skous έγραψε:Μια χαρά είναι σε κατάψυξη, αρκεί να τις αποψύξεις σωστά. Μιλάω πάντα για ψήσιμο σε bbq (υγραερίου ή μη)
Μπορείς επίσης να αρχίζεις να πειραματίζεσαι με σίτεμα, αλλά αυτό θέλει $$ για να το μάθεις σωστά.
Ποια ειναι η σωστη αποψυξη? Εγω οταν θελω να φαω κατι αυριο, σημερα θα το βγαλω απο την καταψυξη στο ψυγειο και λιγες ωρες πριν το μαγειρεμα (αναλογα με το ποσοστο του ξεπαγωματος) το βγαζω εκτος ψυγειου.
Οσο για το σιτεμα εχω βρει μια δικια μου "πατεντα". Προσεξα οτι στο κατω ραφι, τα παγωνει πιο πολυ. Δηλαδη το κρεας το κανει αναμεσα σε παγωμενο και κατεψυγμενο. Ακομα κι οταν το πιανεις ειναι μισοσκληρο κι οχι τουβλο. Αν βαλω εκει μια μπριζολα και τη γυρναω κιολας καθε μερα, σε κανενα 10ημερο (δε ρισκαρω παραπανω) εχει σκουρυνει το χρωμα οπως το θελω και φυσικα χωρις το παραμικρο ιχνος αλλοιωσης. Βασικα δεν το λες και σιτεμα, απλα κερδιζω μερικες μερες ζωης...
Η σωστη δουλεια φυσικα ειναι με κανενα ψυγειο ξηρης ωριμανσης κρεατος, αλλα απ' οτι ειδα τα φθηνοτερα κανουν 2-3 χιλιαρικα, οποτε το ξεχναω προς το παρον. Αυτο ειναι ενα ακομα πραγμα που εχω προσθεσει στη διαρκως αυξανομενη γουις λιστ μου