Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#884544 Νομίζω είναι πολύ καλό. Και στο ξαναλέω, δεν το λέω έτσι. Αλλά, επειδή είμαι αυτός που είμαι και είμαι σε θέση να σου καταστρέψω κάθε χαρά ή λύπη και να βάλω αμφιβολίες σε κάθε επιλογή καλή ή κακή :whistlink: , μπορώ να σχολιάσω τα παρακάτω.
1- περιλαμβάνει και πενταλιέρα (με 1 ή 2 ή 3 πεντάλ) αν όχι θα πρέπει να αγοράσεις έξτρα.
2- καπάκι, μερικά μοντέλα έχουν καπάκι για να μην σκονίζονται κλπ τα πλήκτρα.
3- στα τόσα χρήματα ίσως μπορείς να βρεις πακέτο με συσκευή περίπου έπιπλο (με καπάκι) και με πενταλιέρα. Ή πακέτο με επιπλέον ακουστικά και σκαμπώ.
4- τα ηχεία είναι από πάνω, ίσως να είναι πολύ κοντά στον μουσικό (φυσκά μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση ανάλογα αλλά σκέφτομαι για βλάβη ακοής από μακρόχρονη έκθεση κλπ)
5- υπολόγιζε τρίποδα ή βάση (ή όπως το λένε αν δεν διαθέτεις κάποιο τραπέζι αλλά καλό είναι να το έχεις μόνιμα στημένο, έτοιμο για παίξιμο) σκαμπώ, ακουστικά
6- το συγκεκριμένο θέλει χώρο και εμπρός (για τα καλώδια των ακουστικών) και πίσω (για τα καλώδια από πίσω και για να φτάνεις τον διακόπτη) Βασικά είναι πολύ φορητό (επανέρχομαι δηλαδή στο σημείο 3)
7- αν μπορείτε να πάτε να τα δείτε από κοντά και να τα παίξετε, έστω και σβησμένα, η αίσθηση των πλήκτρων μετράει πολύ. Βέβαια έχουν και ρύθμιση ευαισθησίας αλλά πάνω απ' όλα μετράει στα δάχτυλα.

Τα Yamaha είναι καλά, είναι η παγκόσμια σταθερά αλλά είναι υπερτιμημένα. Αν θες να το ψάξεις ίσως βρεις καλύτερα-φτηνότερα. Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι ειδικός ούτε ξέρω πιάνο αλλά έμαθα πολλά τεχνικά κατά την έρευνα αγοράς. Όταν ήταν η ώρα μου (της κόρης η ώρα) είχα καταλήξει σε πακέτο από τη Roland (F-140R που πέραν από καλά σχόλια για τα πλήκτρα και τον ήχο, είχαν καλύτερη συνδεσιμότητα, περισσότερους ήχους, δυνατότερους ενισχυτές σε καλύτερες τιμές και έτυχε καλό πακέτο με σκαμπώ και ακουστικά).
Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο Roland 107 ή το καλύτερο 701 (παιδάκι του δικού μου), είναι έπιπλο (συναρμολογήσιμο, κυρίως πιάνο και ξύλα και πεντάλια, τα βύσματα για τα ακουστικά είναι από κάτω δεν περισσεύουν, τα ηχεία επίσης από κάτω, έχει καπάκι (τα με αρχικό F πιο μοντέρνα με αναδιπλούμενο καπάκι που σημαίνει ότι όταν είναι ανοιχτό δεν έχεις επίπεδο χώρο να ακουμπήσεις κάτι (στο λέω εκ πείρας, δεν έχεις σταθερή επιφάνεια να ακουμπίσεις ένα φωτάκι, τα τετράδια κλπ καθώς όλο είναι καπάκι που ανοίγει και γίνεται η βάση για τα τετράδια) και τα με αρχικό RP είναι τα ίδια αλλά σε πιο κλασικό στυλ με κανονικό μόνιμο αναλόγιο και περί τα 6+cm πιο μεγάλα σε βάθος)
Πολύ εκτεταμένα και λεπτομερή reviews και για τα δύο.
https://www.pianodreamers.com/roland-f107-rp107-review/
https://www.pianodreamers.com/roland-f701-rp701-review/
Αν όμως θέλεις τη φορητότητα υπάρχουν και τα φορητά FP-30X και FP-60X αλλά τότε θέλεις έξτρα για τα πεντάλια (και βάση αν δεν έχεις τραπέζι ή κάτι κατάλληλο). Αλλά αν θέλεις έχουν και έπιπλο με πεντάλια οπότε μοιάζουν πολύ με τα F αλλά χωρίς καπάκι.
Η πρότασή μου υπέρ της Roland προκύπτει μόνο από την έρευνα αγοράς και τελική επιλογή μου πριν από κάμποσα χρόνια (το 2019, το είχα συζητήσει τότε στο παρόν θέμα, σελίδες 2-3-4). Δεν ξέρω αν πλέον οι ισορροπίες τιμών/προσόντων κλπ είναι παρόμοιες.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#885784 Sknipper 1000 ευχαριστώ για το μακροσκελές και αναλυτικό post!

Πήγαμε στον Νάκα να δει ο μικρός και να συγκρίνει ένα ηλεκτρικό (δεν είχε το Roland δυστυχώς, αλλά είχε ένα Yamaha αντίστοιχης δυναμικότητος) και ένα κλασσικό και δυστυχώς απεφάνθη ότι το ηλεκτρικό δεν συγκρίνεται με το κλασσικό. Εγώ είδα διαφορά, αλλά όχι απαγορευτική. Οπότε πολύ φοβάμαι πως πάμε για κλασσικό ...

Στον Νάκα είχε ένα reconditioned (αυτό). Αξίζει άραγε; Καινούργιο έχει γύρω στις 10.000 ( :lipsealed: ), αλλά και τα σχεδόν 4.000 που θέλει είναι μάλλον πολλά. Είναι όμως "καινούργιο", με εγγύηση, κλπ, μπρος στο να πάρεις ένα μεταχειρισμένο, το οποίο δεν ξέρεις τι θα σου βγει.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#885785 Όντως δεν συγκρίνεται, πρώτα απ όλα σε αίσθηση στα δάχτυλα.

Πάρε ένα μτχ στο 1/4 της τιμής και δώσε και 200-300 σε έναν καλό τεχνικό να στο κουρδισει/συντηρήσει.
Τα ακριβά άστα για όταν τελειώσει τις σπουδές πιάνου.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#885790 2 χρόνια πιάνο δεν είναι πολλά, μπορεί άνετα να αλλάξει γνώμη! :lol:
Φασαρία για την οικογένεια και τους γείτονες (ιδίως αν μένεις σε πολυκατοικία).
Εγώ θα έλεγα να πάρεις κάτι ηλεκτρικό σε λογικό κόστος και αν πάει καλά το πράμα αυτό πάει στο εξοχικό και παίρνετε το καλό κλασικό μτχ. Άσε που τα ηλεκτρικά λόγω midi συνδεσιμότητας κλπ μπορεί να βοηθήσουν και σε σύνθεση, παραγωγή τραγουδιών κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#885794 Αν του πάρω ηλεκτρικό, παίζει να αλλάξει και άμεσα γνώμη, όπως μου διεμήνυσε :lol:

Τα ακούω αυτά που λέτε. Αν δεν μας έλεγε η δασκάλα του ότι "τώρα είναι ώρα να του πάρετε πιάνο", κι εγώ θα ήμουν πολύ διστακτικός. Και γενικά της έχω εμπιστοσύνη, είναι πολύ μετρημένη. Και ο μικρός γενικά έχει από μωρό μια έφεση στη μουσική, οπότε θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν σταματήσει. Με το ηλεκτρικό τον βλέπω πολύ αρνητικό. Και δεδομένου ότι στο ωδείο κάνει σε κλασσικό (έχει και ηλεκτρικό αλλά το σνομπάρει), προβλέπω να έχουμε δράματα αν του πάρω ηλεκτρικό.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#885800 Scotch έχει η γυναίκα μου ένα πιάνο Alexander Herrmann από το 1991, με 3 πετάλια. Σε αυτό έμαθε να παιζει και λίγο πριν πάρει το πτυχίο από το εθνικό ωδείο, πήρε ένα Petrof με ουρά, το οποίο το έχει ακόμη, μια και παίζει καθημερινά (μέχρι πέρυσι έκανε ιδιαίτερα). Το Alexander Herrmann θέλει ένα καλό χόρδισμα (αφού θα μεταφερθεί, αν το πουλήσει) και ένα ελαφρύ τρίψιμο τα σφυράκια. Για περισσότερες πληροφορίες πμ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#898048 Σκέφτομαι αγορά μικροφώνου και audio interface για γενική χρήση, ηχογραφήσεις φωνής και ήχων (πχ βιολιού, πιάνου) στο σπίτι μου και γενικό χαζολόγημα-παραγωγή τραγουδιών ή κλιπ, γκατζετιά.
Όπως πάντα μελετάω το πράμα σε σχετικό βάθος και έχω κάνει τη μελέτη μου αλλά είναι τομέας που δεν κατέχω και κάθε συμβουλή είναι χρήσιμη. Ξέρει κανένας τίποτα για να ρωτήσω ή όχι;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
sknipper έγραψε:Σκέφτομαι αγορά μικροφώνου και audio interface για γενική χρήση, ηχογραφήσεις φωνής και ήχων (πχ βιολιού, πιάνου) στο σπίτι μου και γενικό χαζολόγημα-παραγωγή τραγουδιών ή κλιπ, γκατζετιά.
Όπως πάντα μελετάω το πράμα σε σχετικό βάθος και έχω κάνει τη μελέτη μου αλλά είναι τομέας που δεν κατέχω και κάθε συμβουλή είναι χρήσιμη. Ξέρει κανένας τίποτα για να ρωτήσω ή όχι;

Προσωπικα μελετη δεν εκανα, δεν εκατσα να διαβασω τιποτα γιατι δεν παιζω μουσικη, δεν ξερω τι ειναι χρησιμο και τι οχι

Ρωτησα εναν καλο φιλο ομως που εχει δωσει χιλιαρικα για τετοιο εξοπλισμο και μου προτεινε εναν μικτη με USB, για να συνδεεται σε PC.

Κι ετσι βρεθηκα με εναν https://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_x1204_usb.htm

Ο οποιος ηταν λιγο overkill για αυτο που αρχικα ηθελε να κανει ο γιος αλλα ειναι καλυμμενος για οτιδηποτε θελησει να κανει στο μελλον ενω με μια καρτα ηχου πχ μονο μικροφωνο μπορουσε να συνδεσει

Πηρα κι ενα μικροφωνο

https://www.skroutz.gr/s/10818422/Vonyx ... Hroma.html

Το οποιο καηκε γρηγορα και αντικατασταθηκε απο ενα Rode το οποιο πληρωσε ο ενδιαφερομενος! :rtfm: (ας κανει κατι χρησιμο το χαρτζιλικι τους )

https://www.skroutz.gr/s/52700683/Rode- ... itika.html

Βρηκε και κατεβασε και μια εφαρμογη στουντιο μεσω του δασκαλου κιθαρας και τρια χρονια τωρα δεν εχει ζητησει κατι αλλο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
PaNick67 έγραψε:Προσωπικα μελετη δεν εκανα, δεν εκατσα να διαβασω τιποτα γιατι δεν παιζω μουσικη, δεν ξερω τι ειναι χρησιμο και τι οχι
Ρωτησα εναν καλο φιλο ομως που εχει δωσει χιλιαρικα για τετοιο εξοπλισμο και μου προτεινε εναν μικτη με USB, για να συνδεεται σε PC.
Σε ευχαριστώ αλλά οπως τα λες στην πρώτη σου πρόταση δεν μου κάνεις. :lol:
Ούτε γνώση έχεις ούτε σχετική εμπειρία. Σου είπαν και πήρες οπότε δεν ξέρεις να συγκρίνεις κατατάξεις συσκευές κλπ.
Τα του γιού σου τα έχω τσεκάρει (αν και αυτοί οι μίκτες είναι πολύ πλήρεις οι Xenyx προενισχυτές είναι παλιοί και ξεπερασμένοι, οι Midas που φοράνε στη σειρά audio interface 202/2024/404HD θεωρούνται πολύ καλοί για τα λεφτά τους). Φυσικά είναι Xenyx μίκτες είναι οικονομικοί και τέλειοι για συγκρότημα κλπ.
To Rode μικρόφωνο είναι ψιλοστάνταρ για πολλούς, καταξιωμένο κυρίως για φωνή. Αυστραλέζικα!
Ωραίος ο γιος, μια χαρά βολεύτηκε, θα έχει να ασχολείται. :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#898177 Καθώς συνεχίζω το ψάξιμο για audio interface ώστε να είμαι έτοιμος για Black Friday ανακάλυψα και τον κόσμο των μτχ αλλά δεν βρήκα κάτι καλό σε πολύ καλή τιμή. Βασικά τα φτηνά δεν χάνουν πολύ ώστε να αξίζει μτχ και τα ακριβά παραμένουν ακριβά, υπάρχει ένα κενό στη μέση που δεν παίζει κάτι που να μου κάνει. Αλλά έχω υπομονή.
Όμως βρήκα και αγόρασα μικρόφωνο επειδή ήταν εξαιρετική ευκαιρία (έτσι μοιάζει και έτσι ελπίζω). Κανονική τιμή $170 και 160 λίρες με συνήθη εμπορική τιμή περί τις 100-120. Αλλά ίσως επειδή η εταιρεία αγοράστηκε θέλουν να τα ξεφορτωθούν (η μητρική TurtleBeach έχει game προσανατολισμό) και έτσι το έχει η Amazon με 60 λίρες. Που είναι δελεαστική τιμή μεν αλλά όχι τόσο όσο αυτή που με κέρδισε, 25 λίρες στο Argos (κλασική εταιρεία online αγορών, από αυτές που είχαν τεράστιο χάρτινο κατάλογο). Ε για τόσο το αγόρασα και μόλις το παρέλαβα σε 24 ώρες από τοπικό σημείο παραλαβής.
Θεωρείται πολύ καλό για την κατηγορία του σαν 120-160 λίρες οπότε για 25 λίρες... :yahoo:
Είναι το Neat King Bee II
+ Ενσωματώνει φίλτρο ποπ και αράχνη απομόνωσης. Πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και κατάλληλο για φωνή-τραγούδι και όργανα, αν και πυκνωτικό σηκώνει μέχρι 140dB (άρα αντέχει να το βάλεις μπροστά σε ενισχυτή κιθάρας), εξαιρετικά χαμηλό θόρυβο 6dB, μεγάλο εύρος συχνοτήτων 16-20KHz με μεγάλο διάφραγμα για καλύτερες χαμηλές και αν και μοιάζει κάπως διεστραμμένο/εκκεντρικό και καρτουνίστικο στα μάτια μου είναι όμορφο, και είναι κατάμαυρο.
- πολύ μεγάλο 216x76mm που πάει 124mm με την αράχνη και πολύ βαρύ, ζυγίζει, κρατηθείτε, 751 γραμμάρια και 424 η αράχνη σύνολο 1175 γραμμάρια, θέλει προσοχή σε τί βάση θα το βάλω.
Φωτογραφία του θηρίου
Εικόνα
Στο Amazon https://www.amazon.co.uk/Neat-King-Bee- ... 1JPZX?th=1
Δοκιμές του:
https://www.wired.com/review/neat-king-bee-ii/
https://www.musicradar.com/reviews/neat-king-bee-ii
https://aphnetworks.com/reviews/neat-king-bee-ii/2
https://www.soundguys.com/neat-king-bee ... iew-68525/
Παράγγειλα κι ένα καλώδιο 3μ XLR-XLR σε μπλεδάκι από Amazon που θα έρθει σήμερα, της Stagg (γνωστή για τα ηλεκτρικές κιθάρες και βιολιά).
Εικόνα
Κανονίζω συνάντηση με γνωστό που γράφει μουσική, τραγούδια στο spotify κλπ να το δοκιμάσουμε.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#898226 Το μικροφων"άκι" δοκιμάστηκε και προέκυψε παλικάρι. Εντελώς αθόρυβο με πολύ καλή λήψη και ένταση και πολύ ωραία "φωνή". Όπως είπε ο φίλος ακούγεται πολύ καλά, μάλλον καλύτερα από το δικό του το Rode NTA-1 (βασικά αποτελεί την παγκόσμια σταθερά στον κόσμο των studio-φίλων). Και μετά του είπα πόσο το αγόρασα... το ύφος του priceless. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#898486 Μόνος μου τα γράφω μόνος μου τα διαβάζω μου φαίνεται...
Έκανα και την επόμενη κίνηση και πήρα και audio interface. Φυσικά είχα φτιάξει το excel μου, το εμπλούτιζα με διάφορα μοντέλα, κατέγραφα ικανότητες, κανάλια, δυναμικό εύρος, ενίσχυση μικροφώνου, εσωτερικό θόρυβο, λαμπάκια κλπ κλπ. Και παρακολουθώ και βίντεο πολλά για τα καλά και κακά του καθενός και τα βάζω σε σειρά προτίμησης. Και αρχίζω να καταλαβαίνω για κάτι που λέγεται loopback στο οποίο αρχικά δεν έδωσα καμία σημασία. Δηλαδή να μπορείς να περνάς ήχο από κάποια εφαρμογή (πχ τραγουδάκια ή ήχο ταινίας από player ή από browser) όχι μόνο προς τα έξω αλλά και πίσω προς τον υπολογιστή μαζί με ό,τι άλλο έχεις στο interface (το μικρόφωνό σου, κιθάρα κλπ) ώστε να μπορείς να τα ηχογραφείς όλα μαζί (σε ξεχωριστό κανάλι το καθένα) ή να τα στέλνεις σε podcast, βίντεο (να δείχνεις πχ ένα παιχνίδι που παίζει αλλά να έχεις και τη δική σου φωνή από πάνω και να σχολιάζεις). Απαραίτητο και αν θέλεις να κάνεις ζωντανό πρόγραμμα online. Εγω δεν σκοπεύω αλλά μπορεί η κόρη να θελήσει. Αυτό που εγώ όμως θα θελήσω και για το οποίο το κόλπο είναι τέλειο είναι για να αντιγράφεις τα τραγούδια από spotify.... :whistlink:
Και άρχισα να βάζω στο εξελόφυλλο και αυτή τη δυνατότητα που τελικά δεν την έχουν όλα και δεν την πολυλένε και έτσι έφυγαν μερικά που είχα ψηλά στις προτιμήσεις. Κι από εδώ κι από εκεί κάπως έπεσα πάνω σε ένα όχι φτηνό αλλά από αξιοπρεπή μάρκα με όλα όσα ήθελα κι ακόμα παραπάνω αλλά και loopback διπλό και επιπλέον ενσωματωμένο DSP (κατευθείαν στη συσκευή χωρίς καθυστέρηση-latency και χωρίς να απασχολεί τον υπολογιστή άσχετα αν από εκεί θα κάνεις κάποιες ρυθμίσεις κάτι το οποίο το έχουν πολύ ακριβότερα μηχανήματα, χ2-3 φορές πάνω σε τιμή). Και περιέργως αν και δεν είναι πολύ παλιό (κυκλοφόρησε αργά το 2021) και αν και τα κακά λόγια είναι λίγα και μάλλον αφορούσαν σε αρχικά θέματα λογισμικού δεν πολυκυκλοφορεί και ενώ είχε αρχική τιμή 180-200 και το έχουν 120+ βρήκα έναν, μόνο έναν, με 79 λίρες και μάλιστα σε φυσικό κατάστημα σε προάστιο. Αμ έπος αμ έργον. Το έχω στα χέρια μου και αρχίζει η μακροσκελής μελέτη των λεπτομερειών και ρυθμίσεων.
Πιστεύω ότι η ίδια η εταιρεία δεν το προώθησε λόγω μπερδεμένου μάρκετινγκ. Έχει πιο φτηνά και πιο ακριβά μοντέλα αλλά αυτό κάνει πολλά από αυτά που κάνουν τα ακριβά αλλά με μόνο 2 κανάλια οπότε ίσως έκλεβε πελάτες από τα ακριβά. Ή εγώ αυτοπαραμυθιάζομαι και απλά τους βγήκε μάπα... θα δείξει. :lol:

Είναι το Presonus Revelator io24. Αμερικάνικη μάρκα, αγορασμένη από την Fender, κατασκευή στην Κίνα φυσικά (όπως όλες)

Εικόνα

Μόνο βάση για το μικρόφωνο μου μένει. Αλλά όσο νά'ναι μου κακοφαίνεται η βάση να κοστίζει πιο πολύ από το μικρόφωνο... :lipsealed:
Έχω τελείως προσπεράσει το θέμα αποδοχής από τη σύζυγο (WAF) και ξέρω ότι θα το πληρώσω ακριβά αυτό... :roll: