egobrain έγραψε:Πέτρο, αν σ' άρεσε του Κέκκερη, δοκίμασε κι από τον Σεραφετίν!
YV, εξαιρετικό το σετάκι σου!
τι σκέδιο είναι το γκαζάκι?
Πριν κάποια χρόνια είχα φάει κόλλημα να βρω τις λεπτομέρειες -στο ψήσιμο και στα υλικά- που δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Δηλαδή ισορροπία στη γλύκα-πίκρα, μεστό/μη νερουλό, καϊμαλκιδικο.
Κατέληξα στα εξής: μπρίκι με στενό λαιμό, όχι βιαστικό ψήσιμο, φρεσκοκομμένος καφές, ανακάτεμα νωρίς, όχι απότομο σερβίρισμα.
Για πείτε τι προσέχετε όταν τονε φχιάνετε
Ευχαριστω!
Ειναι καμινετο οινοπνευματος.(Με φυτιλι)
Κι εμενα η γνωμη μου ειναι οτι χρειαζεται
-Πολυ χαμηλη φωτια. (Οσο πιο πολυ αργησει ναι γινει τοσο καλυτερος ειναι στη γευση)
-Ανακατεμα μονο μολις ριξεις την ζαχαρη και μετα τον καφε (σε χλιαρο νερο) και καθολου στη συνεχεια.
-Μπακιρενιο μπρικι με στενο στομιο και αντιστοιχου μεγεθους της ποσοτητας που θα φτιαξεις. Καθε ποσοτητα δηλαδη θελει το μπρικι της.
-Εμφιαλωμενο νερο
-Φρεσκος καφες.
Και φυσικα υπομονη μεχρι να φουσκωσει!
Ο νομος λεει οτι φουσκωνει μολις παψεις να τον κοιτας!