Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#651226
Tetix έγραψε:Αγαπητοί οινοφιλοι,σιγα σιγα μπαίνει το καλοκαιράκι.
Τι κρασι γενικά προτιμάτε να πινετε το καλοκαίρι...λευκο, κόκκινο ή ροζε;
Ποια ποικιλία και αν έχετε κάποια προτίμηση σε κάποια ετικέτα;


< >


Προσωπικα δεν αλλαζει κατι για μενα οσον αφορα το κρασι αναλογα με την εποχη. Ερυθρο ξηρο πινω ολο το χρονο. Απλα οσο ειναι ζεστος ο καιρος, πολλες φορες προτιμαω τη μπυρα.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#651228 καλύτερο γείωμα και απο αλεξίκεραυνο βρε George_prix :lol:

Tetix, δοκίμασα πρόσφατα το ->

Εικόνα

Μετριότητα

Επίσης , χθες που ήμουν Πήλιο , δοκίμασα Αποστολάκη (το τσίπουρο του μου ήταν γνωστό ) χύμα λευκό, ακόμα χειρότερα

Για καλοκαίρι πάντως, μια προσωπική ροπή προς το λευκό τη παρατηρώ οπότε αν έχεις κάτι θεμιτό πέραν Μαλαγουζιές κλπα που τις τιμούμε δεόντως :inlove: , μοιράσου το :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#657275 Ένεκα της επισκεψης την Μάνη, δοκιμάστηκαν διάφορα, κυρίως λευκά ( :lipsealed: ποιος θα τό λεγε πριν λιγα χρόνια) και αγοράστηκαν δύο Κυδωνίτσες, μιας και δεν το γνώριζα το κρασί. Μονοπικοιλιακή οινοποίηση ενος αρχαίου τοπικού οίνου, δύσκολου στη διαχείρηση απ όσο μας είπαν:

https://www.greeceandgrapes.com/white-k ... sia-winery

https://www.houseofwine.gr/how/ktima-th ... nitsa.html

Αν και οι περισσότεροι θεωρούν την κυδωνίτσα του θεοδωρακάκου καλύτερη, προσωπικά μου άρεσε το άρωμα του τσιμπίδη περισσότερο. Πολύ ενδιαφέρον κρασι, με πολλά αρώματα, αλλά απ όσο μας ειπαν δεν σηκώνει καθόλου παλαίωση, πρέπει να καταναλωθεί την χρονιά του.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#657310 Έλα ρε συ, παλαίωση σε λευκό πραγματικά δεν λέει για μένα. Χάνονται όλα τα αρώματα του σταφυλιού και το μόνο που μένει είναι το βαρέλι. Εμένα μου αρέσουν φρέσκα τα λευκά και όσο πιο αρωματικά, τόσο το καλύτερο.
Έχω αναφέρει ξανά εδώ πόσο μου αρέσει σαν απεριτίφ το παρακάτω λευκό:
http://www.malvasiawines.gr/anthosmias.aspx
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#657314
Anonymous Founder έγραψε:Έχω αναφέρει ξανά εδώ πόσο μου αρέσει σαν απεριτίφ το παρακάτω λευκό:
http://www.malvasiawines.gr/anthosmias.aspx

100% Κυδωνίτσα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#657315 Ε, μ'αυτή την ευκαιρία το ανέφερα. Το αγαπημένο μου είναι εδώ και πολύ καιρό βέβαια το παρακάτω:
https://www.botilia.gr/p/lefko-krasi/Mo ... 2019-Migas
Από Μοσχάτο Τυρνάβου, (κόκκινο σταφύλι, αλλά το κρασί είναι λευκό)
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#657348 Yπάρχουν λευκά και λευκά ρε, προφανως δε μιλάω για παλαίωση 10 ετών αλλά σε πολλά λευκά τον 2 ή 3 χρόνο το κρασί δείχνει άλλο πρόσωπο. Για το συγκεκριμένο όμως οι παραγωγοί του ειναι κατηγορηματικοί.
Πάρε ενα μπουκάλι, θα με θυμηθείς :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#657401 Παιδια λογω υπερβολικού φορτου εργασίας δεν προλαβαινω πλεον τίποτα.
Θα σας απαντήσω όταν μπορέσω,καλη συνέχεια και καλό καλοκαιρι

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#657403 Μπερεκέτια !!
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#658261 https://www.greeceandgrapes.com/en/rose ... nops-wines

Εικόνα

απογοήτευση / όταν πληρώνεις 12e περιμένεις κάτι περισσότερο από μια όξινη πικράδα. Δεν εκπλήσσομαι από τη μείωση της τιμής . Εγώ το πλήρωσα στο φούλ . Στην Ελλάδα είναι κανόνας. , προϊόν σε προσφορά , 98,5% επειδή είναι μάπα και δεν πουλάει.\
Ή ειδικά σε κρασί έχει περάσει η χρυσή εποχή του, π.χ ροζέ του 2016 .
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#673068 Διαβάζω τον τελευταίο καιρό άρθρα για μείωση παραγωγής και πωλήσεων. Οι πωλήσεις σημειώνουν πτώση τα τελευταία 5 χρόνια. Για μένα αναμενόμενο αφού είμαι απογοητευμένος και από την ποιότητα των Ελ.κρασιών και από την τιμή. Βγάζει ο κάθε τυχάρπαστος μια μετριότητα και ζητάει όσα του λείπουν. Προσωπικά το 'χω ρίξει στο ούζο (Μίνι Μυτιλήνης) και μπύρα διάφορες Γερμανικές όπου βρίσκω σταθερή ποιότητα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#673138 Έθιξες ένα από τα μεγάλα θέματα των ελληνικών κρασιών. Την διατήρηση της ποιότητας. Για να το πετύχεις αυτό θέλεις ποσότητες για να κάνεις αναμίξεις σοδειών διαφορετικών ετών κλπ. Όταν ο καθένας βγάζει λίγα και θέλει να πουλήσει όσο πιο πολύ μπορεί εξαρτάται πολύ από τη χρονιά, αν είναι καλή χρονιά οκ, αλλά αν δεν είναι τότε λες χάλασε κι ο τάδε. Πρέπει να έχεις το υπόβαθρο μεγάλης παραγωγής και αποθήκευσης που θα προσφέρει σχετικά σταθερή ποσότητα σε μερικά μοντέλα και θα έχεις και τις λίγες πιο καλές ετικέτες που θα γίνονται από τα καλύτερα. Που αν έχεις μεγάλη έκταση-διαφορετικές περιοχές και terroir κλπ θα έχεις σχεδόν κάθε χρόνο κάτι αρκετά καλό να προσφέρεις σε πιο ανεβασμένη τιμή.
Για να γίνει αυτό στην Ελλάδα θα πρέπει να ενωθούν πολλοί μαζί. Χλωμό να συνεργαστούν οι Έλληνες στην Ελλάδα...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#673141 Εγω πάλι θα ελεγα πως υπάρχουν αξιόλογα κρασιά στην Ελλαδα και από μικρούς και από μεγαλύτερους παραγωγούς. Σίγουρα δε υπάρχουν παρα πολλά καλυτερα ούζα από το Μίνι.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#673152
mirage έγραψε:Εγω πάλι θα ελεγα πως υπάρχουν αξιόλογα κρασιά στην Ελλαδα και από μικρούς και από μεγαλύτερους παραγωγούς. Σίγουρα δε υπάρχουν παρα πολλά καλυτερα ούζα από το Μίνι.
Βεβαίως και υπάρχουν πολλά καλά κρασιά. Αλλά είναι μπουτίκ καταστάσεις. Πόσα όμως είναι καλά κάθε χρόνο και σε αρκετή ποσότητα για να μπορέσουν να γίνουν γνωστά και να καταξιωθούνε και εκτός Ελλάδας;
Συμφωνώ για τα ούζα, υπάρχουν καλύτερα αλλά κι εμένα το Μινι κάτι έχει και με τραβάει.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#673166 Πίνεις ούζο και κάνεις κριτική για τα κρασιά;
ΟΚ...