Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By babakos
axel12p έγραψε:Αντικαταστάθηκε επιτέλους χθες ο παλιός αναλογικός θερμοστάτης Siemens με τον προγραμματιζόμενο REV24. Αρκετά απλή η εγκατάσταση (δεν χρησιμοποιείται πλέον ο ουδέτερος, παρά μόνο τα L και L1).

Αρκετά πιο πολύπλοκος στην λειτουργία του και σίγουρα θέλει κάποιο χρόνο μέχρι να καταφέρεις να ρυθμίσεις σωστά χρόνους και θερμοκρασίες.

Πρακτικά το μόνο που με ενόχλησε είναι ότι θέλει 0.5C διαφορά θερμοκρασίας για να πάρει μπρος. Το έχεις δηλαδή στου 23,4 και αν πέσει στους 23 δεν ανάβει. Θα πρέπει είτε να πέσει στα 22,8 είτε να το ανεβάσεις στα 23,6. Προφανώς παίζει με αυτό το περιθώριο για να μην ανάβει κάθε λίγο τον καυστήρα.

Με γειες!

Ο δικός μου (Olympia Electronics) εχει δυνατότητα παραμετροποίησης στο εύρος διαφοράς θερμοκρασίας σε βήματα των 0.1C για ψάξε καλά το μανιουαλ γιατί πολύ πιθανό να υπάρχει αυτή η δυνατότητα και στον δικό σου θερμοστάτη.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#332340 Αυτόν έχω που έλεγα

Εικόνα

Εικόνα

Θα πάω μία βόλτα το απόγευμα να κοιτάξω εναλλακτικό
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Geo f1 έγραψε:http://www.skroutz.gr/c/1501/THermopompoi-Convectors.html?from=catspan&keyphrase=%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%85%CE%B8%CF%81%CE%B7+%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7

Αξιζουν παιδια?

Αν δεν έχεις πρόβλημα με τον λογαριασμό του ρεύματος, μια χαρά είναι.
Άβαταρ μέλους
By glf
#332540 Ωραία κουβέντα. Να πούμε και για τον τρόπο ελέγχου του ΔΔ ;
Θέλω να το κάνω και δεν είμαι σίγουρος. Νομίζω πρέπει να απομονωθεί απο το κύκλωμα;
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#332603 Καμιά πρόταση για χώρο περίπου 35 τετραγωνικά έχουμε?
Σόμπα υγραεριου βολεύει?
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#332656 Η κατανάλωση ρεύματος των κλιματιστικών του σπιτιού στην λειτουργία θέρμανσης είναι μεγαλύτερη, μικρότερη ή ίδια με την κατανάλωση όταν είναι στην ψύξη;
Άβαταρ μέλους
By fokion
NickTG έγραψε:Σόμπα υγραεριου βολεύει?

Αν δεν υπαρχει τιποτα αλλο να εκμεταλευτεις.... ναι.
Με μια τετοια ζεσταινω τη σκηνη του τροχοσπιτου. σχεδον τα μισα τετραγωνικά μεν, αλλα..... πανι για μονωση δε....
και στι πρωτη απο τις 3 σκαλες....
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Χρήστος Λάππας έγραψε:Η κατανάλωση ρεύματος των κλιματιστικών του σπιτιού στην λειτουργία θέρμανσης είναι μεγαλύτερη, μικρότερη ή ίδια με την κατανάλωση όταν είναι στην ψύξη;

Υποθέτω οτι η κατανάλωση κατα κύριο λόγο εξαρτάται απο τη διαφορά θερμοκρασίας και είναι ανεξαρτητη απο το αν είναι σε ψύξη ή θέρμανση.

Δηλαδή όταν σε ψύξη έχεις εξωτ θερμοκρασία 30 βαθμούς και εσωτερική 20, θα έχει την ίδια κατανάλωση με όταν έχεις σε θέρμανση εξωτερική 10 και εσωτερική 20.

Εξαίρεση είναι όταν έχεις αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, οπου μπορεί να παγώσει η εξωτερική μονάδα. Συνήθως τότε ενεργοποιούνται ηλεκτρικές αντιστάσεις για το ξεπάγωμα και εκεί η κατανάλωση εκτοξεύεται στα ύψη.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#332793 Στα κλιματιστικά αναφέρεται ο συντελεστής απόδοσης σε λειτουργία θέρμανης (COP) και ψύξης (EER). Συνήθως ο συντελεστής COP είναι μεγαλύτερος από τον ψύξης (π.χ. COP:3.6, EER:3.2).

Έχω την εντύπωση επίσης, πως όσο μειώνεται η εξωτερική θερμοκρασία, τόσο μειώνεται και ο συντελεστής απόδοσης στην πράξη.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
fokion έγραψε:
NickTG έγραψε:Σόμπα υγραεριου βολεύει?

Αν δεν υπαρχει τιποτα αλλο να εκμεταλευτεις.... ναι.
Με μια τετοια ζεσταινω τη σκηνη του τροχοσπιτου. σχεδον τα μισα τετραγωνικά μεν, αλλα..... πανι για μονωση δε....
και στι πρωτη απο τις 3 σκαλες....

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#332800 Αναρωτιέμαι αν θα μου βγει φτηνότερο φέτος να μην χρησιμοποιήσω καθόλου το καλοριφέρ και να την βγάλω με τα 3 κλιματιστικά του σπιτιού. Προφανώς δεν θα δουλεύουν και τα 3 μαζί. Κάθε καλοκαίρι πάντως με σχεδόν 24ωρη λειτουργία σε κάποια από τα μηχανήματα, δεν έρχεται κανένας συγκλονιστικός λογαριασμός.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Χρήστος Λάππας έγραψε:Αναρωτιέμαι αν θα μου βγει φτηνότερο φέτος να μην χρησιμοποιήσω καθόλου το καλοριφέρ και να την βγάλω με τα 3 κλιματιστικά του σπιτιού. Προφανώς δεν θα δουλεύουν και τα 3 μαζί. Κάθε καλοκαίρι πάντως με σχεδόν 24ωρη λειτουργία σε κάποια από τα μηχανήματα, δεν έρχεται κανένας συγκλονιστικός λογαριασμός.

Αν συγκρίνεις το AC με λέβητα πετρελαίου, μάλλον θα βγεί πιο οικονομικά η χρήση του AC.

Χονδρικά, η χρήση ενός AC Inverter 12000btu & 1100W για 8 ώρες ημερησίως θα κοστίσει περίπου 40-50€ το μήνα.