skous έγραψε:Κατάργηση ΑΣΕΠ (σε εκπαιδευτικουπς αρχικα), να τα πρώτα βήματα επάνοδου της αξιοκρατίας και της αξιοπρέπιας!
Θα μου πάρει ώρα, αλλά θα σου εξηγήσω ακριβώς τι έχει γίνει και γιατί αυτό που γράφεις, όπως το έχεις δει σε κάποια ΜΜΕ, είναι εντελώς λανθασμένο. Θα το πάρουμε, όμως, σίγα σιγά.
1. Όλα αυτά τα χρόνια οι διορισμοί γίνονταν με το σταγονόμετρο. Ο τελευταίος ΑΣΕΠ έλαβε χώρα το 2008 για τους εκπαιδευτικούς γενικών μαθημάτων και το 2009 για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (κυρίως για ΕΠΑ.Λ.), ενώ οι διορισμοί, αντί να γίνουν όπως όριζε ο νόμος κατά 50%+50% τα έτη 2009-10 και 2010-11, έλαβαν χώρα εντελώς αυθαίρετα. Οι μισοί έγιναν κανονικά το 2009-10. Οι υπόλοιποι, ανάλογα με την ειδικότητα, είτε έγιναν από 25% τα 2010-11 και 2011-12 (η καλύτερη περίπτωση) είτε δεν έγιναν και καθόλου (π.χ. Αγγλική Φιλολογία), παίρνοντας δύο ακραία παραδείγματα.
2. Όλα αυτά τα χρόνια έκλεισαν πολλά σχολεία γι' αυτό και με πρόσληψη αρκετών αναπληρωτών, αύξηση ωραρίου των μονίμων (φανερή και κρυφή, δηλαδή μαθήματα και διοικητικό έργο), μείωση αποσπάσεων στις απολύτως απαραίτητες (π.χ. σύζυγοι στρατιωτικών, δικαστικών κτλ) από το νόμο, υποχρεωτικές μετακινήσεις καθηγητών σε πολλαπλά σχολεία (δικό μου παράδειγμα) και με μερικές παρανομίες (π.χ. πάλι εγώ που είμαι σε 3 σχολεία -και μάλιστα και την ίδια ημέρα - και έχω και εφημερίες και διοικητικό έργο, κατά παράβαση του νόμου και στις 3 περιπτώσεις) που γίνονται μέσω εκβιασμού (π.χ. εγώ: αν δεν το κάνεις θα σε βάλω σε 3 σχολεία στις 3 άκρες τις τοπικής Διεύθυνσης = βενζίνες = δηλώνω παραίτηση επιτόπου γιατί αν ξοδεύω 300€ το μήνα από τα 900 σε βενζίνες δεν υπάρχει νόημα να δουλεύω), κατάφεραν να καλύψουν όπως όπως τα κενά.
3. Λόγω του ότι, ως συνήθως, στο ελληνικό κράτος δεν υπάρχει προγραμματισμός, αλλά λύσεις τελευταίας στιγμής και συνεχής πόλεμος συμφερόντων (πότε Πληροφορική, πότε Χημεία, πότε Θρησκευτικά με περισσότερες ώρες, ανάλογα με τι ειδικότητα έχει ο πιο κοντινός Σύμβουλος του Υπουργού) στους καθηγητές παρατηρείται το εξής φαινόμενο (πολύ πιο έντονα από τους υπόλοιπους Δ.Υ.). Κατά καιρούς συμβαίνουν ριπές προσλήψεων, όταν η κατάσταση γίνεται οριακή, ενώ στο ενδιάμεσο οι προσλήψεις είναι ελάχιστες (π.χ. στον ΑΣΕΠ του 2006 πήρε κόσμο που δεν χρειαζόταν, ενώ από το 2009 μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει κανέναν). Έτσι, λοιπόν, φτάσαμε σε ένα σημείο που, επειδή είχαν γίνει στο παρελθόν προσλήψεις σε παρόμοιες χρονικές περιόδους, να φεύγουν μαζικά με σύνταξη εκπαιδευτικοί και το κράτος να μην μπορεί να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται, εφόσον δεν είχε γίνει και ΑΣΕΠ.
4. Τα κενά που δημιουργήθηκαν, πέρα από την εξήγηση στο (2) "καλύφθηκαν" με παράνομους τρόπους. Π.χ. την γυναίκα μου την προσέλαβαν αναπληρώτρια για να πάει να διδάξει σε ένα σχολείο που έλειπε ένας καθηγητής της ειδικότητάς της. Η πρόσληψη έγινε Απρίλιο, 3 εβδομάδες πριν κλείσει το σχολείο και 2 εβδομάδες πριν την 5ήμερη εκδρομή. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο ένας καθηγητής του σχολείου έκανε π.χ. 2 από τα 4 μαθήματα (όπως έβγαινε δηλαδή το ωράριό του με τις υπερωρίες) και τα υπόλοιπα 2 η γυναίκα μου τα δίδαξε για 2 εβδομάδες επί 6 ώρες την ημέρα για να συμπληρώσουν το 50% των ωρών (τυπικά γιατί πραγματικά τα παιδιά δεν έμαθαν τίποτε), ώστε να τους δώσουν το χαρτί. Αυτή η κατάσταση, όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί σε ένα κράτος επ' αόριστον γιατί, τελικά, οι γονείς θα σηκωθούν και θα αρχίσουν να δέρνουν από τον Δντη του σχολείου και τον προϊστάμενο της Δνσης μέχρι τον Υπουργό.
5. Επίσης, παλινωδίες της Διοίκησης (π.χ. διαταγή για σύμπτυξη τμημάτων με αραίωση μαθητών λόγω γρίπης ή απόφαση να κλείσουν τμήματα ή σχολεία που πάρθηκαν πίσω, όταν μαζεύτηκαν 500 γονείς κάτω από την Δνση και απειλούσαν τον Προϊστάμενο) που δεν είχε στα χέρια της καθηγητές να δουλέψει (όποιος Δντης είχε προσβάσεις είτε φιλικές, είτε κομματικές έπαιρνε καθηγητές και οι υπόλοιποι ας κόψουν τον λαιμό τους), αλλά ούτε και κονδύλια για να καλύψει τις ανάγκες, έκαναν την κατάσταση ακόμη πιο τραγική.
Πάμε, τώρα, να δούμε πώς και γιατί γράφει αυτά που γράφει το δημοσίευμα.
6. Μέχρι σήμερα το σύστημα είχε ως εξής: 60% διορισμοί από ΑΣΕΠ και 40% από αυτούς με προϋπηρεσία. Γιατί έγινε αυτή η επιλογή; Μα για τον πολύ απλό λόγο ότι αν δεν πάρει ο άλλος μόρια που θα οδηγούν σε διορισμό δεν πρόκειται να πάει αναπληρωτής, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές (π.χ. νησιά Αιγαίου). Με την πείρα μου, σήμερα, λέω ότι είναι πολύ πιο εύκολο να διαβάσω μία εβδομάδα ακόμη, άρα να γράψω 90 αντί για 80, παρά να περάσω 3-4 χρόνια σε 3-4 διαφορετικά νησιά του Αιγαίου χωρίς να μου μένει ούτε ένα € στην άκρη και χάνοντας παρέες, γνωστούς, οικογένεια, ενώ θα έχω φθορές στο αυτοκίνητο, κούραση, μετακομίσεις κτλ. Η κατάσταση που περιγράφω έγινε εμφανής όταν βγήκε ο νόμος της κ. Διαμαντοπούλου (το κυρία εντός εισαγωγικών), όταν είπε ότι για διορισμό πρέπει να περάσεις οπωσδήποτε ΑΣΕΠ και μετά θα μετρήσουν τα μόρια της προϋπηρεσίας. Αυτομάτως, τα νησιά του Αιγαίου έμειναν χωρίς καθηγητές, ειδικά τα ΕΠΑ.Λ. γιατί ο άλλος δεν θα αφήσει δουλειά Μηχ. Μηχ. για να πάει να κάνει μάθημα στην Μύκονο για €850 (αμέσως θα του φύγουν €400 σε ενοίκια), χωρίς να γνωρίζει αν η προϋπηρεσία του θα μετρήσει για διορισμό. Έτσι, καλούσαν π.χ. τους 10 πρώτους στον πίνακα με προϋπηρεσία για να καλύψουν 10 από τα 30 κενά της χώρας, εμφανίζονταν οι 5 και έτσι έπρεπε να περιμένουν την επόμενη φάση, δηλαδή μετά από 1-2-3 μήνες για να καλέσουν άλλους τόσους για τα υπόλοιπα 10 κ.ο.κ., οπότε στο τέλος της χρονιάς έκαναν ή ό,τι περιέγραψα στο (4) ή απλά οι μαθητές έπαιρναν ψεύτικο χαρτί ότι παρακολούθησαν (έμμεση εντολή προϊσταμένου να πάρει παράνομη απόφαση ο Σύλλογος Καθηγητών και να πει ότι "δει πειράζει που δεν έμαθαν ΜΕΚ, ας τους δώσουμε το χαρτί"). Ταυτόχρονα με όλα αυτά, για να μην φανεί το πρόβλημα, το Υπουργείο (εδώ το κυρία χάνεται τελείως) έκανε την εξής απάτη (100% και η Διαμαντοπούλου και οι επόμενοι έπρεπε να είναι Ειδικό Δικαστήριο για απιστία) έλεγε ότι, αν μείνεις 3 χρόνια σε νησί, τον 3ο χρόνο τα μόρια που παίρνεις διπλασιάζονται, οπότε θα πάρεις πιο γρήγορα μετάθεση. Δηλώσαμε, λοιπόν, όλοι όσοι ήμασταν από τον ΑΣΕΠ του 2008 νησιά για τα μόρια και τι έκανε το Υπουργείο; Αφού γέμισε τα νησιά με μόνιμους (όσους βρήκε δηλαδή) άλλαξε το νόμο και δεν διπλασιάστηκαν τα μόρια, ενώ οι μεταθέσεις μηδενίστηκαν, παρά τα κενά που υπήρχαν σε κεντρικές περιοχές. Γιατί αυτό; Μα είναι πολύ απλό. Με τα μόρια να μην μετράνε για διορισμό, αναπληρωτές για Σχοινούσα δεν έβρισκε. Αν, όμως, κρατούσε τους μονίμους εκεί χωρίς μετάθεση, ενώ τα κενά (λόγω συνταξιοδοτήσεων) της Αθήνας τα κάλυπτε με αναπληρωτές, που θα έρχονταν γιατί θα ήταν σπίτι τους, θα κουκούλωνε το πρόβλημα. Έτσι, λοιπόν, και έκανε και γι' αυτό, φυσικά, η τυφλή δικαιοσύνη δεν είδε τίποτε (είπαμε, είναι τυφλή σε τέτοια θέματα).
7. Μετά τις βλακείες με τις προσλήψεις στον ΑΣΕΠ του 2008 (βλέπε (1)) πολλοί καθηγητές προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη. Εκεί, μερικοί βλάκες και παρτάκηδες*, δήλωσαν ότι ως επιτυχόντες του ΑΣΕΠ πρέπει να προηγηθούν στις προσλήψεις (κανονικά, όταν γίνονται διορισμοί, το 40% με προϋπηρεσία προηγείται στην επιλογή θέσης) σε σχέση με τους έχοντες προϋπηρεσία και ότι ο νόμος ήταν άδικος κτλ. Έφτασαν στο Σ.τ.Ε. κυνηγώντας την υπόθεση και αυτό είπε ότι όλοι οι διορισμοί πρέπει να γίνονται με ΑΣΕΠ (λες και το 40% δεν ήταν με προκήρυξη ΑΣΕΠ), χωρίς να γνωρίζει, φυσικά, ότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί το πρόβλημα που ανέφερα στο (6). Έτσι, η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε ένα πρόβλημα στην επόμενη: πώς θα καλύψεις τα κενά που αυξάνονται, χωρίς να προλαβαίνεις να κάνεις ΑΣΕΠ για τη χρονιά 2015-16, ενώ και το Σ.τ.Ε. σου επιβάλλει ΑΣΕΠ;
8. Η λύση είναι μία, σε όλα τα παραπάνω και είναι προσωρινή: καταργείς τον ΑΣΕΠ, όχι, φυσικά, υπό την έννοια ότι δε θα γίνονται εξετάσεις στο μέλλον, αλλά για 1-2-3 χρόνια, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, οι εκπαιδευτικοί δεν θα διορίζονται από εξετάσεις ΑΣΕΠ, αλλά με άλλα κριτήρια που είναι**: επιτυχία σε παλιό ΑΣΕΠ, προϋπηρεσία, τυπικά προσόντα, οικογενειακή κατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο θα διοριστούν οι εκπαιδευτικοί που είναι επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ του 2008-09 και δεν έχουν διοριστεί, αλλά και όσοι το 2008-2015 προσφέρουν υπηρεσία γυρνώντας τα νησιά χωρίς κανένα κέρδος με το προηγούμενο σύστημα. Η επιλογή αυτή ήταν μονόδρομος, αν θέλαμε τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσουν τα σχολεία όσο κανονικά γίνεται, αλλά και να μην τιμωρήσουμε τους παλαιούς επιτυχόντες ή το 40% που τους δούλεψε η αλλαγή του νόμου το 2010 που είχε αναδρομική ισχύ (όπως εξηγώ παρακάτω στη σημείωση).
Ελπίζω να τα εξήγησα όλα αναλυτικά. Για οτιδήποτε άλλο εδώ είμαι να εξηγήσω και πάλι.
Ευχαριστώ.
* Η σωστή διεκδίκηση ήταν διορισμοί σύμφωνα με την προκήρυξη, δηλαδή τα έτη 2009-2011. Ο νόμος που βγήκε το 2010 δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ για το 2008 και μάλιστα με χειρότερες διατάξεις από τον προηγούμενο που καταργεί.
** Αυτά δεν τα διάβασες ή δεν τα ανέφερες απλά;
Οι απαντήσεις χρηστών ίσως περιέχουν διαστρεβλώσεις
Το κανάλι μου στο YouTube:
https://www.youtube.com/user/pipinos1976/videos
Προσωπική επικοινωνία:
http://www.forum.odigein.com
pipinos1976 έγραψε:skous έγραψε:Κατάργηση ΑΣΕΠ (σε εκπαιδευτικουπς αρχικα), να τα πρώτα βήματα επάνοδου της αξιοκρατίας και της αξιοπρέπιας!
Θα μου πάρει ώρα, αλλά θα σου εξηγήσω ακριβώς τι έχει γίνει και γιατί αυτό που γράφεις, όπως το έχεις δει σε κάποια ΜΜΕ, είναι εντελώς λανθασμένο. Θα το πάρουμε, όμως, σίγα σιγά.
1. Όλα αυτά τα χρόνια οι διορισμοί γίνονταν με το σταγονόμετρο. Ο τελευταίος ΑΣΕΠ έλαβε χώρα το 2008 για τους εκπαιδευτικούς γενικών μαθημάτων και το 2009 για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (κυρίως για ΕΠΑ.Λ.), ενώ οι διορισμοί, αντί να γίνουν όπως όριζε ο νόμος κατά 50%+50% τα έτη 2009-10 και 2010-11, έλαβαν χώρα εντελώς αυθαίρετα. Οι μισοί έγιναν κανονικά το 2009-10. Οι υπόλοιποι, ανάλογα με την ειδικότητα, είτε έγιναν από 25% τα 2010-11 και 2011-12 (η καλύτερη περίπτωση) είτε δεν έγιναν και καθόλου (π.χ. Αγγλική Φιλολογίας), παίρνοντας δύο ακραία παραδείγματα.
2. Όλα αυτά τα χρόνια έκλεισαν πολλά σχολεία γι' αυτό και με πρόσληψη αρκετών αναπληρωτών, αύξηση ωραρίου των μονίμων (φανερή και κρυφή, δηλαδή μαθήματα και διοικητικό έργο), μείωση αποσπάσεων στις απολύτως απαραίτητες (π.χ. σύζυγοι στρατιωτικών, δικαστικών κτλ) από το νόμο, υποχρεωτικές μετακινήσεις καθηγητών σε πολλαπλά σχολεία (δικό μου παράδειγμα) και με μερικές παρανομίες (π.χ. πάλι εγώ που είμαι σε 3 σχολεία -και μάλιστα και την ίδια ημέρα - και έχω και εφημερίες και διοικητικό έργο, κατά παράβαση του νόμου και στις 3 περιπτώσεις) που γίνονται μέσω εκβιασμού (π.χ. εγώ: αν δεν το κάνεις θα σε βάλω σε 3 σχολεία στις 3 άκρες τις τοπικής Διεύθυνσης = βενζίνες = δηλώνω παραίτηση επιτόπου γιατί αν ξοδεύω 300€ το μήνα από τα 900 σε βενζίνες δεν υπάρχει νόημα να δουλεύω), κατάφεραν να καλύψουν όπως όπως τα κενά.
3. Λόγω του ότι, ως συνήθως, στο ελληνικό κράτος δεν υπάρχει προγραμματισμός, αλλά λύσεις τελευταίας στιγμής και συνεχής πόλεμος συμφερόντων (πότε Πληροφορική, πότε Χημεία, πότε Θρησκευτικά με περισσότερες ώρες, ανάλογα με τι ειδικότητα έχει ο πιο κοντινός Σύμβουλος του Υπουργού) στους καθηγητές παρατηρείται το εξής φαινόμενο (πολύ πιο έντονα από τους υπόλοιπους Δ.Υ.). Κατά καιρούς συμβαίνουν ριπές προσλήψεων, όταν η κατάσταση γίνεται οριακή, ενώ στο ενδιάμεσο οι προσλήψεις είναι ελάχιστες (π.χ. στον ΑΣΕΠ του 2006 πήρε κόσμο που δεν χρειαζόταν, ενώ από το 2009 μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει κανέναν). Έτσι, λοιπόν, φτάσαμε σε ένα σημείο που, επειδή είχαν γίνει στο παρελθόν προσλήψεις σε παρόμοιες χρονικές περιόδους, να φεύγουν μαζικά με σύνταξη εκπαιδευτικοί και το κράτος να μην μπορεί να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται, εφόσον δεν είχε γίνει και ΑΣΕΠ.
4. Τα κενά που δημιουργήθηκαν, πέρα από την εξήγηση στο (2) "καλύφθηκαν" με παράνομους τρόπους. Π.χ. την γυναίκα μου την προσέλαβαν αναπληρώτρια για να πάει να διδάξει σε ένα σχολείο που έλειπε ένας καθηγητής της ειδικότητάς της. Η πρόσληψη έγινε Απρίλιο, 3 εβδομάδες πριν κλείσει το σχολείο και 2 εβδομάδες πριν την 5ήμερη εκδρομή. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο ένας καθηγητής του σχολείου έκανε π.χ. 2 από τα 4 μαθήματα (όπως έβγαινε δηλαδή το ωράριό του με τις υπερωρίες) και τα υπόλοιπα 2 η γυναίκα μου τα δίδαξε για 2 εβδομάδες επί 6 ώρες την ημέρα για να συμπληρώσουν το 50% των ωρών (τυπικά γιατί πραγματικά τα παιδιά δεν έμαθαν τίποτε), ώστε να τους δώσουν το χαρτί. Αυτή η κατάσταση, όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί σε ένα κράτος επ' αόριστον γιατί, τελικά, οι γονείς θα σηκωθούν και θα αρχίσουν να δέρνουν από τον Δντη του σχολείου και τον προϊστάμενο της Δνσης μέχρι τον Υπουργό.
5. Επίσης, παλινωδίες της Διοίκησης (π.χ. διαταγή για σύμπτυξη τμημάτων με αραίωση μαθητών λόγω γρίπης ή απόφαση να κλείσουν τμήματα ή σχολεία που πάρθηκαν πίσω, όταν μαζεύτηκαν 500 γονείς κάτω από την Δνση και απειλούσαν τον Προϊστάμενο) που δεν είχε στα χέρια της καθηγητές να δουλέψει (όποιος Δντης είχε προσβάσεις είτε φιλικές, είτε κομματικές έπαιρνε καθηγητές και οι υπόλοιποι ας κόψουν τον λαιμό τους), αλλά ούτε και κονδύλια για να καλύψει τις ανάγκες, έκαναν την κατάσταση ακόμη πιο τραγική.
Πάμε, τώρα, να δούμε πώς και γιατί γράφει αυτά που γράφει το δημοσίευμα.
6. Μέχρι σήμερα το σύστημα είχε ως εξής: 60% διορισμοί από ΑΣΕΠ και 40% από αυτούς με προϋπηρεσία. Γιατί έγινε αυτή η επιλογή; Μα για τον πολύ απλό λόγο ότι αν δεν πάρει ο άλλος μόρια που θα οδηγούν σε διορισμό δεν πρόκειται να πάει αναπληρωτής, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές (π.χ. νησιά Αιγαίου). Με την πείρα μου, σήμερα, λέω ότι είναι πολύ πιο εύκολο να διαβάσω μία εβδομάδα ακόμη, άρα να γράψω 90 αντί για 80, παρά να περάσω 3-4 χρόνια σε 3-4 διαφορετικά νησιά του Αιγαίου χωρίς να μου μένει ούτε ένα € στην άκρη και χάνοντας παρέες, γνωστούς, οικογένεια, ενώ θα έχω φθορές στο αυτοκίνητο, κούραση, μετακομίσεις κτλ. Η κατάσταση που περιγράφω έγινε εμφανής όταν βγήκε ο νόμος της κ. Διαμαντοπούλου (το κυρία εντός εισαγωγικών), όταν είπε ότι για διορισμό πρέπει να περάσεις οπωσδήποτε ΑΣΕΠ και μετά θα μετρήσουν τα μόρια της προϋπηρεσίας. Αυτομάτως, τα νησιά του Αιγαίου έμειναν χωρίς καθηγητές, ειδικά τα ΕΠΑ.Λ. γιατί ο άλλος δεν θα αφήσει δουλειά Μηχ. Μηχ. για να πάει να κάνει μάθημα στην Μύκονο για €850 (αμέσως θα του φύγουν €400 σε ενοίκια), χωρίς να γνωρίζει αν η προϋπηρεσία του θα μετρήσει για διορισμό. Έτσι, καλούσαν π.χ. τους 10 πρώτους στον πίνακα με προϋπηρεσία για να καλύψουν 10 από τα 30 κενά της χώρας, εμφανίζονταν οι 5 και έτσι έπρεπε να περιμένουν την επόμενη φάση, δηλαδή μετά από 1-2-3 μήνες για να καλέσουν άλλους τόσους για τα υπόλοιπα 10 κ.ο.κ., οπότε στο τέλος της χρονιάς έκαναν ή ό,τι περιέγραψα στο (4) ή απλά οι μαθητές έπαιρναν ψεύτικο χαρτί ότι παρακολούθησαν (έμμεση εντολή προϊσταμένου να πάρει παράνομη απόφαση ο Σύλλογος Καθηγητών και να πει ότι "δει πειράζει που δεν έμαθαν ΜΕΚ, ας τους δώσουμε το χαρτί"). Ταυτόχρονα με όλα αυτά, για να μην φανεί το πρόβλημα το Υπουργείο (εδώ το κυρία χάνεται τελείως) έκανε την εξής απάτη (100% και η Διαμαντοπούλου και οι επόμενοι έπρεπε να είναι Ειδικό Δικαστήριο για απιστία): έλεγε ότι αν μείνεις 3 χρόνια σε νησί τον 3ο χρόνο τα μόρια που παίρνεις διπλασιάζονται, οπότε θα πάρεις πιο γρήγορα μετάθεση. Δηλώσαμε, λοιπόν, όλοι όσοι ήμασταν από τον ΑΣΕΠ του 2008 νησιά για τα μόρια και τι έκανε το Υπουργείο; Αφού γέμισε τα νησιά με μόνιμους (όσους βρήκε δηλαδή) άλλαξε το νόμο και δεν διπλασιάστηκαν τα μόρια, ενώ οι μεταθέσεις μηδενίστηκαν, παρά τα κενά που υπήρχαν σε κεντρικές περιοχές. Γιατί αυτό; Μα είναι πολύ απλό. Με τα μόρια να μην μετράνε για διορισμό, αναπληρωτές για Σχοινούσα δεν έβρισκε. Αν, όμως, κρατούσε τους μονίμους εκεί χωρίς μετάθεση, ενώ τα κενά (λόγω συνταξιοδοτήσεων) της Αθήνας τα κάλυπτε με αναπληρωτές, που θα έρχονταν γιατί θα ήταν σπίτι τους, θα κουκούλωνε το πρόβλημα. Έτσι, λοιπόν, και έκανε και γι' αυτό, φυσικά, η τυφλή δικαιοσύνη δεν είδε τίποτε (είπαμε, είναι τυφλή σε τέτοια θέματα).
7. Μετά τις βλακείες με τις προσλήψεις στον ΑΣΕΠ του 2008 (βλέπε (1)) πολλοί καθηγητές προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη. Εκεί, μερικοί βλάκες και παρτάκηδες*, δήλωσαν ότι ως επιτυχόντες του ΑΣΕΠ πρέπει να προηγηθούν στις προσλήψεις (κανονικά, όταν γίνονται διορισμοί, το 40% με προϋπηρεσία προηγείται στην επιλογή θέσης) σε σχέση με τους έχοντες προϋπηρεσία και ότι ο νόμος ήταν άδικος κτλ. Έφτασαν στο Σ.τ.Ε. κυνηγώντας την υπόθεση και αυτό είπε ότι όλοι οι διορισμοί πρέπει να γίνονται με ΑΣΕΠ (λες και το 40% δεν ήταν με προκήρυξη ΑΣΕΠ), χωρίς να γνωρίζει, φυσικά, ότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί το πρόβλημα που ανέφερα στο (6). Έτσι, η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε ένα πρόβλημα στην επόμενη: πώς θα καλύψεις τα κενά που αυξάνονται, χωρίς να προλαβαίνεις να κάνεις ΑΣΕΠ για τη χρονιά 2015-16, ενώ και το Σ.τ.Ε. σου επιβάλλει ΑΣΕΠ;
8. Η λύση είναι μία, σε όλα τα παραπάνω και είναι προσωρινή: καταργείς τον ΑΣΕΠ, όχι, φυσικά, υπό την έννοια ότι δε θα γίνονται εξετάσεις στο μέλλον, αλλά για 1-2-3 χρόνια, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, οι εκπαιδευτικοί δεν θα διορίζονται από εξετάσεις ΑΣΕΠ, αλλά με άλλα κριτήρια που είναι**: επιτυχία σε παλιό ΑΣΕΠ, προϋπηρεσία, τυπικά προσόντα, οικογενειακή κατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο θα διοριστούν οι εκπαιδευτικοί που είναι επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ του 2008-09 και δεν έχουν διοριστεί, αλλά και όσοι το 2008-2015 προσφέρουν υπηρεσία γυρνώντας τα νησιά χωρίς κανένα κέρδος με το προηγούμενο σύστημα. Η επιλογή αυτή ήταν μονόδρομος, αν θέλαμε τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσουν τα σχολεία όσο κανονικά γίνεται, αλλά και να μην τιμωρήσουμε τους παλαιούς επιτυχόντες ή το 40% που τους δούλεψε η αλλαγή του νόμου το 2010 που είχε αναδρομική ισχύ (όπως εξηγώ παρακάτω στη σημείωση).
Ελπίζω να τα εξήγησα όλα αναλυτικά. Για οτιδήποτε άλλο εδώ είμαι να εξηγήσω και πάλι.
Ευχαριστώ.
* Η σωστή διεκδίκηση ήταν διορισμοί σύμφωνα με την προκήρυξη, δηλαδή τα έτη 2009-2011. Ο νόμος που βγήκε το 2010 δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ για το 2008 και μάλιστα με χειρότερες διατάξεις από τον προηγούμενο που καταργεί.
** Αυτά δεν τα διάβασες ή δεν τα ανέφερες απλά;
+1
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Εργαζόμενοι κατά Π. Λαφαζάνη για τις Σκουριές
ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ
Τις άδειες του εργοστασίου στις Σκουριές ανακάλεσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνης.
Από τα λόγια στην πράξη πέρασε τάχιστα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε ό,τι αφορά τη δέσμευσή του για «προσπάθεια ακύρωσης» της επένδυσης χρυσού στα Μεταλλεία Χαλκιδικής. Από τις πρώτες αποφάσεις που υπέγραψε, είναι η ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών». Το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι μέσω επιστολής τους προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσαν την έναρξη ενός «ανένδοτου αγώνα μέχρι οριστικής δικαίωσης», ενώ κύκλοι της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» τόνιζαν χθες ότι η εταιρεία θα καταθέσει άμεσα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης, και ταυτόχρονα θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ακυρώσει τρεις προσφυγές κατά της επένδυσης. Οπως τόνιζαν εκπρόσωποι της εταιρείας στην «Κ», από την απόφαση του υπουργού δεν προκαλείται διακοπή εργασιών στη νέα μονάδα, αφού δεν είχαν ξεκινήσει λόγω καθυστέρησης έκδοσης της απαιτούμενης άδειας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η υπουργική απόφαση που υπογράφει ο κ. Λαφαζάνης, η ανάκληση έγινε καθώς κρίθηκε επιβεβλημένος «έπειτα από έγγραφες καταγγελίες φορέων και έχει ως στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα και πρώτα απ’ όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον». Η καταγγελία, σύμφωνα με την απόφαση, έγινε από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, το οποίο αναφέρει ότι έχουν υποβληθεί ανακριβή στοιχεία σχετικά με το μέγεθος του γηπέδου ιδιοκτησίας του φορέα του έργου, καθώς και την αρτιότητα και την οικοδομησιμότητα αυτού.
Με νεότερη ανακοίνωσή του το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν έκρυψε την ενόχλησή του από τη στάση των εργαζομένων, τους οποίους επιχείρησε να καθησυχάσει. Στην ανακοίνωση εκφράζεται η έκπληξη της πολιτικής ηγεσίας «για την αντίδραση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εργαζομένων στις Σκουριές», αφού η υπουργική απόφαση για την ανάκληση της συγκεκριμένης άδειας δεν θίγει κατά κανένα τρόπο τα συμφέροντά τους. Αντίθετα, η απόφαση του υπουργού ήταν απολύτως επιβεβλημένη αναφέρει η ανακοίνωση, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον, που πρώτοι οι εργαζόμενοι προασπίζουν με τη ζωή τους.
Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον κ. Λαφαζάνη για «αναξιοπιστία» και δηλώνουν ότι σταματάνε κάθε συνομιλία μαζί του και πλέον αποδέχονται ως συνομιλητή μόνο τον πρωθυπουργό.
«Επί ένα μήνα στις 4 συναντήσεις που είχαμε μαζί του μας υποσχέθηκε ότι πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση θα ερχόταν πρώτα στη Χαλκιδική για να ενημερωθεί και να δει από κοντά τους χώρους που εργάζονται 2.000 κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ενώ καλούν τον επενδυτή να συνεχίσει τη στήριξη του επενδυτικού έργου.
Πηγή: http://www.kathimerini.gr/805380/articl ... s-skoyries
Πως το βλέπεις αυτό; Προάσπιση των επενδύσεων, ή εκδίωξη τους; Γιατί το τι λέμε από το τι κάνουμε μπορεί να απέχει αρκετά.
Το ότι υπάρχει πολύς κόσμος που αντιτίθεται στην συγκεκριμένη επένδυση από όλους τους χώρους, μήπως θα έπρεπε να μας προβληματίζει;
Οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής έστω;
Τι τραγελαφος ; Τι μπουρδελοκατασταση; Τι ξεφτιλα; Για εναν που δεν ειναι μεσα στα πραγματα ολα αυτα ειναι αδιανοητα...Σ'ευχαριστω πιπινε που μου ανοιξες τα ματια.....Ειχα τελειως αλλη οψη της καταστασης στον εκπαιδευτικο τομεα....
Anonymous Founder έγραψε:Είσαι σίγουρος Χρήστο πως ο λόγος της απόρριψης είναι προσχηματικός και όχι αληθινός;
Το ότι υπάρχει πολύς κόσμος που αντιτίθεται στην συγκεκριμένη επένδυση από όλους τους χώρους, μήπως θα έπρεπε να μας προβληματίζει;
Οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής έστω;
Φυσικά και με προβληματίζει. Όμως με προβληματίζει πολύ περισσότερο μια νοοτροπία που θεωρεί ότι τα χρήματα πρέπει να βρεθούν από κάπου χωρίς να αποσαφηνίζει από που, που κάνει λόγο για δημιουργία πλούτου και εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, αλλά όταν φτάσει η ώρα να γίνει πράξη ξαφνικά θυμάται ότι δεν θέλει να αγγιχτεί ούτε κατ' ελάχιστο το περιβάλλον, ή να ενοχληθούν οι περίοικοι.
Αν "θέλουμε τις επενδύσεις" αλλά μόνο στα χαρτιά, τότε καλά το πάμε. Και πάντα θα μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε τον παράγοντα NIMBY των τοπικών κοινωνιών για να μην γίνει απολύτως τίποτα.
DAP έγραψε:@ pipinos
Τι τραγελαφος ; Τι μπουρδελοκατασταση; Τι ξεφτιλα; Για εναν που δεν ειναι μεσα στα πραγματα ολα αυτα ειναι αδιανοητα...Σ'ευχαριστω πιπινε που μου ανοιξες τα ματια.....Ειχα τελειως αλλη οψη της καταστασης στον εκπαιδευτικο τομεα....
μπουρδελοκατασταση και ξεφτιλα ειναι και οτι τα μεσα χρησιμοποιουν τον πιασαρικο τιτλο'' καταργειτε ο ασεπ'' χωρις να εξηγουν τους λογους και τα προβληματα που εχουν δημιουργηθει απο το τρομπαρισμα των νδ πασοκ.
Ακούγονται διάφορα, έχω φίλο παιδικό που είναι σχεδιαστής της εταιρίας που έχει αναλάβει τα σχέδια των εγκαταστάσεων, ο φίλος έχει σχεδιάσει όλες τις σωληνώσεις, όταν βρεθούμε από κοντά θα μάθω λεπτομέρειες όσον αφορά το περιβαλλοντικό, που δεν θα μου τις πούν τα κανάλια, οι εφημερίδες και τα κόμματα.
Εκεί επάνω έχουν γίνει σημεία και τέρατα, όταν οι μισοί κάτοικοι λένε έτσι και οι άλοι μισοί γκιουβέτσι εγώ στην Αθήνα δεν μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες, σου ξαναλέω όμως ότι είμαι υπέρ της παραγωγής γενικά και κατ΄επέκταση των επενδύσεων και της εργασίας, αλλά όχι για να ξεπουλήσουμε για ένα κομμάτι ψωμί κάτι που με καλύτερη διαπταγμάτευση θα πέρναμε περισσότερα.
Δεν έχουμε ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο που δεν θα το αλλάζει κάθε υπουργός που ανεβάινει στην κυβέρνηση, πρέπει να είναι δίκαιο, καθαρό και με σαφείς διατάξεις, τότε μόνο θα έρθουν επενδύσεις, κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει στη χώρα που το φορολογικό αλλάζει σε κάθε ανασχηματισμό, που οι απεργίες και τα μπλοκαρίσματα του ΠΑΜΕ και του κάθε κομματόσκυλου θα παγώνουν τη χώρα, οι επενδυτές έχουν λεφτά και όσοι έχουν λεφτά μόνο ηλίθιοι δεν είναι.
Αν δεν καταλάβει ο Έλληνας ότι μόνο μέσω του κεφαλαίου και της εργασίας θα πάψει να ζητιανεύει, αν δεν καταλάβουν οι πολιτικοί ότι μόνο μέσα από την παραγωγή, το δίκαιο φορολογικό, τον έλεγχο της ασυδοσίας του κεφαλαίου και την τήρηση των καθαρών συναλλαγών η χώρα θα πάει μπροστά, τότε δεν θα αλλάξει ποτέ η Έλλάδα.
Χρειαζόμαστε αλλαγή νοοτροπίας, η αριστερή νοοτροπία του ΟΧΙ σε όλα είναι λάθος, άλλο το να τηρείς το γράμμα του νόμου και άλλο να το ξεχειλώνεις κατά το δοκούν όπως γίνεται επί 40 χρόνια. Είμαστε μια κοινωνία που έχει χάσει κάθε σοβαρότητα, που όλοι κοιτάμε να διοριστούμε στο δημόσιο για να δουλεύουμε ελάχιστα έως καθόλου και να είμαστε και καλοπληρωμένοι, αυτή η νιρβάνα στην οποία είχε έμπλακεί ο Έλληνας τελείωσε με άγριο και παταγώδη τρόπο, η προσγείωση ήταν ανώμαλη και ευθύνη γιαυτό έχει μόνο ο πολιτικός κόσμος που ζούζε, ζεί, και εύχομαι να μη ζεί πια στο δικό του κόσμο για το καλό όλων μαες αλλά και για το δικό τους γιατί είναι πολύ κοντά να βγεί ο κόσμος στους δρόμους και να αρχίσει να σπάει κεφάλια, και εύχομαι να σπάσει τα σωστά κεφάλια και όχι να επικρατήσει εμφύλιος.
Όλα τα άλλα είναι ανοησίες, είναι παιγνίδια αυτών που μας έστειλαν στον κατήφορο για να περνάνε αυτοί καλά. Υπάρχει πολύ κρυμμένο χρήμα και πρέπει να βγεί στην επιφάνεια και να πέσει στην αγορά, και πρέπει να γίνει άμεσα και γρήγορα, υπάρχουν μεγαλοσχήμονες που δήλωναν επί δεκαετίες 20-50.000ε τον χρόναο και έβγαζαν μισό και ένα εκατομμύριο το μήνα, όλους αυτούς ποτέ δεν τους άγγιξε το σύστημα γιατί όλοι αυτοί ποι ήταν στις κυβερνήσεις είναι ακόμα μέσα στο σύστημα, με αυτούς τι θα γίνει ?
Είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα να έχουν οπαδούς όλοι αυτοί οι κλέφτες και να τους χειροκροτάνε ? Τόσο ανόητοι είναι ακόμα οι Έλληνες ?
Είναι δυνατόν να εμνπιστεύονται ακόμα τους ανθρώπους που έσυραν μια χώρα στην ένδεια ?
Για να σοβαρευτούμε όλοι και να δούμε την αλήθεια κατάματα, την αλήθεια που δεν μας έχει πεί κανένας δεκάδες χρόνια, τούτοι εδώ μόλις άρχισαν να την ψελλίζουν έχουν πέσει επάνω τους λυτοί και δεμένοι να τους φάνε, 'Ελληνες και Ευρωπαίοι θέλουν να τους κατασπαράξουν, τόσο διεφθαρμένοι είναι πια όλοι ? Αφήστε να μάθουμε την αλήθεια της κατάστασης και μετά τους κρεμάμε στο Σύνταγμα αν είναι και αυτοί μια από τα ίδια.
Προσωπικά ντρέπομαι που υπάρχουν νέοι άνθρωποι μορφωμένοι και δεν έχουν πάρει ακόμα με τις πέτρες τους λωποδύτες της ζωής μας, δεν μιλάω να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, χέστηκα για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τους κλέφτες μιλάω, είναι δυνατόν ακόμα να έχουν υποστήριξη αυτά τα λαμόγια ?
Εξαφάνισαν το λογιστικό πλεόνασμα των 24 δις, δεν δέχθηκαν την παράταση των 6 μηνών παρά μόνο 2 για να δημιουργήσουν πρόβλημα στη νέα κυβέρνηση που ήξεραν πια θα είναι, άφησαν την καυτή πατάτα στους νέους και άπειρους και τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο από το γυαλί ?
Δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον πρόεδρο και έριξε την κυβέρτνηση και καλά έκανε, αλλιώς σήμερα θα είχαμε σε ενέργεια το mail Χαρδούβελη και θα είμαστε σε ακόμα χειρότερη και μη αναστρέψιμη κατάσταση, ξεκολλάτε πια και δείτε τα αυτονόητα και αφήστε τα λαμόγια στη λήθη της ιστορίας, είσαστε νέοι και πρέπει να κοιτάτε εμπρός και όχι πίσω.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίσει την ίδια πολιτική με τους προηγούμενους θα αποτύχει, και δεν εννοώ με τους έξω, εννοώ εδώ, με τη σκληρή αριστερή πτέρυγα του που θέλει να επιβάλλει καταστάσεις που δεν είναι δυνατόν σήμερα να εφαρμοστούν, περιμένω από τον Τσίπρα να μην επιτρέψει τα κομματόσκυλα να επικρατήσουν, πρέπει να είναι μια κυβέρνηση με οράματα για το μέλλον, αυτά που πρεσβεύουν οι παλιοκομματικοί είναι ξεπερασμένα από τη ζωή και από τις καταστάσεις που ζούμε.
Έλεος ρε πούστη μου με την ανοησία πια.
Πως θα επιζήσουμε όλοι εμείς που δεν έχουμε μπάρμπα στην Κορώνη ?
DAP έγραψε:@ pipinos
dimviii έγραψε:μπουρδελοκατασταση και ξεφτιλα ειναι και οτι τα μεσα χρησιμοποιουν τον πιασαρικο τιτλο'' καταργειτε ο ασεπ'' χωρις να εξηγουν τους λογους και τα προβληματα που εχουν δημιουργηθει απο το τρομπαρισμα των νδ πασοκ.
Απαντώ και στους δύο, αν και είναι λίγο offtopic.
Ό,τι περιγράφω ισχύει για β/θμια 100%, αλλά πιάνει και την α/θμια, αλλά και την γ/θμια. Θα δει κανείς απρογραμμάτιστες προσλήψεις σε σημείο εκνευριστικό. Π.χ. να στέλνουν (αν το θυμάμαι καλά) στην Μυτιλήνη 11 Γυμναστές, ενώ υπάρχουν υπεράριθμοι ήδη, γιατί ο Υπουργός επέλεξε να διορίσει περισσότερους από όσοι χρειάζονται, μιας και ήξερε ότι στο μέλλον μπορεί να μην υπάρχει η δυνατότητα διορισμών. Για να μην αναφέρουμε ότι οι Σχολές δέχονται φοιτητές σε τόσο μεγάλο αριθμό που είναι αδύνατον να τους απορροφήσει η οποιαδήποτε αγορά εργασίας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι κάθε χρόνο βγάζουμε 1000 Φυσικούς, όταν τα σχολεία χρειάζονται περίπου 150. Το σωστό θα ήταν: 150 τα σχολεία, άλλοι τόσοι θα χαθούν γιατί θα κάνουν μετ/κες σπουδές ή θα τα παρατήσουν, άντε και άλλοι τόσοι γιατί έχουμε και φροντιστήρια. Μέγιστο, δηλαδή 500 άτομα το χρόνο (και πολλούς λέω), ενώ εμείς έχουμε τους διπλάσιους. Μετά, αρχίζουν τα στραβά: πτυχιούχος με μετ/κο κάνει δουλειά αποφοίτου ΙΕΚ και κάτοχος phd κάνει δουλειά πτυχιούχου ΤΕΙ. Ενδεικτικά και μόνο γράφω προσωπικό παράδειγμα: είχα έναν γνωστό στον ΟΤΕ και, όταν τελείωσα το μετ/κο, μου πρότεινε να με πάρουν για υπεύθυνο συνεργείου που εγκαθιστά οπτικές ίνες, ενώ κανονικά έπρεπε να είναι απλός απόφοιτος ΤΕΙ κι εγώ να σχεδιάζω το δίκτυο.
Για τα χρηματικά ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Χρήματα δεν υπάρχουν και έχουμε τραγελαφικά φαινόμενα: να γράφουμε 2 ημέρες σε 1 σελίδα απουσιολογίου για να μην ξοδέψουμε χαρτί (κόστος ούτε €50 το χρόνο), ενώ ταυτόχρονα ο νόμος απαγορεύει συσκευές με κάμερα στην τάξη, οπότε μου έκαναν παρατήρηση για το tablet που έπαιρνα, ενώ ταυτόχρονα, όταν πήγα να εκτυπώσω τις 240 σελίδες που ήθελα (βλ Τράπεζα Θεμάτων) μου έβαλαν γκάζια γιατί ξοδεύω χαρτί = μην κάνεις τίποτε γιατί χρήμα δεν υπάρχει.
Γενικά, όπως σε όλη την Ελλάδα, αυτό που λείπει είναι η οργάνωση και το πρόγραμμα. Από το 2000 που έχουν αλλάξει τα βιβλία έχουν αλλάξει τουλάχιστον 3-4 φορές την ύλη και τα προγράμματα σπουδών (εγώ είμαι μόνιμος από το 2011, οπότε στα 4 αυτά χρόνια προλαβαίνω τώρα την 1η μου αλλαγή προγράμματος σπουδών) με έναν και μόνο σκοπό. Βάζοντας κεφάλαια από την μία τάξη στην άλλη πληρώνεται μια στρατιά συμβούλων και ειδικών που και τη θέση δικαιολογεί, αλλά και ξοδεύει το χρήμα των κορόιδων της Ε.Ε. Άσε που και ο Υπουργός παρουσιάζει μεταρρύθμιση, άρα λέει ότι έκανε κάτι στη θητεία του. Μόνο που έτσι δεν πάει μπροστά το πράγμα, δυστυχώς. Για να μην αναφέρουμε και τις μεταρρυθμίσεις τύπου Διαμαντοπούλου με τις επιθέσεις στους καθηγητές* γιατί δεν δουλεύουν** που έδωσε τέτοια δικαιώματα στα παιδιά που βλέπουμε στα σχολεία τραγελαφικές καταστάσεις***.
Ευχαριστώ.
* Πρώτη φορά βλέπω τον Υπουργό να κατηγορεί τους στρατιώτες για την ήττα και όχι τους στρατηγούς και τον εαυτό του. Αν θυμάμαι καλά τέτοιες τακτικές τις συναντούσαμε συχνά για τελευταία φορά με τον Αδόλφο (που δεν θυσιάστηκαν αρκετοί για το όραμά του) και με τον Ατσάλινο αντίπαλό του και τους κομμισαρίους του.
** Μπορείς να λουφάρεις, αν θες, αλλά ελάχιστοι θέλουν, αν και το σύστημα σε ωθεί σε κάτι τέτοιο. Π.χ. αν σου λέει όχι φωτοτυπίες τι θα κάνεις; Ασκήσεις σχολικού βιβλίου που τελειώνουν για πλάκα (όλοι έχουν το λυσσάρι), οπότε και δουλειά δεν έκανες, και φαίνεται ότι βγάζεις ύλη. Το μόνο ευχάριστο είναι πως στα νησιά οι ρυθμοί ζωής είναι πιο χαλαροί και σε αποζημιώνουν για τα χρήματα που χάνεις.
*** Έχω φτάσει σε σημείο φέτος να με κυνηγάνε γιατί: (α) κατά τους μαθητές δεν ήξερα Φυσική (μιας και ήθελαν άλλον που ήταν πιο χαλαρός στο μάθημα), (β) κατά τους ίδιους, στη συνέχεια, τους πίεζα πολύ με δύσκολες ασκήσεις, (γ) έβαζα πολλά test, (δ) έβαζα χαμηλούς βαθμούς (σε όσους έγραψαν 4-5-6 έβαζα 11), (ε) τους έκανα πολλές ασκήσεις εκτός βιβλίου και συγκεκριμένα της Τρ. Θεμάτων που ήταν δύσκολες και απαιτητικές ασκήσεις, (στ) έπαιρνα το tablet στην αίθουσα, (ζ) έβγαζα πολλές φωτοτυπίες, κτλ κτλ που αν κάτσω και τα σκεφτώ θα πρέπει να αρχίσω να πυροβολώ στα γόνατα όποιον μου μιλάει και δεν μου αρέσουν αυτά που λέει.
Προσωπική επικοινωνία:
To πολιτικό σύστημα δεν θέλει να βγάζει από τα σχολεία σκεπτόμενα άτομα που αύριο θα είναι σκεπτόμενοι πολίτες γιατί δεν θα μπορεί να τους ελέγχει στο βαθμό που θέλει, θέλει πρόβατα, θέλει άτομα χωρίς κρίση, θέλει να διαμορφώνει χαρακτήρες οπαδούς της ήσσονος προσπάθειας, εσύ όπως και αρκετοί άλλοι φαντάζομαι είσαστε οι Δον Κιχώτες ενός ξεπερασμένου και ξεπεσμένου συστήματος που έχει πεθάνει προ πολλού αλλά δεν το ξέρει που όμως θα ψυχορραγεί για αρκετά ακόμα χρόνια.
21 quadra έγραψε:Έλεος ρε πούστη μου με την ανοησία πια.
Πως θα επιζήσουμε όλοι εμείς που δεν έχουμε ή δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μπάρμπα στην Κορώνη ?
Αν και σπάνια το κάνω, θα το κάνω τώρα, μιας και αυτή την απορία εκφράζω εδώ και 38-39 χρόνια (με την τροποποίηση):
+

Ευχαριστώ.
Προσωπική επικοινωνία: