Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Lippi έγραψε:Το leclerc τα έβλεπε όλα τα αντίπαλα άρματα σε δευτερόλεπτα στις ίδιες συνθήκες (νύχτα χωρίς φεγγάρι και με πυκνή ομίχλη) χωρίς να βγάλει κανείς κεφάλι. Σε δευτερόλεπτα όμως, ανεξάρτητα απόστασης. Τα επιφωνήματα από τους παρεβρισκόμενους ήταν χαρακτηριστικά. Απλά οι Γερμανοί έλεγαν αργότερα ότι δεν έχουμε τα καλύτερα εδώ. Τα υπόλοιπα κινήθηκαν σε λογικά πλαίσια.

Εγώ πάντως ένα ανατολικό αρμα είχα δει με τους ουκρανούς. Αυτό έκανε βολές και τις δοκιμασίες. Ήταν και το πιο ευέλικτο από όλα. Εντυπωσιακό θα έλεγα σε αυτό το τομέα.

Το Λεκλερκ είχε εντυπωσιακά σκοπευτικά της Thales (έχω μηχανική αθροιστική μηχανή Thales - αύριο βάζω φωτό!!! :metalo: ) και σε αυτό βοηθούσε η ανάρτηση που εξομάλυνε τους κραδασμούς. Οι Ρώσοι μας είπανε ότι μπορούμε να έχουμε δικά τους σκοπευτικά ή γαλλικά Thales.

Ήσουν και τις 20 μέρες εκεί; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Lippi
#37416 Ναι είχα τον Σχη όλες τις μέρες. Δεν θυμάμαι πόσες ήταν. Πολλές όμως. Πολλές από αυτές με άφηνε να μπαίνω και στο Παρατηρητήριο. Αρκετές όμως τις πέρναγα κάτω χαζεύοντας τα άρματα.

Εδιτ: Μήπως ένα από τα δύο ανατολικά άρματα είχε αποχωρήσει από την διαδικασία; Θυμάμαι για 6 άρματα από τα οποία 2 ανατολικά, αλλά στο μυαλό μου έχω την εικόνα ουκρανων (σημαίες κλπ) και τις αναφορές όλων σε "ουκρανικο" άρμα και όχι ρώσους. Πάνε πολλά χρόνια βέβαια....
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Lippi έγραψε:Μήπως ένα από τα δύο ανατολικά άρματα είχε αποχωρήσει από την διαδικασία; Θυμάμαι για 6 άρματα από τα οποία 2 ανατολικά, αλλά στο μυαλό μου έχω την εικόνα ουκρανων (σημαίες κλπ) και τις αναφορές όλων σε "ουκρανικο" άρμα και όχι ρώσους. Πάνε πολλά χρόνια βέβαια....

Οι Ρώσοι έκαναν την επίδειξη την 2η ημέρα και αν θυμάσαι, βγήκαν εκτός διαδρομής για να βάλλουν από τον δρόμο που οδηγούσε στην αφετηρία, πριν καν φτάσεις στο άσπρο κτίσμα της ΙΠΒΑΛ. Το παρατηρητήριο στο οποίο ήσουν ήταν στο τέρμα της ανηφοριάς στα δεξιά μετά το άσπρο κτίριο της αφετηρίας. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Lippi
#37450 Που να θυμάμαι την τοποθεσία... Τόσα χρόνια πριν. Πάντως ήταν εντυπωσιακή η διαδικασία και θεωρώ ότι ήμουν τυχερός που βρέθηκα εκεί. Ήσουν και εσύ;
Άβαταρ μέλους
By nEK
#38426 Ο μπαμπας μου ειχε bren στον εμφυλιο (?) μεχρι τη χουντα. Επιτελους καταλαβα και ειδα περι τινος προκειται :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#38645 Δεν γινονται αυτα!!! :omg:

Ουκρανια; Παντως δεν τον λες και Αινσταιν τον τυπο που το φωτογραφιζει αντι να φυγει τρεχοντας μπας και σκασει...
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#40642 ωραια πραγματα..η μιση βορεια αφρικη εχει σχεδον πεσει στους τζιχαντιστες της isis

βλεπω ασχημα πραγματα στο μελλον για την γυρω περιοχη μας...(και εμας φυσικα..)
Άβαταρ μέλους
By cabala10