Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#380076 Εγώ το τερμάτισα;;; :dizzy: Δηλαδή εσύ θεωρείς πως έπρεπε οι καθηγητές να δώσουν 3-4 χαστούκια αριστερά - δεξιά;;; :roll: Στο δικό μου το σχολείο πάντως, οι καθηγητές που επιβάλλονταν καλύτερα όχι μόνο δεν χτυπούσαν τους μαθητές, αλλά σπανιότατα χρειάστηκε να υψώσουν τη φωνή τους... :rtfm: Μόνο 1-2 αρχιμαλάκες πέτυχα να χτυπάνε μαθητές. Μάντεψε... η τάξη τους δεν ήταν η πιο ήσυχη... αναρωτιέμαι γιατί... :hmmm: :roll: Το περιστατικό που αναφέρεις λέει πολλά για το επίπεδο των καθηγητών καιι ελάχιστα για το επίπεδο των μαθητών... :rtfm:

Το ότι η βία είναι η τελευταία λύση του ανίκανου, δεν είναι απλά μια εξυπνάδα του ίντερνετ, είναι αλήθεια...

Η ποινή για τα επεισόδια επιβάλλεται από το δικαστήριο. Η δουλειά του αστυνομικού είναι να συλαβει τα γίδια και όχι να τα σπάσει στο ξύλο, ΜΕΤΑ τη σύλληψη. Αν δεν μπορείς να διαχωρίσεις την βία που είναι δυστυχώς απαραίτητη κάποιες φορές για τη σύλληψη / περιορισμό ατόμων που παραβαίνουν το νόμο και τη βία μετά τη σύλληψη αυτών των ατόμων, τι συζητάμε;;; :roll:

RXristos έγραψε:Από την κάθε εποχή φαντάζομαι κρατάς τα καλύτερα και δεν αναπολείς τα χειρότερα.
Θα προτιμούσα όμως την κατάσταση που επικρατούσε τότε στα σχολεία από αυτήν που επικρατεί τώρα...

:s_crazy Μαθητές στρατιωτάκια στη γραμμή... με τη στολή τους και με την εγκεκριμένη εμφάνιση και μόνο... ούτε με σφαίρες.... :help:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#380079 και σήμερα υπάρχουν πολλά καλύτερα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν. περισσότερα καλύτερα από χειρότερα θα έλεγα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#380085 @ RXristos, στο παραδειγμα που εφερες να σε ρωτησω εσυ γιατι δεν μιλησες; Αν οχι στην διαρκεια της παραστασης , στο διαλειμμα. ΟΚ, οι καθηγητες συνοδοι ηταν ανεπαρκεις στον ελεγχο της συμπεριφορας τους, εσεις οι υπολοιποι γιατι δεν αντιδρασατε;

Ειμαι της αποψης οτι τα παιδια ειναι ολων μας και αν ξεφευγουν τα επαναφερουμε κανοντας τους παρατηρηση. Αν δεν το κανουμε θα εχουμε και εμεις προβληματα οταν μεγαλωσουν αφου θα γινουν "προβληματικοι" ενηλικες.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
markvag έγραψε:Εγώ το τερμάτισα;;; :dizzy: Δηλαδή εσύ θεωρείς πως έπρεπε οι καθηγητές να δώσουν 3-4 χαστούκια αριστερά - δεξιά;;; :roll: Στο δικό μου το σχολείο πάντως, οι καθηγητές που επιβάλλονταν καλύτερα όχι μόνο δεν χτυπούσαν τους μαθητές, αλλά σπανιότατα χρειάστηκε να υψώσουν τη φωνή τους... :rtfm: Μόνο 1-2 αρχιμαλάκες πέτυχα να χτυπάνε μαθητές. Μάντεψε... η τάξη τους δεν ήταν η πιο ήσυχη... αναρωτιέμαι γιατί... :hmmm: :roll: Το περιστατικό που αναφέρεις λέει πολλά για το επίπεδο των καθηγητών καιι ελάχιστα για το επίπεδο των μαθητών... :rtfm:

Το ότι η βία είναι η τελευταία λύση του ανίκανου, δεν είναι απλά μια εξυπνάδα του ίντερνετ, είναι αλήθεια...

Η ποινή για τα επεισόδια επιβάλλεται από το δικαστήριο. Η δουλειά του αστυνομικού είναι να συλαβει τα γίδια και όχι να τα σπάσει στο ξύλο, ΜΕΤΑ τη σύλληψη. Αν δεν μπορείς να διαχωρίσεις την βία που είναι δυστυχώς απαραίτητη κάποιες φορές για τη σύλληψη / περιορισμό ατόμων που παραβαίνουν το νόμο και τη βία μετά τη σύλληψη αυτών των ατόμων, τι συζητάμε;;; :roll:

RXristos έγραψε:Από την κάθε εποχή φαντάζομαι κρατάς τα καλύτερα και δεν αναπολείς τα χειρότερα.
Θα προτιμούσα όμως την κατάσταση που επικρατούσε τότε στα σχολεία από αυτήν που επικρατεί τώρα...

:s_crazy Μαθητές στρατιωτάκια στη γραμμή... με τη στολή τους και με την εγκεκριμένη εμφάνιση και μόνο... ούτε με σφαίρες.... :help:

Καλέ μου άνθρωπε, που διάβασες ότι έπρεπε να μοιράσουν χαστούκια οι καθηγητές; Και δεν δείχνει την παιδεία των παιδιών το ότι δεν σέβονταν την δουλειά του ηθοποιού αλλά και εμάς που προσπαθούσαμε να παρακολουθήσουμε την παράσταση;;; Σίγουρα δείχνει το επίπεδο των καθηγητών αλλά πιστεύω ότι η υπερβολική ευαισθησία των γονιών μην κακοκαρδίσουν το μοσχοαναθρεμένο τους έχει οδηγήσει και τους καθηγητές στην αδιαφορία. Κάπου τα έχεις μπλέξει. Επίσης που διάβασες να λεω για βια ΜΕΤΑ την σύλληψη ή τιμωρία;; Το λες και μόνος σου και δεν εννοούσα κάτι διαφορετικό. Για να συλλάβεις αυτά τα καλόπαιδα απαιτείται βία.&- Αν ξέρεις διαφορετικό τρόπο πες το και στο υπουργείο δημόσιας τάξης να τον εφαρμόσει.

Και επαναλαμβάνω από την κάθε εποχή κρατάω τα καλύτερα. Και αυτό που κρατάω από εκείνη είναι ο σεβασμός και οι αρχές που διδάσκονταν τα παιδιά από το σπίτι αλλά και το σχολείο. Και η εγκεκριμένη εμφάνιση ούτε εμένα μου αρέσει αλλά έβγαζε πολλά φτωχόσπιτα από την δύσκολη θέση να έχει το παιδί διαφορετικά ρούχα για κάθε ημέρα.
Άβαταρ μέλους
By otso
#380088 Βεβαια υπαρχει και κατι σπανιο ο γιος μου . πρωτη γυμνασιου ψηλος λεπτος με χερια ξυλοκόπου.

προχτες πηγαν να βανδαλισουν τις τουαλετες του σχολειου κατι γυφτοπουλα , τα αγριοκοιταξε και φωναξε ενα δυνατο ουστ που κατουρηθηκανε.
Στην ταξη οι γυφτοι επειδη πανε για τα λεφτα ειναι συνηθως 2ετεις 3ετεις βαριουνται και πανε να κανουν φασαρια τους πλακωνει στις καρπαζιες και επιβαλλει ησυχια , δεν αφηνει να λουφαρουν καθηγητες απαιτει να ανοιγουν την βιβλιοθηκη .
προχτες συναντησαμε τον διευθυντη στο σουπερ μαρκετ και ο διευθυντης χαιρετησε με σεβασμο τον μαθητη .
απο την μια χαίρομαι που δεν ειναι ο κλασσικος σπασικλας , εξυπνος μεν αλλα καρπαζοεισπραχτορας δε , και οτι μπορει να επιβληθει και με σωματικη δυναμη και να δειρει οποιον θελει , κατι που παντα ηθελα , απο την αλλη εγω ημουνα παντα με τους ατακτους στο τελευταιο θρανιο .
παντως απο μενα εχει την αδεια να δειρει οποιον θελει αρκει να ειναι δικαιος , και να μην δειρει καθηγητη μην εχουμε τιποτα ντραβαλα , για τους καθηγητες εχουμε αλλες μορφες τιμωρίας.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
Νίκος Παππάς έγραψε:@ RXristos, στο παραδειγμα που εφερες να σε ρωτησω εσυ γιατι δεν μιλησες; Αν οχι στην διαρκεια της παραστασης , στο διαλειμμα. ΟΚ, οι καθηγητες συνοδοι ηταν ανεπαρκεις στον ελεγχο της συμπεριφορας τους, εσεις οι υπολοιποι γιατι δεν αντιδρασατε;

Ειμαι της αποψης οτι τα παιδια ειναι ολων μας και αν ξεφευγουν τα επαναφερουμε κανοντας τους παρατηρηση. Αν δεν το κανουμε θα εχουμε και εμεις προβληματα οταν μεγαλωσουν αφου θα γινουν "προβληματικοι" ενηλικες.

Την παρέα που ήταν πίσω από εμένα γύρισα και την κοίταξα με νόημα δύο φορές και βγάλανε το σκασμό, για λίγο, οι διπλανές επίσης το ίδιο. Προσπάθησα όσο μπορούσα να συγκεντρωθώ στο έργο και να μην δίνω σημασία.
Δεν μπορείς να κάνεις παρατήρηση σε έναν ολόκληρο θέατρο και σε 100 γίδια που δεν ξέρουν τι σημαίνει να σέβεσαι τον διπλανό σου αλλά και τον χώρο στον οποίο βρίσκεσαι. Θα γίνεις εσύ ο γραφικός και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να προκαλέσεις την αντίδραση χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#380090 μία φορά σε ένα μουσείο ο ξεναγός επέμενε να βγω (γενικά από το κτίριο) έξω αλλιώς δε συνέχιζε τη ξενάγηση, πέρασα την υπόλοιπη ώρα στο πούλμαν περιμένοντας τους συμμαθητές μου

(αυτή είναι η μισή ιστορία)
Άβαταρ μέλους
By corsair
QsisVTS έγραψε:εγώ δεν είμαι ενάντια σε τιμωρία και επαναφορά στη τάξη, αλλά μη λέμε και ότι οι εποχές των πατεράδων μας ήταν ο,τι καλύτερο :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=rkfBWMhmKAQ

Δεν βρισκω τιποτε λαθος στην διαπομπευση, αρκει να αποδιδετε σωστά η κατηγορία. Μακαρι να ισχυαν και σήμερα... θα υπηρχε μεγαλυτερος σεβασμος θεωρω.
Άβαταρ μέλους
By gianik
otso έγραψε:.......
απο την μια χαίρομαι που δεν ειναι ο κλασσικος σπασικλας , εξυπνος μεν αλλα καρπαζοεισπραχτορας δε , και οτι μπορει να επιβληθει και με σωματικη δυναμη και να δειρει οποιον θελει , κατι που παντα ηθελα , απο την αλλη εγω ημουνα παντα με τους ατακτους στο τελευταιο θρανιο .
παντως απο μενα εχει την αδεια να δειρει οποιον θελει αρκει να ειναι δικαιος , και να μην δειρει καθηγητη μην εχουμε τιποτα ντραβαλα , για τους καθηγητες εχουμε αλλες μορφες τιμωρίας.

Bohum δερνουμε??? :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
corsair έγραψε:
QsisVTS έγραψε:εγώ δεν είμαι ενάντια σε τιμωρία και επαναφορά στη τάξη, αλλά μη λέμε και ότι οι εποχές των πατεράδων μας ήταν ο,τι καλύτερο :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=rkfBWMhmKAQ

Δεν βρισκω τιποτε λαθος στην διαπομπευση, αρκει να αποδιδετε σωστά η κατηγορία. Μακαρι να ισχυαν και σήμερα... θα υπηρχε μεγαλυτερος σεβασμος θεωρω.

ναι γιατί αυτό που μας λείπει σήμερα είναι ο σεβασμός..

τεσπά, ευτυχώς αυτά τα πράγματα τα κατάργησαν οι άνθρωποι οι οποίοι τα έζησαν και μάλλον δε τα βρήκαν και πολύ λογικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
#380097 Υπάρχει αυτή η σύγχυση μεταξύ του "φόβου" και του "σεβασμού" εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Το να χρησιμοποιήσεις βία ( σε κάθε μορφή της) για να συνετισεις ένα ανηλικο παιδί (=σε διαδικασία απορρόφησης συμπεριφορων και αντιδράσεων) είναι ο σίγουρος δρόμος για να μεγαλώσεις έναν φοβισμένο άνθρωπο. Ακόμα και αν μιμηθεί την βίαιη συμπεριφορά που θα του δείξεις εσύ, κατά βάθος παραμένει φοβισμένος. Δάσκαλος που χρησιμοποιεί βία ως τρόπο διαπαιδαγωγησης απλά δεν αξίζει τη θέση του.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#380100 τα παιδιά πιστεύω ότι καλό είναι να αντιλαμβάνονται την έννοια της τιμωρίας και της σκληρής ακόμα τιμωρίας προκειμένου να είναι πιο συνετά, όπως άλλωστε συμβαίνει και στον κανονικό κόσμο

αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση και δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το να χτυπάς κάποιον πολύ πιο αδύναμο ή να τον ξεφτιλίζεις προκειμένου να βγάλεις τα άρρωστα ένστικτά σου γιατί έτσι θα συνεχίσεις να αναπαράγεις την αρρώστια σου (την οποία βέβαια μπορεί να θεωρείς φυσιολογική)

το να χτυπήσεις κάποιον είναι το πιο εύκολο και ανεγκέφαλο πράγμα που μπορείς να κάνεις και με αυτή τη λογική γιατί να μη χτυπάμε και οι ενήλικες όποιον μας ενοχλεί ή δε φέρεται σωστά;

θα μπορούσα να ξεκινήσω κι εγώ με αυτή τη λογική να χτυπάω το 99% των ανθρώπων προκειμένου να τους συνετίζω και να τους επαναφέρω στη τάξη :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#380104 Ο σεβασμός ( σε όλα τα επιπεδα ) κερδίζεται και δεν επιβαλλεται, η λέξη δάσκαλος είναι κάτι πολύ βαθύ και πολύ σοβαρό στη ζωή γενικότερα από τον μισθό του 15νθημερου και της κομματικής ταυτότητάς, και δεν είναι επάγγελμα και σιγά μην το ενστερνιστουν τα ατομακια της ολμε, οι λίγοι σωστοί κρύβονται για να μην τους κράξουν οι συνάδελφοι τους
Άβαταρ μέλους
By gianik
#380106 Ο σεβασμός ξεκινάει πρώτα από το σπίτι...
Μαθαίνεις στο παιδί σου να σέβεται τον συμμαθητή του και τον δάσκαλο του..
Δεν περιμένεις ο δάσκαλος να διαπαιδαγωγήσει το παιδί σου αν εσύ εισαι κλάιν μάιν σαν γονιός.
εγώ όσον αφορά τον δικό μου , του έχω πει να ειναι φρόνιμος στο σχολείο , μην τολμήσει και χτυπήσει ποτέ άλλο παιδάκι παρά μόνο αν τον χτυπήσει αυτό πρώτο τότε να προστατέψει τον εαυτό του...Στις δε δασκάλες έχω δώσει το ελεύθερο να τον μαλώσουν σε φυσιολογικά εννοείτε όρια αν ειναι άταχτος ή οτιδήποτε άλλο..
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#380110 Το περιστατικο που εγραψα πιο πισω ως παραδειγμα εγινε στον γιο μου μαθητη τριτης δημοτικου.
Την επομενη μερα πηγα στο σχολειο αλλα ο γυμναστης δεν ηταν εκει, δηλωσε ¨ασθενεια". :shifty:
Ολοι οι γονεις που ειδα μου επιβεβαιωσαν το περιστατικο και μαλιστα τονισαν πως ηταν απαραδεκτος και ο τροπος του και η αναμιξη του σε τιμωρια που επεβαλε και εληξε η δασκαλα του.
Την μεθεπομενη μερα ειχαν την γιορτη για την 25η Μαρτιου οποτε τον βρηκε η συζυγος στην οποια εξηγησε πως ειχε νευρα, ο πατερας του να δεις του απαντησε :lol: , ζητησε συγνωμη για την συμπεριφορα του αυτος και η συζυγος του συνεστησε να βρει ενα γιατρο για τα νευρα του. :lol: :inlove:
Μιλησε και με την δασκαλα του η οποια δεν μπορει να καταλαβει γιατι ανακατευτηκε στην ιστορια αφου ειχε ληξει.

Το θεμα ειναι οτι ο μικρος ΔΕΝ θελει να κανει γυμναστικη μαζι του, προτιμα τον αλλο γυμναστη με τον οποιο ειναι φιλαρακια και ο οποιος μου εχει δωσει συγχαρητηρια για τον γιο!

Απο τοτε μαθαινω πραγματα για τον συγκεκριμενο τυπο και οι ανθρωποι που μου τα λενε τον χαρακτηριζουν "ψυχακια".
Παντως την επομενη φορα γιατι κατι μου λεει οτι θα υπαρξει επομενη, θα τον βρω εγω και αναλογα τι θα μου πει (τις ιδιες μαλακιες φανατζομαι) θα πραξω :rant: :rant: