Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
ArrowsFA1 έγραψε:Για τούτο εδώ τι γνώμη έχουμε;
https://gr.gearbest.com/rc-quadcopters/ ... oodsDetail
Δεν έχω άποψη αλλά λένε καλούτσικα πράγματα για αυτό...
https://www.skroutz.gr/s/18306043/Xiaom ... X8-SE.html
Για το χρήση το θες και ποιο το μπάτζετ σου?
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#633827 Ερασιτεχνική, κανά ωραίο βιντεάκι στις θαλασσινές αποδράσεις μου.
Μπάτζετ μέχρι 350. Παρέθεσα το παραπάνω γιατί το βρίσκω σε τέτοια τιμή μετάχειρο.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
ArrowsFA1 έγραψε:Ερασιτεχνική, κανά ωραίο βιντεάκι στις θαλασσινές αποδράσεις μου.
Μπάτζετ μέχρι 350. Παρέθεσα το παραπάνω γιατί το βρίσκω σε τέτοια τιμή μετάχειρο.
Λογικά δεν θα ναι κακό.. Ψάξε reviews
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#633854 Να πω την αλήθεια, θα προτιμούσα την σιγουριά ενός καινούργιου DJI Mini, σε σχέση με ένα μεταχειρισμένο Xiaomi.
Υπάρχει πάντως αρκετό υλικό στο internet για το συγκεκριμένο, οπότε μπορείς να δεις σχόλια και πιθανά προβλήματα.

https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=453255

Νομίζω πως υπάρχει ένα θέμα με τις μπαταρίες (ότι χαλάνε σχετικά γρήγορα), ενώ στις πρώτες εκδόσεις υπήρχε και ένα θέμα με στραβό ορίζοντα.

Να σημειώσουμε επίσης, πως ειδικά για ερασιτεχνική χρήση και φάση διακοπών, είναι πολύ πιο εύκολο να έχεις πάντα μαζί σου το Mavic Mini, παρά το συγκεκριμένο Xiaomi. Το Xiaomi επίσης, πιθανότατα να πρέπει να το δηλώσεις, ενώ το Mini όχι.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#633922 Τελικά ίσως η πιο χρήσιμη αγορά μου.. Έγινε 3 μέρες πριν την καραντίνα και τώρα έχω κάτι να ασχολούμαι κάθε μέρα καιρού επιτρέποντας

https://youtu.be/IXnTttZHwds
Άβαταρ μέλους
By otso
#634276 bujinkan to πρωτο το εκοψες πανω που ελεγα θα δω την τριτη σκαλα που κατεβαινα και εκανα μπανιο μικρος .
μπορω να εχω ενα απο το λιμανι το παρκο και ειδικα το σινεμα ηλεκτρα ;
Νομιζω φανταστικο θα ηταν στο ηραιο και τον φαρο με την δυση του ηλιου.

εγραφα απο κεκτημενη μετα εβαλα το λινκ . ωραιος
Άβαταρ μέλους
By pro
#634292 Ωραίος. Πιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για κοπτοραπτική;

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι τα αργά μακρινά πλάνα είναι βαρετά γι αυτόν που τα βλέπει, ειδικά από κάποιο σημείο και μετά. Δεν μιλάω φυσικά για βίντεο ενός λεπτού, αλλά για κάτι μεγαλύτερο. Πιο κοφτά και γρήγορα πλάνα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και εντυπωσιάζουν / κρατάνε τον θεατή. Γι αυτό και αργότερα θέλει μια σχετική σκηνοθεσία πριν το σηκώσεις. Π.χ. Θα πάω από εδώ εκεί, μετά θα στρίψω έτσι, κλπ.Ειδικά η ακίνητη εικόνα είναι κουραστική. Γενικά μιλάω, δεν αναφέρομαι στο βίντεό σου, μπράβο και πάλι. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
pro έγραψε:Ωραίος. Πιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για κοπτοραπτική;

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι τα αργά μακρινά πλάνα είναι βαρετά γι αυτόν που τα βλέπει, ειδικά από κάποιο σημείο και μετά. Δεν μιλάω φυσικά για βίντεο ενός λεπτού, αλλά για κάτι μεγαλύτερο. Πιο κοφτά και γρήγορα πλάνα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και εντυπωσιάζουν / κρατάνε τον θεατή. Γι αυτό και αργότερα θέλει μια σχετική σκηνοθεσία πριν το σηκώσεις. Π.χ. Θα πάω από εδώ εκεί, μετά θα στρίψω έτσι, κλπ.Ειδικά η ακίνητη εικόνα είναι κουραστική. Γενικά μιλάω, δεν αναφέρομαι στο βίντεό σου, μπράβο και πάλι.
Πρόγραμμα ένα από το Microsoft store video maker dh pro νομίζω. Τώρα για τα πλάνα ακόμα το ψάχνω επειδή είμαι ψαρωμενος μου αποσπάει την προσοχή το να μην πάθει τίποτα το πουλί και έτσι δεν βρίσκομαι 100% στο τι τραβάω. Αυτά πιστεύω έρχονται σιγά σιγά με ώρες πτήσεων. Τώρα λόγω καραντίνας θα έχω πολύ χρόνο εδώ στην εξοχή.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#634319 Σχετικά με τα πλάνα, αυτά που μου αρέσουν περισσότερο είναι τα μικρής διάρκειας και σταθερά. Όταν η κάμερα κινείται σε δύο άξονες (ειδικά αν είσαι στην αρχή και δεν την μετακινείς ομαλά), το αποτέλεσμα μου φαίνεται αρκετά ερασιτεχνικό.

Μερικά ωραία βιντεάκια μικρής διάρκειας τραβηγμένα με DJI Spark, ανέβαζε ένας τύπος στο myphone. Για ερασιτέχνης και για Spark, νομίζω πως είναι αρκετά καλά

Βujinkan τι εμβέλεια έχει το Mini στους ανοιχτούς χώρους που το δοκιμάζεις; Ποια είναι η μεγαλύτερη απόσταση που το έχεις φτάσει; Από θέμα μπαταρίας, πιστεύεις πως αξίζει να δώσει κάποιος 100€ επιπλέον για το Fly More Combo που δίνει και τις έξτρα μπαταρίες;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#634337 οι long exposure φωτος απο drone ειναι κατι ευκολο η οχι; πως τις τραβαει κανεις...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
axel12p έγραψε:Σχετικά με τα πλάνα, αυτά που μου αρέσουν περισσότερο είναι τα μικρής διάρκειας και σταθερά. Όταν η κάμερα κινείται σε δύο άξονες (ειδικά αν είσαι στην αρχή και δεν την μετακινείς ομαλά), το αποτέλεσμα μου φαίνεται αρκετά ερασιτεχνικό.

Μερικά ωραία βιντεάκια μικρής διάρκειας τραβηγμένα με DJI Spark, ανέβαζε ένας τύπος στο myphone. Για ερασιτέχνης και για Spark, νομίζω πως είναι αρκετά καλά

Βujinkan τι εμβέλεια έχει το Mini στους ανοιχτούς χώρους που το δοκιμάζεις; Ποια είναι η μεγαλύτερη απόσταση που το έχεις φτάσει; Από θέμα μπαταρίας, πιστεύεις πως αξίζει να δώσει κάποιος 100€ επιπλέον για το Fly More Combo που δίνει και τις έξτρα μπαταρίες;
Λοιπόν το combo αξίζει εννοείται... Δίνεις 100 παραπάνω και παίρνεις έξτρα αξίας 210 ευρώ. 2 μπαταρίες μια θήκη έξτρα έλικες τριπλή θήκη φορτισματος, φορτιστή τοίχου ταχείας φόρτισης και τα προστατευτικα ελικων. Propeller guard.
Άρα ναι με χίλια.
Τώρα για το range
Προδιαγραφές σε τέλειες συνθηκες είναι τα 2χλμ απόσταση.
Εφικτό περίπου απότι διαβάζω είναι το 1 χλμ και κάτι ψηλά. Είχα ανέβει Γεράνεια όρη με οπτικό πεδίο ελεύθερο από τα παντα. Μου έχασε το σήμα περίπου στα 520 μέτρα. Βέβαια πίσω μου και σε απόσταση περίπου 1000 μέτρα είχε μια συστοιχία κεραιων τηλεοράσεων και ραδιοφώνου οπότε πιστεύω αυτες φταίνε για την απώλεια σήματος. Ευτυχώς αν δεν ξαναβρεί σήμα όπως στην περίπτωση μου σε σώζει το rth δλδ return to home το οποίο μπαίνει μόνο του όταν περάσουν 15 δευτερόλεπτα χωρίς σήμα μεταξύ Controller και drone
Άβαταρ μέλους
By sebastian
#634406 Γραφω 2-3 μικρα, απο τη δικη μου εμπειρια...

1) Καλο θα ειναι αν υπαρχει η δυνατοτητα, να αγοραστει κατι καλο εξ'αρχης. Αν η ποιοτητα του βιντεο(αναλυση/σταθεροτητα) δεν ειναι καλη, τοτε μετα απο 10-20 φορες που θα το σηκωσετε, θα φυγει ο ενθουσιασμος. Πιο πολυ κοστιζει κατι που κανει 300€ και αραζει ντουλαπα, απο κατι που κανει 600€ και το χρησιμοποιεις οποτε σου δινεται η ευκαιρια.

2) Παρτε εξτρα μπαταριες. Υπαρχουν 1002 λογοι,τι να πρωτογραψω. Αν ειναι να μην παρετε εξτρα μπαταριες, μην παιρνετε drone γενικα.

3) Οσον αφορα τη χρηση, τσεκαρετε βιντεακια στο yt και μειωστε την ταχυτητα του gimbal και ενδεχομενως και του ιδιου του drone. Θα κανει τη ζωη πιο ευκολη!

4) Τελος συγκεκριμενα, με το Mavic Air που εχω εγω, προσπαθω να μην ξεχναω να ρυθμιζω
το Home point (δλδ αν θα επιστρεφει στο σημειο που ξεκινησε ή εκει που ειναι το χειριστηριο),
τι θα κανει αν χασει σημα (ακινητοποιηση/επιστροφη/προσγειωση),
και τελος αν επιλεξω να επιστρεφει τι υψος θα παιρνει οταν ξεκιναει την επιστροφη.

Youtube is your friend, με λιγη μελετη εκει και μια Α λογικη, ολα θα πανε μια χαρα.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#634414 Αυτό με μείωση ταχύτητας του gimbal δεν το έπιασα. Μάλλον δεν το έχει το mini μου