- 18 Ιαν 2021, 13:58
#686929
Μόνον σε ελάχιστα μαγαζιά θα παραγγείλω μοσχαρίσια στην Ελλάδα γιατί το medium σημαίνει συνήθως καμμένο. Την τελευταία φορά που έφαγα τίμια μπριζόλα, ήταν στους εξωτικούς Ασπραγγέλους Ιωαννίνων, όπου έγινε ο εξής διάλογος:
-Έχουμε και πολύ ωραίο ντόπιο μοσχάρι για μπριζόλα.
-Μπα, όχι ευχαριστώ.
-Κάτσε ρε φίλε, είναι πολύ ωραίο και είμαι και μάστορας στο ψήσιμο. Πες μου πως το θέλεις και στο κάνω.
-Α, θα το πάμε ανάποδα: εσύ πώς θα την προτιμάς για τον εαυτό σου.
-Εγώ είμαι στο medium-rare με περισσότερο στο rare.
-OK, δεκτόν, φέρε μία.
Ήταν πολύ καλή. Medium σίγουρα και όχι rare, αλλά απολαυστικότατη!
Για Αθήνα, τα έχουμε πει πολλές φορές: Kozis στα Μελίσσια.
https://el.kozis.com/Μείνετε μακριά από την Αρτζεντίνα στον Μαραθώνα, που είναι διάσημη επίσης. Δεν κατάλαβα το λόγο. Μάλλον γιατί κακοποιεί συστηματικά το μοσχάρι, καίγοντάς το μέχρι να μην τρώγεται. Μια φορά πήγαμε (πριν 3 χρόνια περίπου δεν θυμάμαι) και φύγαμε νηστικοί.