Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#496464 Παγιερ ειναι ΠΟΛΥ απλα τα πραγματα. Οπου θρησκεια= ΠΑΟ, θεος = Βαρδης, Εκκλησια = Λεωφορος, παιδι= Bayernoπουλο. Κανε αναγωγη τωρα.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
gianik έγραψε:
Λες κ το μάθημα των θρησκευτικών είναι μείζον πρόβλημα..
Στην τάξη του γιου μου (Α δημοτικού) υπάρχουν 3 τουλάχιστον παιδάκια με σοβαρά προβλήματα κατανόησης κλπ.. Φτάσαμε Μάρτη κ δεν μπορούν να συλλαβισουν. Έτσι λοιπόν μια τάξη καθημερινά περιμένει αυτά τα 3 παιδάκια κ ειναι πολύ πίσω σε ύλη.. Το σχολειο θα έπρεπε να βρει έναν τρόπο κ τα παιδάκια αυτά να βοηθηθούν, να μην απομονωθουν αλλά κ η υπόλοιπη τάξη να προχωράει κανονικά..
Αυτά είναι σοβαρά προβλήματα για ένα σχολείο....

.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα και τα δύο θέματα. Απλά το θέμα με τα θρησκευτικά είναι ότι για πάρα πολύ κόσμο, γονείς κτλ για την πλειοψηφία βασικά δεν είναι καν θέμα. Δηλαδή σε ρωτάνε με απορία τι θέμα έχεις με τα θρησκευτικά;; ποιο είναι το πρόβλημα σου;;
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
g8777 έγραψε:Παγιερ ειναι ΠΟΛΥ απλα τα πραγματα. Οπου θρησκεια= ΠΑΟ, θεος = Βαρδης, Εκκλησια = Λεωφορος, παιδι= Bayernoπουλο. Κανε αναγωγη τωρα.

Καμία σχέση g... Το έχασες...
Εκτός και αν πιστεύεις ότι στα θρησκευτικά τους μαθαίνουν για τζιχαντ...
Άβαταρ μέλους
By g8777
MIXOStsi έγραψε:
g8777 έγραψε:Παγιερ ειναι ΠΟΛΥ απλα τα πραγματα. Οπου θρησκεια= ΠΑΟ, θεος = Βαρδης, Εκκλησια = Λεωφορος, παιδι= Bayernoπουλο. Κανε αναγωγη τωρα.

Η αντιστοιχία αφορά το δικαίωμα μιας μειοψηφίας να ασκεί ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς από το επίσημο κράτος το δικαίωμα του να είναι οπαδός μιας οποιαδήποτε πίστης. Είναι εύκολο να λες ελαμωρετωραμωρε με τους άθεους /χριστιανούς /ινδουιστες /μουσουλμανους whatever όταν ανήκεις στην συντριπτική πλειοψηφία. Και εεπ, ειδικά για το ελλημπανατο θα αποτελέσει τεράστιο άλμα η απαγκιστρωση του από το παπαδαριό.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#496488 Δηλαδη για να καταλαβω...
Εγω πχ αν δεν πιστευω τη θεωρια του Δαρβινου θα πρεπει να απαιτησω να μην την διδαχθει το παιδι μου και να παω να τους κανω φασαρια γιατι του την ειπαν; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
NiTse έγραψε:
Bayern7 έγραψε:
MIXOStsi έγραψε:Όπως είπε και ο Ν.Π. και να πηγαίνει το παιδάκι θρησκευτικά, γιορτές, έθιμα κλπ αν φτάσει 17,18,20 και δεν γουστάρει, δεν το εμποδίζει και τίποτα να σταματήσει...

Ακριβώς. Πόσο απλό ρε πστη μου. Δηλαδή εσείς που τώρα δεν πιστεύετε και δεν έχετε «ούτε θεό ούτε πατρίδα» :s_yes , δεν βαφτιστήκατε; Δε σας έτρεχαν οι νονοί και οι γιαγιάδες σας να μεταλάβετε κλπ;
Πάθατε κάτι; Όχι. Στα ριαπαπα σας. Μεγαλώσατε, θεωρήσατε πως αυτό είναι μια μπούρδα και το αφήσατε στην άκρη (κρατήσατε μόνο τα καλά έθιμα κουφάλες :shifty: ).
Το ίδιο θα κάνει και το παιδί. Μου φαίνεται με αυτές τις αντιδράσεις σας πιο πολύ το δυσκολεύετε το παιδί σας παρά το βοηθάτε. :iconcool:

Προφανώς έτσι είναι όπως τα λες και για εμένα και για τους περισσότερους από εμάς. Το θέμα όπως το θέτουν τα περισσότερα παιδιά είναι φαντάζομαι επειδή οι κοινωνίες προχωράνε και εξελίσσονται να φθάσουμε σε ένα θεσμικό κατ' αρχην επίπεδο όπου κάποιος απλά να μπορεί να επιλέξει ότι θέλει χωρίς να πρέπει να δικαιολογηθεί ή να εξηγήσει τι και πως έτσι ώστε μετά από καιρό αυτό να γίνει αποδεκτό και σε κοινωνικό επίπεδο και να μην κοιτάει π.χ. ο δημόσιος υπάλληλος τον κάθε Kyr80 σαν ουφο όταν απαντάει όχι στην ερώτηση θρήσκευμα Χ.Ο.;; Βασικά θα έπρεπε να ρωτάει σκέτο θρήσκευμα ή και να μην ρωτάει καθόλου.

Εδώ συμφωνούμε. 100%
Εγώ αναφέρθηκα αποκλειστικά στο θέμα της διδασκαλίας στα σχολεία μιας και αυτό είναι το θέμα του thread.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7

:thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:
τον χριστούλη σου :rant: :rant:

:innocent:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Y.V έγραψε:Δηλαδη για να καταλαβω...
Εγω πχ αν δεν πιστευω τη θεωρια του Δαρβινου θα πρεπει να απαιτησω να μην την διδαχθει το παιδι μου και να παω να τους κανω φασαρια γιατι του την ειπαν; :hmmm:

Γιατί είπε κανείς να μη διδαχθεί το παιδί τη θεωρία του Χριστιανισμού?
Άλλο αυτό και άλλο κάθε πρωι να τα βάζουν σε σειρά και να κάνουν το σταυρό τους λες και είναι ταλιμπανάκια.
Ειδικά για την προσευχή κάθε πρωί στο σχολείο πιο μαλακισμένο κατάλοιπο δεν υπάρχει...
Άβαταρ μέλους
By cabala10
MIXOStsi έγραψε:

τι σημασια εχει ? το συνταγμα ρητα αναφερει πως ο προσυλιτισμος ειναι απαγορευμενος και εδω το στε περνει πιπες στο παπαδαριο για να μην χασουν το λαο
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
g8777 έγραψε:Η αντιστοιχία αφορά το δικαίωμα μιας μειοψηφίας να ασκεί ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς από το επίσημο κράτος το δικαίωμα του να είναι οπαδός μιας οποιαδήποτε πίστης. Είναι εύκολο να λες ελαμωρετωραμωρε με τους άθεους /χριστιανούς /ινδουιστες /μουσουλμανους whatever όταν ανήκεις στην συντριπτική πλειοψηφία. Και εεπ, ειδικά για το ελλημπανατο θα αποτελέσει τεράστιο άλμα η απαγκιστρωση του από το παπαδαριό.

Πράγμα που συμβαίνει...
Είναι εύκολο, γιατί δεν έχει και καμια ιδιαίτερη ουσία...
Αυτό ισχύει, αλλά είναι άλλο θέμα!
Άβαταρ μέλους
By g8777
Bayern7 έγραψε:

:thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:
τον χριστούλη σου :rant: :rant:

:innocent:

Εικόνα

:s_airkiss
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#496511 Οποτε αφου ολοι συμφωνουμε πως σαν μαθημα δεν προσφερεις κατι, ειναι η ωρα του παιδιου, απλως να περνα η ωρα, κλπ, τοτε γιατι να διδασκεται;
Γιατι να μην μπει στην θεση του η κυκλοφοριακη αγωγη πχ στο δημοτικο, σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση στο γυμνασιο, υπολογιστες η καποιο αλλο μαθημα που οντως θα βοηθησει καπου τα παιδια, οπως επιστημονικες ανακαλυψεις, μεγαλοι εφευρετες κλπ;

Η ενσταση των περισσοτερων που δεν το θελουν αυτη ειναι. Οχι οτι θα παθει κατι το παιδι αν παρακολουθησει το μαθημα.

Θα ηθελα πολυ να υπαρχει μαθημα στο σχολειο για του κινδυνους του διαδικτιου πχ, σαν πατερας 9χρονου που δεν εχει ιδιαιτερη γνωση γυρω απο αυτο.
Ο γιος μου αναφερε πριν καιρο για την "μπλε φαλαινα", επειδη ειχα διαβασει κατι του εξηγησα τι και πως και του ειπα πως αν ακουσει καποιον να το συζηταει να παει κατ' ευθειαν στον διευθυντη.