Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#888769 Μετα απο 16 χρονια στο διαμερισμα (ιδιοκτητο) που ειμαι αποφασισα να μετακομισω σε κατι μεγαλυτερο και νεοτερης κατασκευης
Μενω σε ενα ρετιρε κατασκευης 1977 χωρις θερμανση (μονο ερκοντισιον) αλλα με απεριοριστη θεα πανω στη θαλασσα. Βεβαια τα μειονεκτηματα πολλα οπως το καλοκαιρι καιγεσαι και το χειμωνα παγωνεις μιας σαν ρειρε εισαι στο ελεος των καιρικων συνθηκων
Αnyway, το 2005 ειχαμε δωσει αντιπαροχη ενα οικοπεδο στο οποιο χτιστηκε μια πολυκατοικια με 4 διαμερισματα ισογειο και 4 πρωτο. εγω πηρα ενα διαμερισμα 93τμ στον πρωτο γωνιακο. Το σπιτι το ειχα νοικιασει απο το 13 εως φετος και φετος μου το παρεδωσε η νοικιαρα γιατι της ειχα πει να βρει σπιτι γιατι το θελω για μενα.
Μου το παρεδωσε 15 μαρτιου και μπηκα μεσα πρωτα απολα με φιλο μου καλο που σκαμπαζει απο ηλεκτρολογικα να δουμε τι αλλαγες θελει.
Εν ολοιγοις η ηλ εγκατασταση ηταν για τον πεο κυριολεκτικα. Ανοιξαμε λοιπον ολα τα κουτια και περασαμε σωστα καλωδια για τις αναγκες μου,
Αφου μπηκα σε αυτο το τρυπακι αποφασισα να αγορασω για ολο το σπιτι καινουργιους διακοπτες και πριζες
εγιναν μερικα σκαψιματα και κτραβηχτηκαν κατι γραμμες για καποια πραγματα που ηθελα.
Εφερα και τον μαραγκο να μου σχεδιασει ενα επιπλο για τιβι κλπ ,εναν παγκο κουζινας και ενα επιπλο στο χωλ.
παραλληλα αγοραστηκαν 2 ερκοντισιον για το ενα υπνοδωματιο και το σαλονι ( προς το παρον στο δευτερο υπνοδωματιο δεν θα βαλω)
φυσικα επρεπε να αγοραστει κρεβατι καναπες τραπεζι σαλονιου κουζινα πλυντηριο και ψυγειο .
Με το περας των ηλεκτρρολογικων μπηκε ο βαφιας που εβαψε ολο το σπιτι.
Αγοραστηκαν και τοποθετηθηκαν και φωτιστικα
Ειμαι πλεον ετοιμος και το μονο που μενει ειναι τα επιπλα του μαραγκου ο οποιος λογικα παρασκευη θα τα εχει ετοιμα και θα ερθει να τα τοποθετησει
Το σπιτι εχει αυτονομη θερμανη και υπογειο γκαραζ και επισης εχω και μικρη αποθηκη στο υπογειο.
Φυσικα τα ετοιμα χρηματα εξαφανιστηκαν οποτε εχουν μεινει 2-3 εκρεμοτητες για αργοτερα
Τεντα στο μπαλκονι και ηλιακος στην ταρατσα. Απο σημερα ειμαι σε φαση μετακομισης απο το ενα σπιτι στο αλλο. Ελπιζω σιγα σιγα σε μια βδομαδα να εχω τελειωσει. Ευτυχως ειναι αποσταση 5 λεπτα με το αμαξι απο το ενα στο αλλο σπιτι οποτε σιγα σιγα θα τα μεταφερω ολα
Εγινει και η αιτηση για fiber to the home ( α ξεχασα να αναφερω οτι τραβηξα μονος μου την οπτικη απο το κουτι του διαδρομου στο σπιτι μεσα ,πριν μπει ο βαφιας για να ειμαι ετοιμος)
Επισης στην διπλη μπαλκονοπορτα του σαλονιου που εχει παντζουρι απο αυτα που τα ανεβοκατεβαζεις με αυτο τον ηλιθιο ιμαντα ,εφερα ενα αλουμινα και μου εβαλε μοτερ,
ακολουθουν μερικες φωτο :inlove:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Dimitris_P έγραψε:Μια χαρά με το καλό να μπεις

ευχαριστω παο τα 49τμ στα 93 ειναι μεγαλη αλλαγη
τωρα γλοικοκοιταζω μεγαλυτερα ηχεια για να καλυψουν το μεγαλυτερο χωρο :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By glf
#888778 Επιτέλους ένα post με φωτογραφίες :)
Καλά τελειώματα. Αφού μπλέξατε με την εσωτερική καλωδίωση, έκανες και κάτι για καλώδια χαμηλής τάσης; δικτυακά ή smart-home και συναγερμό δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bujinkan έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Μια χαρά με το καλό να μπεις

ευχαριστω παο τα 49τμ στα 93 ειναι μεγαλη αλλαγη
τωρα γλοικοκοιταζω μεγαλυτερα ηχεια για να καλυψουν το μεγαλυτερο χωρο :yahoo:

Καλορίζικο το νέο σπίτι!
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
glf έγραψε:Επιτέλους ένα post με φωτογραφίες :)
Καλά τελειώματα. Αφού μπλέξατε με την εσωτερική καλωδίωση, έκανες και κάτι για καλώδια χαμηλής τάσης; δικτυακά ή smart-home και συναγερμό δηλαδή.

παρολο που τα ηλεκτρολογικα ηταν μπουρδελο τουλαχιστον ειχε αναμονες για συναγερμο. εχει γινει η προετοιμασια παγιδες κλπ και μολις μπω και εχω και ιντερνετ θα ερθει να βαλει τα ρανταρ και το πληκτρολογιο
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#888783 Πολύ όμορφο και προσεγμένο και καλόγουστο δείχνει, να το χαρείς.

- Μη βιαστείς να αλλάξεις ηχεία κλπ πρώτα πειραματίσου με θέση, έπιπλα, υλικά τριγύρω κλπ. Δες και τι παίζει από ηχομόνωση και από γείτονες.
- Σε 2 φωτό έχεις κλείσει το μισό καλοριφέρ, δεν κάνει καλό ούτε στο έπιπλο ούτε στη θέρμανσή σου. Ίσως να βόλευε σώμα καλοριφέρ πολύ στενότερο αλλά ψηλό, 2 μέτρα.
- Δεν ξέρω σχέδιο, διαστάσεις και χώρους αλλά από τις αντανακλάσεις στο ρολόι καθρέφτη προσπαθώ να καταλάβω διαρρύθμιση. Μάλλον κουζίνα πίσω από τον μεγάλο χώρο που έχει το τζάκι αριστερά και την μπαλκονόπορτα δεξιά όπου και ο πολυέλαιος με τα 2 κυβάκια (και τουαλέτα από πίσω). Το δεξί μέρος το φαντάζομαι τραπεζαρία, το αριστερο σαλόνι με τον καναπέ απέναντι από το τζάκι. Το έπιπλο με τις κρεμάστρες, υποθέτω χωλ δεν ξέρω που είναι.
- Το δικό μου όνειρο μπορεί να μην βγαίνει αλλά θεωρώ πολύ πετυχημένο αν μπορείς να έχεις την οθόνη πάνω από το τζάκι και τα ηχεία δεξιά αριστερά από το τζάκι. Κάθεσαι στον καναπέ και έχεις και εικόνα και ήχο και θέα από τις μπαλκονόπορτες. Και χωράνε κι άλλοι στον καναπέ. Εκτός αν έχεις τεράστιο σπίτι και έχεις άλλον χώρο για σινεμά/ακρόαση μουσικής και μια επιπλέον τηλεόραση για όλες τις ώρες...
- Βέβαια ο καθένας τα κάνει όπως νομίζει ή όπως καταλαβαίνει κι εσύ τα έχεις διαφορετικά. Το έπιπλο με την οθόνη στη μία μεριά και τα ηχεία στην άλλη δεν μου πάει.... και δεν καταλαβαίνω και που είναι. Βασικά μου χαλάει το πιο πάνω όνειρο, το να τα έχω όλα μαζί (εικόνα, ήχο, θέα, παρέα).

Είναι πολύ ωραία φάση να μπαίνεις σε φρέσκο σπίτι. Αλλά μη βιαστείς να αγοράσεις πράματα, έχεις όλα τα βασικά. Σιγά σιγά, δεν χρειάζεται να γεμίσεις το χώρο, είναι ωραίο να έχεις και αέρα. Μια εποχή που μόνος είχα μεγάλο σπίτι σε ένα σημείο (που αργότερα αγοράστηκε μπουφές και τραπεζαρία) είχα βάλει απλά κάμποσα πολύ ωραία στρογγυλά βότσαλα που είχα μαζέψει από την παραλία, γύρω γύρω σε κύκλο, γιατί έτσι!
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#888802 Καλορίζικο, με το καλό να το χαρείς. Μια ερώτηση/παρατήρηση για τα ηλεκτρολογικά, για να πάρεις το ρεύμα στο όνομα σου, θα πρέπει να παραδώσεις καινούρια ΥΔΕ στον δεδδηε. Ο φίλος σου είναι εγκεκριμένος ηλεκτρολόγος που θα σου βγάλει το πιστοποιητικό ή θα πατήσεις πάνω στο παλιό;
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#888810 Καλορίζικο bujinkan, με το δεξί να μπείς! :thumbsup:

Μόνο στις οικιακές συσκευές μας τα χάλασες λίγο, αλλά θα επεκταθώ στο κατάλληλο νήμα για να μην είμαστε :offtopic:
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#888847 Εμένα μου έκανε εντύπωση και η επιλογή του διακοπτικού υλικού. Ελάχιστοι ηλεκτρολόγοι βάζουν Geyer, προτιμούν μεγαλύτερες εταιρείες, Legrand, Hager, Siemens, ABB, Schneider-Electric... Όχι πως είναι πρόβλημα, αλλά απλώς μου έκανε εντύπωση.
Η Geyer νομίζω είναι πια ελληνική εταιρεία και δεν έχει σχέση πλέον με την πάλαι ποτέ μητρική της Γερμανίας, από όσο ξέρω.
https://www.geyer.gr/%CE%B7-%CE%B5%CF%8 ... E%B1%CF%82

Να πω όμως με την ευκαιρία με το δεξί και να το χαρείς/χαρείτε το νέο σπίτι!
Άβαταρ μέλους
By pro
bujinkan έγραψε:Εικόνα
< >

Βγάλε φωτό. Οι ηλεκτρολογικές γραμμές συνήθως έχουν συγκεκριμένες διαδρομές, κι αυτή σίγουρα δεν είναι τέτοια (κακώς). Σε κάποια χρόνια θα θες να κρεμάσεις κάτι και μπορεί να κάνεις ζημιά.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#888850 Δεν επιτρέπεται οριζόντια γραμμή φωτισμού κάτω από τη γραμμή των παραθύρων. Αν τα θυμάμαι καλά από το πανεπιστήμιο. Αν και διαθέτω σφραγίδα ΤΕΕ, σίγουρος δεν είμαι για τίποτε.