Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#85825 Όχι μερικώς, οι κανονικές λάμπες έχουν συγκεκριμένη ισχύ και όχι ότι θέλει ο καθένας.

Πχ, μια ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Η4 έχει 55/60 βατ.
Αυτές που βγάζουν παραπάνω δεν είναι εγκεκριμένες λάμπες, συνήθως γράφουν για χρήση εκτός δρόμου.

Σε πολύ παλιά αυτοκίνητα με μεταλλικά φανάρια και γυαλί, βάζεις όσα βατ μπορεί να αντέξει η καλωδίωση.
Δεν είναι εγκεκριμένη χρήση αλλά δεν θα χαλάσει το φανάρι.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#85862 Όντως το ECE R37 γράφει ότι για Η1 και Η7 που μας ενδιαφέρουν εδώ, η nominal αποδεκτή ισχύς είναι 55W στα 12V. Από την άλλη όμως, η PIAA αναφέρει στο site της ότι η σειρά Hyper+ (που μας ενδιαφέρει) έχει power draw 55W, αλλά παράγει φως σαν μια "απλή" λάμπα 110W. Υποθέτω ότι για αυτό το λόγο αναφέρει ότι η σειρά Hyper+ είναι E-Marked για χρήση δρόμου και συνάδει με την ECE R37. Βέβαια, αν πας στη σελίδα της Hyper+ σειράς, στο πινακάκι με τις διαφορετικές εκδόσεις (Η1, Η4, Η7 κλπ), όλες τις δείχνει ως λάμπες για Off-road χρήση :hmmm:

Άρα υπάρχει μια σχετική ασάφεια σχετικά με τις PIAA -και υποθέτω για όλες τις αντίστοιχες 55/60W-100/110W λάμπες αλογόνου- καθώς αν το power draw είναι όντως 55W τότε μπορεί να θεωρηθούν σύννομες με την R37, εξ'ου και η αναφορά των PIAA, Philips κλπ σε E-marked λαμπτήρες.

Όσο για το πρακτικό κομμάτι του θέματος, όλες αυτές οι λάμπες αναφέρουν ότι είναι συμβατές για χρήση σε polycarbonate φανάρια, όλοι λένε ότι το power draw και η αναπτυσσόμενη θερμοκρασία είναι πανομοιότυπα με εκείνα μιας λάμπας 55W, ενώ το polycarbonate δεν έχει κανένα πρόβλημα μέχρι και τους 140-150 βαθμούς Κελσίου, άρα δεν τίθεται θέμα για τις θερμοκρασίες των λαμπτήρων.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#85867 στο r5 gt επειδη ειχε καντηλια και οχι φωτα,φιλος ηλεκτρολογος ειχε τοποθετησει ενισχυτη φωτων,αλλαξε με πιο μεγαλης διατομης τα καλωδια,και μου ειχε βαλει καποιες trifa 100/110 watt.
τα φαναρια ηταν γυαλινα βεβαια.Το αποτελεσμα εντυπωσιακο.Δεν ειχα δει παντως ενοχληση απο τους απεναντι.Οι λαμπες εγραφαν πανω στο κουτι ''not for use in europe'' παντως.
οι καθρεπτες δεν επαθαν κατι.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#98054 Τελικά κατέληξα στις WhiteVision, δεν ήθελα το μπλεδίζον άσπρο των Blue ούτε φυσικά το ακόμα πιο μπλε των Diamond. Διαφορά σημαντική βέβαια (από 3200 στους 4300), αλλά για απόδοση θα πρέπει να τα δουλέψω βράδυ για να τις δω....
Άβαταρ μέλους
By xenos
The Ace έγραψε:Τελικά κατέληξα στις WhiteVision, δεν ήθελα το μπλεδίζον άσπρο των Blue ούτε φυσικά το ακόμα πιο μπλε των Diamond. Διαφορά σημαντική βέβαια (από 3200 στους 4300), αλλά για απόδοση θα πρέπει να τα δουλέψω βράδυ για να τις δω....

feedback! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#106208 To πιστεύεις ότι δεν έχω βγάλει τη Γαλλίδα ένα βράδυ έξω να δω πως φωτίζουν οι νέες μου λάμπες ? :oops:

Το μοναδικό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει σημαντική διαφορά από το κίτρινο των stock, τουλάχιστον στο τοίχο του γκαράζ φαινόταν να έχουν μεγαλύτερη διάχυση, και δεν φαίνονται περίεργα -κάθε άλλο- μέσα στα φανάρια. Αυτά για την ώρα....
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#106395 Εχοντας Crystal Vision 4.300 εδω και 2 χρονια μονο τα καλυτερα εχω να πω... :)
Το μονο αρνητικο ειναι οτι καιγονται καθε 1,5-2 χρονια.. ειμαι ηδη στο δευτερο ζευγαρι δηλαδη.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#111471 Έχει σημασία και πόσο συχνά κυκλοφορείς νύχτα. Εγώ από τότε που έκανα παιδί κυκλοφορώ ελάχιστα νύχτα!
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
KiloMeater έγραψε:
Orestis.D έγραψε:.... καθημερινα νυχτα.

Καλό :-)

Άβαταρ μέλους
By glf
#122285 πριν λίγο καιρό κάηκε η μια λάμπα στο focus, της μεσαίας σκάλας, H7. είδα ότι ήταν osram αρχικής τοποθέτησης. ε δε βαριέσαι πήρα και έβαλα osram NBU - nightbraker unlimeted. Στον.. τοίχο του γκαράζ τουλάχιστο δεν είδα την παραμικρή διαφορά. Μπαίνω στην osram και κοιτάω specs. ρε οι αθεόφοβοι, όλα μα όλα είναι ίδια τα στοιχεία! και η φωτεινότητα και όλα.
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#144699 Δεν ξερω που να το γράψω, αρα ας το γράψω εδω.

Μεσα στο αμαξι, ανάμεσα στις ταχύτητες και στο χειρόφρενο, εχει μια κονσόλα που ελέγχεις τα εξωτερικά φώτα (καπώ - σχάρας), αυτη η κονσόλα ειναι ναυτικού τυπου μάρκας Lalizas, άλλα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ειχε γαμησει τις ασφάλειες σε σημειο που ήθελε αλλαγη ολόκληρη.

Βρήκα με την πρώτη στον Γερακα μια ολόιδια.
Παω να την βαλω, κανω κλασικα την |λογοκρισία| μου, τσακ μου καιει ασφαλεια κατω απο το ταμπλό... Άντε βρες την, με πιάνει και ενα άγχος και παω σε ηλεκτρολόγο.

Φτάνω ψιλά στην Κλεισθενους (τέρμα με Αναπαυσεως), σε εναν που ειδικεύεται στα εκτός δρόμου, του λέω τι θέλω, βαριεστημένα βγαίνει να δει και αυτος.
Α μου κανει, πρεπει να μου το αφήσεις εδω να το κοιτάξω, να δω που πανε οι καλωδιωσεις και τα λοιπά.
Του λέω πόσες ωρες και ποσο θα παει. Ε μπορει και μια ωρα, μπορει και τρεις και κάπου 50€-60€. Αλλα θα το αφήσεις και θα φύγεις, αλλα μεχρι τις πέντε γιατι κλείνω για διακοπές. Οκ του λέω τα λέμε...

Παω πιο κατω παλι στην Κλεισθένους απέναντι απο την BP, λέω στο παλικάρι τι και πως και μου λεει, περίμενε να κατεβάσω μια μίζα και στο κοιταω.
Έκανα δυο τσιγάρα, έρχετε, το κοιτάει, μου το φτιάχνει, μου αλλάζει και ασφαλεια, το τεστάρουμε, ολα οκ.
Του λέω τι σου χρωστάω; Ε μου λεει, τι να σου πω, δωσε 10€.

Καταλάβατε ποιος ειναι ο πραγματικός επαγγελματιας.

Η κριση μας φταίει!