Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Dimitris_P έγραψε:
George_Prix έγραψε:Ριμαιντερ:

Ο Ολλανδός «ψευδοπροφήτης» ξαναχτύπησε με πρόβλεψη μεγάλου σεισμού και στην Ελλάδα

https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/13 ... tin-ellada

Κατα τα λεγομενα του, ισως μας μενει 1 μερα ζωης :s_cry
Έγιναν 2 αξιόλογοι σεισμοί σήμερα πάντως, βόρεια της Κρήτης και δυτικά της Πελοποννήσου, 4.7 και 4.6 αντίστοιχα

Σημερα μας εχει 18 ο μηνας. Η Λιτσα Πατερα των σεισμολογων ελεγε 17 του μηνος :shifty:

Περα απο την πλακα, συμφωνω με το Νικο. Κατω απο 5 ριχτερ δε νομιζω να ειναι καν ο σεισμος που θα αναφεροταν αυτος ο τυπος...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#805492 στο νησί που ένοιωσε το 53 τον μεγάλο σεισμό και γκρεμίστηκαν σχεδόν τα πάντα στο Βαθυ, κανείς δεν ασχολείται πλέον!!!. έχω και απι τα τρία οικήματα, ένα που φτιάχτηκε μετά τους σεισμούς με τσιμεντολιθους μονοκατοικία ισόγεια με στέγη από κεραμιδια...,, μια μεζονέτα του 84, ένα στο πάνω χωριό του 28, πέτρινο με μια τσόντα του2010, με νέους κανονισμούς 4.
ολα αυτά με κεραμίδια. σε διάστημα 70 ετών. δεν έχουν καταλάβει τίποτα...στατικά. όταν όμως όπως εκεί στη Τουρκία οι κατασκευές είναι από παιδική γνωση στα μπετά και με 2 η 3 ένταση θα είναι για γκρέμισμα μετά.

.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
George_Prix έγραψε:
Σημερα μας εχει 18 ο μηνας. Η Λιτσα Πατερα των σεισμολογων ελεγε 17 του μηνος :shifty:
...

Μπορεί να ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο, οπότε έχει μέρες ακόμη :s_wink
Άβαταρ μέλους
By glf
#805514 Κοίτα να δεις που το τσιγάρο σώζει! Από τη μυρωδιά θα τον βρήκαν. Διάβασα ότι είχε ευκολία να στρίβει και να ανάβει εκεί που εγκλωβίστηκε.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#805521 Α ρε και να τον πετυχαινε ο σεισμος τον συγκεκριμενο στη φαση "εχω μεινει με τα τριμματα, σε λιγο σηκωνομαι να παω περιπτερο"
Άβαταρ μέλους
By markvag
#807227 Το σκέφτηκα αρκετά να αν θα έπρεπε να το γράψω ή όχι, το έγραψα κάποιες φορές και το έσβησα, αλλά τελικά είπα να το γράψω.

Στην εταιρεία που δουλεύω πριν 2 εβδομάδες ο ιδιοκτήτης ζήτησε να μαζέψουμε 1 φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια για την Τουρκία και να συνεννοηθούμε να το στείλουμε. Έχοντας παραπάνω από πλήρες πρόγραμμα στη δουλειά, παράτησα κάποια πράγματα, πιέστηκα πολύ σε κάποια άλλα και σήμερα καταφέραμε, εννοείται σε συνεννόηση με το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, που μας ενημέρωσε για τη διαδικασία και τις ανάγκες, να στείλουμε ένα φορτηγό, 26 παλέτες γεμάτο με υλικά για τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία. Τα υλικά κατά βάση άγνωστα σε εμένα (στην αγορά τους, δεν έχω επαφές δηλαδή για να γίνει πιο εύκολα η δουλειά) και σε μεγάλη ζήτηση, ωστόσο βρήκαμε παπλώματα, μονά και διπλά, στρώματα, ηλεκτρικές θερμάστρες, γεννήτριες και χημικές τουαλέτες για να στείλουμε.

Ο ιδιοκτήτης που γενικά κάνει πολλά τέτοια και δεν θέλει να ακούγεται, άφησε τη διαδικασία πάνω μου, επέλεξα (σε συνεργασία με το προξενείο) το τι θα σταλεί, απλά ενέκρινε τη λίστα (και τα 30Κ που έπρεπε να πληρώσουμε), με τη μία, και σήμερα έστειλα το φορτηγό. Η μεταφορική (αυτήν θα την πω: Sefa Trans), επίσης εξαιρετικά συνεργάσιμη και δεν δέχτηκε πληρωμή για το φορτηγό της, το ίδιο και οι υπεύθυνοι του προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Δεν το γράφω για να μου πείτε μπράβο, δεν θέλω και δεν το αξίζω, εξάλλου ήμουν απλά ο χαμάλης, άλλος έβαλε το χέρι στην τσέπη (και δεν θέλει να το λέμε κιόλας), απλά ήταν κάτι που με έκανε προσωπικά να αισθανθώ λίγο καλύτερα σαν άνθρωπος, μέσα σε πολύ πίεση που έχω αυτό το διάστημα (προσωπικά και κυρίως επαγγελματικά) και αυτός είναι ο ένας λόγος που το γράφω εδώ. Ο άλλος είναι να ενημερώσω πως αν θέλει κανείς να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με τα κατά τόπους προξενεία της Τουρκίας για να μάθει τι ανάγκες υπάρχουν. Εάν θέλετε μπορώ να σας στείλω και σχετικό έγγραφο, ενώ φυσικά δεν είναι απαραίτητο να στείλει ο καθένας ένα φορτηγό ολόκληρο, μπορούν να συγκεντρωθούν υλικά σε συγκεκριμένα σημεία για να αποσταλούν εκεί που πρέπει.

Τέλος, χάρηκα ιδιαίτερα που υπάρχει (λόγω της βοήθειας που στέλνουν πολλοί στην Τουρκία) έλλειψη στην αγορά σε κουβέρτες, χημικές τουαλέτες, κτλ. Τουλάχιστον παραμένουμε άνθρωποι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#807230 Μπραβο στον εργοδοτη για την πρωτοβουλια, μπραβο και σε εσενα που το ετρεξες Μαρκο!
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#807234 Και η εταιρεία που δουλεύω έστειλε πολλές παλέτες αλεύρι σε Τουρκία και Συρία. Είναι αρκετοί αυτοί που δίνουν και δεν θέλουν να μαθευτεί.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#813878 Τι έγινε ρε παιδιά, δεν συγκινήθηκε κανείς σας? :lol:

https://www.news247.gr/koinonia/.9931335.html

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αττική

Σεισμός μεγέθους 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο την Εύβοια σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Στα 11 χλμ το εστιακό βάθος
22 Απριλίου 2023 11:40

Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σημειώθηκε στις 11:38 το πρωί του Σαββάτου 7 χλμ νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας.

Ο σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική είχε μεγάλη διάρκεια, ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 11.1 χλμ.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#813903 Πώς και δεν είναι γρουσούζης:

Αν αυτό που έγινε στα Τέμπη γινόταν μετά την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου, αντί για 2,5 μήνες πριν τις (πρώτες) Εκλογές, θα μιλούσαμε για μια εντελώς διαφορετική εικόνα σήμερα :roll: