Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#904468 Υπόψιν, υπάρχουν και σιφώνια με "κουμπωτό" καπάκι/σχάρα. Όλα θέλουν για να "ξεκολλήσουν" στην αρχή προσπάθεια με ένα μυτοτσίμπιδο, που θα βάλουμε σε 2 γρίλιες στις άκρεςκαι αντιδιαμετρικά και θα "παλέψουμε" στρίβοντας δεξιά αριστερά, μέχρι να "ξεκολλήσει" απ΄την πολυκαιρία. Με υπομονή, αν ειναι με ¨αυτάκια" θα βρούμε τη θέση "ξεκλειδώματος". Αν είναι κουμπωτό, τότε και χτύπημα σε διάφορα σημεια περιμετρικά και ψιλό κατσαβιδάκι ή και σπάτουλα , για πιό εύκολο ξεκούμπωμα. Αν το "στριμωξετε" και σπάσει το πλέγμα, δεν πειράζει υπάρχουν με 5-8€ ιδιας διαμέτρου (παρτε το παλιό μαζί). Σε leroy merlin συνήθως θα βρείτε κάθε είδους και δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε και το πλαίσιο, που είναι φασαρία και θέλει και προσοχή για να στεριώσει ξανά!
Άβαταρ μέλους
By edmond
#904470 Αυτό με την φασαρία και επαναστέριωμα, το τραβάω τα τελευταία χρόνια, μιας και κάποια χρονιά(έχω αυτό το κουμπωτό) ξεκόλλησε το περίβλημα και έκτοτε κάθε πρπ 2 χρόνια φεύγει η σιλικόνη και ξανά από την αρχή. Τουλάχιστον το βγάζω όλο και καθαρίζω όσο βάθος μπορώ.
Κανάς κ@ργιόλης πωλητής σιδηρικών και λοιπών :shifty: έχει να προτείνει κάτι;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
edmond έγραψε:Αυτό με την φασαρία και επαναστέριωμα, το τραβάω τα τελευταία χρόνια, μιας και κάποια χρονιά(έχω αυτό το κουμπωτό) ξεκόλλησε το περίβλημα και έκτοτε κάθε πρπ 2 χρόνια φεύγει η σιλικόνη και ξανά από την αρχή. Τουλάχιστον το βγάζω όλο και καθαρίζω όσο βάθος μπορώ.
Κανάς κ@ργιόλης πωλητής σιδηρικών και λοιπών :shifty: έχει να προτείνει κάτι;

να σκουπισεις πολυ καλα, και να βαλεις καλη ποιοτητας σιλικονη ,οχι την φθηνοτερη που θα βρεις. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#905502 Προσπαθούμε να χωρισουμε τα δυο τμηματα καναπε που συνδέονται με τον μηχανισμόυης φωτογραφιας. Καμια ιδεα πως θαβτο πετύχουμε; Οδηγιες δεν υπάρχουν, το καταστημα έχει κλείσει και σε λίγο φτανει η μεταφορικη.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#905503 Ένα από τα δύο κομμάτια του καναπέ το σηκώνεται πάνω και ξεμπλοκαρει.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#905522 νομίζω το έχουμε ξανασυζητήσει, αλλά ξέρει κανείς με τι βύσματα/αγκύρια στερεώνουμε αντικείμενα σε εξωτερική θερμοπρόσοψη; Μιλάω για σχετικά ελαφρά αντικείμενα λ.χ. σποτάκια και μια σειρήνα συναγερμού....
μπορεί να γίνει η στερέωση στο "φελιζόλ" ή πρέπει να φτάσουμε σε βάθος, στο τούβλο/μπετό (υποθέτω το δεύτερο);
Άβαταρ μέλους
By glf
#905543 Για ελαφριά πράγματα υπάρχουν αυτά που πιάνουν μόνο φελιζολ.
Για βαριά πράγματα υπάρχουν μακριά στηρίγματα που πιάνουν τον τοίχο, αρκεί να ξέρεις και λίγο που θα βρει τούβλο η μπετόν.
https://www.fischer.gr/el-gr/products/s ... moprosopse
Άβαταρ μέλους
By drdino
#905854 Εικόνα

Έχω μερικά μέτρα ξύλων που είναι σε αυτήν την κατάσταση και θέλω να τα βαψω στο ίδιο χρώμα. Φαντάζομαι ο πιο σωστός τρόπος είναι να τα τρίψω πρώτα και μετά μπογιά;
Άβαταρ μέλους
By Chris
#905855 Ναι. Πάρε ένα φτηνό τριβειο αν δεν έχεις, παραλληλόγραμμο ή κυκλικό. Τριβειοταινια ίσως να είναι πιο σωστή λυση για τη συγκεκριμένη εφαρμογή αλλά ένα παραλληλόγραμμο ή κυκλικό θα σου είναι πιο χρήσιμα γενικότερα.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#905858 Καλό τρίψιμο, στοκαρισμα με ξυλοστοκο για τα ξένα, πάλι τρίψιμο και βάψιμο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#905874 Ή αν βαριέσαι εκτυπώνεις καλύμματα ASA καφέ :iconcool:
https://shop.polymaker.com/en-eu/produc ... 0336206905 (ένα τυχαίο καφέ που βρήκα)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#906375 Σε αρχαίο φούρνο, 50+ετών Westinghouse made in USA κάηκε η κάτω αντίσταση. Ήμουν παρών, φλόγα φωτιά λιωμένο σίδερο κλπ.
Πού κοιτάω για ανταλλακτικό στην Αθήνα, είναι μεγάλη σε μήκος/πλάτος (δεν θα κλάψω κι αν είναι πιο μικρή) αλλά πρέπει να ταιριάζουν οι βίδες που βιδώνουν στο σασί, η απόστασή τους είναι 9εκμ. Βάτ δεν ξέρω αλλά όσο νά΄ναι υποθέτω.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#906378 Για ανταλλακτικό θα κοιτούσα σε amazon.com ή κάτι πιο εξειδικευμένο site στην ούζα .