Αντιλαμβανόμαστε πάντως πως από την μεριά του Μπόμπολα και των συνεταίρων του υπάρχει συγκεκριμένο συμφέρον, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που τον έχουν κάποιοι στην μπούκα τι συγκεκριμένο συμφέρον έχει; Να δείξει πως προστατεύει το περιβάλλον; Αφού οι Έλληνες το έχουν γραμμένο στα @@ τους.
Άρα, τι κερδίζει με το να παίρνει ας πούμε το μέρος της μιας πλευράς; Γιατί να μην είναι "έξυπνος" σαν τους προηγούμενους και να στηρίζει την εξόρυξη;![]()
Η στρατηγική είναι η πατροπαράδοτη "Στήσε ξόβεργες Πανάγο κι ότι πιάσεις πάρτο και φάτο".
Όπως έπραξε σε διάφορα άλλα μέτωπα: Κερατέα, Δεν πληρώνω, Καθαρίστριες κλπ
Αναλόγως με το πώς έπαιρνε βράση η μανέστρα, το κόμμα συνέχιζε ή έπαυε να ασχολείται.
Πχ όταν συνειδητοποίησαν ότι στο Δεν πληρώνω θα αρχίσουν να μαζεύουν φάπες (όσο άρχισαν να πέφτουν βροχή τα πρόστιμα στα διόδια), την έκαναν με ελαφρά.
Στο θέμα ορυχεία για να βάζουν ακόμα και σήμερα το πληρωμένο τους μέσο να συντάσσει λογοτεχνήματα για να ρίξει λάσπη στους εργαζόμενους εκεί, καταλαβαίνει κανείς ότι το πράγμα έχει ψωμί ακόμα.
Όπως είπε και ο Μπαναότης "Δεν εκβιαζόμαστε από καμία ομάδα εργαζομένων"... εκτός αν είναι καθαρίστριες.
Πχ αν δεν ήταν ο Μπόμπολας στη μέση, πανευκολούρα είχαν στήσει και πανηγύρι με live Κραουνάκη, Λάκη, Χαρούλα και αδερφούς Κατσάμπα.
Σοβαρή τοποθέτηση και στρατηγική πάντως δεν υφίσταται.
kacey έγραψε:Γιατι?
Σε φιλοσοφικό επίπεδο, επειδή θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει σε οργανωμένη κοινωνία (δήθεν) πολιτισμένων και νοημόνων όντων, κόσμος σε εξαθλίωση.
Σε πραγματιστικό/οικονομικό επίπεδο, επειδή το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 98% του πλούτου. Νομίζω αυτό από μόνο του αρκεί.
Anonymous Founder έγραψε: ο ΣΥΡΙΖΑ που τον έχουν κάποιοι στην μπούκα τι συγκεκριμένο συμφέρον έχει; Να δείξει πως προστατεύει το περιβάλλον; Αφού οι Έλληνες το έχουν γραμμένο στα @@ τους.
Άρα, τι κερδίζει με το να παίρνει ας πούμε το μέρος της μιας πλευράς; Γιατί να μην είναι "έξυπνος" σαν τους προηγούμενους και να στηρίζει την εξόρυξη;
Πουλανε "αγωνιστικο" κουτοχορτο στους ψηφοφορους τους. Το εξυπνο που εχει κατεφερει η Αριστερα βεβαια, ειναι οτι εχει καταφερει και το κανει χωρις να πληρωνει φραγκο, μονο με το μπλα μπλα.
Ο καθε Μπομπολας σε αυτο ειναι πολυ πισω, με μπλα μπλα τα πουλμαν δεν κινουνται. Αμα καταφερει ο καθε Μπομπολας και βρει το κολπο να δουλευουν ολα με το μπλα μπλα, θα γινουμε ΕΣΣΔ και αυτος θα αφησει μυτερο γενακι, ή παχια μουστακα, αναλογως τα γουστα του.
manosky έγραψε:Κατηγορία είναι η καταδίκη; Σε ποιο κράτος, έτσι για να μάθουμε και λίγο συγκριτικό δίκαιο;![]()
Στο quoted για κατηγορία μιλάει. Έχεις διαβάσει (ή έστω έχεις κάποιο λύγκα) που να αναφέρει ότι βρέθηκε ένοχη στη δίκη;
Κάτι μου λέει ότι αν υπήρχε καταδίκη θα έλεγε ότι "είχε καταδικαστεί για..." και όχι "είχε κατηγορηθεί για..."
Τώρα, αν εσύ διάβασες κάτι διαφορετικό
mjacob έγραψε:manosky έγραψε:Κατηγορία είναι η καταδίκη; Σε ποιο κράτος, έτσι για να μάθουμε και λίγο συγκριτικό δίκαιο;![]()
Στο quoted για κατηγορία μιλάει. Έχεις διαβάσει (ή έστω έχεις κάποιο λύγκα) που να αναφέρει ότι βρέθηκε ένοχη στη δίκη;
Κάτι μου λέει ότι αν υπήρχε καταδίκη θα έλεγε ότι "είχε καταδικαστεί για..." και όχι "είχε κατηγορηθεί για..."
Τώρα, αν εσύ διάβασες κάτι διαφορετικό
Τοτε γιατι διαγραφηκε απο τη σχολη?
β) και τι με νοιάζει εμένα; Από το quoted (μου) είναι απόλυτα σαφές ότι δεν καταδικάστηκε. Εκτός κι αν πραγματικά πιστεύεις πως αν όντως είχε καταδικασθεί δεν θα το έγραφε, θα έμενε στο "κατηγορήθηκε". Και αφού κατηγορήθηκε και δεν καταδικάστηκε, τι μας μένει;
edit α ναι και
γ) Το σχόλιο αφορούσε αυτό:
giannik1977 έγραψε:εεεε εντάξει , κατηγορήθηκε για κατοχή εκρηκτικών υλών , δεν πάει να πει ότι τις κατείχε κιόλας...![]()
Στο οποίο ΦΥΣΙΚΑ και η απάντηση είναι ότι "ναι δεν πάει να πει ότι τις κατείχε κιόλας".
Και το γελάκι παντελώς άσχετο, να καταργήσουμε τα δικαστήρια τότες, να αφήσουμε μόνο τους αστυνομικούς να αποφασίζουν.
mjacob έγραψε:α) διαγράφτηκε; Μέχρι πρότινος είχα την εντύπωση ότι "ποτέ και κανένας δεν έχει διαγραφεί". Ή τουλάχιστον έτσι έκραζαν ορισμένοι.
β) και τι με νοιάζει εμένα; Από το quoted (μου) είναι απόλυτα σαφές ότι δεν καταδικάστηκε. Εκτός κι αν πραγματικά πιστεύεις πως αν όντως είχε καταδικασθεί δεν θα το έγραφε, θα έμενε στο "κατηγορήθηκε". Και αφού κατηγορήθηκε και δεν καταδικάστηκε, τι μας μένει;
καλα, το α) το προσπερναμε χωρις σχολιο.
τωρα που το σκεφτομαι, και το β) δεν παει πισω**,
αλλα εστω: για να διαγραφηκε σημαινει οτι υπηρχαν αποδειξεις οτι η πρυτανεια (ή ο αρμοδιος υπευθυνος) πειστηκε οτι εκανε τη |λογοκρισία| ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΗΣ, κοινως κουραφεξαλα επανασταση, για προσωπικο οφελος ηταν η φαση.
Λες να ηταν προβοκατσια
**ΡΕ ΣΕΙΣ, ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Ο MJACOB ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΝΑ ΑΝΙΨΑΚΙ ΤΟΥ?
Nikos! έγραψε:j.marr έγραψε:Γι αυτό έφυγαν οι προηγούμενοι. Και καλώς. Βέβαια οι νέοι που ήρθαν τα έχουν σκατώσει τόσο πολύ που έχει περισσότερο γέλιο.![]()
Δεν αγχώνομαι πάντως. Ο μέσος ΕΛ πάντα ψευτοτσαμπουκάς ήταν μέχρι να φάει τη σφαλιάρα. Αυτό εκπροσωπεί ο Συριζα.
Διμβιιι νομίζω διαφωνεί μαζί σου και πιστεύει ότι οι προηγούμενοι να είχαν κάνει περισσότερο σκατά.
Τώρα είμαστε στην ανάπτυξη.![]()
εχεις γινει ρομπα μια φορα που εβαζες ψεμματα στο στομα μου.Δεν σου εγινε μαθημα ρε ψευτρακο?
kacey έγραψε:
αυτο που εχει μεγαλη πλακα ειναι οτι αδυνατεις να διαχωρισεις το "επισημαινω μια πραγματικοτητα" απο το "υποστηριζω αυτους που το εκαναν, επειδη επισημαινω μια πραγματικοτητα". Δεν αναφερομαι στο παραπανω περι κτιριων.
για τα κτιρια μιλαγαμε,οχι επι παντος επιστητου.
Για τα κτιρια που χανει το κρατος με το ξεπουλημα εκατομμυρια αλλα δεν βγαλατε αχνα ακομα και τωρα,αλλα για το αν δηλωσε το ενοικιο των 10 ημερων η γυναικα του Βαρουφακη μας ειχες ζαλισει edit mod.[Admin] με 30 ερωτησεις,απο το καημο σου μην χασει το κρατος 100-200? ευρω.
Αυτο εχει πλακα Κεισι.
Μια χαρά δεν είναι το κείμενο χωρίς την συγκεκριμένη λέξη; Μην την χρησιμοποιήσεις ξανά, μια χαρά βγαίνει το νόημα και χωρίς αυτήν. Την επόμενη φορά, θα έχει warn, την εμπεδώσαμε, φτάνει. [Admin]
Που να το καταλαβεις ομως εσυ αυτο, που καταλαβαινεις μονο το "οποιοι δεν ειναι μαζι μας, ειναι εναντιον μας"...
REALZEUS έγραψε:kacey έγραψε:Γιατι?
Σε φιλοσοφικό επίπεδο, επειδή θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει σε οργανωμένη κοινωνία (δήθεν) πολιτισμένων και νοημόνων όντων, κόσμος σε εξαθλίωση.
Σε πραγματιστικό/οικονομικό επίπεδο, επειδή το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 98% του πλούτου. Νομίζω αυτό από μόνο του αρκεί.
Στο πρωτο: κανεις δεν ειπε "να υπαρχει εξαθλιωση". Εσυ εισαι αυτος που το πας στα ακρα. Για το δευτερο, νομιζω οτι εισαι υπερβολικος στα νουμερα, αλλα και ετσι να ειναι δεν αναιρει αυτο που λεω: για οσο μενει για εμας τους κακομοιρηδες υπολοιπους, προτιμω να υπαρχουν "διαβαθμισεις" και να προσπαθω να ειμαι οσο πιο ψηλα γινεται, παρα να μου επιβαλλει καποιος τεχνητα να ειμαι ιδιος με ολους τους αλλους οποτε στα @@ μου ολα.
kacey έγραψε:Στο πρωτο: κανεις δεν ειπε "να υπαρχει εξαθλιωση".
Στην πράξη υπάρχει εξαθλίωση και είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης του πλούτου στα χέρια λίγων.
kacey έγραψε:προτιμω να υπαρχουν "διαβαθμισεις" και να προσπαθω να ειμαι οσο πιο ψηλα γινεται, παρα να μου επιβαλλει καποιος τεχνητα να ειμαι ιδιος με ολους τους αλλους οποτε στα @@ μου ολα.
Εγώ πάλι προτιμώ να υπάρχει διαμοιρασμός αυτού του τεράστιου πλούτου. Η δήθεν υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής είναι η παγίδα του καπιταλισμού.
Ωραια, απο το "ελαχιστοι εχουν σχεδον τα παντα, και για αυτο αρκετοι αλλοι ειναι εξαθλιωμενοι" μεχρι το "να ειναι ολοι ιδιοι*", δεν υπαρχουν αλλες βαθμιδες? Στο διαμοιρασμο αυτου του πλουτου δεν μπορουν να υπαρχουν διαβαθμισεις?
*το ερωτημα ειναι εντελως φιλοσοφικο γιατι αυτο που λες προφανως δεν μπορει να υπαρξει, για απλους λογους. Οι ανθρωποι παντα θα θελουν το καλυτερο και παντα θα θελουν να εχουν περισσοτερα και καλυτερα πραγματα απο το διπλανο τους. 2ον, ελα πεισε καποιον πχ να επιχειρησει (με οποιο ρισκο απαιτει αυτο) αμα ειναι να βγαζει τα ιδια με τον οικοδομο των 500 ευρω. 3ον τα ΠΑΝΤΑ γυρω σου και ΚΑΘΕ προοδος ειναι αποτελεσμα της προσπαθειας καποιων που ηθελαν να βγαλουν λεφτα, περισσοτερα λεφτα απο αυτους που δεν προσπαθησαν για να δημιουργησουν αυτα.
ΥΓ αμα εφαρμοζοταν αυτο που λες, λες να υπηρχε η Ferrari?
kacey έγραψε:Ο "καημος" μου ειναι να μη μου κουνανε το δαχτυλο και να μη το παιζουν διαφορετικοι αυτοι που ειναι ιδιοι με τους προηγουμενους που ηταν χαλια και λαμογια.
ε οχι και ιδια τα υποτιθεμενα 200 ευρω, που ΘΑ εχανε το κρατος, αν δεν ΘΑ δηλωνε η γυναικα του Βαρουφακη το ενοικιο του εξοχικου της το 2015,με το μισο τρις χρεος,την 26% ανεργια και τον διορισμο 2-3 εκατομμυριων ψηφοφορων διαχρονικα ισια και ομοια με τον διορισμο των 1-2-3 ατομων εμπιστοσυνης διπλα σε εμπιστευτικες θεσεις.
kacey έγραψε: Που να το καταλαβεις εσυ αυτο, που καταλαβαινεις μονο το "οποιοι δεν ειναι μαζι μας, ειναι εναντιον μας" ομως...
καθολου ετσι δεν το βλεπω.Μεροληπτικο κραξιμο βλεπω,βλεπω ανησυχια για 100-200 ευρω,ενω οταν χανονται δεκαδες εκατομμυρια( που εχεις πληρωσει και εσυ και εγω) δεν σου γενιεται εκει καμια 'απορια''.

