- 06 Νοέμ 2020, 20:15
markvag έγραψε:socratesn έγραψε:Γενικά η όλη φάση "προπονητής καφενείου" δεν χωράει στα οικονομικά, γιατί τα κέντρα αποφάσεων καλλούνται να διαχειριστούν δυσθεώρητες ισορροπίες, είναι προφανές πως δεν θα σου πουν ποτέ το δυσάρεστο σενάριο (ασχέτως για τι είναι έτοιμοι ή όχι)
ΟΚ, αλλά αν ο στόχος είναι η μη αποσταθεροποίηση των αγορών, θα πρέπει οι αγορές (που διαχειρίζονται τρις) είναι πολύ "αθώες"...
Δηλαδή, ένας διαχειριστής ενός fund ακούει άκριτα τις @@ του κάθε Σταϊκούρα και κινείται ανάλογα;
Επιπλέον, αν οι προβλέψεις που δημοσιεύονται είναι απλά και μόνο για δημιουργία κλίματος (ή αποφυγή δημιουργίας κλίματος), δεν θα πρέπει να τους δίνουμε καμία σημασία...
Οι αγορές δεν είναι αθώες, βασικά κανένας δεν είναι "αθώος", ούτε καν ένας απλός καταναλωτής, και?
Οι αγορές επηρεάζονται από μεταβλητές που ακόμα και εγώ και εσύ καθορίζουμε με τις συμπεριφορές μας. Από κοινωνικές αναταρραχές και πολιτική αστάθεια, μέχρι κατανάλωση, αποταμίευση κλπ κλπ.
Προφανώς ποτέ δεν θα σχηματιστεί προϋπολογισμός με βάση το "χειρότερο" σενάριο, γιατί απλά δεν λειτουργεί έτσι το οικονομικό σύστημα, οι προσδοκίες (θετικές ή αρνητικές) και η "ελπίδα" παίζουν καθοριστικό ρόλο στις συμπεριφορές όλων.
Ο διαχειριστής ενός Fund ερμηνεύει στοιχεία και συμπεριφορές, δεν ακούει άκριτα κανέναν, αυτό δεν σημαίνει πως οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις και φορείς είναι υποχρεωμένοι να δημοσιεύουν στοιχεία με βάση τον πανικό, τον τρόμο και το άγχος του μέσου χρήστη φόρουμ. Αυτό σημείωσα απλώς.
Τέλος αναφορικά με το τρίτο κομμάτι της απάντησής σου, δεν είπα πως δημιουργούν μόνο κλίμα τα οικονομικά στοιχεία, αλλά σίγουρα δημιουργούν ΚΑΙ κλίμα και για αυτό καλό είναι να τα ερμηνεύουμε έχοντας και αυτό υπόψη.
Φυσικά όλοι έχουμε δικαίωμα να τα ερμηνεύουμε όπως θέλουμε, open data είναι

, αλλά κρίμα κάθε τρεις και λίγο να πέφτουμε από τα σύννεφα.
ΥΓ. Και εγώ θεωρώ πως τα διάφορα νούμερα θα βγουν off στο τέλος, αυτό εκτιμώ-ψυχανεμίζομαι με βάση τις αποκλίσεις που έχω δει να προκύπτουν το β' τρίμηνο στην πραγματικότητα σε σχέση με τις τότε προβλέψεις, παρ'όλα αυτά θεωρώ χρήσιμο να γίνεται και ένας διάλογος για το πόσο δικαιολογημένο pinch of salt χωράει στα διάφορα οικονομικά στοιχεία όταν αυτά πραγματεύονται προβλέψεις και εκεί είναι όλο το point μου.