- 10 Ιαν 2020, 16:14
#621679
georgetz έγραψε:Tetix έγραψε:Καλή σου ημερα georgetz.
Από μεριά μου ειμαι πολυ ανοιχτομυαλός ανθρωπος,αυστηρός γίνομαι όταν στο ίντερνετ διαβάζω θέματα παραπληροφόρησης πάνω στη δουλειά μου,προκατειλημμένος δεν ειμαι απλα δεν βρίσκω τον λόγο γιατί κάποιος, ενώ έχουμε στη πραγματικότητα πάνω από 300 Ελληνικες άγνωστες για το κοινό ποικιλίες να κάτσουμε να ασχοληθούμε με ξένες ποικιλίες,ειμαι κατά.
Απλα δεν καταλαβαίνω γιατί με λες προκατειλημμένο, συγνωμη αλλα οπως προείπα ότι για το συγκεκριμένο οινοποιείο δεν γνωρίζω,δεν μπορώ ούτε προλαβαίνω να κατσω να ασχοληθώ με όλα τα οινοποιεία της Ελλάδος,θα το κοιτάξω στο φετινό Οινοραμα και αν οντως αξίζει και έχει κατι το διαφορετικό θα προσπαθήσω να το ανεβάσω εδώ στο Μόναχο.
Δεν ειμαι κακός,την άποψη μου λεω και την αιτιολογω με το παραπάνω, απλά σε κάποιους μπορεί να μην αρεσει για πολλούς λόγους και το κατανοώ .
Και μπορώ να σου αναφέρω οινοποιεία τα οποία ξεκινησαν αποκλειστικά με ξένες ποικιλίες και πλέον ή έχουν μόνο Ελληνικές ή τις έχουν ελαττώσει.
Είμαι υπέρ των μικρών οινοποιείων,ανθρωπων οι οποίοι ασχολούνται το πολυ με 6 ποικιλίες και πολλές ειπα.
Εχεις βρει πολλούς Ιταλούς οινοπαραγωγους να ασχολούνται με ελληνικές ποικιλιες; Και μην μου πεις για το Aglianico ή το Greco di Tufo τα οποία ίσως να είναι ελληνικής προελεύσεως,ακόμα απ όσο γνωρίζω δεν έχει αποδειχθεί κατι 100% να φυτεύουν Μαλαγουζια ή Αηδανι; Δεν νομιζω να υπάρχει κάποιος, οι Έλληνες μονο το παίζουμε πρωτοποριακόι μια ζωή.
< >
Αγαπητέ Tetix, πρότεινες μικρά οινοποιεία αλλά με περιορισμούς ! Και ανέφερες, γίνομαι κακός αν κλπα.
Το να μην ξέρεις κάτι , είναι φυσιολογικό. Γι'αυτό και κάνω το κοπο να τα γράψω αυτά και αντίστοιχα να σε διαβάσω για να μάθω περισσότερα.
Το να αξιολογείς αρνητικά επειδή πιστεύεις οτι δεν ευδοκιμεί ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο , είναι προσωπική άποψη καθόλα σεβαστή.
Το να το θεωρείς παραπληροφόρηση ενώ ούτε το ξέρεις, ούτε έχεις ενημερωθεί για αυτό, είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό ,
θα μου επιτρέψεις να πω.
Και παρακαλώ, όλοι δουλεύουμε σε κάτι, αυτό δε σημαίνει καμία απολύτως αυθεντία. Αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του τέλειο, για μένα δεν έχει κανένα νόημα η όλη κουβέντα και σταματώ εδώ
Τα υπόλοιπα που εκφράζεις είναι καθόλα σεβαστά,ως προσωπική άποψη. Καλή συνέχεια στο έργο σου.
ΥΓ δεν γνωρίζω αν εξάγει το συγκεκριμένο κτήμα Γερμανία αν και έχουν συμμετάσχει στην ProWein ,εξάγουν Ολλανδία σίγουρα.
Απο έταιρο παραγωγό , με εξαγωγή άνω των 35Κ φιαλών προς Γερμανία και εξωτερικό , μου είπε πολύ απλά ότι το πρόβλημα μας είναι η ποσότητα, όχι η ποιότητα. Δικά του λόγια.
Αγαπητε οινοφιλε,
την λέξη παραπληροφόρηση δεν την έγραψα για εσενα,την έγραψα γενικά,γιατί στο παρελθόν είχα μιλήσει και είχα πει ότι γενικά και όχι μόνο στο κρασι υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση, και συγκεκριμένα είχα μιλήσει για ενα άρθρο της μετάγγισης του κρασιού,κάποιος είχε γράψει σε μια σελίδα στο ίντερνετ λάθος πράγματα, αρα για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους,η παραπληροφόρηση δεν ήταν για εσενα αλλα στο γενικο σύνολο.
Χαίρομαι όταν μέλη του φόρουμ οπως και εσυ μπαίνουν στον κόπο να γράψουν ότι ξερουν, να μας δώσουν τις πληροφορίες τους σχετικα με κρασιά ή με οινοπαραγωγούς και φυσικά απ ολο αυτο το "παιχνίδι" όλοι μας αποκομίζουμε πραγματα.
Θα συμφωνήσω πως οποιος πιστευει ότι τα γνωρίζει ολα φυσικα και δεν υπάρχει άλλο αυτη η
"μαγεία" στο να συνεχίστει η κουβέντα.
Εγω πρότεινα μικρα οινοποιεία και οινοποιεία τα οποια γνωρίζω και συνεργάζομαι μαζι τους και εδω στο εξωτερικό, τους βοηθαω περισσότερο απ ότι θα βοηθήσω ας πουμε το κτήμα Γεροβασιλειου το οποίο αν και με τεραστιες ποσοτητες κρασιού έχει ακόμα μια καποια ποιότητα σε συγκεκριμένες του ετικέτες.
Και προς θεού δεν θελω να θιξω τους μεγαλους παραγωγούς,απλα οταν εχεις να κανεις με 20 και 25 ποικιλίες κάπου το χανεις το παιχνίδι στην ποιότητα, δες το κτημα Αβαντη,ξεκίνησε πολυ δυναμικά,πλέον έχει γύρω στις 22 ποικιλίες,άποψη μου είναι ότι το παιχνίδι το έχει χάσει,σε ποια ποικιλία να δωσεις πιο πολύ εμφαση κτλ διότι το βλέπω στις πωλήσεις τουλάχιστον της Γερμανίας και στην ποιότητα των κρασιών που παράγει.
Ο περιορισμός μου οπως τον ονομαζεις αν καταλαβα καλά είναι η παραγωγη ενος οινοπαραγωγου με μια ξένη ποικιλία,επέτρεψε μου σαν επαγγελματίας και όχι σαν ξερόλας να πω ότι είναι προτιμότερο να αναδείξουμε τις όμορφες ελληνικές μας αγνωστες ποικιλίες παρα ξενοφερτες.
Και αυτό το αναφέρω για ολα τα οινοποιεία μικρα και μεγάλα.
Δεν αξιολόγησα κατι αρνητικά,απλα ειπα ότι δεν το βρίσκω ως προς εμένα θετικό, οτι ισως ο συγκεκριμένος παραγωγός να το έκανε για λογους μάρκετινγκ,το να ασχοληθεί με μια "ξενη" ποικιλια ουτως ωστε να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινου.
Νομίζω ότι με παρεξηγησες και από μερια μου ίσως ο γραπτός μου λογος να μην είναι ο ίδιος οπως ο προφορικός, εγω εδω ειμαι γιατί χαίρομαι να μιλάω με ανθρώπους οι οποίοι αγαπάνε αυτήν την επιστήμη και φυσικα και οι διαμάχες ειναι μεσα στο πρόγραμμα.
Προτιμώ και από τη δουλειά μου τον προφορικό λόγο.
Υ.Γ Συγνωμη αν απο την μερια μου εθιξα ή προσβάλλα ανθρώπους ή οινοποιεία.
< >