Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
dimik έγραψε:Έτυχε να πιώ μερικές φορές απευθείας από μια αγελάδα της θείας στο χωριό, βρασμένο βέβαια. Πέρα από την μυρωδιά που το έκανε έντονα απωθητικό με νεσκαφε μέσα ή κακάο γινόταν καταπληκτικό. Αν θυμάμαι καλά ήταν και ιδιαίτερα χορταστικό.

< >

Βρασμενο, αρα οχι απευθειας

Χορταστικο , προφανως ειχε πολλα λιπαρα

Οσμη.... ΑΠΟΣΜΗΣΗ

Η λυση αντι για καφε ή κακαο ειναι να το πιεις κρυο.

Ιστοριες του χωριου κλπ κλπ ειναι ωραιες αλλα μονο για τις διαφημισεις πια.

Δε θα θελατε να ξερετε ποσο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ηταν οι διαδικασιες συλλογης, επεξεργασιας και διανομης του γαλατος τη δεκαετια του '80. Παρολαυτα ηταν σαφως λιγοτερο επικινδυνο απο το πορτα πορτα του γαλατα που ειχε 3 αγελαδες δεμενες σε ενα ανηλιο σταβλο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#395604 Αν δεν το βρασεις δεν ειναι επικινδυνο για μικροβια? Την οσμη την θυμαμαι και εγω τοτε, τις περισσοτερες φορες μυριζε ασχημα.
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
GTS έγραψε:Αν δεν το βρασεις δεν ειναι επικινδυνο για μικροβια? Την οσμη την θυμαμαι και εγω τοτε, τις περισσοτερες φορες μυριζε ασχημα.

Σαφώς.

Δεν προτρεπω κανεναν να πιει raw milk . μην μπερδευόμαστε. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#395625 Όσοι έχουμε μυρίσει φρέσκο γάλα συνήθως η μυρωδιά μας...καταδιώκει όλη μας την ζωή!
Ένας από τους λόγους που δεν το αντέχω είναι κι αυτός, παιδικά τραύματα μάλλον...
Άβαταρ μέλους
By dstou
#395627 Και που να πάμε σε γίδινο γάλα. :s_hang
Αλλά όσο δεν με αρέσει το γάλα, τόσο χλαπακιάζω τα τυριά, και κυρίως αυτά από αιγοπρόβειο. :eat:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Anonymous Founder έγραψε:Όσοι έχουμε μυρίσει φρέσκο γάλα συνήθως η μυρωδιά μας...καταδιώκει όλη μας την ζωή!

Κάποιους... γιατί άλλοι ψάχνουν για να το βρούν!
Τι σχέση έχει εκείνο το πλήρες γάλα που έβραζε η μάνα μου στην κατσαρόλα, με τα νεροπλύματα που πίνουν τα παιδιά μου; Καμία...
Μόνο την παχιά πέτσα που σχημάτιζε με το βράσιμο να θυμηθώ τρελαίνομαι.

elvet έγραψε:
elteo έγραψε:cosneo το «κανονικό» γάλα μόνο κανονικό δεν είναι.

μεγάλωσα με αληθινό αγελαδινό γάλα ....για αυτό και το μίσησα. :lol:

To κανονικό γάλα είναι κανονικό γάλα, ειδικά το φρέσκο παστεριωμένο αγελαδινό
τα άλλα γαλακτώματα και εναιωρήματα σόγιας, αμυγδάλου, φυτικών λιπαρών κλπ, κανονικά δεν τα λες, εκτός κι να είναι "κανονικό" να αρμέγεις αμυγδαλιές

:lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dstou έγραψε:Και που να πάμε σε γίδινο γάλα. :s_hang
Αλλά όσο δεν με αρέσει το γάλα, τόσο χλαπακιάζω τα τυριά, και κυρίως αυτά από αιγοπρόβειο. :eat:

Μα κι εγώ για αιγοπρόβειο γάλα μιλώ!
Η μπόχα που έβγαζε ήταν ασύλληπτη! :lipsealed:
Εννοείται, όσο κι αν απεχθάνομαι το γάλα και την μυρωδιά του, τόσο αγαπάω όλα τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά (πλην βουτύρου, που δεν το αντέχω παρά σε μικρές δόσεις).
Άβαταρ μέλους
By mirage
#395635 Πετσα δεν υπαρχει λογω ομογενοποιησης.
Δεν ειναι θεμα λιπαρων κτλ.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:Έτυχε να πιώ μερικές φορές απευθείας από μια αγελάδα της θείας στο χωριό, βρασμένο βέβαια. Πέρα από την μυρωδιά που το έκανε έντονα απωθητικό με νεσκαφε μέσα ή κακάο γινόταν καταπληκτικό. Αν θυμάμαι καλά ήταν και ιδιαίτερα χορταστικό.

< >

E, όχι και έντονα απωθητικό! :rant:

Τέλειο είναι και φυσικά δεν βάζω τίποτα. Βράσιμο και στο ποτήρι! :eat:

Και η πέτσα! :inlove: :twisted:

Γίδινο!!! :inlove: :inlove: :eat:

Ω, ναι... είμαι βλάχος! :lol: :lol: :twisted:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#395699 Πέτσα από γιαούρτι σε πήλινο :inlove: Χρόοοοοοοονια έχω να φάω. Υπάρχουν ακόμη;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε:Πέτσα από γιαούρτι σε πήλινο :inlove: Χρόοοοοοοονια έχω να φάω. Υπάρχουν ακόμη;

Βέβαια υπάρχουν. Το βρίσκεις στα Σ/Μ. Εμείς παίρνουμε τακτικά ΘΕΡΜΗΣ.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Dimitris_P έγραψε:Πέτσα από γιαούρτι σε πήλινο :inlove: Χρόοοοοοοονια έχω να φάω. Υπάρχουν ακόμη;

Υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα s/m.
Εγώ παίρνω Δημητρίου.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:

< >

E, όχι και έντονα απωθητικό! :rant:

Τέλειο είναι και φυσικά δεν βάζω τίποτα. Βράσιμο και στο ποτήρι! :eat:

Και η πέτσα! :inlove: :twisted:

Γίδινο!!! :inlove: :inlove: :eat:

Ω, ναι... είμαι βλάχος! :lol: :lol: :twisted:

:innocent: