Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#56275
atlas.gov.gr - Από σήμερα τα ένσημα των ασφαλισμένων στο ίντερνετ!

Από σήμερα, Δευτέρα, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ αλλά και του ΟΓΑ μπορούν να δουν τα ένσημά τους στο ίντερνετ, στην ιστοσελίδα www.atlas.gov.gr με την χρήση του ΑΜΚΑ τους και τους κωδικούς του taxisnet!
Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας. Ειδικότερα, με το «ΑΤΛΑΣ»:
- Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων στο οποίο καταγράφονται τόσο οι άμεσα όσο και οι έμμεσα ασφαλισμένοι.
- Συγκεντρώνεται για πρώτη φορά η ασφαλιστική ιστορία ανά ασφαλισμένο δημιουργώντας έτσι τον Ψηφιακό Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης, μια μορφή ηλεκτρονικού ασφαλιστικού «βιογραφικού».
- Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων περίθαλψης και καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων.
- Ψηφιοποιείται και μηχανογραφείται όλο το κανονιστικό πλαίσιο της θεμελίωσης και απονομής συντάξεων.
το Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας.
Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ. Επίσης έχει ενσωματωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης.
Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.
Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει.
Η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν θυμάται τον ΑΜΚΑ του μπορεί να τον βρει στη σελίδα "Έχω ΑΜΚΑ;"
Η δημιουργία του Ενιαίου Μητρώου Ασφάλισης-Ασφαλιστικής Ικανότητας «ΑΤΛΑΣ» αποτελεί το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό επίτευγμα στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης.
Όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέες γενιές, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το «ασφαλιστικό βιογραφικό» τους.
Από την πρώτη στιγμή που θα μπουν στην αγορά εργασίας έως και την ημέρα της συνταξιοδότησής τους.
Οι νέες πληροφοριακές υποδομές του Υπουργείου Εργασίας όπως ο «ΗΛΙΟΣ», η «ΕΡΓΑΝΗ» και τώρα ο «ΑΤΛΑΣ» αποτελούν μια μοναδική παρακαταθήκη για το μέλλον της πατρίδας μας.


Υ.Γ.: Αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμο το "υπόλοιπο" ενσήμων λόγω εργασιών!
Άβαταρ μέλους
By manosky
#56285 Ό,τι κι αν λένε, επί Βρούτση ψηφιοποιήθηκε ολόκληρο το υπουργείο Εργασίας (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΣΕΠΕ).
Οι προηγούμενοι ήξεραν μόνο να διορίζουν θείτσες με "μόρια" ή "μετατάξεις" από το Ίδρυμα "τα Μουστάκια του Γέρου του Μωριά".
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#56301 Ο Βρούτσης ανέλαβε πριν ένα χρόνο και κάτι ψιλά (απ' ότι διάβασα τουλάχιστον). Πότε πρόλαβε να προκυρήξει το έργο, πότε πρόλαβε να το εκτελέσει; Τέτοια έργα, ακόμη και στον ΙΤ τομέα χρειάζονται χρόνια.
Είσαι σίγουρος πως οι προηγούμενοι (όποιοι κι αν ήταν, δεν με ενδιαφέρει) δεν είχαν συμμετοχή σ' αυτό;
:roll:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#56304 Το ΙΚΑ εδώ και χρόνια έδινε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των ενσήμων-ασφαλιστικών εισφορών εφόσον κάποιος είχε προμηθευτεί το σχετικό κλειδάριθμο.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#56317 Το "προκηρύσσω" μέχρι το "υλοποιώ" απέχει (στην Ελλάδα) πάρα πολύ.
Και το Κτηματολόγιο έχει υλοποιηθεί εδω και χρόνια, μόνο η ΕΕ ζητάει κάτι εκατομμύρια πίσω γιατί ακόμα δεν έχει τελειώσει.
Γενικά, ας πουν οι λογιστές πότε σταμάτησαν να στριμώχνονται στα ΙΚΑ,ΣΕΠΕ, ΟΑΕΔ και κάνουν τη δουλειά τους με το τάμπλετ τους. :σίφτυ:
Άμα δεν ξέρετε...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#56320
Serf έγραψε:Το ΙΚΑ εδώ και χρόνια έδινε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των ενσήμων-ασφαλιστικών εισφορών εφόσον κάποιος είχε προμηθευτεί το σχετικό κλειδάριθμο.

Εδώ και μήνες δε θέλει κλειδαριθμο, γίνεται η πιστοποίηση του χρήστη με τους κωδικούς του taxis, οπότε μπορεί να φτιάξει λογαριασμό ο οποιοσδήποτε όποτε θέλει από το σπίτι του δε χρειαζεται να στηθεί στο ΙΚΑ
Άβαταρ μέλους
By Serf
#56324 Οφείλω να ομολογήσω ότι με εντυπωσιάζει η διασύνδεση ΓΓΠΣ - Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων - κτλ... Login με τα credentials της ΓΓΠΣ δεν το περίμενα...
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#56334 Όλα τα υπουργεία βγαίνουν online από την ΓΓΠΣ, το κτήριο της οποίας βρίσκεται δίπλα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα.
Και η Κοινωνία της Πληροφορίας, εδώ και κάποια χρόνια είναι εκεί επίσης.
Δεν είναι και κάτι δύσκολο λοιπόν το συγκεκριμένο.
Να τονίσω επίσης πως απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα δεν πήρα, αλλά δεν περίμενα κιόλας κάτι άλλο, οπότε καλή καρδιά.
Άβαταρ μέλους
By nass
#56337 "Διασύνδεση" όμως είναι κάτι σαφώς περισσότερο/δυσκολότερο από το "φυσική" διασύνδεση (= διευκολύνεται επειδή είναι κοντά, ρίξαμε ένα καλώδιο και έγινε...)

EDIT: Για παράδειγμα, μόλις τώρα κατάφερα και μπήκα στο "ΑΤΛΑΣ" και διαπίστωσα ότι, ενώ στη ΓΓΠΣ έχουν κανονικά καταχωρημένη την ταυτότητα που έχω από το τέλος του 2009, στο "ΑΤΛΑΣ" έχουν ακόμα την παλιά, που είχα χάσει τότε. Ασε που πλέον κάθε τέτοιο σύστημα μας ζητάει ΚΑΙ ΑΦΜ ΚΑΙ ΑΔΤ ΚΑΙ ΑΜΚΑ :whatever_poy_einai_otan_to_xreiazesai:

Για αυτό που ρώτησες, έχουν υλοποιηθεί δύσκολα συστήματα σε μικρό χρόνο (πχ. ηλεκτρονική συνταγογράφηση). Αλλά το να ψηφιοποιήθηκαν εκατομμύρια ένσημα και άλλη τέτοια χαρτούρα σε 1 χρόνο απλά αποκλείεται.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#56344
HighFidelity έγραψε:Όλα τα υπουργεία βγαίνουν online από την ΓΓΠΣ, το κτήριο της οποίας βρίσκεται δίπλα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα.
Και η Κοινωνία της Πληροφορίας, εδώ και κάποια χρόνια είναι εκεί επίσης.
Δεν είναι και κάτι δύσκολο λοιπόν το συγκεκριμένο.
Να τονίσω επίσης πως απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα δεν πήρα, αλλά δεν περίμενα κιόλας κάτι άλλο, οπότε καλή καρδιά.



Πηρες

manosky έγραψε:Άμα δεν ξέρετε...


Γι αυτο ασε τα πολλα τα λογια...
Άβαταρ μέλους
By manosky
#56411 E, ναι. Άμα δεν ξέρετε, μην πετάτε ό,τι σας κατεβαίνει.

Αυτό που περιγράφεις HighFidelity είναι ότι επειδή υπάρχει....internet στο δημόσιο, ήταν ένα απλό πράγμα να συνενωθούν 3 μεγάλοι οργανισμοί μεταξύ τους. WTF και WTF δηλαδή.

Και σού είπα ότι στην Ελλάδα, όπου για δεκαετίες μπορούσαν να συνενωθούν "με ένα κλικ" (που λέει ο λόγος) ένα σωρό δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ.

Αυτά τα γράφω γιατί έχω ακούσει με τ' αυτιά μου Δ.Υ. του Οικονομικών να "ανησυχεί" που το One Stop Shop (δηλαδή η ίδρυση επιχείρησης μέσα σε λίγα λεπτά από έναν φορέα, αντί για 4-5) θα ήταν ενοχλητικό για τον υπάλληλο, που θα έπρεπε "να μπαίνει κάθε φορά στο σύστημα για κάθε αίτηση".

Στιχομυθία:
- Πού είναι το περίεργο δηλαδή; Θα είναι συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία κάθε επιχείρησης σε κεντρικό server και κάθε υπηρεσία θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει χωρίς καθυστέρηση για τον πολίτη και χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει αυτός 5 φορές τα ίδια δικαιολογητικά για ό,τι απαιτείται. [αυτός ήμουν εγώ]
- Ως τώρα, έρχεται ο πολίτης με τον φάκελό του, ζητάμε ένα χαρτί, μας το δίνει. Ζητάμε το επόμενο, μας το δίνει. Απλά πράγματα. :shifty:
- Ε, αυτό είναι πολύ χρονοβόρο, γιατί ο πολίτης πρέπει κάθε φορά να συγκεντρώνει όλα αυτά τα έγγραφα και να φτιάχνει φακέλους και να τα φέρνει μαζί του κι όποτε ξεχνάει κάτι, να φεύγει και να ξανάρχεται. [σσ: γρηγορόσημο alert]
- Μα δηλαδή, αν έρθουν 100 πολίτες με αιτήσεις για έναρξη επιχείρησης, θα μπαίνει ο υπάλληλος στο σύστημα ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ???
- Ναι, πού είναι το πρόβλημα;
- .............. έκφραση --> :omg:

Αυτή η συζήτηση είχε γίνει το 2005!!
Και σε λίγο έχουμε 2015. :whistlink:

Λοιπόοοοον, επειδή είχα παρτίδες!με τον ΟΑΕΔ, σε ενημερώνω ότι αυτός έχει εντελώς δικούς του κωδικούς, άσχετους με της εφορίας ή άλλων φορέων, τους οποίους για να καταλάβεις τι σημαίνουν και να τους αντιστοιχήσεις σε κωδικούς που "καταλαβαίνεις", χρειάζεται μεταφραστής.
Επίσης, η γραφειοκρατία του ΙΚΑ είναι τραγική. Ενώ στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ γίνεται της Πόπης.

Για να μπορέσει λοιπόν ο Βρούτσης να ταιριάξει τους 3 αυτούς οργανισμούς, ξεπερνώντας διάφορα προβλήματα, από το ότι οι μισοί υπάλληλοι έχουν τα PC για πασιέντζα ή βάση ανθοδοχείων και αγαπούν τον γραφειοκρατικό τυφλοσούρτη που έμαθαν πριν 20 χρόνια και πού να τραβιούνται τώρα να μαθαίνουν τους κομπιούτερζζζ, μέχρι το ότι PC=άμεσος έλεγχος κάθε υπαλλήλου και πονηρίδη λογιστή, έπρεπε να κάνει το 2013 διάφορες απανωτές κινήσεις. Στην αρχή έγινε της κακομοίρας, το σύστημα δεν λειτουργούσε καθόλου καλά, υπήρχαν αστοχίες (ξέρω τους 2-3 Δ.Υ. που το έστησαν σε συνεργασία με ανάδοχο), υπερφορτώσεις, παράπονα, αλλά πλέον δουλεύει απρόσμενα καλά, όπως μπορεί να διαπιστώσει ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ή ΛΟΓΙΣΤΗΣ.

Τέλος, επειδή ίσως δεν έχεις ακούσει ότι πολλά έργα έχουν μείνει στα αζήτητα, αν κι έχουν προκηρυχθεί, "υλοποιηθεί" και πληρωθεί, θα έπρεπε να καταλάβεις ότι θα μπορούσε οποιοσδήποτε "Βρούτσης" να έχει παραλάβει το έργο και να το άφηνε να σαπίσει, γιατί έπρεπε να πάρει κανα καινούριο εργάκι άλλος ανάδοχος.
Φυσικά, η κακιά-Τρόικα έπαιξε σημαντικό ρόλο εδώ, αφού μέσα σε 3-4 χρόνια έγιναν στη δημόσια διοίκηση όσαν δεν είχαν γίνει σε 30.

Αν διάβασες ως εδώ, κακώς το έκανες. :lol:
Τα λέει όλα ο bibendum από πάνω που περιμένει τον Μεσσία τον Αντιμνημονιακό μαζί με τους λάτρεις της χαρτούρας και των γρηγορόσημων.