- 03 Μαρ 2023, 19:37
Το σκέφτηκα αρκετά να αν θα έπρεπε να το γράψω ή όχι, το έγραψα κάποιες φορές και το έσβησα, αλλά τελικά είπα να το γράψω.
Στην εταιρεία που δουλεύω πριν 2 εβδομάδες ο ιδιοκτήτης ζήτησε να μαζέψουμε 1 φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια για την Τουρκία και να συνεννοηθούμε να το στείλουμε. Έχοντας παραπάνω από πλήρες πρόγραμμα στη δουλειά, παράτησα κάποια πράγματα, πιέστηκα πολύ σε κάποια άλλα και σήμερα καταφέραμε, εννοείται σε συνεννόηση με το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, που μας ενημέρωσε για τη διαδικασία και τις ανάγκες, να στείλουμε ένα φορτηγό, 26 παλέτες γεμάτο με υλικά για τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία. Τα υλικά κατά βάση άγνωστα σε εμένα (στην αγορά τους, δεν έχω επαφές δηλαδή για να γίνει πιο εύκολα η δουλειά) και σε μεγάλη ζήτηση, ωστόσο βρήκαμε παπλώματα, μονά και διπλά, στρώματα, ηλεκτρικές θερμάστρες, γεννήτριες και χημικές τουαλέτες για να στείλουμε.
Ο ιδιοκτήτης που γενικά κάνει πολλά τέτοια και δεν θέλει να ακούγεται, άφησε τη διαδικασία πάνω μου, επέλεξα (σε συνεργασία με το προξενείο) το τι θα σταλεί, απλά ενέκρινε τη λίστα (και τα 30Κ που έπρεπε να πληρώσουμε), με τη μία, και σήμερα έστειλα το φορτηγό. Η μεταφορική (αυτήν θα την πω: Sefa Trans), επίσης εξαιρετικά συνεργάσιμη και δεν δέχτηκε πληρωμή για το φορτηγό της, το ίδιο και οι υπεύθυνοι του προξενείου στη Θεσσαλονίκη.
Δεν το γράφω για να μου πείτε μπράβο, δεν θέλω και δεν το αξίζω, εξάλλου ήμουν απλά ο χαμάλης, άλλος έβαλε το χέρι στην τσέπη (και δεν θέλει να το λέμε κιόλας), απλά ήταν κάτι που με έκανε προσωπικά να αισθανθώ λίγο καλύτερα σαν άνθρωπος, μέσα σε πολύ πίεση που έχω αυτό το διάστημα (προσωπικά και κυρίως επαγγελματικά) και αυτός είναι ο ένας λόγος που το γράφω εδώ. Ο άλλος είναι να ενημερώσω πως αν θέλει κανείς να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με τα κατά τόπους προξενεία της Τουρκίας για να μάθει τι ανάγκες υπάρχουν. Εάν θέλετε μπορώ να σας στείλω και σχετικό έγγραφο, ενώ φυσικά δεν είναι απαραίτητο να στείλει ο καθένας ένα φορτηγό ολόκληρο, μπορούν να συγκεντρωθούν υλικά σε συγκεκριμένα σημεία για να αποσταλούν εκεί που πρέπει.
Τέλος, χάρηκα ιδιαίτερα που υπάρχει (λόγω της βοήθειας που στέλνουν πολλοί στην Τουρκία) έλλειψη στην αγορά σε κουβέρτες, χημικές τουαλέτες, κτλ. Τουλάχιστον παραμένουμε άνθρωποι.
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>