Tetix έγραψε:Dimitris_P έγραψε:Απο Λήμνο δυστυχως δεν γνωρίζω και πολλά αλλα το Μοσχάτο Λήμνου ειναι το σημα κατατεθέν, αν σου αρέσει κατι σε γλυκο κρασι.Tetix έγραψε:Δεν σου κρύβω ότι πέρσυ το καλοκαίρι ετυχε να βρεθώ σε ενα κουτούκι στη Θεσσαλονίκη και πηραμε 3 άτομα μοσχοφιλερο Λήμνου, απίστευτο κρασι,με πολυ ομορφα αρώματα,για χυμα κρασι δεν το περίμενα,ηπιαμε κοντα στα 4 κιλά κρασι.
Κοίτα ο Έλληνας εχει μαθει στο χυμα, είναι οπως μαθεις καποιες καταστάσεις πιστευω.
Τον Οκτώβρη θα βρεθώ Λήμνο. Έχεις καμιά πρόταση τι μοσχοφίλερο να πάρω, κατά προτίμηση σε μεγάλη ποσότητα (ασκός); Γενικώς μ'αρέσει το μοσχοφίλερο.
Και φυσικά το Λημνιό σε κοκκινο κρασι,ενα στιβαρό κρασι,επιθετικο μπορώ να το χαρακτηρίσω και αυστηρα μονοποικιλιακό, μια ποικιλια απο τις αρχαιότερες της Αρχαιας Ελλάδας.
Κατι τελευταίο,εφόσον είναι ασκος, και μοσχοφιλερο, το μοσχοφιλερο είναι μια πολυ αξιόπιστη ποικιλία,δεν χρειάζεται να σε απασχολεί.
Κι εγω απο την άλλη δεν ρώτησα τι χυμα κρασι ηπιαμε απο την Λημνο,μοσχοφιλερο ηταν αλλα ποιος παραγωγος δεν ρώτησα.
Συγνωμη αλλα απο Λήμνο με ψιλοπιανεις αδιαβαστο
Μοσχάτο Λήμνου έχω πιει, όντως πολύ ωραίο. Πέρσι μου είχε φέρει ο πεθερός έναν ασκό λευκό αλλά όχι μοσχάτο, δεν θυμάμαι τι, ήταν όμως σχεδόν γλυκόπιοτο. Χάλασε όμως γιατί το είχα έξω πολύ καιρό εκτεθειμένο στη ζέστη
. Αυτή τη φορά όμως θα το βάλω σε γυάλινα μπουκάλια και θα μοιράσω και σε φίλους για να μην χαλάσει My Flickr