Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#166620 Δεν ξέρω αν έχει ξαναμπεί το βιντεάκι

Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#166642 Πολύ διαφωτιστικό αν και ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τις αιτίες της συριακής κρίσης είναι βγαλμένος από τα καλύτερα όνειρα της δυτικής προπαγάνδας. Αν όμως θέλουμε να ασχοληθούμε με την κρίση ως γεγονός και να αντιμετωπίσουμε το αποτέλεσμα είναι όντως διαφωτιστικό
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
trident1971 έγραψε:Για τη μαντρα λεει.

Επειδή κάποιοι ανησυχούν για το λεωφορείο, το πετρέλαιο, τον υπουργό, κλπ κλπ.
Όποιος θέλει διαβάζει και βγάζει τα συμπεράσματά του:

Η καταγραφή του δημοσιογράφου:
https://www.facebook.com/evgenios.agrim ... 59?fref=nf
Χθες το βράδυ γυρίσαμε σπίτι από το Σαββατιάτικο ποτό κάπου κοντά στη 1 π.μ. Εξω έριχνε καρέκλες, τραπέζια και τραπεζαρίες -από τη βροχή δεν έβλεπες μπροστά σου. Κάτω από τη μικροσκοπική τέντα του υπαίθριου μανάβικου συνωστίζονταν μια 50αριά πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλές μανάδες με μωρά στην αγκαλιά τους.
Η εξώπορτα στο σπίτι άνοιξε, το νεύμα έγινε και οι πρόσφυγες μπήκαν μέσα. 50 άνθρωποι στα σκαλιά, από την εξώπορτα μέχρι τον ημιόροφο. Εξω από την πόρτα μας μια οικογένεια με μωρά: η μικρή είχε 37,4. Δώσαμε παιδικό ντεπόν και μπανάνες, η Δήμητρα έφτιαξε τοστάκια και η Πέγκυ από δίπλα έπλυνε σταφύλια, βγάλαμε κουβέρτες και μαξιλάρια.
Ξαπλώσαμε, αλλά δεν μας ερχόταν ύπνος. Ωσπου γύρω στις 2:30 διακρίναμε το καρούμπαλο ενός περιπολικού να φωτίζει στο δρόμο και βγήκαμε να δούμε τι συμβαίνει. Ενας χίπστερ, όχι πάνω από 30 χρονών, από τον 4ο είχε καλέσει την αστυνομία για να τους διώξει. Ακούσαμε έκπληκτοι τους αστυνομικούς να του ζητούν να δείξει κατανόηση και να τους αφήσει να ξημερώσουν στην είσοδο λέγοντάς του "Είναι μητέρες με παιδιά, δεν πρόκειται να σας κλέψουν. Σας ζητάμε να αποσύρετε την καταγγελία και αν φοβάστε να κλειδώσετε δύο φορές''. Επέμενε: δεν ήταν δικό του πρόβλημα λέει. Κατεβήκαμε κάτω, κάναμε καβγά. Εφυγε όταν έφυγαν και οι πρόσφυγες. Εμειναν μόνο δύο ή τρεις οικογένειες μπροστά στην πόρτα μας.
Η νύχτα είχε συνέχεια: στην πλατεία έφθασε ένα λεωφορείο της ΕΘΕΛ για να πάρει πρόσφυγες και να τους πάει κάπου κλειστά, χωρίς άδεια από τη διοίκηση. Το οδηγούσε ο Αποστόλης: «Ο προϊστάμενος είναι φασίστας, δε μου έδωσε άδεια να κινήσω το λεωφορείο. Το πήρα μόνος μου και ήρθα. Εδωσε εντολή σύλληψης. Θα πάω τους πρόσφυγες να κοιμηθούν και μετά ας με συλλάβουν». Νέες διαπραγματεύσεις. Ενας - δυο μπάτσοι επιμένουν ότι υπάρχει εντολή σύλληψης και πρέπει να τον πάρουν, οι υπόλοιποι προσπαθούν να βρουν μια συμβιβαστική λύση. Οι πρόσφυγες που διώχθηκαν από την είσοδο στρώνουν τα σλίπι-μπαγκ τους στη βροχή ή καταφεύγουν σε καρέκλες στις καφετέρειες.
Από τηλέφωνα εμφανίζεται στην πλατεία ο υπουργός Μεταφορών. Δεν υπάρχει κάτι κακό να πω: μας ρωτάει τι προτείνουμε, παίρνει τηλέφωνα και ανοίγει το σταθμό της Βικτώριας για να μπουν οι πρόσφυγες. Κάθεται εκεί μέχρι να μπουν οι πρόσφυγες μέσα. Παίρνουμε τον Αποστόλη και φεύγουμε, ο ράμπο που ήθελε να τον συλλάβει φεύγει τσατισμένος σπινιάροντας, ένας μπατσακος μας πλησιάζει απολογητικά: ''Εμείς δεν είμαστε ΜΑΤ. Θελουμε να βοηθήσουμε, το καλό είναι ότι οι εντολές είναι να το δούμε ανθρωπιστικά και αναγκάζονται να προσαρμοστούν και οι άλλοι''.
Καθόμαστε σπίτι με τον Αποστόλη τον οδηγό και καφέ, μέχρι τις 6. Μας λέει πώς πιάσανε πόστα οι Αυτόνομοι Εθνικιστές στο σωματείο και στην ΕΘΕΛ και πώς τους αντιμετωπίζουν. Τι γίνεται με τους κεφαλοκυνηγούς που βγαίνουν σεργιάνι για πρόστιμα και εισιτήρια. Οτι το αμαξοστάσιό του είναι στο Ελληνικό και πάει για ιδωτικοποίηση. Φεύγει κι αποκοιμιόμαστε.
Οταν ξυπνήσαμε ήταν σχεδόν μεσημέρι. Ανοίξαμε την πόρτα. Οι πρόσφυγες που κοιμήθηκαν έξω είχαν φύγει. Πριν φύγουν τακτοποίησαν τα πάντα: ποτήρια, μαξιλάρια, κουβέρτες, ό,τι τους είχαμε δώσει ήταν έξω από την πόρτα μας διπλωμένο.
Οταν θα τελειώσει αυτή η μεγάλη ιστορία με τους πρόσφυγες στη Βικτώρια, θέλω να γράψω κάτι για όλους. Να γράψω για τον ΑμΕΑ από το Γαλάτσι που ήρθε με τον γιο του και τους φίλους του να μοιράσει πίτσες και τον τραμπούκισαν τα καθάρματα του Κακλαμάνη από την ''επιτροπή'' του Αγιου Παντελεήμονα. Να γράψω για τη κοπέλα εκείνη, που ήταν δεν ήταν 1.60 ύψος και όρμηξε στον αρχιταμπούκο που θα ταν τριπλάσιός της σε όγκο φωνάζοντας ''Φύγε παλιάνθρωπε, φύγε από την Ελλάδα, άσε μας να τους δώσουμε φαΐ''. Να γράψω για τον φούρνο από πίσω που έρχεται μέρα παρά μέρα και αφήνει δεκάδες μπαγκέτες ψωμί. Για τη συνέλευση της Βικτώριας που οργανώνει τα συσσίτια και φέρνει τους γιατρούς. Για τους γιατρούς που με έψαξαν επειδή κάτι έγραφα εδώ και με ρώταγαν πότε μπορούν να έρθουν. Για τον κόσμο που φέρνει ό,τι νομίζει και ό,τι μπορεί. Για τη Ρούσα, τον Στέλιο και τον Πάνο που φέρνουν τα παιχνίδια τους. Για τη γυναίκα που με αναγνώρισε και μου ζήτησε να πω στο ραδιόφωνο να φέρει ο δήμος χημικές τουαλέτες. Για τη Δήμητρα που έφτιαχνε τα τοστ και φώναζε "άσε ρε τους ανθρώπους να μείνουν, ντροπή σου" στον ρουφιάνο που φώναξε την αστυνομία. Για την Πέγκυ που άνοιξε την πόρτα της για να έχουν πρόσβαση στην τουαλέτα οι πρόσφυγες. Για την Εφη, που πήγε στον ακροδεξιό μανάβη της Βικτώριας και του είπε ότι θέλει μόνο καλά φρούτα και σε χαμηλότερη τιμή γιατί είναι για τους πρόσφυγες. Για τον Αποστόλη που πήρε με το ζόρι το λεωφορείο από το αμαξοστάσιο και ήρθε να μαζέψει τους πρόσφυγες που κάθονταν στη βροχή «κι ας τον συλλάβουν».
Αλλά πιο πολύ, θέλω να γράψω για τη γυναίκα από το Αφγανιστάν, με το παιδί που ανέβαζε πυρετό στη βροχή και το χάιδευε έξω από την πόρτα μου, που όταν ξύπνησε το πρωί θεώρησε απαραίτητο να τακτοποιήσει τις κουβέρτες και τα μαξιλάρια και να μας τα αφήσει πίσω να τα πάρουμε.
Αναρωτιέμαι πόσο κρετίνος πρέπει να είναι ο χίπστερ του 4ου για να νομίζει ότι η κοινωνία κινδυνεύει από αυτή τη γυναίκα και όχι από αυτόν τον ίδιο.
Αλλά δεν αναρωτιέμαι και πολύ. Γιατί όλες αυτές οι μέρες επιβεβαίωσαν ότι ο κόσμος μας είναι γεμάτος υπέροχους ανθρώπους, που στο τέλος θα τον αλλάξουν.

Η καταγραφή του οδηγού του λεωφορείου (disclaimer, o εν λόγω είναι συνδικαλιστής, και η σελίδα είναι τέτοια):
http://www.xekinima.org/arthra/view/art ... feroyn-pr/
Χτες, 26 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Υποδομών έδώσε εντολή λεωφορεία του ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας) να μεταφέρουν πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο. Ήταν μια σωστή ενέργεια, ιδιαίτερα καθώς ερχόταν έντονες βροχοπτώσεις.

Το βράδυ πήγα στην πλατεία Βικτωρίας να δω αν έχουν φύγει όλοι οι πρόσφυγες ή αν υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τη βροχή, η οποία ήταν καταρρακτώδης. Όντως, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι ήταν μαζεμένοι κάτω από τις τέντες δυο καφετεριών της πλατείας, πάνω στις καρέκλες και στα τραπέζια, ο ένας πάνω στον άλλον.

Τους πλησίασα, τους εξήγησα που εργάζομαι και αφού συνεννοήθηκα μαζί τους, τηλεφώνησα στο «Γραφείο Κίνησης» του Αμαξοστασίου Ελληνικού. Ενημέρωσα το Γραφείο για το πώς έχει η κατάσταση και ότι έπρεπε να συνεχίσει η αποστολή λεωφορείων στην πλατεία Βικτωρίας και το βράδυ για να μπορέσουν να μεταφερθούν οι τελευταίοι εναπομείναντες πρόσφυγες σε χώρο που να τους προστατεύει και από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από τις απειλές Κασιδιάρη για πογκρόμ.

Στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υποδιευθυντή Κίνησης Γ. Λουλακάκη φάνηκε ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά στη συνέχεια, καθώς πήγαινα από την πλ. Βικτωρίας στο Αμαξοστάσιο Ελληνικού για να δω πώς θα βγει λεωφορείο για να μεταφέρει τους πρόσφυγες και να βοηθήσω αν χρειαζόταν, οι υπεύθυνοι άλλαξαν στάση και άρχισαν «να τα μασάνε». Μου είπαν να μιλήσω με τον Λ. Γεωργούλια, ο οποίος ήταν εκείνη την ώρα υπεύθυνος για το Αμαξοστάσιο Ελληνικού.

Φτάνοντας στο Αμαξοστάσιο πήγα στον Λ. Γεωργούλια ο οποίος μου είπε ότι ο Διευθυντής του Αμαξοστασίου Δ. Τσακοπιάκος είχε δώσει εντολή να μην βγει λεωφορείο από το Αμαξοστάσιο γι’ αυτό το σκοπό –δηλαδή για τη μεταφορά των προσφύγων– και ότι ο ίδιος δεν θα άφηνε να βγει λεωφορείο.

Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον Διευθυντή του Αμαξοστασίου Δ. Τσακοπιάκο ο οποίος μου είπε ότι: «τα λεωφορεία δεν είναι για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες»!

Του απάντησα ότι πρέπει να μιλάει καλύτερα, να μην αποκαλεί τους ανθρώπους λαθρομετανάστες, ότι είναι πρόσφυγες και μετανάστες και ότι εγώ θα έβγαζα λεωφορείο από το Αμαξοστάσιο για να τους μεταφέρω, είτε το θέλει είτε όχι.

Πήγα και πήρα ένα λεωφορείο και κατευθύνθηκα προς την πύλη. Εκεί ο φύλακας μου είπε ότι έχει εντολές να μην ανοίξει τη μπάρα και να μην βγει κανένα όχημα έξω. Του εξήγησα για ποιο σκοπό θέλω να βγάλω το λεωφορείο, αλλά αυτός επέμενε ότι έχει εντολή από το διευθυντή και θα ακολουθήσει την εντολή. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθαν άτομα από το συνεργείο και από το φυλάκιο της πύλης – «έμπιστοι» του Διευθυντή - για να μου επιμείνουν να μην βγω. Και πάλι τους απάντησα ότι το λεωφορείο θα βγει και να ανοίξουν την μπάρα.

Εντωμεταξύ, με εντολή Διευθυντή κλήθηκε και το «100» και ήρθε στο αμαξοστάσιο. Εγώ είπα στους αστυνομικούς ότι είμαι από το «Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ» και ότι θα έβγαζα το λεωφορείο για να μεταφέρω πρόσφυγες από την πλ. Βικτωρίας στο Τάε Κβο Ντο, όπως άλλωστε γινόταν όλη μέρα με εντολή του Υπουργείου. Ακολούθησε διαπληκτισμός με τους αστυνομικούς, οι οποίοι όμως στη συνέχεια έφυγαν – παρότι τους είχα δηλώσει ότι εγώ θα βγάλω το λεωφορείο.

Τελικά έβγαλα το λεωφορείο την ώρα που η μπάρα της πύλης είχε ανοίξει για να βγει έξω ένα από τα «υπηρεσιακά» λεωφορεία.

Έφτασα στην πλατεία Βικτωρίας, μίλησα με τους πρόσφυγες και αυτοί άρχισαν να επιβιβάζονται. Πριν ξεκινήσουμε μας πρόλαβε ο δημοσιογράφος Γ. Ανδρουλιδάκης ο οποίος μένει σε μια πολυκατοικία απέναντι από την πλατεία Βικτωρίας και μου ζήτησε να περιμένω για να πάρω και κάποιους ακόμα πρόσφυγες που κοιμόταν στην είσοδο και στα σκαλιά της πολυκατοικίας – τους είχε βάλει ο ίδιος μέσα.

Δεν καταφέραμε να φύγουμε. Ενώ ξεκινούσα, ήρθαν 3 περιπολικά σε κατάσταση συναγερμού με αναμμένους φάρους και μπλόκαραν το λεωφορείο, λες και είχε γίνει ληστεία…

Ενώ εγώ μιλούσα με κάποιους αστυνομικούς, ένας άλλος αστυνομικός μπήκε μέσα στο λεωφορείο και προσπαθούσε να κατεβάσει τους πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες κατέβηκαν αφού φοβήθηκαν βλέποντας περιπολικά και αστυνομικούς με αλεξίσφαιρα και όπλα να μας έχουν περικυκλώσει. Και πάλι υπήρξε ένταση και διαπληκτισμοί με την αστυνομία. Η ώρα είχε πάει 3.00 τα ξημερώματα.

Τελικά επικοινώνησα (μέσω και συναδέλφων) με τον Υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη και τον ενημέρωσα τι συμβαίνει. Ο Σπίρτζης ανταποκρίθηκε ευτυχώς άμεσα και ήρθε λίγο αργότερα στην πλ. Βικτωρίας.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν στον Σπίρτζη ότι είχαν εντολή να με συλλάβουν για κλοπή λεωφορείου και ότι ο υπεύθυνος τους Αμαξοστασίου Ελληνικού είχε πάει στο τμήμα για να υποβάλλει μήνυση.

Ο Υπουργός άρχισε τα τηλέφωνα και τελικά στις τέσσερις παρά δέκα δόθηκε εντολή και άνοιξε ο σταθμός του ηλεκτρικού της πλ. Βικτωρίας για να μπουν μέσα οι πρόσφυγες.

Είπε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει προσπάθεια για καλύτερη διαχείριση της μεταφοράς των προσφύγων, ενώ ήταν έξαλλος με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΑΣΑ και της Ο.ΣΥ.**

Στον ΟΑΣΑ το πρόβλημα με τους ακροδεξιούς και τους φασίστες είναι μεγάλο και έχουν αναρριχηθεί και σε διευθυντικές θέσεις. Είναι ένας από τους πρώτους εργασιακούς χώρους που οι φασίστες έφτιαξαν «συνδικαλιστικές» παρατάξεις και κάνουν συστηματικά προπαγάνδα στους συναδέλφους προσπαθώντας να διαμορφώσουν συνειδήσεις.

Χρειάζεται οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές που είναι ενάντια στο φασισμό, στο ρατσισμό και υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους να συσπειρωθούμε και να δώσουμε την απάντηση που αξίζει στους ακροδεξιούς και στους φασίστες και στον ΟΑΣΑ και σε κάθε εργατικό χώρο.

Τέλος όσον αφορά το Αμαξοστάσιο Ελληνικού ειδικά, πρέπει ο Διευθυντής Δ. Τσακοπιάκος να απομακρυνθεί από τη θέση του, λόγω της ρατσιστικής του συμπεριφοράς, αλλά και λόγω της συμπεριφοράς του απέναντι στους εργαζόμενους (τραμπουκισμοί, μεροληπτική και ανισότιμη συμπεριφορά με βάση κομματικά κριτήρια κ.α.), την οποία έχουμε καταγγείλει πολλές φορές.

* Ο Αποστόλης Κασιμέρης είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του «Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ», συμμετέχει ενεργά στην «Κίνηση Πολιτών Ζωγράφου – Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες» και είναι μέλος στο «Ξεκίνημα».
** Η Ο.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες – λεωφορεία και τρόλεϊ) και η ΣΤΑ.ΣΥ. (Σταθερές Συγκοινωνίες – μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) ανήκουν στον ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών).

- See more at: http://www.xekinima.org/arthra/view/art ... 5d6Tw.dpuf
Άβαταρ μέλους
By kacey
#166776 μαλιστα, δηλαδη ο συνδικαλιστης οδηγος αποφασισε να παραβει την εντολη του διευθυντη του που του απαγορευε να παρει ενα οχημα που δεν του ανηκει, επειδη εκεινος αποφασισε οτι ειχε δικαιωμα/καλο λογο να το παρει, και οταν δεν τον αφηναν να βγει απο το αμαξοστασιο περιμενε την ευκαιρια να κανει |λογοκρισία| για να βγει. Αυτο δεν μας λεει ο ιδιος?

α και κατι "ψιλα" γραμματα: τι θα γινοταν αμα στο εν λογω περιστατικο που ο οδηγος πηρε με το ετσι θελω ενα οχημα του ελληνικου δημοσιου (τεσπα "δημοσια περιουσια") για να το χρησιμοποιησει για σκοπο αλλο απο αυτον της υπηρεσιας, εκανε ενα οδηγικο λαθος (βαλε και τη καταρρακτωδη βροχη) και τρακαρε/εκανε ζημια στο λεωφορειο/σε ξενη περιουσια/τραυματιζε αυτους που κουβαλαγε/περαστικους κλπ κλπ?

η φαση ειναι vourtsa vs poutsa:

Επειδή κάποιοι ανησυχούν για το λεωφορείο, το πετρέλαιο, τον υπουργό, κλπ κλπ.
Όποιος θέλει διαβάζει και βγάζει τα συμπεράσματά του:
.
.
.
.
Η καταγραφή του οδηγού του λεωφορείου (disclaimer, o εν λόγω είναι συνδικαλιστής, και η σελίδα είναι τέτοια):
http://www.xekinima.org/arthra/view/art ... feroyn-pr/
.
.
.
.
Στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υποδιευθυντή Κίνησης Γ. Λουλακάκη φάνηκε ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά στη συνέχεια, καθώς πήγαινα από την πλ. Βικτωρίας στο Αμαξοστάσιο Ελληνικού για να δω πώς θα βγει λεωφορείο για να μεταφέρει τους πρόσφυγες και να βοηθήσω αν χρειαζόταν, οι υπεύθυνοι άλλαξαν στάση και άρχισαν «να τα μασάνε». Μου είπαν να μιλήσω με τον Λ. Γεωργούλια, ο οποίος ήταν εκείνη την ώρα υπεύθυνος για το Αμαξοστάσιο Ελληνικού.

Φτάνοντας στο Αμαξοστάσιο πήγα στον Λ. Γεωργούλια ο οποίος μου είπε ότι ο Διευθυντής του Αμαξοστασίου Δ. Τσακοπιάκος είχε δώσει εντολή να μην βγει λεωφορείο από το Αμαξοστάσιο γι’ αυτό το σκοπό –δηλαδή για τη μεταφορά των προσφύγων– και ότι ο ίδιος δεν θα άφηνε να βγει λεωφορείο.

Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον Διευθυντή του Αμαξοστασίου Δ. Τσακοπιάκο ο οποίος μου είπε ότι: «τα λεωφορεία δεν είναι για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες»!

Του απάντησα ότι πρέπει να μιλάει καλύτερα, να μην αποκαλεί τους ανθρώπους λαθρομετανάστες, ότι είναι πρόσφυγες και μετανάστες και ότι εγώ θα έβγαζα λεωφορείο από το Αμαξοστάσιο για να τους μεταφέρω, είτε το θέλει είτε όχι.

Πήγα και πήρα ένα λεωφορείο και κατευθύνθηκα προς την πύλη. Εκεί ο φύλακας μου είπε ότι έχει εντολές να μην ανοίξει τη μπάρα και να μην βγει κανένα όχημα έξω. Του εξήγησα για ποιο σκοπό θέλω να βγάλω το λεωφορείο, αλλά αυτός επέμενε ότι έχει εντολή από το διευθυντή και θα ακολουθήσει την εντολή. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθαν άτομα από το συνεργείο και από το φυλάκιο της πύλης – «έμπιστοι» του Διευθυντή - για να μου επιμείνουν να μην βγω. Και πάλι τους απάντησα ότι το λεωφορείο θα βγει και να ανοίξουν την μπάρα.

Εντωμεταξύ, με εντολή Διευθυντή κλήθηκε και το «100» και ήρθε στο αμαξοστάσιο. Εγώ είπα στους αστυνομικούς ότι είμαι από το «Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ» και ότι θα έβγαζα το λεωφορείο για να μεταφέρω πρόσφυγες από την πλ. Βικτωρίας στο Τάε Κβο Ντο, όπως άλλωστε γινόταν όλη μέρα με εντολή του Υπουργείου. Ακολούθησε διαπληκτισμός με τους αστυνομικούς, οι οποίοι όμως στη συνέχεια έφυγαν – παρότι τους είχα δηλώσει ότι εγώ θα βγάλω το λεωφορείο.

Τελικά έβγαλα το λεωφορείο την ώρα που η μπάρα της πύλης είχε ανοίξει για να βγει έξω ένα από τα «υπηρεσιακά» λεωφορεία.

Άβαταρ μέλους
By trident1971
#166786 Κατσε να δουμε και πως τα λεει ο οδηγος:

Ποιος εμποδίζει τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ να μεταφέρουν πρόσφυγες από τη πλ. Βικτωρίας;
Κατηγορία: Αντιρατσιστικά, Κοινωνία, Πρόσφυγες, Συγκοινωνίες
Του Αποστόλη Κασιμέρη*

Χτες, 26 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Υποδομών έδώσε εντολή λεωφορεία του ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας) να μεταφέρουν πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο. Ήταν μια σωστή ενέργεια, ιδιαίτερα καθώς ερχόταν έντονες βροχοπτώσεις.

Το βράδυ πήγα στην πλατεία Βικτωρίας να δω αν έχουν φύγει όλοι οι πρόσφυγες ή αν υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τη βροχή, η οποία ήταν καταρρακτώδης. Όντως, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι ήταν μαζεμένοι κάτω από τις τέντες δυο καφετεριών της πλατείας, πάνω στις καρέκλες και στα τραπέζια, ο ένας πάνω στον άλλον.

Τους πλησίασα, τους εξήγησα που εργάζομαι και αφού συνεννοήθηκα μαζί τους, τηλεφώνησα στο «Γραφείο Κίνησης» του Αμαξοστασίου Ελληνικού. Ενημέρωσα το Γραφείο για το πώς έχει η κατάσταση και ότι έπρεπε να συνεχίσει η αποστολή λεωφορείων στην πλατεία Βικτωρίας και το βράδυ για να μπορέσουν να μεταφερθούν οι τελευταίοι εναπομείναντες πρόσφυγες σε χώρο που να τους προστατεύει και από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από τις απειλές Κασιδιάρη για πογκρόμ.

Έφτασα στην πλατεία Βικτωρίας, μίλησα με τους πρόσφυγες και αυτοί άρχισαν να επιβιβάζονται. Πριν ξεκινήσουμε μας πρόλαβε ο δημοσιογράφος Γ. Ανδρουλιδάκης ο οποίος μένει σε μια πολυκατοικία απέναντι από την πλατεία Βικτωρίας και μου ζήτησε να περιμένω για να πάρω και κάποιους ακόμα πρόσφυγες που κοιμόταν στην είσοδο και στα σκαλιά της πολυκατοικίας – τους είχε βάλει ο ίδιος μέσα.

Δεν καταφέραμε να φύγουμε. Ενώ ξεκινούσα, ήρθαν 3 περιπολικά σε κατάσταση συναγερμού με αναμμένους φάρους και μπλόκαραν το λεωφορείο, λες και είχε γίνει ληστεία…

Ενώ εγώ μιλούσα με κάποιους αστυνομικούς, ένας άλλος αστυνομικός μπήκε μέσα στο λεωφορείο και προσπαθούσε να κατεβάσει τους πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες κατέβηκαν αφού φοβήθηκαν βλέποντας περιπολικά και αστυνομικούς με αλεξίσφαιρα και όπλα να μας έχουν περικυκλώσει. Και πάλι υπήρξε ένταση και διαπληκτισμοί με την αστυνομία. Η ώρα είχε πάει 3.00 τα ξημερώματα.

Τελικά επικοινώνησα (μέσω και συναδέλφων) με τον Υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη και τον ενημέρωσα τι συμβαίνει. Ο Σπίρτζης ανταποκρίθηκε ευτυχώς άμεσα και ήρθε λίγο αργότερα στην πλ. Βικτωρίας.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν στον Σπίρτζη ότι είχαν εντολή να με συλλάβουν για κλοπή λεωφορείου και ότι ο υπεύθυνος τους Αμαξοστασίου Ελληνικού είχε πάει στο τμήμα για να υποβάλλει μήνυση.

Ο Υπουργός άρχισε τα τηλέφωνα και τελικά στις τέσσερις παρά δέκα δόθηκε εντολή και άνοιξε ο σταθμός του ηλεκτρικού της πλ. Βικτωρίας για να μπουν μέσα οι πρόσφυγες.

Είπε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει προσπάθεια για καλύτερη διαχείριση της μεταφοράς των προσφύγων, ενώ ήταν έξαλλος με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΑΣΑ και της Ο.ΣΥ.**

Στον ΟΑΣΑ το πρόβλημα με τους ακροδεξιούς και τους φασίστες είναι μεγάλο και έχουν αναρριχηθεί και σε διευθυντικές θέσεις. Είναι ένας από τους πρώτους εργασιακούς χώρους που οι φασίστες έφτιαξαν «συνδικαλιστικές» παρατάξεις και κάνουν συστηματικά προπαγάνδα στους συναδέλφους προσπαθώντας να διαμορφώσουν συνειδήσεις.

Χρειάζεται οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές που είναι ενάντια στο φασισμό, στο ρατσισμό και υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους να συσπειρωθούμε και να δώσουμε την απάντηση που αξίζει στους ακροδεξιούς και στους φασίστες και στον ΟΑΣΑ και σε κάθε εργατικό χώρο.

Τέλος όσον αφορά το Αμαξοστάσιο Ελληνικού ειδικά, πρέπει ο Διευθυντής Δ. Τσακοπιάκος να απομακρυνθεί από τη θέση του, λόγω της ρατσιστικής του συμπεριφοράς, αλλά και λόγω της συμπεριφοράς του απέναντι στους εργαζόμενους (τραμπουκισμοί, μεροληπτική και ανισότιμη συμπεριφορά με βάση κομματικά κριτήρια κ.α.), την οποία έχουμε καταγγείλει πολλές φορές.

* Ο Αποστόλης Κασιμέρης είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του «Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ», συμμετέχει ενεργά στην «Κίνηση Πολιτών Ζωγράφου – Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες» και είναι μέλος στο «Ξεκίνημα».
** Η Ο.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες – λεωφορεία και τρόλεϊ) και η ΣΤΑ.ΣΥ. (Σταθερές Συγκοινωνίες – μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) ανήκουν στον ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών).
- See more at: http://www.xekinima.org/arthra/view/art ... KYm66.dpuf

:slap:
Απο που να αρχισεις και που να τελειωσεις....
Φασιστες, αστυνομικοι με οπλα, υπουργοι, συνδικαλιστες, γινανε μαλλια κουβαρια.

Για το οτι ερμηνευει το αγορι τους κανονισμους οπως του αρεσει, δεν τρεχει τιποτα.
Για το οτι ΤΟ ΒΟΥΤΗΞΕ το λεωφορειο, παλι δεν τρεχει τιποτα.
Για το οτι αναφερει ονοματα και θιγει συνειδησεις συναδελφων, δεν τρεχει τιποτα

Δεν μπορουσε να παρει τηλεφωνο τον Υπουργο απο την αρχη που ηταν και λιγοτερο προχωρημενη η ωρα? Να γινει η δουλεια σβέλτα, πριν βραχουν και αλλο οι προσφυγες? ΛΟΓΙΚΟ?

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, θα κανει οτι του γουσταρει, οπως γουσταρει, και θα βγει και απο πανω, because φασιστες.
Αν βεβαια ΓΑΜΟΥΣΑΝ την επομενη ημερα τον Δντη στο αμαξοστασιο γιατι τον αφησε να φυγει, ο τυπακος θα σφυριζε ανεμελα, μια και ο Δντης ειναι ΦΑΣΙΣΤΑΣ. :s_biggrin

Το καλο ειναι οτι το site που τον φιλοξενει, το βλεπω ΟΥΔΕΤΕΡΟ πολιτικα.... ΝΟΤ
Άβαταρ μέλους
By Spartan
#166799 HF... Kαλές είναι οι παλληκαριές κι εγώ με τον οδηγό είμαι, αλλά τα ιδεολογικά περιτυλίγματα-κολλήματα που έχει ο λόγος του (και το μυαλό του), είναι από άλλο ανέκδοτο.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#166812 και παμε και στα του δημοσιογραφου...

Χθες το βράδυ γυρίσαμε σπίτι από το Σαββατιάτικο ποτό κάπου κοντά στη 1 π.μ. Εξω έριχνε καρέκλες, τραπέζια και τραπεζαρίες -από τη βροχή δεν έβλεπες μπροστά σου. Κάτω από τη μικροσκοπική τέντα του υπαίθριου μανάβικου συνωστίζονταν μια 50αριά πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλές μανάδες με μωρά στην αγκαλιά τους.
Η εξώπορτα στο σπίτι άνοιξε, το νεύμα έγινε και οι πρόσφυγες μπήκαν μέσα. 50 άνθρωποι στα σκαλιά, από την εξώπορτα μέχρι τον ημιόροφο.

Ολα αυτα σε πολυκατοικια, εδωσε ΑΔΕΙΑ, εκανε νευμα, να μπουν ασχετοι σε χωρο που δεν του ανηκει

Εξω από την πόρτα μας μια οικογένεια με μωρά: η μικρή είχε 37,4. Δώσαμε παιδικό ντεπόν και μπανάνες, η Δήμητρα έφτιαξε τοστάκια και η Πέγκυ από δίπλα έπλυνε σταφύλια, βγάλαμε κουβέρτες και μαξιλάρια.
Ξαπλώσαμε, αλλά δεν μας ερχόταν ύπνος. Ωσπου γύρω στις 2:30 διακρίναμε το καρούμπαλο (μην ξεχνιομαστε) ενός περιπολικού να φωτίζει στο δρόμο και βγήκαμε να δούμε τι συμβαίνει. Ενας χίπστερ, όχι πάνω από 30 χρονών, από τον 4ο είχε καλέσει την αστυνομία για να τους διώξει.

Θα το δουμε και αργοτερα αυτο το φαινομενο, οποιος εχει αντιθετη αποψη απο τον γραφοντα ή τους ομοιόδοξους του, εχει και ενα χαρακτηρισμο, ή επιθετο. Απο την μια η Δημητρα και η Πεγκυ, απο την αλλη ο ΧΙΠΣΤΕΡ 30αρης. Οχι σκέτο 30αρης, ΧΙΠΣΤΕΡ 30αρης

Ακούσαμε έκπληκτοι τους αστυνομικούς να του ζητούν να δείξει κατανόηση και να τους αφήσει να ξημερώσουν στην είσοδο λέγοντάς του "Είναι μητέρες με παιδιά, δεν πρόκειται να σας κλέψουν. Σας ζητάμε να αποσύρετε την καταγγελία και αν φοβάστε να κλειδώσετε δύο φορές''. Επέμενε: δεν ήταν δικό του πρόβλημα λέει. Κατεβήκαμε κάτω, κάναμε καβγά. Εφυγε όταν έφυγαν και οι πρόσφυγες. Εμειναν μόνο δύο ή τρεις οικογένειες μπροστά στην πόρτα μας.

Η νύχτα είχε συνέχεια: στην πλατεία έφθασε ένα λεωφορείο της ΕΘΕΛ για να πάρει πρόσφυγες (βεβαιωμενο πραγμα, οικονομικοι μεταναστες δεν ηταν κανεις αναμεσα τους) και να τους πάει κάπου κλειστά, χωρίς άδεια από τη διοίκηση (αλλα τι μας νοιαζει, αλλος πληρωνει). Το οδηγούσε ο Αποστόλης: (σκετο Αποστολης) «Ο προϊστάμενος είναι φασίστας, (οχι σκετο προϊσταμενος, φασιστας) δε μου έδωσε άδεια να κινήσω το λεωφορείο. Το πήρα μόνος μου και ήρθα. Εδωσε εντολή σύλληψης. Θα πάω τους πρόσφυγες να κοιμηθούν και μετά ας με συλλάβουν».

Μπραβο στον σκετο Αποστολη κατα τα αλλα. Εδειξε ενδιαφερον.

Νέες διαπραγματεύσεις. Ενας - δυο μπάτσοι (ώπα, αρχισαμεεε) επιμένουν ότι υπάρχει εντολή σύλληψης και πρέπει να τον πάρουν, οι υπόλοιποι προσπαθούν να βρουν μια συμβιβαστική λύση. Οι πρόσφυγες που διώχθηκαν από την είσοδο στρώνουν τα σλίπι-μπαγκ τους στη βροχή ή καταφεύγουν σε καρέκλες στις καφετέρειες.
Από τηλέφωνα εμφανίζεται στην πλατεία ο υπουργός Μεταφορών. (Ο απο τηλεφωνων θεός) Δεν υπάρχει κάτι κακό να πω: (αυτο ελειπε, να χασουμε και τη δουλεια μας "στο Κοκκινο" μερες που ειναι) μας ρωτάει τι προτείνουμε, παίρνει τηλέφωνα και ανοίγει το σταθμό της Βικτώριας για να μπουν οι πρόσφυγες. Κάθεται εκεί μέχρι να μπουν οι πρόσφυγες μέσα.

Μπραβο και στον σκετο υπουργο

Παίρνουμε τον Αποστόλη και φεύγουμε, ο ράμπο (οχι αστυνομικος οπως πολυ πιο πριν, ουτε μπατσος οπως λιγο πιο πριν, ΡΑΜΠΟ λεμε) που ήθελε να τον συλλάβει φεύγει τσατισμένος σπινιάροντας, ένας μπατσακος (υποκοριστικο που υποδεικνυει μικρο μεγεθος αρα οχι απειλη, αθωοτητα και καλωσυνη, πχ γατακι, σκυλάκος), μας πλησιάζει απολογητικά: ''Εμείς δεν είμαστε ΜΑΤ. Θελουμε να βοηθήσουμε, το καλό είναι ότι οι εντολές είναι να το δούμε ανθρωπιστικά και αναγκάζονται να προσαρμοστούν και οι άλλοι''.

Καθόμαστε σπίτι με τον Αποστόλη τον οδηγό και καφέ, (ειναι καφέ ο Αποστολης ο οδηγος, ή εννοει ήπιαν καφε?) μέχρι τις 6. Μας λέει πώς πιάσανε πόστα οι Αυτόνομοι Εθνικιστές στο σωματείο και στην ΕΘΕΛ και πώς τους αντιμετωπίζουν. Τι γίνεται με τους κεφαλοκυνηγούς που βγαίνουν σεργιάνι για πρόστιμα και εισιτήρια. (WTF? καθε μερα θα χτυπαω απο σημερα) Οτι το αμαξοστάσιό του είναι στο Ελληνικό και πάει για ιδωτικοποίηση. (OMG αλλη "κακη" λεξη.) Φεύγει κι αποκοιμιόμαστε.
Οταν ξυπνήσαμε ήταν σχεδόν μεσημέρι. (εριξε κανα μανικι? δεν μας ειπε) Ανοίξαμε την πόρτα. Οι πρόσφυγες που κοιμήθηκαν έξω είχαν φύγει. Πριν φύγουν τακτοποίησαν τα πάντα: ποτήρια, μαξιλάρια, κουβέρτες, ό,τι τους είχαμε δώσει ήταν έξω από την πόρτα μας διπλωμένο.

Μπραβο και στους προσφυγες

Οταν θα τελειώσει αυτή η μεγάλη ιστορία με τους πρόσφυγες στη Βικτώρια, θέλω να γράψω κάτι για όλους. Να γράψω για τον ΑμΕΑ (σκετο) από το Γαλάτσι που ήρθε με τον γιο του και τους φίλους του να μοιράσει πίτσες και τον τραμπούκισαν τα καθάρματα του Κακλαμάνη (οχι σκετο "του Κακλαμανη", αλλα καθαρματα) από την ''επιτροπή'' του Αγιου Παντελεήμονα. Να γράψω για τη κοπέλα εκείνη, που ήταν δεν ήταν 1.60 ύψος (ηταν 1.55 τελικα, τη ρωτησα) και όρμηξε στον αρχιταμπούκο που θα ταν τριπλάσιός της σε όγκο φωνάζοντας ''Φύγε παλιάνθρωπε, φύγε από την Ελλάδα, άσε μας να τους δώσουμε φαΐ''. Να γράψω για τον φούρνο από πίσω που έρχεται μέρα παρά μέρα και αφήνει δεκάδες μπαγκέτες ψωμί. (Ερχεται ο φουρνος? Πολλα παραξενα σε αυτη τη γειτονια, που εισαι Mulder) Για τη συνέλευση της Βικτώριας που οργανώνει τα συσσίτια και φέρνει τους γιατρούς. Για τους γιατρούς που με έψαξαν επειδή κάτι έγραφα εδώ και με ρώταγαν πότε μπορούν να έρθουν. Για τον κόσμο που φέρνει ό,τι νομίζει και ό,τι μπορεί. (τουβλα, παιδικα παιχνιδια, παλια αυτοκινητα, κολλα ταπετσαριας, φρεσκα λουλουδια κλπ) Για τη Ρούσα, τον Στέλιο και τον Πάνο που φέρνουν τα παιχνίδια τους. (ποσων χρονων ειναι αυτοι?) Για τη γυναίκα που με αναγνώρισε και μου ζήτησε να πω στο ραδιόφωνο να φέρει ο δήμος χημικές τουαλέτες. (το ραδιοφωνο τι απαντησε?) Για τη Δήμητρα που έφτιαχνε τα τοστ και φώναζε "άσε ρε τους ανθρώπους να μείνουν, ντροπή σου" στον ρουφιάνο (ειπαμε, ολοι ειναι σκετο Δημητρα, Σουλα κλπ, οι αντιθετοι εχουν επιθετα) που φώναξε την αστυνομία. Για την Πέγκυ που άνοιξε την πόρτα της για να έχουν πρόσβαση στην τουαλέτα οι πρόσφυγες. (ειναι η ιδια που τους επλυνε σταφυλια, μαλλον δεν τα επλυνε καλα και τους επασε κοψιμο) Για την Εφη, που πήγε στον ακροδεξιό μανάβη (ακροδεξιος μαναβης λεμε πουλαει μπανανες σε σχημα σβάστικας) της Βικτώριας και του είπε ότι θέλει μόνο καλά φρούτα και σε χαμηλότερη τιμή γιατί είναι για τους πρόσφυγες. (αμ δεν ξερει να διαλεξει μονη της τα φρουτα, αμ ειναι και τσιγκουνα) Για τον Αποστόλη που πήρε με το ζόρι το λεωφορείο από το αμαξοστάσιο και ήρθε να μαζέψει τους πρόσφυγες που κάθονταν στη βροχή «κι ας τον συλλάβουν».
Αλλά πιο πολύ, θέλω να γράψω για τη γυναίκα από το Αφγανιστάν, με το παιδί που ανέβαζε πυρετό στη βροχή και το χάιδευε έξω από την πόρτα μου, που όταν ξύπνησε το πρωί θεώρησε απαραίτητο να τακτοποιήσει τις κουβέρτες και τα μαξιλάρια και να μας τα αφήσει πίσω να τα πάρουμε.
Αναρωτιέμαι πόσο κρετίνος πρέπει να είναι ο χίπστερ του 4ου (παλι ο χιπστερ, οχι ενοικος, οχι ανθρωπος...ΧΙΠΣΤΕΡ λεμε) για να νομίζει ότι η κοινωνία κινδυνεύει από αυτή τη γυναίκα και όχι από αυτόν τον ίδιο.
Αλλά δεν αναρωτιέμαι και πολύ. Γιατί όλες αυτές οι μέρες επιβεβαίωσαν ότι ο κόσμος μας είναι γεμάτος υπέροχους ανθρώπους, που στο τέλος θα τον αλλάξουν. (εκει εσβησα το γαρο και αποκοιμηθηκα)

Ετσι ειναι το sensational journalism μικρα γατακια (οχι ΣΚΕΤΟ γατακια, μικρα γατακια).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Spartan έγραψε:HF... Kαλές είναι οι παλληκαριές κι εγώ με τον οδηγό είμαι, αλλά τα ιδεολογικά περιτυλίγματα-κολλήματα που έχει ο λόγος του (και το μυαλό του), είναι από άλλο ανέκδοτο.

Δεν εξετάζω τον οδηγό και τα κολλήματά του και δεν με ενδιαφέρει να σχολιάσω τις απόψεις του καθενός. Με ενδιαφέρει τι έγινε τελικά. Ε, τι να κάνουμε, ο δημοσιογράφος και ο οδηγός, κάνανε αυτό που έπρεπε.-

@kacey
Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ έχουν ασφάλεια είτε έχουν βγει με την άδεια του αμαξοστασίου, είτε όχι. Αυτή είναι εν ισχύ. Οπότε, μην φοβάσαι.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#166829 α) μην εισαι σιγουρος 1ον οτι εχουν ασφαλεια (νομιζω τα οχηματα του δημοσιου δεν ασφαλιζονται "γιατι το δημοσιο ειναι φερεγγυο"...) και 2ον οτι η ασφαλεια ισχυει οταν το υπηρεσιακο οχημα χρησιμοποιειται παρατυπα. μπορει και ναι, μπορει και οχι.

α και που'σαι.

"Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ έχουν ασφάλεια (αν ισχυει οντως, βλεπε παραπανω). Οπότε, μην φοβάσαι".

Αμα πχ γινοταν κανα ατυχημα (δεν λεω οτι ειναι πιο πιθανο να γινοταν σε αυτη τη περισταση συγκεκριμενα, αλλα καταρρακτωδης βροχη, λαστιχα σχεδον σιγουρα οτι να'ναι, ισως και να γινοταν κατι) και τραυματιζοταν ή σκοτωνοταν καποιος, "εχει ασφαλεια ---> μην ανησυχεις, ολα οκ". Ενταξει μωρε, αφου εχει ασφαλεια δεν τρεχει μια. αστερι μου εσυ...

γ) ο δημοσιογραφος μπορει να λεει οτι θελει, ειτε ειναι αποψη του ειτε ειναι "αποψη του". Το οτι ο οδηγος εκανε αυτο που επρεπε ειναι ανεκδοτο. πηρε με το ετσι θελω το υπηρεσιακο οχημα ενω του εχει απαγορευτει απο το διευθυντη του επειδη "καποιοι λογοι" (που ειναι παντελως αδιαφοροι ποιοι ηταν) που εκεινος εκρινε οτι του δινουν το δικαιωμα να το κανει.
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 30 Σεπ 2015, 17:09, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#166830 Οσο για το ποιόν (ή πύον?) του Ανδρουλιδακη...

Εικόνα

Ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ

Η "Τσολεριδου" (που δεν του αρεσει το επωνυμο αλλα δεν ειναι σεξιστης, ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ) ειναι αυτη που σηκωσε ενα χαρτονι που ελεγε "Ειμαι περηφανη μανα αστυνομικου" εξω απο τα δικαστηρια που ειχαν παει τα καλόπαιδα της ληστειας του Βελβενδου. Τοσο της εκοψε στην τελικη, τοσο εκανε. Ο διανοητης της πορδης, βρηκε οτι το επωνυμο της ηταν για γελια.

με τετοια φατσα παντως....

Εικόνα

τι να περιμενεις. Ο ορισμος του απλυτου.

@ΗIfi
απο που προκυπτει τοση γνωση για τα θεματα του ΟΑΣΑ?