Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#47928 Το brasso το σκεφτηκα αλλα επειδη η επιφανεια ειναι 50x100 η μια και 45x60 η αλλη θα ηθελα κατι που να θελει λιγοτερο τριψιμο, λιγοτερο χρονο και λιγοτερα μπρατσα :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#49947 Έκανα πρώτη φορά αίτηση πιστοποιητικού μέσω του ermis.gov.gr
Βλέπω ότι η κατάσταση της αίτησης έχει αλλάξει σε "Επιτυχής Ολοκλήρωση" αλλά δε μου έχει έρθει κάτι στο email ούτε έχει επικοινωνήσει κανείς. Απλώς να αναμένω; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Νίκος Παππάς έγραψε:Θελω να καθαρισω-γυαλισω χαρακτικα σε χαλκο. Ξερετε αν υπαρχει προιον που δεν απαιτει ξεβγαλμα μετα ;
Οσα βρισκω θελουν ξεβγαλμα με αφθονο νερο και δεν μπορω να το κανω γιατι ειναι πανω σε ξυλο.

Κόβεις ένα λεμόνι στη μέση.
Ρίχνεις αλάτι, και απλά τρίβεις με το λεμόνι χωρίς καμία ιδιαίτερη δύναμη.

Δοκιμασμένο σε κάτι χάλκινα με "χαρακτικά" που είχαν αλλάξει 48 χρώματα και πιάσει 5 στρώματα μπίχλας για πάνω από 8 δεκαετίες μέχρι που ανακαλύφθηκαν σε αποθήκη.

Όταν τελειώσεις και αν το καθαρίσεις με κάτι νωπό , [δεν χρειάζεται τπτ άφθονο] φρόντισε να το στεγνώσεις γρήγορα και καλά, γιατί το νερό θα κάνει αποχρωματισμούς καθώς στεγνώνει.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#57230 Kάτι τέτοιο σε τι μαγαζιά το βρίσκουμε; Το ζητάμε σαν φίλτρο σκόνης;

http://www.ebay.co.uk/itm/Samokleykin-S ... 3cdafed700
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
panos2171 έγραψε:Kάτι τέτοιο σε τι μαγαζιά το βρίσκουμε; Το ζητάμε σαν φίλτρο σκόνης;

http://www.ebay.co.uk/itm/Samokleykin-S ... 3cdafed700

έτσι όπως το βλέπω, τόσο πυκνό που είναι, δε θα επιτρέπει να μπαίνει καθόλου κρύος αέρας απ' έξω...
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#57235 Θέλω να φράξω κάτι τρύπες μόνο όπου δεν υπάρχει ανεμιστήρας. Υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο που να κάνει την ίδια δουλειά;
Άβαταρ μέλους
By g47
#57700 Mαζι με ενα καδρο (καμβα) που παραγγειλα, μου ηρθαν και αυτα τα 4 πλαστικα κομματια.
Δεν γραφει πουθενα στα στοιχεια παραγγελιας για αυτα.
Mηπως καποιος εχει ιδεα τι ειναι?
Pen for scale ελλειψει μπανανας.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#57708 Μήπως μπαίνει στις γωνίες του καμβά εσωτερικά να τον κρατά τεντωμένο ?
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
g47 έγραψε:Mαζι με ενα καδρο (καμβα) που παραγγειλα, μου ηρθαν και αυτα τα 4 πλαστικα κομματια.
Δεν γραφει πουθενα στα στοιχεια παραγγελιας για αυτα.
Mηπως καποιος εχει ιδεα τι ειναι?
Pen for scale ελλειψει μπανανας.

Εικόνα

Mήπως είναι σφήνες για τις 4 γωνίες του τελάρου για το τέντωμα και τη συγκράτηση του καμβά ? Νομίζω τα τελάρα ζωγραφικής έχουν αντίστοιχες υποδοχές.
Άβαταρ μέλους
By g47
#57717 Oντως η μυτη χωραει και μπορω να τα σφηνωσω στις 4 γωνιες.
Τα τοποθετω εκει για να μην χαλαρωσει η συνδεση των ξυλων?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
g47 έγραψε:Oντως η μυτη χωραει και μπορω να τα σφηνωσω στις 4 γωνιες.
Τα τοποθετω εκει για να μην χαλαρωσει η συνδεση των ξυλων?

Ναι και οταν δεις να χαλαρωνει ο καμβας τα χτυπας λιγο να τον τεντωσουν. Αν και κανονικα θα επρεπε να ειναι 8, 2 για καθε γωνια.