https://www.bbc.com/news/live/cly24zvvwxlt
https://www.bbc.com/news/live/cly24zvvwxlt
fokion έγραψε:Τελικά δεν κανόνισα τίποτα!kubiak έγραψε:fokion γνωριζεις τίποτα για την Ηνίοχος;
Ανεπιβεβαιωτες φημες αναφερουν Βουραικός γιοκ............
Λογοι αγνωστοι
Θα επανελθω...
sknipper έγραψε:Πόσο μακριά μπορεί να πετάξει ένα επιβατηγό αεροπλάνο; Δηλαδή για πόσες ώρες; Πόση καβάντζα έχουν οι πτήσεις των 10-12+ωρών;
Και πιο συγκεκριμένα, το Boeing 787-9 λέει ότι πετάει 14010χλμ. Αυτό ισχύει για τι φορτίο, καιρό κλπ. Και σημαίνει ότι μπορεί να πετάξει τόσο ή ότι πετάει πχ μέχρι 12000 και έχει περιθώριο 15%; Ή 10000 και 40%; Υποθέτω δεν τα τιγκάρουν για να μην κουβαλάνε επιπλέον βάρος καυσίμου ή το υπολογίζουν σε σχέση με την τιμή καυσίμου εκεί που θα πάνε αλλά τελικά πόσο θα το γεμίσουν;
kubiak έγραψε:fokion έγραψε:Τελικά δεν κανόνισα τίποτα!kubiak έγραψε:fokion γνωριζεις τίποτα για την Ηνίοχος;
Ανεπιβεβαιωτες φημες αναφερουν Βουραικός γιοκ............
Λογοι αγνωστοι
Θα επανελθω...
Έμαθες αν πέρασαν;
fokion έγραψε:Ενδιαφέροντα όλα αυτά, ευχαριστώ. Θα έχουν λογισμικό για να υπολογίζουν πόσο τους χρειάζεται αλλά και πόσο παραπάνω τους συμφέρει να κουβαλάνε επιπλέον ως προς το να αγοράζουν ακριβότερο.sknipper έγραψε:Πόσο μακριά μπορεί να πετάξει ένα επιβατηγό αεροπλάνο; Δηλαδή για πόσες ώρες; Πόση καβάντζα έχουν οι πτήσεις των 10-12+ωρών;....Τοσο ωστε να πανε στο αεροδρομιο προορισμου τους, να κανουν 2 αποτυχημενες προσπαθειες, να πανε στο πρωτο εναλλακτικο ( που εχουν δηλωσει πριν την απογειωση ) να κανουν κι εκει 2 αποτυχημενες προσπαθειες και να πανε στο δευτερο εναλλακτικο, να προσγειωθουν και να εχοθν και μιση ωρα περισευμα.,
Βεβαια "ολο αυτο" ειναι καπως δυναμικό με την ενοια οτι ολα μπορουν να αλλαξουν λογω καιρου.
Οι αεροπορκές σε μεγαλο βαθμό εχουν "κλειστες τιμες" σε καθε αεροδρομιο οποτε τα κοστολογια ειναι γνωστα.
otso έγραψε:Apo προσκρουση μαλλον δεν θα πας εισαι γερο σκαρι και γυμνασμενος , καρχαριες παλι χλωμο το βλεπω , απ οσο ξερω δεν τρωνε λεμονια , το πολυ πολυ να γυρισεις πισω χηρος ελευθερος κι ωραιος .Και ηλιοκαμμένος παρακαλώ! Σε ευχαριστώ για τα λόγια και την υποστήριξη, με γέμισες εμπιστοσύνη και ελπίδα!
fokion έγραψε:....Προσγειωνεται με ΑΜΕΣΗ προτεραιοτητα, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ακομα και σε στρατιωτικό αεροδρόμιο αν αυτο ειναι πιο προσφορο.....Προσγειώνεται παντού αλλά πρέπει να χωράει. Ο διάδρομος στο αεροδρόμιο που πάει είναι 3,4χλμ. Ο διάδρομος σε ένα άλλο κοντινό "διεθνές" αεροδρόμο είναι 2,2χλμ οπότε θα τα καταφέρει αλλά ένα 3ο "διεθνές" αεροδρόμιο είναι μόνο 1,5χλμ. Εδώ ακόμα κι αν προσγειωθεί θα δυσκολευτεί να απογειωθεί...
ΥΓ. Για τα πανω απο τον ατλαντικό διαβασε τις προδιαγραφές ETOPS. Μπακαλικα ποσο μακρυα μπορει να παει ακομα και με ενα κινητηρα...
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
Σε αυτό το σκηνικό με τις ταμπέλες του SC αλλά SC […]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]