Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
PaNick67 έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Λες σε 50χρονο σήμερα πως η λέξη αράπης και νέγρος θεωρείται βρισιά και σε κοιτάει με μισό μάτι. Τι λέει τώρα αυτός.

Εμένα με ανησυχεί που η σημερινή εφηβεία, άρα παιδιά καρποί της δικής μας γενιάς, έχει πάρει την κατηφόρα. Ο αυτόματος πιλότος που τους έβαλαν οι γονείς τους προφανώς πήρε τη λάθος πορεία. 737MAX σα να λέμε, δεν ξέρεις τι θα ακολουθήσει.

Οι 50χρονοι αποκλειεται!. Βαλε +20-25 χρονια για τετοιες αντιδρασεις.

Εμεις μεγαλωσαμε μεν σε αλλο κοσμο που η λεξη αραπης δεν σημαινε κατι το αρνητικο αλλα προσαρμοστηκαμε αφου η πολιτικη ορθοτητα ή ο σεβασμος στις μειονοτητες και τους χαρακτηρισμους, παρ' το οπως θες, ειναι μια ιστορια σχεδον 30 χρονων.
Εντωμεταξύ το ότι οι κομ ιλ φο δεν τους λένε πλέον αράπηδες ή νέγρους (το 2ο δεν ήταν νομίζω και τόσο συνηθισμένο στην Ελλάδα), δεν άλλαξε απολύτως τίποτα...

Ευτυχώς για αυτούς δεν έχει ασχοληθεί μαζί τους το μάρκετινγκ...
Άβαταρ μέλους
By otso
#859441 Στην παρεα μας εχουμε απ την παιδικη μας ηλικια εναν ο οποιος γαμουσε και γαμαει οτι κινηται (μαλλον επρεπε να πω κανει ερωτα ;) ευγενεστατος (καμμια σχεση του παρτα μωρη αρωστη) υπομονετικος , παντα απορουσαμε πως μπορει να μιλαει ολο το βραδυ στο τηλεφωνο (οταν ο συζυγος της αλλης ηταν νυχτερινος ) και να ακουει ολα τα προβληματα της αλλης , του στυλ του εχει χαλασει το πλυντηριο και ο συζηγος δεν ασχολειται , η δεν αλλαζει πανες , τα προβληματα του φαγητου , και γενικα οτι απασχολουν μια γυναικα με μικρα παιδια , παντα καλος ωτακουστης που εδινε συμβουλες και λυσεις σε προβληματα .
Ολα αυτα χωρις να υπαρχει το εξωτερικο κρητηριο , ομορφια φερ ειπειν , ακομα και ηλικιωμενους ομοφιλοφιλους .
Εμεις γελαγαμε , γινοταν χοντρη πλακα , τον λεγαμε σαβουρογαμη και τον λεμε , ακομα και ο ιδιος γελαγε .
Τωρα τελευταια ομως νοιωθει προσβεβλημενος με την λεξη σαβουρογαμης για τον εαυτο του και ολους τους σαβουρογαμηδες του κοσμου .
Καταλαβαινετε λοιπον οτι παει η πλακα πρεπει να σβησουμε την λεξη απο την μνημη μας , και αντε ειναι ευκολο , το δυσκολο ειναι οτι δεν μπορουμε να βρουμε μια λεξη στην κατα τα αλλα πλουσια ελληνικη γλωσσα που να τον χαρακτηριζει χωρις να αισθανεται προσβεβλημενος , επιπροσθετα θα θελαμε και κατι αντιστοιχο στην αγγλικη γλωσσα αν υπαρχει ωστε να μπορουμε να συννενοηθουμε στις μικτες παρεες με ξενους .
Θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι το θεμα ειναι σοβαρο .

ακομα και του στυλ πχ I.M.P.C.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#859449 WD 40
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#859450 @otso

Μπορείτε να αναφέρεστε σε εκείνον ως «αυτός που μπαζώνει για να χτίσει». Σίγουρα δεν είναι μονολεκτικό, αλλά δεν θα τον προσβάλλει (θεωρητικά) εξίσου
Άβαταρ μέλους
By otso
#859454 ΑΠΜΓΝΧ δεν ειναι ευηχο ρε , ασε που σαν προταση μοιαζει με τσιτατο του Μεγαλου Οδηγητη , ισως στα κινεζικα να ακουγεται καλυτερα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#859455 Δεν πρέπει να υπάρχει χειρότερος τύπος αρσενικού απο τον μουνοδουλο.

Οτσο απορώ με τις παρέες σου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
pro έγραψε: Ξέρω ότι θα ακουστώ εκτός κλίματος, αλλά ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε μήπως η υπερέκθεση και η προσπάθεια επιβολής κοινωνικών συμπεριφορών έχουν φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Βασικά αυτά τα φαινόμενα μέχρι πολύ πρόσφατα ούτε καν ήταν είδηση άξια αναφοράς. Ένας π@#στης έφαγε ξύλο; Κλάιν, ανάξιο ακόμα και μίας στήλης στις πίσω σελίδες, καλά να πάθει, πολύ λογικό να τις φάει...

Τώρα τα ακούμε και τα μαθαίνουμε (και καλώς).

Επίσης, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ προσπάθεια επιβολής "κοινωνικών συμπεριφορών" (ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι συμπεριφορά), η μόνη προσπάθεια επιβολής που γίνεται είναι της ανοχής και της συμπερίληψης σε αυτό που μέχρι σήμερα δεν θεωρούσαμε "φυσιολογικό". Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να γίνει οτιδήποτε, το μόνο που επιβάλλεται (και πολύ καλώς) είναι να ανεχόμαστε τους συνανθρώπους μας και να συνυπάρχουμε με αυτούς, γιατί είναι κανονικοί άνθρωποι (ξέρω αυτό σοκάρει κάποιους).

Το ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν ανέχονται την ύπαρξη ΛΟΑΤΚΙ και αντιδρούν σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή ένδειξη συμπερίληψης, ή θεωρούν ότι τέτοιες προσπάθειες είναι "επιβολή", δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί, παρά μόνο ως το πως καταφέραμε, τι λάθος έχουμε κάνει ως κοινωνία σήμερα να υπάρχουν τέτοιοι μισαλόδοξοι άνθρωποι και μάλιστα σε τέτοιους αριθμούς.
Άβαταρ μέλους
By pro
#859464 Αν έγραφα έκθεση για τις πανελλήνιες αυτά θα έγραφα κι εγώ. Στην πράξη, όταν προσπαθούμε να αναγνώσουμε τα γεγονότα καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψη όλες τις παραμέτρους, ψυχρά, χωρίς συναισθηματισμούς και ιδεολογικές προτιμήσεις. Αλλιώς θα έχουμε μόνιμα απορίες και θα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα. Αυτό αφορά το παρόν θέμα, την πολιτική, την μπάλα, όλα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
pro έγραψε:Αν έγραφα έκθεση για τις πανελλήνιες αυτά θα έγραφα κι εγώ. Στην πράξη, όταν προσπαθούμε να αναγνώσουμε τα γεγονότα καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψη όλες τις παραμέτρους, ψυχρά, χωρίς συναισθηματισμούς και ιδεολογικές προτιμήσεις. Αλλιώς θα έχουμε μόνιμα απορίες και θα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα. Αυτό αφορά το παρόν θέμα, την πολιτική, την μπάλα, όλα.

Δεν είναι έκθεση για πανελλήνιες, είναι η πραγματικότητα. Όταν ας πούμε υπάρχει άνθρωπος σήμερα που δηλώνει σε σχετική κουβέντα "εγώ π@#στηδες δεν μεγαλώνω, αν ο γιος μου είναι π@#στης να φύγει από το σπίτι, δεν θέλω να τον ξέρω", δεν νομίζω να θεωρήσει οποιαδήποτε πολιτική συμπερίληψης σαν κάτι διαφορετικό από το ότι "οι π@#στηδες θέλουν να επιβληθούν και να μας κάνουν όλους σαν τα μούτρα τους".

Δεν μιλάω για εσένα, αλλά τα βλέπω γύρω μου.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#859479 Εγώ περιμένω να μάθω για το ποιόν των συλληφθέντων για τους τραμπουκισμούς και το ξύλο. Ειδικά για τους ανήλικους τι σκατά έχουν στο κεφάλι τους, κυρίως οι οικεγένειές τους και για τους αλλοδαπούς εθνικότητα και θρήσκευμα.