Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
GTS έγραψε:
Scotch έγραψε:Κι αν έχετε και καμιά πρόταση για καλόν ssd για το laptop.

Καποιο Samsung. Αν το ανοιξεις βαλε και 8 GB RAM αν δεν το εχεις ηδη.

Επειδή ειπώθηκαν διάφορα για τους Samsung σε προηγούμενες σελίδες, είναι κάτι που πρέπει να αποφύγω (π.χ. να πάρω ή να μην πάρω pro, κλπ);
Οι crucial δεν αξίζουν;

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By opc
giannik1977 έγραψε:Να ρωτησω τους γνωστες..
Με κανα 200αρι € φτιαχνουμε desktop (χωρις οθονη) ;
Θελει ο πατερας μου , ισα ισα για να σερφαρει στο διαδικτυο (δεν εχουμε τρελες απαιτησεις σε καρτες γραφικων , μεγαλο σκληρο κ.λ.π).

refurbished από cosmodata πχ ???

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#37884 Λύθηκε το πρόβλημα , δεν υπάρχει λόγος να σωστός τα λεφτά του pro
Άβαταρ μέλους
By manosky
fubar.gr έγραψε:Προσωπικά προτιμώ το Temp File Cleaner:
http://download.cnet.com/Temp-File-Clea ... 28816.html

Νομίζω βγάζει πιό πολύ πράγμα απο το CCleaner.

Και το WinDirStat για να δείς με γραφικό τρόπο τί πιάνει χώρο στο δίσκο:
https://windirstat.info/

Μόλις δοκίμαστα το πρώτο, καλό φαίνεται. Στην πράξη διέγραψε μόλις 30 ΜΒ σε καθαρισμένο με το CCleaner σύστημα. Αλλά είναι ΟΚ, με εύχρηστο γραφικό περιβάλλον.
Απλώς, το CCleaner κάνει κι άλλα πραγματάκια (καθαρισμό registry -αν και το αποφεύγω-, επιλογή προγραμμάτων που δεν θα ξεκινούν με τα Windows και διάφορα άλλα).

Θελει ο πατερας μου , ισα ισα για να σερφαρει στο διαδικτυο (δεν εχουμε τρελες απαιτησεις σε καρτες γραφικων , μεγαλο σκληρο κ.λ.π).

Έχω φτιάξει με 245, μια χαρά για εργασίες γραφείου. Με λίγη πίεση και υποχωρήσεις, γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#37887 Εγώ στο δικό μου toshiba laptop 5ετιας πέρασα πάλι τα vista με τον recovery δίσκο του και του έβαλα 1GB μνήμη ακόμα που έπεσε στα χέρια μου.Το μηχανάκι φυσάει τώρα, ως και η μπαταρία ξανάνιωσε!!! :svivhaha: :lol:
Θα του έβαζα και ένα 500αρι δίσκο αλλά το σέρβις της φουτζιτσου κατάφερε να φτιάξει το laptop του αφεντικού. :rant:
Και εντός εγγύησης παρόλο που το είχαμε κάνει κομμάτια για να δούμε τι έφταιγε,δεν του είπαν τίποτα :ninja: .
Επίσης να εξάρω το σερβις της HP ,ενα πολυμηχάνημα που είχαμε καήκε όταν έπεσαν κεραυνοί ,μαζί με το απο πάνω λαπτοπ.Πήγαμε εκεί που το αγόρασε,πήραν τηλέφωνο στην εταιρία και χωρίς καν να το δουν το αντικατέστησαν με άλλο ίδιο που ήρθε εντός 5 ημερών απο Τσεχία με UPS ,ενώ θα παραλάβουν και το παλιό χωρίς κανένα κόστος απο εμάς.Εντός εγγύησης και αυτό βέβαια.

Απο τους κεραυνούς εκτός απο τα απο πάνω κάηκε ενα ασύρματο τηλέφωνο αλλά και το φιλτράκι της dsl.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
manosky έγραψε:Μόλις δοκίμαστα το πρώτο, καλό φαίνεται. Στην πράξη διέγραψε μόλις 30 ΜΒ σε καθαρισμένο με το CCleaner σύστημα. Αλλά είναι ΟΚ, με εύχρηστο γραφικό περιβάλλον.
Απλώς, το CCleaner κάνει κι άλλα πραγματάκια (καθαρισμό registry -αν και το αποφεύγω-, επιλογή προγραμμάτων που δεν θα ξεκινούν με τα Windows και διάφορα άλλα).

Επιπλέον το Temp file cleaner έχει δύο πλεονεκτήματα:

1) Δέν θέλει εγκατάσταση!!!

2) Μπορεί να καθαρίσει δίσκο ο οποίος δέν είναι του συστήματος.

Πχ, πραγματικό σενάριο: έχω υπολογιστή ο οποίος είναι τίγκα στο virus και δέν μπουτάρει κάν ή μπουτάρει με δυσκολία. Βάζω το δίσκο του ως δεύτερο σε άλλο υπολογιστή για να τρέξω το av, αλλά πρώτα του περνάω ένα καθαρισμα με το TFC. Έτσι μετά το av έχει πολύ λιγότερα αρχεία να ελέγξει και κάνει λιγότερη ώρα.

Το Ccleaner απ όσο ξέρω μπορεί να καθαρίσει μόνο το δίσκο του συστήματος.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#37890 Θα το δοκιμασω fubar.

Μανοσκ το cc το εκανα install αλλα στο analyse μου εβγαλε μολις 857mb οτι θα διαγραψει!!
Άβαταρ μέλους
By GTS
Giuseppe Busso έγραψε:Το laptop που έχω τώρα είναι ένα HP Pavilion dv6-2160sv. Το είχα αγοράσει στα 850.00 από media markt.
-1366x768 ανάλυση
-Intel i5 M430 2.27GHz
-6GB RAM
-320GB hard disk
-Κάρτα γραφικών NVidia GeForce GT 320M
-Του είχα αγοράσει στα 29.90ευρώ τα Windows 8 και τώρα τρέχω 8.1 Pro 64bit και θα πάρει και τα Windows 10 από όσο ξέρω.

Είναι σχεδόν 4.5 ετών. Θα ήθελα να του πάρω original μπαταρία, μιας και η μούφα που είχα αγοράσει από το ebay τα έχει φτύσει και αυτή, θα ήθελα να του αγοράσω το καλώδιο με το μετασχηματιστή μιας και είναι δαγκωμένο από κουνέλι :lol: , και 2 κουμπιά από το πληκτρολόγιο είναι κλασμένα( Το backspace & το Ν). Επειδή όλα αυτά δεν με συμφέρει να τα φτιάξω, σκέφτηκα την αλλαγή. Και βεβαίως όσο μου κρατάει, βγάζει το ψωμί του.

Η χρήση που του κάνω δεν είναι βαριά, όμως έχω θέμα με την ταχύτητα. Σίγουρα δεν θα το αλλάξω με κάτι σε i3 πχ. Κάτι σε 7-8 κατοστάρικα θα πάω πάλι.

Επειδή έχω προγραμματίσει και ένα ταξίδι στο Βερολίνο για τον Ιανουάριο, θα επισκεφτώ και εκεί τα Saturn και θα δω. Αν και δεν ψήνομαι με το ξενικό keyboard. Οπότε μάλλον θα περιμένω μέχρι τότε.

Guys ευχαριστώ για τη βοήθεια. Με έχει ψήσει η Lenovo πάντως.

Κοιτα για καποιο Lenovo Y50 entry level
πχ
http://www.saturn.de/mcs/product/LENOVO ... ?langId=-3
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#37898 kostis20
Εγώ στην θέση σου θα πήγαινα για κάποιο Intel NUC.
Έχει το eshop και τέτοια. Αν θέλεις DVD, βάζεις ένα εξωτερικό USB, πολύ πιο πρακτικό.
Στα λεφτά θα βγουν τα ίδια.
Άβαταρ μέλους
By Lippi
#37905 Έχουμε ένα ντελ λάπτοπ που δεν ανοίγει (ή μαλλον ανοίγει αλλά μένει με μαύρη οθόνη). Τεσπα έχω δοκιμάσει διάφορες λύσεις αλλά έχω καταλήξει ότι μάλλον είναι η κάρτα γραφικών - integrated φυσικά. Ξέρετε κανένα τεχνικό Ή/Υ στην Αθήνα να ρίξει μια ματιά και να μας πει τι πρόβλημα έχει και αν αξίζει να το φτιάξουμε χωρίς να μας πιάσει τον κ....;
Άβαταρ μέλους
By xenos
Lippi έγραψε:Έχουμε ένα ντελ λάπτοπ που δεν ανοίγει (ή μαλλον ανοίγει αλλά μένει με μαύρη οθόνη). Τεσπα έχω δοκιμάσει διάφορες λύσεις αλλά έχω καταλήξει ότι μάλλον είναι η κάρτα γραφικών - integrated φυσικά. Ξέρετε κανένα τεχνικό Ή/Υ στην Αθήνα να ρίξει μια ματιά και να μας πει τι πρόβλημα έχει και αν αξίζει να το φτιάξουμε χωρίς να μας πιάσει τον κ....;

δοκιμασες να το συνδεσεις σε μονιτορ/τηλεοραση;

< >
Άβαταρ μέλους
By xenos
opc έγραψε:

refurbished από cosmodata πχ ???

< >

Ψιλο-μακρυα!

< >
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#37960 Καλησπερα.

Εχω το παλιο μου laptop, μαρκας hp μοντελο pavilion dv7 40-50ev, το οποιο εχει χαλασμενη motherboard (εκει στη γραφικων εχει ψηθει το κυκλωμα), και το εχω παρατημενο στην Ελλαδα. Η οθονη του ειναι καλη, το σασι του ειναι χαλασμενο επειδη μου ειχε πεσει μια φορα οποτε οταν ανοιγεις το καπακι ανοιγει στα 2 στην ουσια, αλλα εχει καλες ram (4gb), οθονη, πληκτρολογιο και σιντιερα. Μπορω να το δωσω καπου αυτο να παρω ετσι για το γαμωτο κανα φραγκο να βαλω καμια βενζινη ρε αδερφε :lol: ? Αν ναι ποσα στο περιπου? Εδω τα χαρακτηριστικα του.

http://www.public.gr/product/computers- ... d481818pp/
Άβαταρ μέλους
By Lippi
xenos έγραψε:
Lippi έγραψε:Έχουμε ένα ντελ λάπτοπ που δεν ανοίγει (ή μαλλον ανοίγει αλλά μένει με μαύρη οθόνη). Τεσπα έχω δοκιμάσει διάφορες λύσεις αλλά έχω καταλήξει ότι μάλλον είναι η κάρτα γραφικών - integrated φυσικά. Ξέρετε κανένα τεχνικό Ή/Υ στην Αθήνα να ρίξει μια ματιά και να μας πει τι πρόβλημα έχει και αν αξίζει να το φτιάξουμε χωρίς να μας πιάσει τον κ....;

δοκιμασες να το συνδεσεις σε μονιτορ/τηλεοραση;

< >

Άλλη οθόνη με hdmi, serial και ότι άλλη επιλογή είχε.
Επίσης : Επανεγκατάσταση λειτουργικού.
Απεγκατάσταση του update του driver της κάρτας γραφικών και επαναφορά στον αρχικό driver.
Έκανα ένα αρχικό τεστ της οθόνης (power on+d) και φάνηκε να είναι οκ. Αλλά όταν καταφερα να τρέξω τα διαγνωστικά της Dell από το boot options όλα καλά μέχρι που έφτασε στο τσεκ της οθόνης/κάρτας. Εκεί αρχίσε να δείχνει αλλοπρόσαλλα και κατάφερα να συγκρατήσω ένα fault number το οποίο δείχνει πρόβλημα στην κάρτα, αλλά μπορεί να είναι και ο inverter της LCD σύμφωνα με την Ντελ. Δεν προλαβα να δω τα επόμενα λάθη του διαγωνιστικού καθώς εκεί χάθηκε η εικόνα και άρχισαν τα μπιπ μπιπ και μετά έβλεπα διάφορα παλαβά στην οθονη.
Α! Όταν κατάφερα με επανεγκατασταση να τρέξει το μηχάνημα για λίγο έτρεξα και τα stress test της Dell και όλα Καλά. Μετά από λίγες μέρες ξανά τα ίδια (παλαβα αρχικά στην οθόνη και μετά μαύρη οθόνη και στο boot μαυρη οθόνη αμέσως μετά το power-on). Από τότε δεν άνοιξε ποτέ.

Από ψάξιμο στο νετ έβγαλα το συμπέρασμα ότι είναι πρόβλημα της οθόνης ή της κάρτας. (Έκανα και ενα πρόχειρο τσεκ στα καλώδια της οθόνης αφού άνοιξα το μηχάνημα όσο μπορούσα από πάνω).
Η κάρτα είναι integrated.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#37976 Αν ήταν πρόβλημα οθόνης θα δούλευε με εξωτερική οπότε πιο πολύ για πρόβλημα κάρτας φαντάζει.