Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#83365 δυο ωραια περιεκτικα πινακακια για να ξερουμε τι εχουμε συμφωνησει να πληρωσουμε για τα επομενα 15 χρονια ανα ετος.Προσεξτε τα νουμερα των τοκων απο το 2020 εως και το 2030.

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By vice246
#83370 Είναι αυτο που λεμε οπισθοβαρες το προγραμμα αποπληρωμής των δανειακων υποχρεώσεων. ....:grin:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#83398 Έχω μια απορία, ο Σαμαράς λέει ότι θα έβγαινε τέλος του μήνα από το μνημόνιο, με τι λεφτά θα πλήρωνε όλα αυτά που λήγουν τους επόμενους μήνες ?
Γιατί τον ακούω να κατηγορεί την κυβέρνηση και να φωνάζει ότι εμείς είχαμε κανονίσει να βγούμε από το μνημόνιο, μπορεί να μου πεί κανέις πως θα πλήρωνε τα ομόλογα που λήγουν ?
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#83403 Έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει ότι η χώρα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές και όχι από την τρόικα.
Από εκεί και πέρα τα μέτρα που λαμβάνονται στο μνημόνιο/πλάνο/συμφωνία/γέφυρα/σκάλα/τελεφερίκ θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται κανονικά.
Ή μάλλον πιο σωστά οι οικονομικοί στόχοι θα συνεχίσουν να υφίστανται, κοινώς το ταμείο να μην είναι μείον.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
21 quadra έγραψε:Έχω μια απορία, ο Σαμαράς λέει ότι θα έβγαινε τέλος του μήνα από το μνημόνιο, με τι λεφτά θα πλήρωνε όλα αυτά που λήγουν τους επόμενους μήνες ?
Γιατί τον ακούω να κατηγορεί την κυβέρνηση και να φωνάζει ότι εμείς είχαμε κανονίσει να βγούμε από το μνημόνιο, μπορεί να μου πεί κανέις πως θα πλήρωνε τα ομόλογα που λήγουν ?

Kαι η τωρινή κυβέρνηση έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και κατηγορούσε το Σαμαρά πάντως... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#83422 Το ποσοστό δανεισμού από τις αγορές είναι δυσβάσταχτο και πάντα με την προϋπόθεση ότι οι αγορές θα μας εμπιστεύονταν, για πόσο ακόμα ? άγνωστο αφού για την αποπληρωμή των ήδη υπαρχόντων θα έπρεπε να εκδίδουμε συνεχώς ολοένα και περισσότερα ομόλογα, αυτό το success story με τον δανεισμό από τις αγορές θα σταματούσε σε λίγους μήνες γιατί οι αγορές ξέρουν καλύτερα ή τουλάχιστον το ίδιο με εμάς την κατάσταση της οικονομίας, αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται εδώ και πολλούς μήνες συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Η αλήθεια είναι αυτή που λέει ο υπ.Οικονομικών, είμαστε μέσα σε μια μαύρη τρύπα που μεγαλώνει συνεχώς και δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από εκεί μέσα με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθούνται σήμερα, όσοι έχουν λίγο μυαλό και καθόλου παρωπίδες το αντιλαμβάνονται.

Μια ματιά στον παραπάνω πίνακα με τις υποχρεώσεις μας δείχνει ξεκάθαρα ότι είμαστε ένας πολύ καλός πελάτης για όσους μας δανείζουν, όλοι αυτοί θα κάνουν το παν για να μην υπάρχει μια κυβέρνηση που θα θελήσει να αλλάξει τον ρούν της ιστορίας που έλεγε και μια τσαπερδώνα στο Ο Θώδορος και το δίκανο, λίγο μυαλό χρειάζεται χωρίς κομματική απόχρωση και γίνεται εύκολα κατανοητό.

Να επαναλάβω ότι δεν υποστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά την λογική που λέει ότι αν δεν αλλάξει όλο αυτό το αλισβερίσι με τους δανειστές όλο και πιο βαθειά θα μπαίνουμε στην τρύπα του χρέους, δεν μπορεί να συνεχιστεί ο ρυθμός της καταστροφής του Ι.Τ που εξαλείφει τις παραγωγές, δεν μπορεί να συνεχιστεί το 80% των χρημάτων που ξοδεύουν οι Έλληνες καθημερινά για τις ανάγκες τους να πηγαίνει σε προϊόντα εισαγωγής, δεν γίνεται να δανειζόμαστε συνεχώς, πρέπει να βγάζουμε και δικά μας χρήματα να αρχίσουμε σταδιακά να μειώνουμε τις ανάγκες του δανεισμού μας, με λίγη αντίληψη αυτό μπορεί να το καταλάβει και ένα παιδί της 6ης δημοτικού, αν δεν παράγεις δεν έχεις δικά σου χρήματα και αναγκάζεσαι να δανείζεσαι, τόσο απλά και δεν θέλει να το καταλάβει κανείς της γαλαζοπράσινης παράταξης, μερικούς από τους λόγους τους αντιλαμβάνομαι, τους υπόλοιπους όχι, οπότε μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.

Το ξαναλέω, μακάρι όλο αυτό που γίνεται τώρα, εννοώ την προσπάθεια διάσωσης της χώρας να την είχε κάνει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο τρικούπης, η μάνα μου, εδώ ότι λέω δεν έχει κομματική χρειά, όσοι ασχολούνται ακόμα με τα αποτυχημένα κόμματα ζούν σε άλλον αιώνα, η πραγματική οικονομία της χώρας είναι σε μαύρο χάλι και μαζί της και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και συζητάμε εδώ αν ο Βαρουφάκης έχει το πουκάμισο έξω, μπορεί να το έχει για τον ίδιο λόγο που το έχω και εγώ, πάχυνα και δεν κουμπώνει το παντελόνι ,με το πουκάμισο μέσα, αμάν πια, μάλλον εδώ πέφτει χοντρό τρολλάρισμα γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι τόσοι μορφωμμένοι εδώ πιστεύουν ότι οι ΣαναροΒενιζέλοι έκαναν καλά την δουλειά τους και όλα είναι μια χαρά, δεν θέλω να πιστέψω ότι τους ενοχλεί ότι ο Τσίπρας είναι διαφορετικός από ότι προεκλογικά, δεν θέλω να πιστέψω ότι αγνοούν το ζητούμενο που είναι η επιβίωση της χώρας και μένουν στην κωλοτούμπα όπως λένε αλλά και στις διαφωνίες των αριστερών φαντασμάτων.

Μακάρι να προσπαθούσε να μας σώσει η δεξιά, δεν το έκανε και δεν θα το κάνει και οι λόγοι είναι γνωστοί και προδοτικοί.
Άβαταρ μέλους
By skous
#83428 @Blackeyd προφανώς και δεν συμφωνωκ με το 60-40.

Άσε που πρώτα τσίμπαγαν τοποθέτηση οι 40%!!!!!

Καθόλου 40%, και όλοι να ξεκινούν από νέα βάση! Δηλαδή όλοι ξανά εξετάσεις, ανα 4 έτη.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
21 quadra έγραψε:Έχω μια απορία, ο Σαμαράς λέει ότι θα έβγαινε τέλος του μήνα από το μνημόνιο, με τι λεφτά θα πλήρωνε όλα αυτά που λήγουν τους επόμενους μήνες ?

Ο Σαμαράς-Χαρδούβελης για να κλείσουν το Μνημόνιο(δηλαδή την τελική αξιολόγηση) θα έπρεπε να πάρουν μέτρα 2,6δις για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό.
Μετά θα ζητούσε πιστωτική γραμμή(ECCL) από τον ESM που συνοδεύεται από Μνημόνιο και στενή εποπτεία από Επιτροπή-ΕΚΤ και μάλλον από IMF(μάλλον γιατί είναι εργαλείο του ESM οπότε δεν προβλέπεται ρητά η υποχρεωτική παρουσία IMF).
Το υπουργείο Οικ. έλεγε ότι θα χρησιμοποιούσε την πιστωτική γραμμή μέχρι 1 έτος και μετά θα έβγαινε στις αγορές.
Άβαταρ μέλους
By Black-eyed
skous έγραψε:@Blackeyd προφανώς και δεν συμφωνωκ με το 60-40.

Άσε που πρώτα τσίμπαγαν τοποθέτηση οι 40%!!!!!

Καθόλου 40%, και όλοι να ξεκινούν από νέα βάση! Δηλαδή όλοι ξανά εξετάσεις, ανα 4 έτη.

Εξετάσεις από νέα βάση κάθε 4 χρόνια για να αποδείξεις τι; Ότι είσαι άξιος να δουλέψεις από την ώρα που ήδη δουλεύεις; Και θα δίνεις εξετάσεις μέχρι την σύνταξη εάν δεν είσαι στους διοριστέους; Και τι εξετάσεις; Εξετάζεσαι πολλές φορές σε αντικείμενα άσχετα με την εκπαίδευση που αν είσαι καλός στην παπαγαλία ή πέσεις και σε καλό βαθμολογητή γράφεις και άριστα αμα λάχει.

Σε ποιό επάγγελμα βρε παιδιά δεν μετράει η προυπηρεσία στην επιλογή προσωπικού; Ένα πείτε μου...

Τέσπα, συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε :lol:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#83441 Ασκούσε κριτική στο κείμενο που υπογράψαμε. Αν πρακτικά το 40% της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί(και ακούγονται αριστερά-δεξιά απόψεις για....εκλογές τον Ιούνιο), τότε φοβάμαι πως μπορεί να υπάρχει μεγάλη αστάθεια.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
αεροζολ έγραψε:@famas

Συμφωνουμε , λοιπον , οτι και οι δυο μας εχουμε αγνοια της επιστημονικης-τεχνικης πλευρας του θεματος.

Η διαφορα μας ειναι οτι εγω παραδεχομαι την αγνοια μου και διαβαζοντας την ανακοινωση βαζω δυο απλα ερωτηματα (ας υποθεσουμε οτι ο ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε προσπαθει να δημιουργησει εντυπωσεις , απαντηση στα ερωτηματα υπαρχει ?) , ενω εσυ επιλεγεις να δεχτεις τις αποψεις (τις οποιες οπως ειπα δεν τις ξερω) ενος γεωλογου και ενος μηχανολογου-ηλεκτρολογου (τι ακριβως ειναι ο christos dimou ?) επειδη οι ειδικοτητες τους ειναι πιο συναφεις με το θεμα απο την ειδικοτητα αυτων που εβγαλαν την ανακοινωση και οι οποιοι ειναι γεωλογοι.

ΥΓ Α, προσπαθω και να δημιουργησω εντυπωσεις ? :yahoo:

Η δουλειά του γεωλόγου είναι συγκεκριμένη. Σου λέει ότι στο τάδε πέτρωμα της τάδε περιοχής έχει Χ πιθανούς και Ψ βεβαιωμένους τόνους από το τάδε κοίτασμα. Και εκεί τελειώνουμε εμείς. Το τι θα γίνει κατά τη μετάλλευση είναι εκτός αντικειμένου μας οπότε αυτό που μπορεί να σου πει ο τότε greo και νυν Corto είναι ότι ακόμα και στο κομμάτι που φαίνεται ότι άπτεται της ειδικότητάς τους, τελικά δεν άπτεται. ΟΚ μπορούν να διαβάσουν μία μελέτη και να την κατανοήσουν περισσότερο από τους πολλούς, αλλά μέχρις εκεί. Δεν είμαστε μεταλλειολόγοι.