Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#98211 Bassstarlet με 'γεια!
Cosmic πολύ ενδιαφέρον αυτό με το 24ωρο αγώνα

Εγώ πήγα σε γνωστό κατάστημα της Θεσσαλονίκης κ αναβάθμισα τα hex σε μεταλλικά, φορώντας αυτά του προκατόχου dbx. Επίσης άλλαξα το σετ ελαστικών σε truggy...

ΕικόναΕικόναΕικόνα :-)

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By timkoul
#98408 1/10? Στο FRT ε?
Ερχοταν κι ετρεχε ενας φιλος που μου εκανε το μηχανικο στο 1/8 on κι εγω του εκανα σε 1/8 off και 1/10 on. Μια φορα ειπαμε να τρεξουμε και οι 2 σε εναν αγωνα του Ζωτιαδη, με το ιδιο αυτοκινητο. Καναμε δοκιμαστικα, αυτος περασε Β τελικο, εγω Α τελικο. Ετρεχε τοτε ο Β, ξεκιναει ο δικος μου, στο 5λεπτο σπαει το αυτοκινητο κι εγω δεν ετρεξα... :lol: :s_hang
Ωραιος θεσμος παντως, τοτε που υπαρχαν πολλες συμμετοχες, μπορουσες να πας να τρεξεις με καλυτερες προοπτικες απο τους πρωταθληματικους της λεσχης.
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#98482 Θα έχεις υψηλότερη τελική με τέτοια διάμετρο, αλλά θα σου αδειάζει γρηγορότερα την μπαταρία.
Επίσης, προσοχή στις θερμοκρασίες και στις τούμπες.
Γενικά η καταπόνηση θα είναι σε όλο το αμαξάκι.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#98526 Τελικά δεν έχει τόση πλάκα όσο περίμενα. Πρέπει να υπερθερμαίνει το μοτέρ κ μπαίνει σε Safe Mode μετά από μερικά λεπτά. Επίσης παραμορφώνονται πάρα πολύ. Παρόλα αυτά με αυτά τα ελαστικά δεν καταλαβαίνει τίποτα...

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#98528 Βάλε μικρότερο pinion.
Για το φούσκωμα σε ήδη κολλημένα λάστιχα δεν υπάρχει λύση, εκτός από το να βάλεις μπετονιά, αλλά βλέπω τα δοντάκια στο πέλμα να μην κάνουν εύκολο το εγχείρημα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#100325 Έκανα στα λάστιχα 1-2 τρύπες αλλά πάλι παρουσιάζουν παραμόρφωση.

Bassstarlet είσαι ευχαριστημένος με το inferno neo 2 ? Επισκευάστηκε το Thunder Tiger ex-10 nitro που έχω εδώ κ 15 χρόνια κ ζαχαρώνω ένα nitro για Ελλάδα. Το δικό σου το βρίσκω στα 252€ Γερμανία κ το mp9 στα 420€. Πέρα από τις αντιστρεπτικές κ μερικά πλαστικά μέρη, έχουν τόσο μεγάλη διαφορά που να δικαιολογούν τα ~170€ διαφορά; Θα το έχω για Ελλάδα, δλδ 20 μέρες το χρόνο.
Το κεντρικό γρανάζι κ η καμπάνα είναι μεταλλικά ή πλαστικά?
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 14 Απρ 2015, 22:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#100333 Mε τρύπες στα ελαστικά δεν διορθώνεις το φούσκωμα, γιατί δεν οφείλεται στον αέρα αλλά στο λάστιχο που τεντώνεται από την φυγόκεντρο.
Μια μέθοδος είναι η παρακάτω:
Εικόνα
Όσο για το Inferno neo 2, έχω κάνει καμιά 10αριά τεπόζιτα, και δεν έχω μετανοιώσει τα 240€ που έδωσα στους Γερμανούς (380€ θέλουν εδώ, έλεος δηλαδή).Το MP9 νομίζω είναι αγωνιστικών προδιαγραφών.
Δεν το έχω βάλει ακόμα σε χώμα, οπότε κατ'επέκταση δεν έχει υποστεί καγκουριλίκια, εκτός από μια τούμπα, άρα δεν ξέρω από αντοχή.

Ωραία και τα ηλεκτρικά, αλλά άλλο πράμα να βάζεις σε λειτουργία (έστω και με λίγο ζόρι των αγκώνων!) το μοτέρ και να το ακούς να στροφάρει.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#100357 ναι, με τις τρύπες σχεδόν καμία διαφορά... πίστευα πως ο εγκλοβιζόμενος αέρας θα διοχετευόταν ευκολότερα έξω...

έβαλα πάνω τα λάστιχα truggy και το αμάξι, αν κ ανθεκτικότερο, έγινε ασταθές. δλδ τα λάστιχα λειτουργούσαν σαν μπαλόνια κ μετά από άλμα 1 μέτρου αναπηδούσε κ τούμπα... επίσης στις στροφές έβρισκε το λάστιχο λόγω παραμόρφωσης στο καπάκι... δε μπορούσα να βάλω αποστάτες 5 χιλ. Hex 17mm αγόρασα τα trw 106 κ λύθηκε το πρόβλημα με τις ζάντες.

Μετά το χωριό λαβώθηκε 2 φορές... δεν πρόλαβε να περάσει η πίσω ρόδα τη γωνία σε έναν τοίχο κ έσπασε η βάση του ανταλλακτικού που ρυθμίζει το toe (αλήθεια πως λέγεται στα ελληνικά?). το έδεσα με ένα σύρμα (μεγάλη λύση :lol: ) κ στη συνέχεια σε κάποια άλλη φάση έσπασε το μπροστά αμορτισέρ :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#101334 Αν και βλέπω πως η συζήτηση αφορά σχεδόν αποκλειστικά αυτοκίνητα, μήπως έχει ασχοληθεί κανείς με quadcopters; Έχω δύο μικρά (ένα V929 και ένα Hubsan X4) τα οποία είναι μόνο για παιχνίδι. Βρίσκω στο internet μεταχειρισμένα DJI Phantom 1 τα οποία μπορούν να πάρουν και GoPro με κόστος λίγο πάνω από 100€. Αξίζει η αγορά τους ή είναι πεταμένα λεφτά; Για παραπάνω έτσι και αλλιώς δεν είμαστε, αν και η φάση να ελέγχεις το quadcopter μέσα από το κινητό λέει πολύ...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#101632 Πήγα σήμερα μια βόλτα από το μαγαζί κ ρώτησα για το inferno neo 2 και το mp9. Διαφορές κτλ. Τελικά αυτός μου πρότεινε το hpi trophy 3,5 . Το έχει κιόλας στη φθηνότερη τιμή σε σχέση με όλτο το διαδίκτυο. Το δίνει στα 316€, τι στιγμή που το επόμενο φθηνότερο μαγαζί είναι στα +20€ κ οι υπόλοιποι στα +50€ περίπου. Έχει μεταλλική στήριξη στα μέρη κ αντιστρεπτικές. Επίσης έχει μεγάλη γκάμα για αναβάθμιση ανταλλακτικών κ σε καλές τιμές.

http://www.modellbau-bochum.de/HPI-H107 ... f-107012_1
http://www.hpiracing.com/en/kit/107012

Μου φαίνεται πως δε θα κοιμηθώ σήμερα... :lol: Α ρε άτιμο nitro... :lol: