Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
socratesn έγραψε:Στο κάτω κάτω μόνο 20 καφέδες να φύγουν στο φαινομενικά νεκρό 4ωρο 17:00 - 21:00 είναι 40€ , 2 υπάλληλοι και όλα τα λοιπά κόστη για 4 ώρες είναι μαξιμουμ ένα 20ρικο. 20€ τη μέρα τσέπη για 3 νεκρές για τον κλάδο ώρες, είναι 500€-600€ το μήνα έξτρα από ένα τετράωρο που με το παραδοσιακό ωράριο θα ήσουν απλά κλειστός.

Ο συλλογισμος εχει ενα λαθος. Ειναι ηδη ανοιχτοι, ηταν και πριν βαλουν καφε.

Οπως εγραψε κι ο g8777 λειτουργουν σαν "μινι μαρκετ", αφου πουλανε σοκολατες, γαλα, παγωτο, γλυκα μεχρι και αλκοολ.
Απλα σε ολα τα παραπανω προσθεσαν και τον καφε που φευγει περισσοτερο.

Αρα τα λεφτα των καφεδων ειναι πλην του κοστους παρασκευης του ολα στην τσεπη. Συν οτι πουλανε αρτοσκευασματα περισσοτερα αφου ειτε πρωι ειτε απογευμα μαζι με τον καφε θα παρεις κανα μπριοσακι σαντουιτς, κανα μηλοπιτακι, κρουασαν, κανα βουτημα, κλπ. Κατι που το καφε ειτε δεν εχει ειτε δεν σου σπαει την μυτη που το βλεπεις :s_wink
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#789792 Ισχύει, παρουσιάσα απλά ενα worst case scenario.
Σε κάθε περίπτωση συμφωνούμε ότι εμπορικά βγαζει νόημα η επιλογή να πουλάνε τον καφέ :lol:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#789797 Εδω υπάρχει βέβαια το εξης προβλημα: Ο καφές στους περισσότερους φουρνους ειναι αίσχος, και αντίστοιχα τα φαγωσιμα εκεί που έχουν καλό καφέ είναι αντίστοιχα αίσχος :P
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#789799 Καφέ από φούρνο δε θυμάμαι να έχω πάρει εδώ και χρόόόνια. Προσωπικά όταν είναι να πάρω καφέ + φαί (σπάνιο) τα παίρνω από διαφορετικά μαγαζιά, απλώς αφήνω τον καφέ στο αμάξι πριν πάρω το φαγάκι. Εάν είμαι ποδαράτος, σκάω με τον καφέ μεν, διακριτικά δε.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Hellenic tifosi έγραψε:Εδω υπάρχει βέβαια το εξης προβλημα: Ο καφές στους περισσότερους φουρνους ειναι αίσχος, και αντίστοιχα τα φαγωσιμα εκεί που έχουν καλό καφέ είναι αντίστοιχα αίσχος :P

Αν και δεν παιρνω καφε απο φουρνο παρα μονο στις διακοπες για αλλαγη, ο ελληνικος που κανω ειναι ο καλυτερος :s_yes , θα πω οτι απο εκει που αγοραζω καφε ειναι καλυτερος ολων των γνωστων αλυσιδων.

Εξαιρουνται τα cofee lab αλλα αυτα ειναι λιγα εκει που παραθεριζω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#789803 Εγώ στην γειτονιά όταν θέλω να πάρω ένα καφέ στο χέρι (συνήθως ΣΚ που πάμε καμιά βόλτα), διαλέγω κάποιο μαγαζί που να δίνει και ένα σνακ, για να μην πίνω ξεροσφύρι. Είναι ένα που έχει χειροποίητες πίτες πχ και είναι πολύ καλό (αλλά παχαίνουν τα άτιμα τα κοτοπιτάκια! :lol:) και οι Κουλουράδες που έχουν τέλειο κουλούρι και καλό καφέ (όχι όλοι, πχ το ένα από τα δύο κοντινά καταστήματα είναι χάλια στο κουλούρι που είναι πάντα μπαγιάτικο! :lipsealed: ).
Αυτά δεν είναι φούρνοι βέβαια, στο φούρνο πάω για ψωμί σχεδόν πάντα. Είναι πάντα ανοιχτοί, οπότε πάω κι εγώ όποτε το... θυμηθώ, αλλά και με σφιχτότερο ωράριο δεν βλέπω πρόβλημα, ειλικρινά.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#789804 Koυλουράδες τιμάω συχνά στο Μαρούσι. Εντωμεταξύ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα που παίρνω καφέ και φαί από αλλού, συνήθως από το κόφι λαμπ ακριβώς απέναντι ή το καφέ στο πρώτο στενό της Ερμού (πάντα απέναντι, δε φαίνεται όμως). :lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#789806 Αυτό με τον καφέ που λέτε, δεν ισχύει ή τέλος πάντων δεν είναι κανόνας : ανάλογα με τον φούρνο μπορεί να πετύχεις από πολύ χάλια έως πολύ καλό καφέ.
Επίσης σε γενικές γραμμές η ανάλυση του socratesn είναι σωστή. Βγαίνει καλό κέρδος τις απογευματινές ώρες.

Αυτό που συμβαίνει βέβαια είναι ότι οι φούρνοι που είναι σε πέρασμα πάνε πολύ καλά, ενώ οι φούρνοι στα στενάκια πάνε για φούντο. Ήρθε κι η ενεργειακή κρίση και τους αποτέλειωσε.
Επίσης καλό είναι να ξεχωρίσουμε τα πρατήρια από τους φούρνους. Αυτοί πλέον είναι λίγοι για πολλούς λόγους, ενώ πρατήριο μπορεί να έχει σε κάθε γωνιά.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#789813 Στον πολύ τουριστικό Ασπρόπυργο δεν νομίζω να υπάρχει φούρνος που να μην είναι ανοιχτός αν όχι μέχρι τις 21:00 με τα υπόλοιπα μαγαζιά τουλάχιστον μέχρι πολύ αργά το απόγευμα.

Επίσης δεν ξέρω αν υπάρχει πλέον φούρνος που να μην έχει έστω κάποια γλυκά και σίγουρα καφέ.

Δεν βάζω καν μέσα μαγαζιά τύπου Bread Factory και Ηπειρωτικό που είναι 24ωρα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#789828 Ώρες ώρες μουσάτε ακούγεσαι σα να έχεις μετακομίσει στον Α Κενταύρου ξέρω γω και μας στέλνεις μήνυμα με τηλεγράφημα - αυτή η σχέση με τη σύγχρονη πραγματικότητα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Asimov έγραψε:Τι εννοείς να ανοίγουν και το απόγευμα; Μέχρι τις 9-10 το βράδυ είναι ανοιχτή η συντριπτική πλειοψηφία

Εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε πολλά μέρη οι φούρνοι συνήθως κλείνουν στις 2-3 το μεσημέρι.

Εδώ στη Δράμα, μόνο οι 2-3 φούρνοι μίας αλυσίδας είναι ανοιχτοί απόγευμα. ΟΛΟΙ οι άλλοι κλείνουν το μεσημέρι. Εκτός από τα καταστήματα της αλυσίδας, και τα S/M των Lidl και Σκλαβενίτη (δεν ξέρω αν το ΑΒ έχει, δεν ψωνίζω εκεί), δεν υπάρχει ψωμί μετά τις 3 το μεσημέρι (συνήθως μέχρι τις 12-1 που τελειώνουν τα ψωμιά).

Οπότε, όοοοοολα αυτά που λέτε δεν ισχύουν για όσους μένουν σε πολλές επαρχιακές πόλεις... :lol: Δεν μένει στο Άλφα του Κενταύρου, σε μία μικρή επαρχιακή πόλη μένει. :s_wink Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη (άντε και οριακά τα Γιάννενα) :rtfm: :lol:

Μου έκανε κι εμένα εντύπωση στην αρχή, αλλά θυμήθηκα τα νιάτα μου που ήταν έτσι και Θεσσαλονίκη... :lol:
Άβαταρ μέλους
By g8777
markvag έγραψε:
Asimov έγραψε:Τι εννοείς να ανοίγουν και το απόγευμα; Μέχρι τις 9-10 το βράδυ είναι ανοιχτή η συντριπτική πλειοψηφία

Εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε πολλά μέρη οι φούρνοι συνήθως κλείνουν στις 2-3 το μεσημέρι.

Εδώ στη Δράμα, μόνο οι 2-3 φούρνοι μίας αλυσίδας είναι ανοιχτοί απόγευμα. ΟΛΟΙ οι άλλοι κλείνουν το μεσημέρι. Εκτός από τα καταστήματα της αλυσίδας, και τα S/M των Lidl και Σκλαβενίτη (δεν ξέρω αν το ΑΒ έχει, δεν ψωνίζω εκεί), δεν υπάρχει ψωμί μετά τις 3 το μεσημέρι (συνήθως μέχρι τις 12-1 που τελειώνουν τα ψωμιά).

Οπότε, όοοοοολα αυτά που λέτε δεν ισχύουν για όσους μένουν σε πολλές επαρχιακές πόλεις... :lol: Δεν μένει στο Άλφα του Κενταύρου, σε μία μικρή επαρχιακή πόλη μένει. :s_wink Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη (άντε και οριακά τα Γιάννενα) :rtfm: :lol:

Μου έκανε κι εμένα εντύπωση στην αρχή, αλλά θυμήθηκα τα νιάτα μου που ήταν έτσι και Θεσσαλονίκη... :lol:

:s_howdy :s_howdy :s_howdy :s_howdy :s_howdy

Exactly.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#789842 O φούρνος (όχι πρατήριο) της γειτονιάς μου κλείνει στις 4. Αγίας Σοφίας με Ολύμπου κατακέντρο της πόλης. Αν τον ρωτήσεις θα σου πει ότι αν θες να πας σε Σταγκίδη, Γατίδη, Σκυλίδη και οποιαδήποτε άλλη ποντιακή αλυσίδα βουλγάρικου ψωμιού ας πάει. Αυτός κλείνει.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#789845 Τα ψωμιά απότι καταλαβαίνω πάντως συνεχίζουν να φεύγουν νωρίς, πχ κοντινός πρατηριόφουρνος με δερβενοχωρίτικο προζυμένιο ψωμί δε βρίσκεις μετά τις 11 ξερωγώ.
Άβαταρ μέλους
By otso
#789847 To ταψι με το αρνακι με πατατες τι ωρα το πατε την κυριακη πρωι στον φουρνο;