Χα, χα, χα! Άκου "Special contribution"... :lol:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#121603 Για πείτε καμία γνώμη οι ειδικοί.
Μίλησα με το λογιστή, μου λέει αν είσαι Ελλάδα λιγότερο από 183 μέρες να πας κατοίκους εξωτερικού.

Μου φαίνεται κουφό να δηλώσω φορολογική κατοικία Αυστρία τη στιγμή που εδώ έχω φορολογική ασυλία και δε Έχω πληρώσει ευρώ σε φόρους. Πότε στο Δήμο δεν είμαι γραμμένος (αλλά μπορώ να γράφω αν υπάρχει λόγος, είναι optional)

Θα πάει αύριο να ρωτήσει στην εφορία εξωτερικού Γιατί Είναι ειδική περίπτωση και δεν το ξέρει.
Άβαταρ μέλους
By manosky
Pitt έγραψε:

https://translate.google.gr/?oe=utf-8&i ... F%81%CE%B1

:twisted:
Άβαταρ μέλους
By bill33
KiloMeater έγραψε:Για πείτε καμία γνώμη οι ειδικοί.
Μίλησα με το λογιστή, μου λέει αν είσαι Ελλάδα λιγότερο από 183 μέρες να πας κατοίκους εξωτερικού.

Μου φαίνεται κουφό να δηλώσω φορολογική κατοικία Αυστρία τη στιγμή που εδώ έχω φορολογική ασυλία και δε Έχω πληρώσει ευρώ σε φόρους. Πότε στο Δήμο δεν είμαι γραμμένος (αλλά μπορώ να γράφω αν υπάρχει λόγος, είναι optional)

Θα πάει αύριο να ρωτήσει στην εφορία εξωτερικού Γιατί Είναι ειδική περίπτωση και δεν το ξέρει.

Είσαι ο μόνος Ελληνας εκεί;Το ότι είσαι αφορολόγητος κάπου το γραφει ,αυτό δεν αρκεί αν τους το προσκομίσεις;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#121622 Ίσως καταλήξουμε εκεί, έχω μια τέτοια βεβαίωση στα αγγλικά.
Αλλά πρέπει να ανακαλύψω τον τροχό ρε γμτ... Δε γίνεται μια φορά να τυχω σε έναν που να ξέρει στην εφορία να μας πει κάνε αυτό και τέλος;

Έλληνες έχει κάποιους λίγους αλλά δεν τους ξέρω Καλά. Έναν παλιό που ρώτησα είχε την κλασσική σκατοαντιμετωπιση "βρες το μόνος σου" Και καλά δεν ξέρω τα δίνω στο λογιστή μου. Άσε που έχουνε και ένα στυλ ποιος είμαι και καλά και δεν το πάω μια αυτό το στιλάκι του "έχω πιάσει τον παπά άπο τα @ρχ@δια"
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:Αν δε φορολογείσαι έξω τότε δεν υφίσταται θέμα μη διπλής φορολόγησης, θα φορολογηθεις στην Ελλάδα :innocent:
Σε καλύπτει ο ΟΗΕ από το να μη φορολογείσαι πουθενά;

Κοιτά άμα θες μη δηλώσεις τίποτα και όταν αποφασίσεις να φέρεις συνάλλαγμα από έξω κάτσε και δικαιολόγησε το τότε, αυτό δε ξέρω όμως πόσο είναι σωστό :hmmm:

Ας πουν στο πατέρα σου στην εφορία, μη νομίζεις πάντως ότι ξέμπλεξες έτσι απλά με την Ελλάδα :twisted:

Και μπορεί να ακούσεις πολλές απόψεις πάνω στο θέμα, ακόμα και απο εφοριακούς

ΥΓ δες κι αυτό

http://www.kremalis.gr/el/news/666-h------

Αυτό ισχύει κι αν κάνεις δήλωση στο εξωτερικό αλλά δεν πληρώνεις φόρο λόγω αφορολογητου ?
Ζητάνε εκκαθαριστικο από το εξωτερικό σαν δικαιολογητικό ή αρκεί αντίγραφο φορολογικής δήλωσης?
Βασικά αν έγραφες τα δικαιολογητικά που χρειάζεται θα σου ήμουν υποχρεος γιατι άκρη δεν βρίσκω.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
manosky έγραψε:
Pitt έγραψε:

Ναι βρε, ξέρω αγγλικούλια, αλλά μου φάνηκε αστεία η εικόνα να ζητάει ο KiloMeater "χαρτί" από Αυστριακό ΔΥ που να λέει ότι δεν είναι υπόχρεος καταβολής "special contribution". :lol:

Thank you for your... contribution anyway!
Άβαταρ μέλους
By bill33
KiloMeater έγραψε:Ίσως καταλήξουμε εκεί, έχω μια τέτοια βεβαίωση στα αγγλικά.
Αλλά πρέπει να ανακαλύψω τον τροχό ρε γμτ... Δε γίνεται μια φορά να τυχω σε έναν που να ξέρει στην εφορία να μας πει κάνε αυτό και τέλος;

Έλληνες έχει κάποιους λίγους αλλά δεν τους ξέρω Καλά. Έναν παλιό που ρώτησα είχε την κλασσική σκατοαντιμετωπιση "βρες το μόνος σου" Και καλά δεν ξέρω τα δίνω στο λογιστή μου. Άσε που έχουνε και ένα στυλ ποιος είμαι και καλά και δεν το πάω μια αυτό το στιλάκι του "έχω πιάσει τον παπά άπο τα @ρχ@δια"

Ρωτα τον ποιος είναι ο λογιστης του.Ρωτα και τους αλλους εκει.Κανονικά πρέπει να έχεις καποιο χαρτι που να λεει ότι με βαση την Χ διακρατικη συμφωνια οι υπάλληλοι του ΟΗΕ δεν φορολογούνται.
Τωρα για τις εφορίες ............ πολλες φορες δεν ξερουν τα βασικά θα ξέρουν κάτι τόσο "περιεργο";
Άβαταρ μέλους
By nass
KiloMeater έγραψε:Ίσως καταλήξουμε εκεί, έχω μια τέτοια βεβαίωση στα αγγλικά.

IMO αν είσαι όντως κάτοικος εξωτερικού (που είσαι, η κατοικία σου ΔΕΝ είναι μέσα στο χώρο του ΟΗΕ...) είναι βλακεία και ρίσκο το να μην πας στη ΔΟΥ Εξωτερικού. Δεν έχεις κανένα λόγο να μείνεις σε κανονική ΔΟΥ, στη ΔΟΥ Εξωτερικού είναι οι μόνοι που δεν θα σε πρήξουν με |λογοκρισία| όπως αυτή που ανέφερες.

EDIT: Τώρα που το σκέφτομαι το ρίσκο είναι αυτό που έχει συζητηθεί σε άλλα θέματα, να σου φορτώσουν τεκμήρια επειδή έχεις έστω και 1€ εισόδημα από τόκους ή κανά ενοίκιο :hmmm: Αλλά αυτό δεν το γλυτώνεις σε όποια ΔΟΥ και αν είσαι οπότε τι είχες τι έχασες
Τελευταία επεξεργασία από nass και 09 Ιουν 2015, 22:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
KiloMeater έγραψε:Αλλά πρέπει να ανακαλύψω τον τροχό ρε γμτ...

Και καλά δεν ξέρω τα δίνω στο λογιστή μου.

:iconcool:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#121744 Λοιπον, εγγραφα νομους συμβασεις κτλ να δικαιολογησω την απαλλαγη εχω πολλα, το θεμα ειναι σε ποιο πεδια να βαλω τα εισοδηματα απο OHE για να μην παιξει εκτακτη εισφορα, ξερει κανεις ποιο πεδιο του Ε1 δικαιολογει κατι τετιο?
http://www.capital.gr/story/914853
Έτσι δεν προσμετρώνται για την επιβολή εισφοράς τα εξής εισοδήματα:...
«αποδοχές και απολαβές που καταβάλλει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών(ΟΗΕ) στους υπαλλήλους του, που υπηρετούν στο εξωτερικό, για τις οποίες έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του πέμπτου άρθρου τμήμα 18(β) της Σύμβασης για τα προνόμια και Ασυλίες των Ηνωμένων Εθνών της 13-2-1946, που κυρώθηκε με τον ν.412/24.09.1947 ΦΕΚ Α΄205, με βάση τις οποίες απαλλάσσονται από τον φόρο της εθνικής νομοθεσίας.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Pitt έγραψε:
manosky έγραψε:
Pitt έγραψε:

Ναι βρε, ξέρω αγγλικούλια, αλλά μου φάνηκε αστεία η εικόνα να ζητάει ο KiloMeater "χαρτί" από Αυστριακό ΔΥ που να λέει ότι δεν είναι υπόχρεος καταβολής "special contribution". :lol:

Thank you for your... contribution anyway!

Δέν είναι απλά αστείο, είναι εντελώς παράλογο. Απο που κι ως πού ο ξένος θα βεβαιώσει την υποχρέωση ή μη της καταβολής ενός ελληνικού φόρου. :dizzy: