https://www.facebook.com/reel/8573544552747726
mousatos έγραψε:απ'αυτή την κάμερα δε φαίνεται καλά. στην πραγματικότητα έσκασε στο διάδρομο με δύναμη αφού κατέβηκε απότομα .
Αν δεις το ADSB του κατέβαινε πολυ κατω απο το οριο ( διευκρινηση δηλ πολύ πιο ομαλα απο οσο ειναι το οριο )
Οριο 1.000 ποδια το λεπτό
Τελευταιο σημειο ειχε 500 ποδια το λεπτό
https://globe.adsbexchange.com/?icao=ac ... 1739819549
ιδου
https://www.flightaware.com/live/flight ... Z/tracklog ( δες στο κατω κατω της σελιδας )
fokion έγραψε:το εσκασε εσυ πως το τεκμηριωνεις?
απ'τα βίντεο και την κατάληξη. αν ήταν όλα πρίμα δε θα έσκαγε.
Αλλα οπτικα μου φαινεται οτι εχει μεγαλυτερη ταχυτητα απο αυτη που θα επρεπε κατα την προσγειωση κι επισης οτι πλησιαζει στο εδαφος με γρηγοροτερο ρυθμο απο οτι θα επρεπε
mousatos έγραψε:fokion έγραψε:το εσκασε εσυ πως το τεκμηριωνεις?
απ'τα βίντεο και την κατάληξη. αν ήταν όλα πρίμα δε θα έσκαγε.
>τα νουμερσ με το decent rate τα ειδες ή οχι???
Εκτος αν εχεις βγαλει πορισμα απο το βιντεο σε αντιθεση με το NTSB οποτε παω πασο....
George_Prix έγραψε:
Αλλα οπτικα μου φαινεται οτι εχει μεγαλυτερη ταχυτητα απο αυτη που θα επρεπε κατα την προσγειωση κι επισης οτι πλησιαζει στο εδαφος με γρηγοροτερο ρυθμο απο οτι θα επρεπε
Ναι και οχι.
Ναι γιατι οντως λογω του πλευρικου ανεμου που εχει παει περιπου 20 κομβους γρηγορότερα ( οπως δηλαδη προβλεπεται ) και υπαρχει μια ταση σε ολισθηρό ( εδω χιονισμενο ) να το "βροντανε" για να "αρπαξουν" τα λαστιχα και να ενεργοποιηθει το........... ΑΒS!!!! ( Μπακαλικοι ορισμοι απλά να συνενοηθουμε)
Εδω ερχεται η δικη μου καναπεδατη αποψη οτι το σκελος παρεδωσε οποτε ακομοησε το δεξι φτερο ( που ευτυχώς αποκολήθηκε μαζι με το καυσιμο ) και δυστυχως το αριστερο συνεχισε να "πεταει" και εφερε τουμπα το αεροσκαφος....

Για τους υπόλοιπους έβαλα το έσκασε.
Και σε βαθιά λακούβα το βάζω:)
Το κειμενο που ακολουθεί αποτελει την βλακωδη καναπεδατη αποψη μου που πιθανοτατα ειναι μπουρδα.
Δεδομένα.
Το μαραφετι εχει τους κινητηρες πισω και πανω, αρα τα σκελη του ειναι κοντυτερα απο πχ ενα αιρμπας
ειχε αρκετα δυνατες ριπες πλαγιομετοπικου ανεμου
λογω του ανωτερω ερχόταν με crab....
στο βιντεο φαινεται οτι ΔΕΝ κανει flare πριν ακουμπισει
Ο Καναπες...
πιστευω λοιπον οτι εφαγε ενα ξαφνικο καθοδικο το απολυτως χειροτερο μικροδευτερολεπτο και του εσπροξε το δεξι φτερο ακομα πιο κατω "φορτόνοντας" το περεταιρω...
και η τελευταια τρυπα του Ελβετικου τυριου ευθυγραμιστηκε οταν εσπασε το δεξι σκελος...
Απο κει και περα μονο συγχαρητιρια μπορεις να δωσεις στο πληρωμα πισω που εβγαλε τους επιβατες σωους ( πλην 3 που τραυματιστικαν σοβαρα ) απο ενα αναποδογυρισμενο αεροπλάνο, οποτε και χωρίς slides να περπατανε στα.... ντουλαπακια και με τα πυροσβεστικά να καταβρεχουν....
Θέμα 1ο
- Τοποθέτηση της οικογένειας με ανήλικη κόρη σε έξοδο κινδύνου όχι μία, όχι δύο, αλλά 3 φορές απανωτά. Την πρώτη δεν έδωσα σημασία αλλά μας άλλαξαν μέσα στο αεροπλάνο. Σαν δικαιολογία μου είπαν ότι μπορεί να άλλαξε το αεροπλάνο σε πιο μακρύ και οι θέσεις μας έγινε να βρέθηκαν σε έξοδο κινδύνου. Τη δεύτερη κατάφερα να αλλάξω θέση είτε πριν είτε στο αεροδρόμιο και την τρίτη επίσης δεν ασχολήθηκα και πάλι μας αλλάξανε θέση μέσα στο αεροπλάνο. Ακούγεται απλό αλλά δημιουργεί ανησυχία στον πελάτη και επιπλέον ταλαιπωρία και για όλο το προσωπικό που θα πρέπει να μας αντιμετωπίζει. Ε, την 3η φορά παραπονεθήκαμε και γραπτά κλπ. Προφανώς το σύστημά τους μοιράζει θέσεις με όριο ηλικίας χωρίς να τσεκάρει την ηλικία… Ποιος παπάρας προγραμματιστής δεν έβαλε μια μικρή υπορουτίνα για αυτό.
Θέμα 2ο
- Άλλο θεματάκι, μικρής σημασίας αλλά δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος, φαντασίας, ωχαδελφισμός, διαλέξτε. Λέω στα κρυφά μπαίνοντας στο αεροπλάνο, ξέρετε είναι τα γενέθλια της κόρης μου σήμερα μήπως μπορείτε να κάνετε κάτι. Αχ πολύ μου αρέσουν αυτά, ναι, ναι κάτι θα κάνουμε που είναι, 33F. ΤΙΠΟΤΑ. Κάποια στιγμή που μίλησαν από το πιλοτήριο σκέφτηκα μπας και στο τέλος πει και χρόνια πολλά στην τάδε αλλά τίποτα. Ούτε δωράκι, ούτε τραγουδάκι, τίποτα. Δεν είχαν υποχρέωση, ας μου έλεγαν είμαστε busy και δεν μπορούμε αλλά όχι να με διαβεβαιώνει και μετά τίποτα. Ντροπή τους.
Θέμα 3ο
- Τοποθέτηση των 3 μελών της οικογένειας σε 3 διαφορετικές θέσεις. Δηλαδή το ανήλικο θα ταξιδέψει πρακτικά ασυνόδευτο, ανάμεσα σε 2 αγνώστους αλλά χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων του, κάτι που νομικά δεν είναι σωστό. Αυτό συνέβη 2 φορές. Την μία φορά μας αλλάξανε στο checkin (στο τηλέφωνο τεράστια αναμονή και λυγίσαμε). Τη δεύτερη φορά χθες, 19Ε, 20Β και 22Β, όλες μεσαίες θέσεις. Οι κινήσεις μας είχαν τα παρακάτω στάδια.
- Στάδιο 1. Τηλέφωνο στην εταιρεία όπου αν και μετά από 21 λεπτά αναμονής επιλέχτηκε η επιλογή 5 “άλλα θέματα” μας προέκυψε η κυρία των κρατήσεων που μας είπε, α, εγώ κρατήσεις είμαι δεν μπορώ να κάνω κάτι αλλά μην ανησυχείτε όταν πάτε στο αεροδρόμιο θα μπορέσουν. (να σας πω καμιά κουβέντα για το τηλεφωνικό σας κέντρο και τις 5 επιλογές του και που να τις τοποθετήσετε)
- Στάδιο 2. Στο αεροδρόμιο, στο checkin. Α, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι και το αεροπλάνο είναι γεμάτο αλλά μην ανησυχείτε, στην πύλη ή στο αεροπλάνο μπορούν. Στην ανάγκη μπορούν και να αναγκάσουν κάποιον επιβάτη να αλλάξει θέση με το ζόρι. (ναι τώρα δέσαμε)
- Στάδιο 3. Στην πύλη επιβίβασης. Α, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι αλλά μην ανησυχείτε, οι αεροσυνοδοί θα σας εξυπηρετήσουν. Επεκτείναμε τη συζήτηση και στο άλλο θέμα με τις θέσεις εξόδου και μας είπε ότι έχουν πολλά προβλήματα και αυτοί από τη δική τους πλευρά με το πρόγραμμα και έχουν παραπονεθεί κατ' επανάληψη χωρίς όμως ανταπόκριση.... (ξέρω στα 3 σας κι εσάς Κωστής Παλαμάς)
- Στάδιο 4. Στην προϊσταμένη της καμπίνας κατά την είσοδο, ναι ναι, αλλά μόλις ολοκληρωθεί η επιβίβαση. Το ίδιο και στις 2-3 επόμενες αεροσυνοδούς που φροντίσαμε να ενημερώσουμε. Και ολοκληρώνεται η επιβίβαση και έτοιμοι για αναχώρηση και επικρατεί το παρακάτω περίεργο σκηνικό ενώ το αεροπλάνο το σπρώχνουν και δεν είναι πια ακίνητο. Σουρεάλ, 2 επιβάτες να κυκλοφορούν και να έχουν πάει 20 θέσεις πιο εμπρός για να βρούνε χώρο για τα βαλιτσάκι τους, 2-3 αεροσυνοδοί να τους κυνηγάνε και η σύζυγος μου που τα έχει πλέον πάρει στην κράνα είναι όρθια στη θέση της και απαιτεί αυτό που μας τάξανε. Η κόρη στο μεταξύ έχει ζοριστεί κι έχει βάλει τα κλάμματα... Μία αεροσυνοδός άρχισε τις μπλόφες με απειλές του τύπου καθίστε γιατί θα το πω στον πιλότο, να το πείτε και να τον φέρετε εδώ αφού εσείς δεν βοηθάτε κλπ, κανένας να μη θέλει να αλλάξει θέση (ήταν όλες μεσαίες, κανένας δεν τις θέλει), μου είπατε έτσι κι έτσι κλπ, μερικοί να μονολογούν υπέρ ή κατά, μερικοί να δυσανασχετούν φοβούμενοι καθυστέρηση αν πρέπει να μας πετάξουν έξω και τελικά κάποια καλή κοπέλα προσφέρθηκε από μόνης της να αλλάξει κι έτσι μάνα με κόρη καθίσαν μαζί.
Σε κάθε στάδιο αντιδρούν όπως τους έχουν εκπαιδεύσει (έχω μιλήσει με γνωστό μου αεροσυνοδό/πιλότο που μου εξήγησε πως τους έχουν εκπαιδεύσει να αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες) όλα καλά, καταλαβαίνω τι λέτε κλπ και σε πασάρει στον επόμενο, καταπληκτικοί πασαδόροι όλοι τους. Σε όλα τα στάδια σαν δειλή δικαιολογία αναφερόντουσαν και στο ότι εφόσον έχετε το light εισιτήριο έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε για να αλλάξετε θέση. Δηλαδή σας τα σπάμε επίτηδες για να πληρώσετε….
Υποθέτω ότι αν είχαμε κάνει checkin από την αρχή, 48 ώρες πριν θα μας έβαζε μαζί αλλά επειδή το αργήσαμε διαλέγαν οι άλλοι και μείναμε με τον κατιμά, όλο μεσαίες θέσεις που δεν θέλει κανένας. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην μας έχει προκρατήσει μαζί. Υποπτεύομαι ότι το σύστημα δεν προκρατάει θέσεις λόγω overbooking, δηλαδή αν αργείς μπορεί και να μην πετάξεις οπότε γιατί να σου προκρατάω θέση εφόσον δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις για να τους χωρέσω όλους και το ξέρω ότι αν έρθουν όλοι κάποιοι θα μείνουν απέξω. Αλλά θα έπρεπε να είναι πιο ενεργητικοί για τον πελάτη και το θεσμό της οικογένειας. Η άλλη ατάκα που ακούσαμε ήταν να παίρνατε εισιτήρια family… (θα κάνω παιδιά μαζί σου μωρή ψωνάρα του μάρκετινγκ)
Συνολικά η εικόνα της εταιρείας αμαυρώθηκε στα μάτια μου και κατατάσσεται κάτω από τις κανονικές όπως British και πιο κοντά στις budget όπως Easyjet και Ryanair.