Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Geralt
REALZEUS έγραψε:
Geralt έγραψε:Για Γκορμπατσοφ, οσα λαθη κι αν εχει κανει ενας πολιτικος, οταν εχει σταματησει πόλεμο (η εχει προσπαθησει εστω), ειναι στην σωστη πλευρα της ιστορίας
Θεος Σχωρεστον

Ποιον πόλεμο σταμάτησε και σε ποια σωστή μεριά ήταν

Επίσης ποιος είναι αυτός ο θεός σχωρέστον;

Δείτε απλά ποιοι γελοίοι τον λιβανίζουν: https://www.naftemporiki.gr/story/18992 ... kormpatsof

ο Θεος ειναι ο Ιβαν Σαββιδης, ολοι το ξερουν αυτο :)
τωρα για το ποιον πολεμο σταμάτησε, υπαρχει πληρης καταγραφη της ζωης και του εργου του ανδρος, ο καθενας διαβαζει και κρίνει
Άβαταρ μέλους
By g8777
#780056 Καλά.
Τουλάχιστον μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αυτό που είχε πει " θα καίτε πετρέλαιο θέρμανσης αλλά θα είναι σαν να πληρώνετε πετρέλαιο κίνησης" ήταν σχεδόν 40 χρόνια μπροστά;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Geralt έγραψε:ο Θεος ειναι ο Ιβαν Σαββιδης, ολοι το ξερουν αυτο
τωρα για το ποιον πολεμο σταμάτησε, υπαρχει πληρης καταγραφη της ζωης και του εργου του ανδρος, ο καθενας διαβαζει και κρίνει

Τζι, σου κλέβει τον ρόλο ο Γκεγάλτ.... :(

g8777 έγραψε:Τουλάχιστον μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αυτό που είχε πει " θα καίτε πετρέλαιο θέρμανσης αλλά θα είναι σαν να πληρώνετε πετρέλαιο κίνησης" ήταν σχεδόν 40 χρόνια μπροστά;

Ακόμα με πέλλετ είμαστε στα χωριά. :rtfm:

Άσε που έχουμε πιο καινούρια κουλούρια:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#780066 O Γκορμπατσόφ κατέβηκε 5 χρόνια μετά υποψήφιος πρόεδρος της Ρωσίας και πήρε ΜΙΣΟ τα εκατό. 0,5%. Ακόμα και αυτοί που ωφελήθηκαν ήξεραν πόσο άχρηστος είναι. Ο μοναδικός ηγέτης που δεν καθαιρέθηκε από πρόεδρος ενός κράτους αλλά έπαψε να υφίσταται το κράτος του σε καιρό ειρήνης. Το έχασε από έναν αλκοολικό καραγκιόζη. Με σοσιαλιστικά; με καπιταλιστικά; με γηπεδικά; με ότι κριτήρια και να τον κρίνεις ο τύπος ήταν ο ορισμός του άχρηστου. Τόσο άχρηστος που μόνο το ΚΚΣΕ του Μπρέζνιεφ θα μπορούσε να τον αναδείξει.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#780071 Η γνώμη μου είναι ότι για την ΕΣΣΔ δεν υπήρχε άλλος δρόμος και ο Γκορμπατσώφ το ήξερε πολύ καλά...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#780072 Α μιλούσαμε σοβαρά; Νόμιζα κάναμε πλάκα για τον Ρώσο πιτσαδόρο-Χατ τόση ώρα. :s_crazy

Edit: Ναι kubiak, όλοι οι προηγούμενοι ΓΓ του ΚΚΣΕ κάνανε λάθος. Ο Γκόρμπι ήξερε, για αυτό το κράτησε το μαγαζί... :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By 224v
#780073 Ναι καλά, ειδικά οι τελευταίοι που τους άλλαξαν σαν τα πουκάμισα αφού πέθαναν ο ενας μετά τον άλλο.
Και εδω εχουμε το γνωστο κομμα με τους αλανθαστους ΓΓ.

.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#780074 Ε τουλάχιστον οι εδώ ΓΓ δεν διέλυσαν την μεγαλύτερη χώρα του κόσμου...

Και για να το ξαναπούμε, όταν οι παλιοι Κομμουνιστές διάβασαν τις βλακείες (Περεστρόικα και Γκλασνόστ) του Συντρόφου ΓΓ του ΚΚΣΕ και μετέπειτα Προέδρου της ΕΣΣΔ, έβαλαν τα κλάματα γιατί ήξερα τι τους περίμενε.

ΥΓ: Αγαπητέ Θρασύβουλε, ξέρω ότι μισείς τον Ζαχαριάδη. Η γνώμη σου για τον Βαφειάδη ποια είναι, αν επιτρέπεται;
Άβαταρ μέλους
By edmond
#780081 Έχω εδώ τον Μολδαβό αποθηκάριο(53 ετών) και το τι παναγίες έχει ρίξει από το πρωί δεν λέγεται. :lol:
Να μην ησυχάσει εκεί που πήγε, όπου πήγε :roll: κτλ
Άβαταρ μέλους
By kubiak
REALZEUS έγραψε:Α μιλούσαμε σοβαρά; Νόμιζα κάναμε πλάκα για τον Ρώσο πιτσαδόρο-Χατ τόση ώρα. :s_crazy

Edit: Ναι kubiak, όλοι οι προηγούμενοι ΓΓ του ΚΚΣΕ κάνανε λάθος. Ο Γκόρμπι ήξερε, για αυτό το κράτησε το μαγαζί... :s_rofl
Λάθος, ξελάθος, ο Γκορμπατσώφ έπρεπε να διαχειριστεί μία κατάσταση δύσκολη, ίσως αδιέξοδη και να έπρεπε να επιλέξει μεταξύ κακών λύσεων...

Και -πιθανότατα- το βασικό πρόβλημα της Ρωσίας δεν είναι -και μπορεί και να μην ήταν- το πολιτικό σύστημα...
Τελευταία επεξεργασία από kubiak και 31 Αύγ 2022, 13:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimviii έγραψε:
Η Le Monde αναφέρει ακόμη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέστη πίεση στην Ολομέλεια της Παρασκευής από την αντιπολίτευση, "χωρίς να απαντήσει για την υπόθεση". Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει πως ο πρωθυπουργός έστρεψε τη συζήτηση προς τη Τουρκία, και σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας στον Έβρο, για να υπεραμυνθεί του ρόλου της ΕΥΠ.

https://www.news247.gr/politiki/le-mond ... 39827.html

Ήρθαν χθες κάτι συνεργάτες από Τουρκία και συζητούσαμε και συμφωνήσαμε πως επειδή και ο Ερντογάν τα πάει τέλεια εκεί, από Σεπτέμβριο μάλλον κάτι θα παιχτεί. Θα κάνει κάποια δήλωση κάποιος, μία αντι-δήλωση κάποιος άλλος, κτλ... :lol:

Σε ότι αφορά τον Γκορμπατσώφ, το ότι επέτρεψε την μπότα να σηκωθεί από τον μέσο Σοβιετικό, Πολωνό, Τσέχο, κτλ, δεν τον κάνει προδότη. Το ότι δεν μπόρεσε να προετοιμάσει την επόμενη μέρα ήταν το μεγαλύτερό του λάθος. Επίσης, σημειώνω πως το σύνταγμα της ΕΣΣΔ έδινε το δικαίωμα σε όλες τις δημοκρατίες να αποχωρήσουν (τουλάχιστον στη θεωρία).

Το να υποστηρίζουμε τη διατήρηση ενός ανελεύθερου καθεστώτος που δεν αναγνώριζε τις ελευθερίες των πολιτών του, δεν είναι και ότι καλύτερο νομίζω. Κι εγώ συμφωνώ με πολλά απ' όσα πρέσβευε (τουλάχιστον στα λόγια) η ΕΣΣΔ, η οποία προφανώς και δεν ήταν η "evil empire". Ωστόσο, μόλις χαλάρωσε η μπότα του κόκκινου στρατού, το οικοδόμημα διαλύθηκε. Τόσο στην Ανατολική Ευρώπη, όσο και στην ίδια την ΕΣΣΔ. Και αν μία χώρα χρειάζεται να είναι ουσιαστικά μία μονοκοματική δικτατορία, που καταπιέζει τους διαφωνούντες για να ζήσει, τότε της αξίζει να πεθάνει...

Τέλος, εάν το οικοδόμημε που λέγονταν ΕΣΣΔ γκρεμίστηκε από έναν άθρωπο μέσα σε 6-7 χρόνια, ε... τα πόδια του ήταν πιο πήλινα από την Οθωμανική αυτοκρατορία το 1918...
Άβαταρ μέλους
By 224v
REALZEUS έγραψε:Ε τουλάχιστον οι εδώ ΓΓ δεν διέλυσαν την μεγαλύτερη χώρα του κόσμου...

Και για να το ξαναπούμε, όταν οι παλιοι Κομμουνιστές διάβασαν τις βλακείες (Περεστρόικα και Γκλασνόστ) του Συντρόφου ΓΓ του ΚΚΣΕ και μετέπειτα Προέδρου της ΕΣΣΔ, έβαλαν τα κλάματα γιατί ήξερα τι τους περίμενε.

ΥΓ: Αγαπητέ Θρασύβουλε, ξέρω ότι μισείς τον Ζαχαριάδη. Η γνώμη σου για τον Βαφειάδη ποια είναι, αν επιτρέπεται;
Οι ΓΓ καθοδηγουμενα της ΚΚΣΕ μας έφεραν στη διχοτόμηση της κοινωνίας μας μέχρι τώρα. Φτάνει να δεις πόσα μνημεία υπαρχουν, και εορτάζονται κάθε χρόνο από το ΚΚΕ για τους αγωνιστές του που ουσιαστικά ήθελαν διχοτόμηση της χώρας το λιγότερο. Ο Μάρκος τουλάχιστον, έδωσε τα χέρια με τον Τσακαλωτο, που πολλοί δεν το ήθελαν, και από τους μεν και από τους δε. Μικρό βήμα, που το ΚΚΕ με Αλέκα και μετα το πήρε πίσω όταν ο Παφιλης λέει αυτά που λέει στη βουλή ανενοχλητος!!. Και ο Φαράκος ίσως βοηθούσε στη λήθη γιατί αυτός γλύτωσε από του χάρου τα δόντια όταν τραυματιστικε τότε στη κατοχή. Και λόγω αυτής της στάσης τον άλλαξαν οι φανατικοί.

.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
markvag έγραψε:Σε ότι αφορά τον Γκορμπατσώφ, το ότι επέτρεψε την μπότα να σηκωθεί από τον μέσο Σοβιετικό, Πολωνό, Τσέχο, κτλ, δεν τον κάνει προδότη. Το ότι δεν μπόρεσε να προετοιμάσει την επόμενη μέρα ήταν το μεγαλύτερό του λάθος. Επίσης, σημειώνω πως το σύνταγμα της ΕΣΣΔ έδινε το δικαίωμα σε όλες τις δημοκρατίες να αποχωρήσουν (τουλάχιστον στη θεωρία).

Το να υποστηρίζουμε τη διατήρηση ενός ανελεύθερου καθεστώτος που δεν αναγνώριζε τις ελευθερίες των πολιτών του, δεν είναι και ότι καλύτερο νομίζω. Κι εγώ συμφωνώ με πολλά απ' όσα πρέσβευε (τουλάχιστον στα λόγια) η ΕΣΣΔ, η οποία προφανώς και δεν ήταν η "evil empire". Ωστόσο, μόλις χαλάρωσε η μπότα του κόκκινου στρατού, το οικοδόμημα διαλύθηκε. Τόσο στην Ανατολική Ευρώπη, όσο και στην ίδια την ΕΣΣΔ. Και αν μία χώρα χρειάζεται να είναι ουσιαστικά μία μονοκοματική δικτατορία, που καταπιέζει τους διαφωνούντες για να ζήσει, τότε της αξίζει να πεθάνει...

Τέλος, εάν το οικοδόμημα που λέγονταν ΕΣΣΔ γκρεμίστηκε από έναν άθρωπο μέσα σε 6-7 χρόνια, ε... τα πόδια του ήταν πιο πήλινα από την Οθωμανική αυτοκρατορία το 1918...
:s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
edmond έγραψε:Έχω εδώ τον Μολδαβό αποθηκάριο(53 ετών) και το τι παναγίες έχει ρίξει από το πρωί δεν λέγεται. :lol:
Να μην ησυχάσει εκεί που πήγε, όπου πήγε :roll: κτλ

Απόλυτα λογικό. Κι εγώ αν ήμουν Σοβιετικός, και στα 22 μου, κάποιος μου διέλυε την χώρα, και πήγαινα να δουλέψω αλλού, θα τον έβριζα... Υπάρχουν πολλά άρθρα όπου στην Δύση αγιοποιούν τον Γκόρμπι, ενώ στην Ρωσία τον θεωρούν προδότη! :rtfm:

markvag έγραψε:Σε ότι αφορά τον Γκορμπατσώφ, το ότι επέτρεψε την μπότα να σηκωθεί από τον μέσο Σοβιετικό, Πολωνό, Τσέχο, κτλ, δεν τον κάνει προδότη. Το ότι δεν μπόρεσε να προετοιμάσει την επόμενη μέρα ήταν το μεγαλύτερό του λάθος. Επίσης, σημειώνω πως το σύνταγμα της ΕΣΣΔ έδινε το δικαίωμα σε όλες τις δημοκρατίες να αποχωρήσουν (τουλάχιστον στη θεωρία).

Αυτή η χαζομαρούλα καλό θα ήταν να σταματήσει κάποια στιγμή. Το Σοβιετικό Δημοψήφισμα του 1991, έβγαλε 78% ΝΑΙ στην διατήρηση της ΕΣΣΔ ως μια Σοσιαλιστική Ένωση: https://en.wikipedia.org/wiki/1991_Sovi ... referendum
Ο Γκορμπατσεφ δεν τήρησε την λαϊκή ετυμηγορία, όχι το ανάποδο! :rtfm:

Για αυτό στην Ρωσία σήμερα θεωρείται από αμφιλεγόμενος, ως προδότης:

"Members of the Kremlin-controlled parliament followed a similar path, hailing Gorbachev’s historic role but lamenting the Soviet collapse in 1991.

Leonid Slutsky, the head of the foreign affairs committee in the lower house, the State Duma, hailed Gorbachev as “the most remarkable politician of his time,” but noted that his reforms “played into the hands of those who were trying to wipe the USSR off the world’s map.”

Sergei Mironov, the leader of the Just Russia party, noted that Gorbachev “was like a breath of fresh air, embodying the hopes for colossal changes,” but added that his policies led to “the loss of a great country” and became a “tragedy for generations of Russians.”

Others in Russia were far less polite.

Oleg Morozov, a member of the main Kremlin party, the United Russia, said that Gorbachev should have “repented” for the errors that hurt Russia’s interests.

“There is a mystical coincidence in Gorbachev passing away during the special military operation in Ukraine,” Morozov said in remarks carried by the state RIA Novosti news agency. “He was a willing or an unwilling co-author of the unfair world order that our soldiers are now fighting on the battlefield.”

Nikolai Kolomeitsev, the deputy head of the Communist faction in the Duma, went even further, denouncing Gorbachev as a “traitor” who “destroyed the state.”¨"

https://apnews.com/article/russia-ukrai ... 88e084d6a1