Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#696411 Ωωωωωωωω!

Μου τρέχουν τα σάλια! :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#697967 για ταραμά με πιο απαλή υφή απ' τους ψωμένιους: https://caruso.gr/taramosalata-ladi/
στα υλικά προσοχή στο λεμόνι, με δυο-δυόμισι που έχει βγαίνει αρκετά ξινός.
παρομοιώς και για τον ταραμά, ανάλογα με την αλμύρα που έχει θέλει ρεγουλάρισμα στα γραμμάρια.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#698139 Πρώτη φορά την βλέπω ως ουγγαρεζα αυτήν, πολίτικη την ξέρω (και τρώω, από τις αγαπημένες μου).
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#698194 Σωστά, πολίτικη είναι :eat: . Η ουγγαρέζα είναι η Βουδαπέστης. Αμάν εκεί πάνω ν΄ αλλάζετε το κάθε τι :lol:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#700201 Μια εξαιρετική συνέντευξη τόσο για αυτά που λέει, όσο και για το ποιόν του ανθρώπου.

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος, ένας από τους 100 καλύτερoυς σεφ στον κόσμο, μιλά στη LIFO
O δημιουργός του «Sushimou», ο οποίος βραβεύτηκε φέτος στο Chefs World Summit, αφηγείται τη ζωή του και όσα του δίδαξε ένα καθοριστικό ταξίδι στην Ιαπωνία.
https://www.lifo.gr/proswpa/athenians/o ... 1617133914

Καλό φαγητό είναι το γκουρμέ, κι όταν λέμε γκουρμέ, εννοούμε φαγητό περιποιημένο. Πάντα λέω στους μάγειρες «φτιάξ' το σαν να έχουν έρθει οι δικοί σου άνθρωποι να τους περιποιηθείς». Το σουβλάκι π.χ. πρέπει να το ρίξουν στη σχάρα την ώρα που θα το ζητήσεις. Όταν βλέπεις προψημένα σουβλάκια είναι σαν να τα έχουν ξεπετάξει. Το γκουρμέ σουβλάκι είναι το φρεσκοψημένο, δεν είναι αυτό με τις πολλές σάλτσες, πρέπει να περιμένεις. Η ευθύνη για το πρόχειρο δεν είναι μόνο του μαγαζάτορα. Πρέπει να είναι σωστά κομμένη και χωρίς πράσινα μέρη η ντομάτα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, να είναι περιποιημένο. Μαγείρεψε όπως θα το έκανες για κάποιον που αγαπάς, μην τον ξεπετάς τον άλλον.


Sushi σημαίνει «ξιδάτο ρύζι» και sashimi, «λεπτές φέτες από κάτι ωμό», συνήθως από ψάρι. Οι Έλληνες δεν το ξέρουν αυτό, λένε «πάμε να φάμε sushi» και τρώνε sashimi. Νομίζω ότι γενικά ο Έλληνας δεν ξέρει να φάει, αλλά θέλει να του λες ότι ξέρει. Βλέπεις κόσμο που πραγματικά ξέρει, κόσμο που ταξιδεύει, αλλά ταυτόχρονα βλέπεις κόσμο που επιβραβεύει μαγαζιά με τα ίδια και τα ίδια. Η αλήθεια είναι ότι και με μέτριο φαγητό, αν έχεις καλή παρέα, καλά θα περάσεις. Είμαστε τυχεροί πάντως, έχουμε πολύ καλά υλικά.


Αγαπημένα μου υλικά είναι τρία ψάρια που μου αρέσουν πολύ: το σαφρίδι, το μπαρμπούνι και η παλαμίδα. Όνειρό μου είναι να βγάλω τελείως το λαβράκι, τον τόνο και τον σολομό, που είναι τα στάνταρ πιάτα, από το μενού και να έχουμε καθαρά ελληνικά υλικά. Πολλές φορές λέω ότι είμαστε ψαρομάγαζο, και το λέω ως κομπλιμέντο. Είμαστε μια ψαροταβέρνα που φτιάχνει τα ψάρια διαφορετικά. Το Sushimou έχει δώδεκα θέσεις και πολλές φορές με ρωτάνε αν θα το επεκτείνω, αν θα το μεγαλώσω ή αν θα κάνω κι άλλο μαγαζί. Η αλήθεια είναι ότι αν νιώσω πως κάνω καλύτερο sushi, θα ήθελα να έχω λιγότερα καθίσματα. Να κάνω πιο καλή την εμπειρία, να τους κρατάω λίγο περισσότερο, να κάνω το προϊόν μου καλύτερο. Πίστεψέ με, το μαγαζί μου το θεωρώ μεγάλο που έχει 12 θέσεις. Για καλό ψάρι το θεωρώ μεγάλο.


Στόχος μου είναι να ζήσω μια καλή ζωή, δεν έχω βλέψεις για παραπάνω, τώρα έχω τα βασικά και κάτι παραπάνω. Μπορώ να σου πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος αυτήν τη στιγμή από τη ζωή μου. Το 2009 είχα περάσει ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας. Κι από τότε λέω κάθε μέρα «όσο είμαι υγιής, δεν φοβάμαι τίποτα». Έχω πηδήξει τρεις φορές από αεροπλάνο με αλεξίπτωτο, το οποίο με έχει δυναμώσει πάρα πολύ. Όταν πέρασε μία πενταετία από την αρρώστια μου και ήμουν καλά, πήγα με έναν φίλο μου και πετάξαμε στην Κωπαΐδα με αλεξίπτωτα. Όχι αυτό που είσαι δεμένος με τον δάσκαλο, σε κρατάει μέχρι να ανοίξει το αλεξίπτωτο και μετά σε αφήνει.


Δεν βαριούνται να κάνουν το ίδιο, να παραδίδουν την τέχνη από τον πατέρα στον γιο: κάποιο μαγαζί φτιάχνει 200 χρόνια λουκουμάκι, άλλο κοτόπουλο σούπα, άλλο χέλι, άλλος φτιάχνει μαχαίρια. Και είναι όλα τα μαγαζιά σαν το δικό μου, 10-15 άτομα στην μπάρα, σε βλέπει ο άλλος, προσέχει τι θέλεις, συμμετέχεις κι εσύ, βλέπεις. Είναι έτσι ο τρόπος ζωής τους, τρώνε πιο συχνά μόνοι τους, ενώ εμείς δεν βγαίνουμε εύκολα να φάμε μόνοι μας. Μένουμε στο σπίτι μας να φάμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις σε ένα μαγαζί και να μην ουρλιάξουν το «καλώς ήρθατε», δεν θα σου πουν ένα ξεψυχισμένο «καλησπέρα», είναι θέμα αρχής. Και είναι δύσκολο να φας άσχημα στην Ιαπωνία.


Εικόνα

Απλά συγχαρητήρια στο παλικάρι. Έχω τις ίδιες απόψεις σε πολλά από όσα λέει.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#704468 Θα ήθελα να πάρω μια ψησταριά κλασσική να ψήνω με κάρβουνο καμιά φορά στο τόσο, καμιά χοιρινή, κανά παϊδάκι, κανά μπιφτέκι, αλλά δεν θέλω να βγαίνει κάπνα και να μου την λένε. Υπάρχουν λύσεις; (Δεν θέλω με υγραέριο)

Βλέπω εδώ μια "υβριδική" που λέει "χωρίς καπνό" https://www.e-shop.gr/psistiera-first-a ... HAP.003595
Πού σκατά πηγαίνει ο καπνός δλδ; :lol:

Μετά έχω διαβάσει ότι τα κάρβουνα παίζουν μεγάλο ρόλο.

Εναλλακτικά ίσως πήγαινα και σε μια καλύτερη ηλεκτρική. Έχω τώρα αυτήν https://www.skroutz.gr/s/34209/Rohnson- ... 2200W.html

Αυτές οι δύο φαίνονται λίγο πιο ενδιαφέρουσες
https://www.e-shop.gr/psistiera-me-basi ... HAP.221404
https://www.e-shop.gr/ilektriki-psistar ... HAP.205236
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#704477 η τελευταια που εβαλες σε λινκ.