Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
fokion έγραψε:
Bayern7 έγραψε:Εγώ θα σου πρότεινα να το γυρίσεις στο στριφτό. Θα μειώσεις έστω και λίγο τα τσιγάρα. Και νομίζω είναι λίγο πιο οικονομικό.

Μπα....
Ουτε τα μειωσα ουτε πιο οικονομικό είναι...

Απλά όταν εισαι άφραγκος μπορεις να το κανεις...... Huperslim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Εγώ τα μείωσα αναγκαστικά γιατί πρώτον δε μπορείς να στρίβεις όταν οδηγάς, οπότε έκοψα αρκετά από εκεί μιας και η δεύτερη κίνηση (μετά τη ζώνη) μόλις έμπαινα στο αυτοκίνητο ήταν να αναψω τσιγάρο. Ντάξει καμια φορά καπνιζω, αν εχω κανα στριμμένο από πριν, ή αν στρίψω σε κανα φανάρι, αλλά συνήθως αν είναι και σχετικά μικρή η διαδρομή το αφήνω για μετά.
Δεύτερον όταν κάθεσαι στο Pc Και κάνεις δουλειά, αν ανάψεις τσιγάρο κανονικό και ξεχαστείς με τη δουλειά, σε 5 λεπτά έχει καεί και πας ανάβεις άλλο. Το στριφτό σβήνει οπότε οικονομία. :iconcool:
Συν αυτό που λες ότι μπορείς να τα κάνεις πιο λεπτά.
Γενικά το στριφτό αξίζει από την άποψη ότι συνήθως, όταν δεν καπνίζεις επί τούτου (δλδ να είσαι στο γραφείο/μαγαζί και να βγεις έξω μόνο για να καπνίσεις), το μισό τσιγάρο καίγεται "μόνο του". Δεν το καπνίζεις.

Το άτμισμα το παράτησα γιατί δεν μου προσέφερε τίποτα. Ειδικά αν καπνίζεις για τη "γεύση" (ξέρω ότι σε μη καπνιστές ακούγεται αστείο) όπως εγώ και όχι από στέρηση νικοτίνης, δεν πλησιάζει σε καμία περίπτωση την αίσθηση του τσιγάρου. Κι έχω δοκιμάσει 40 διαφορετικά υγρά. Καμία σχέση.
Δε με κάλυψε ούτε στο ελάχιστο.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#363024 Συμφωνώ με bayern. Κάπνιζα 60 camel την ημέρα, άρχισα καπνό πριν από 5 χρόνια περίπου, και τώρα είμαι στα 15-20 slim την ημέρα (μισά από τα κανονικά δλδ). Εκτός από τους λόγους που αναφέρει ο bayern, νιώθω τη γεύση πιο ωραία και εντονη ενώ με "κρατάει" περισσότερο. Τέλος, μυρίζουν αισθητά λιγότερο στο χώρο.

Από πλευράς οικονομίας:
Camel: 4600€ ετησίως
Στριφτό: 1600€ ετησιως

Χαρτακια: rizla micron, ότι πιο λεπτό κυκλοφορεί με φυσική κόλλα. Καπνός: old holborn yellow.
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#363082 Ειμαι καναν εναμιση χρονο σταθερα στον χωρο του ατμισματος, μετα απο πολυ ψαξιμο και πολλες ερωτησεις σε φορουμ. Το πρωτο ηλεκτρονικο τσιγαρο το οποιο με εκανε να αφησω το καπνισμα, ειναι ενα eleaf istick 20w, μαζι με εναν ατμοποιητη που επερνε ανακατασκευασιμη κεφαλη μαρκας joyetech. Μετα απο 8-9 μηνες σταθερης χρησης, ειπα να ανεβω λιγο προς τα 50w, οπου αγορασα ενα box mod, το kangertech nebox, το οποιο παιρνει rba, αλλα και αντιστασεις νικελιου μεσα του. Εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος με το nebox, το εχω απο το καλοκαιρι, ισως με το μονο παραπονο να ειναι οτι η rba η κεφαλη του που ειχε απο τη μανα του, δε μου εκανε καλη δουλεια, οποτε πηρα αλλη μια απο τη Κινα με μεγαλυτερες εισοδους για υγρο και τωρα δουλευει τελεια (καμια φορα τα κανει μουσκεμα αλλα χαλαλι το εχω αφησει το ρημαδι για καλο). Εγω προσωπικα που εχω ασθμα, δεν ειμαι κανενας γερος αλλα το καπνισμα με αφηνε πολυ πισω σε διαφορα πραγματα. Συν της αλλης επανερχονται οι αισθησεις σου στο καργα φτανεις σε ενα σημειο που ο καπνος των αλλων σε ενοχλει αφανταστα, και δε θελεις να καπνιζει κανεις διπλα σου.
Αυτα απο εμενα, οποιος ψαχνεται και θελει να αγορασει φυσικα μπορει να με ρωτησει!
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#363097 Εικόνα

Εδώ το δικό μου stealth :ninja:
Ξεκίνησα στα 32W, ανέβασα στα 40W αλλά κατέβηκα στα 35W με ατμοποιητή Joyetech Ultimo http://www.joyetechgreece.gr/%CF%80%CF% ... r-kit.html

κεφαλές είχε 2 μέσα, την MG Clapton, την οποία χρησιμοποιώ και την MG Ceramic που θα αλλάξω όταν μου καεί η πρώτη, αμφότερες στα 0.5 Ohm.

Υγρά αγόρασα 2 της eCig. Ένα 10ml με την ονομασία black duval και ένα 25ml με την ονομασία Palm all. Έχω να κάνω αμέτρητες δοκιμές σε υγρά βέβαια.
Να δούμε πως θα πάμε από κατανάλωση.

Το μοντ το δουλεύω με 1 μπαταρία, ενώ αν θέλω, μπορώ να αγοράσω ένα ζευγάρι και να χτυπήσω μέχρι 200W. Αυτή είναι η μαγκιά αυτού του μοντ.

Τελευταίο τσιγάρο έγινε σήμερα στις 13:00. Αύριο θα πάω στο μαγαζί μου, χωρίς να έχω μαζί μου 2 πακέτα και αναπτήρα, για πρώτη φορά στη ζωή μου. Μου φαίνεται λίγο απίστευτο. Καπνίζω από τα 18 μου και σαν τώρα κλείνω 14 χρόνια καπνιστής. Σήμερα είναι η μέρα που ξεκίνησα να γίνω ατμιστής.
Για να δούμε. Στόχο έχω να μη καπνίσω ποτέ ξανά τσιγάρο.
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#363114 Οταν δεις πως θα σου κανει καλο, ειναι το μονο σιγουρο οτι θα το ευχαριστηθεις. Εγω προσωπικα, καπνιζα απο τα 15 μου μεχρι τα 22 (ξερω νουμπας) ελα μου ντε ομως που ειδα αυτου του ειδους διαφορα!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Giuseppe Busso έγραψε:Ξεκίνησα στα 32W, ανέβασα στα 40W αλλά κατέβηκα στα 35W ...

... Το μοντ το δουλεύω με 1 μπαταρία, ενώ αν θέλω, μπορώ να αγοράσω ένα ζευγάρι και να χτυπήσω μέχρι 200W. Αυτή είναι η μαγκιά αυτού του μοντ...

Busso, άκου την συμβουλή μου και επέλεξε όσο χαμηλότερη ισχύ μπορείς. Αν το VTC σου το δουλεύεις σε VT Mode, διάλεξε την χαμηλότερη θερμοκρασία που μπορείς. Τα 200W δεν είναι μαγκιά, είναι μ@λ@κία για άμυαλα παιδάκια που κάνουν competitive vaping και cloud chasing.

Ενημερωτικά σου λέω ότι τα δικά μου mod (με άλλον ατμοποιητή βέβαια) τα δουλεύω μόλις στα 6W.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Pitt έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Ξεκίνησα στα 32W, ανέβασα στα 40W αλλά κατέβηκα στα 35W ...

... Το μοντ το δουλεύω με 1 μπαταρία, ενώ αν θέλω, μπορώ να αγοράσω ένα ζευγάρι και να χτυπήσω μέχρι 200W. Αυτή είναι η μαγκιά αυτού του μοντ...

Busso, άκου την συμβουλή μου και επέλεξε όσο χαμηλότερη ισχύ μπορείς. Αν το VTC σου το δουλεύεις σε VT Mode, διάλεξε την χαμηλότερη θερμοκρασία που μπορείς. Τα 200W δεν είναι μαγκιά, είναι μ@λ@κία για άμυαλα παιδάκια που κάνουν competitive vaping και cloud chasing.

Ενημερωτικά σου λέω ότι τα δικά μου mod (με άλλον ατμοποιητή βέβαια) τα δουλεύω μόλις στα 6W.

1) Pitt καταρχήν το μοντάκι που πήρα δουλεύει με 1 αλλά και 2 μπαταρίες. Με τη 1 πηγαίνει μέχρι 75W και με τις 2 μέχρι 150W (πήρε update και πάει μέχρι τα 200). Άρα και να θέλω να πάω 200, δεν μπορώ γιατί δεν έχω μπαταρίες. Πήρα 1 μόνο να δω πως θα πάει και βλέπουμε.

2) Η αντίσταση μου που είναι στα 0.5Ω, γράφει πάνω για Wattage 40-90. Εγώ παίζω από τα 28-40 εδώ και 1.5 μέρα.

Σήμερα αγόρασα από ένα μαγαζί στη γειτονιά μου, 2 μπουκαλάκια 30ml υγρά της Atmos lab. Τα είχε προσφορά στα 8 ευρώ έκαστο. 30άρια ξαναλέω.
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#363629 Κάπνιζα από τα 15, 15-20 τσιγάρα την ημέρα, στριφτά δεν έκανα ποτέ, δεν τα θεωρώ κανονικά
τσιγάρα. Ατμίζω από το 2010, έχω αλλάξει αρκετές συσκευές αλλά ποτέ δεν είχα κάτι ιδιαίτερο,
πχ 200ρια που διαβάζω, ξεκίνησα με 18ρα νικοτίνη και τώρα κάνω 9ρα. Τσιγάρο καπνίζω σπάνια
πλέον, το πολύ 5 την ημέρα, περνάν 10 μέρες, αγοράζω πακέτο και το καπνίζω σε 4 μέρες και
μπορεί να περάσουν 10-15 μέρες μέχρι να ξαναπάρω. Αν οι φίλοι μου δεν κάπνιζαν στριφτά θα
την έβγαζα με 1-2 τράκες την ημέρα και δεν θα αγόραζα ποτέ πακέτο. Τώρα έχω ένα Eleaf istick
tc60w και έναν ud goblin mini v2, το οποίο κοστίζει 110 ευρώ συνολικά αλλά με την μπαταρία
2600mAh δεν μου βγάζει ολόκληρη μέρα (200-220 τζούρες) και το φορτίζω για ένα 20λεπτο μέσα
στην μέρα. Υγρά φτιάχνω μόνος μου και στρίβω διπλή αντίσταση με 8 σπειρώματα στην κάθε
πλευρά η οποία βγαίνει γύρω στο μισό Ohm, πάνω από τα 20w δεν έχω ανέβει ποτέ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
mousatos έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Camel: 4600€ ετησίως

:lipsealed: , κάθε 5ετία καινούργιο αυτοκίνητο.

Ε δεν κάπνιζα πάντα τόσο... Το 2011-12 το παράκανα και απο τότε μόνο στριφτά.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
fokion έγραψε:το waste gate που ειναι ρυθμισμενο???? :) :) :) :)

πως ηταν η πρωτη αισθηση αφηνοντας το τσιγαρο?

Συνήθως το έχω στα 3/4 ανοιχτό. Αν θέλω να σφίξω το πάω στρίβω στη μέση, αν θέλω πιο χαλαρά το ανοίγω τέρμα.

Όσον αφορά το τσιγάρο, κάθε μέρα που περνάει, δεν μου λείπει. Και η "έλλειψη" έχει να κάνει με κινήσεις συνήθειας, όπως για παράδειγμα τη στιγμή που φτιάχνω τον καφέ μου και μέχρι να πιω την 1η γουλιά που ψάχνω να βρω και να φέρω τσιγάρα-τασάκι ή μόλις μπω στο αυτοκίνητο που συνήθως άναβα ένα.
Πλέον αλλάζει η συνήθεια. Προσέχω να είμαι φορτισμένος, να είμαι φουλαρισμένος από υγρό (χωράει 4ml ο ατμοποιητής μου) και που θα ακουμπήσω το ηλ. τσιγάρο μου (μη πέσει και γρατσουνιστεί ή σπάσει).
Κατά τα άλλα: Καθαρά δωμάτια όπου και αν φουμάρω, με κλειστά ή ανοιχτά παράθυρα, το ίδιο και στο αμάξι. Καθαρά και άοσμα δάχτυλα. Όχι πια στάχτες. Νομίζω μπορώ να εισπνεύσω αέρα βαθιά μέσα στα πνευμόνια μου, δίχως να ακούσω τα ακροαστικά ενός χρόνιου καπνιστή.
Το ψιλογουστάρω. Νομίζω ήμουν πολύ αποφασισμένος όταν έδωσα τα 100+ ευρώ της "πρώτη φορά ατμιστής".
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#363817 Αυτά τα λαστιχάκια γιατί τα βάζετε? Αν πέσει θα προσγειωθεί με την μπαταρία ή στην χειρότερη με το πλάι.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#365506 8η + μέρα χωρίς Marlboro. Πλέον δεν μου κάνει καμία αίσθηση και ο καπνός του με ενοχλεί κιόλας.
Σκέφτομαι μάλιστα ήδη από τώρα να κατέβω σε νικοτίνη από το 6% στο 3% στα υγρά.

Ήδη αισθάνομαι να μπορώ να πάρω πιο βαθιές ανάσες, δίχως να αφουγκράζομαι ακροαστικά.