- 19 Σεπ 2023, 12:29
Ρε συ, προφανώς δουλειά τους είναι. Έλα όμως πως ελάχιστοι τελικά την κάνουν. Είχα ανεβάσει πριν λίγες μέρες τα... πεζοδρόμια του Ελληνικού στην παλιά μου γειτονιά. Για γέλια και για κλάματα.
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως στην επαρχία τα πράγματα θα είναι καλύτερα; Η δική μου εμπειρία λέει πως συνήθως είναι χειρότερα.
Όσο για τον Άλιμο και την Γλυφάδα, επειδή έχω κολυμπήσει σε όλες αυτές τις θάλασσες, το πρόβλημα στον Άλιμο και στο Π.Φάληρο δεν είναι μόνον η γειτνίαση με τον Πειραιά, αλλά οι τεράστιες μαρίνες δίπλα τους. Η Γλυφάδα έχει κι αυτή παρόμοιο πρόβλημα, αλλά αρκετά μικρότερο λόγου μεγέθους. Και το Ελληνικό θα έχει, αφού η διαφημιζόμενη μεγάλη του παραλία, είναι στην μπούκα της μαρίνας.
Και στην αγαπημένη σου Καλαμάτα, αν πας να κάνεις μπάνιο στην μπούκα του λιμανιού, δεν θα είναι το ίδιο καθαρά και θα είναι θολά τα νερά υποθέτω.
Π.Φάληρο και Άλιμος

Γλυφάδα

Καλαμάτα

Να πω εδώ πως (σχεδόν) όλες τις παραλίες από Π.Φάληρο μέχρι Σούνιο τις έχω κολυμπήσει δοκιμάσει περισσότερο από μία φορά. Δεν το λέω επειδή έτσι μου έκατσε η φάση.
Αυτή την στιγμή στην Αθήνα, τα λεφτά πέφτουν στα νότια. Το τι θα γίνει στο τέλος και πόσο ωραία ή όχι θα είναι αυτά τα μέρη, θα το δούμε, ούτως ή άλλως πολύ λίγοι θα μπορέσουν να αντέξουν το κόστος ν'αγοράσουν σπίτι στην παραλιακή ζώνη, οι τιμές έχουν ξεφύγει και απευθύνονται μόνον σε πολύ βαθιά πορτοφόλια.