Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
fubar.gr έγραψε:Ψάχνω πλυντήριο με στεγνωτήριο. Αυτό πώς φαίνεται?

http://www.samsung.com/uk/consumer/home ... J6410AW/EU

Πλυντήριο-στεγνωτήριο είναι βολικό αν μένεις σε διαμέρισμα με λιγοστό χώρο, αλλιώς 2 χωριστές συσκευές είναι καλύτερα. (Βέβαια το στεγνωτήριο στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας εξακολουθεί να μου φαίνεται κάπως overkill αλλά τέλος πάντων). Στο πλύσιμο δεν θα δεις διαφορά στην απόδοση, αλλά το στέγνωμα θα πάρει περισσότερη ώρα, θα κάψει περισσότερη ενέργεια (από ένα στεγνωτήριο με αντλία θερμότητας) και η χωρητικότητα του στο στέγνωμα θα είναι μικρότερη.

Το συγκεκριμένο είναι καλό μοντέλο, έχει μοτέρ inverter. Εδώ πάνω η Samsung σε αυτά τα μοντέλα δίνει 5 χρόνια εγγύηση στη συσκευή και 10 στο μοτέρ, δεν ξέρω τι πολιτική έχουν στην Ελλάδα.

Από οικονομία, μη κοιτάτε απλώς τη κλίμακα (A+++ κλπ), σχεδόν όλα τα σύγχρονα μοντέλα είναι A+++ αλλά μέσα στην ίδια βαθμίδα έχουν τεράστιες αποκλίσεις. Συγκρίνετε καλύτερα τις kWh/έτος στο ενεργειακό ταμπελάκι.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#178839 @Cosmonaut: για τον απορροφητήρα, πιστεύω αν απλά έχει 2 μοτέρ είσαι οκ.
Έχω αυτόν και είναι μια χαρά, φυσικά υπάρχουν και καλύτεροι.

Αθόρυβος απορροφητήρας πάντως μου φαίνεται αντίφαση εν τοις όροις.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#178881 Αφού είδα τόσα καλά σχόλια για LG, τελικά αγοράστηκε αυτό: http://www.lg.com/uk/washer-dryers/lg-F1695RDH

Εικόνα

12 κιλά πλύσιμο και 8 στέγνωμα. Βέβαια με στέγνωσε και μένα κανονικά, ένα χιλιάρικο παρα κάτι ψιλά κόστησε :vava:

Είναι τελείως αθόρυβο στην πλύση, ακούγεται ένα μικρό βουητό στο ξεκίνημα που αρχίζει να γυρίζει ο κάδος και στη συνέχεια το μόνο που ακούγεται είναι ο ήχος των ρούχων μέσα στον κάδο

Στο στύψιμο κάνει λίγο θόρυβο αλλά και πάλι συγκριτικά πολύ λιγότερο σε σχέση με άλλα πλυντήρια.

Στο ξεκίνημα υπολογίζει το φορτίο των ρούχων (βγάζει στην οθόνη και μία μπάρα) και ανάλογα ρυθμίζει τους χρόνους πλυσίματος και στεγνώματος.

Την πρώτη φορά έβαλα δοκιμαστικά "λίγα" ρούχα (δηλαδή ένα πλήρες φορτίο για τυπικό πλυντήριο) και ο χρόνος μαζί με το στέγνωμα ήταν 3 ώρες και 40 λεπτά (έχει χρονόμετρο που μετράει αντίστροφα στην οθόνη και μπάρα με ποσοστό %).

Εικόνα

Το αποτέλεσμα πολύ καλό, τα ρούχα βγήκαν εντελώς στεγνά, όλα με τις αυτόματες ρυθμίσεις.

Το βράδυ το γέμισα στο 80% σύμφωνα με τις μπάρες φορτίου, δηλαδή γύρω στα 10 κιλά. Υπολόγισε 5 ώρες για πλύσιμο και στέγνωμα, το αποτέλεσμα το πρωί πάλι πολύ καλό.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#178884 Any thoughts?

https://www.skroutz.gr/s/3937479/LG-F12A8TDA5.html?from=account_favorites
+
https://www.skroutz.gr/s/4004031/LG-GBF539PVQWB.html?from=account_favorites

Απ' ότι βλέπω τα πλυντήρια LG τα έχετε σε ιδιαίτερη εκτίμηση και θα συμφωνήσω. Από Bosch 2ετίας του 800ρικου δεν θα λεγα ότι είμαι και πολύ ευχαριστημένος. Το ψυγείο μάλλον θα το χτυπήσω χωρίς πολλά πολλά γιατί έχουμε ένα αντίστοιχο εδώ και καμιά 5ετία και είναι πολύ καλό. Πολύ εξυπηρετικό επίσης το σύστημα με το δοχείο παγωμένου νερού.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#178885 Έχω ακούσει ότι τα στεγνωτήρια ταλαιπωρούν κάποια ρούχα και μειώνουν δραστικά το χρόνο ζωής τους. Έχει παρατηρηθεί τίποτα σχετικό?
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#178891 Εντελώς. Νεκρική σιγή. Δεν το έχω ακούσει ποτέ να λειτουργεί κι ας είναι στριμωγμένο και δεν ξέρω αν αποβάλει και πολύ σωστά τη θερμότητα που βγάζει.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#178895 @dstou και Zorz

Ρούχα με περίεργες στάμπες ή πλαστικά διακοσμητικά κολλημένα με κόλλα ή κάποια πολύ ευαίσθητα (συνήθως γυναικεία) ρούχα μπορεί να χαλάσουν. Υπάρχει επιλογή στεγνώματος σε χαμηλότερη θερμοκρασία ειδικά για τέτοια ρούχα.

Όλα τα άλλα, πετσέτες, σεντόνια, παντελόνια πουκάμισα κτλ, δέν παθαίνουν τίποτα απολύτως.

Υπόψιν οτι σε χώρες πιό βόρειες το στεγνωτήριο χρησιμοποιείται ευρύτατα καθώς είναι μονόδρομος πρακτικά για όλους τους μήνες του χρόνου. Όσο ήμουν στην Αγγλία ποτέ δέν είχα απλώσει ρούχα για ευνόητους λόγους.

Εγώ μένω σε περιοχή με μεγάλη υγρασία. Αυτή την εποχή τα ρούχα απλωμένα στην απλώστρα μέσα στο σπίτι θέλουν μία εβδομάδα για να στεγνώσουν. Αυτό σημαίνει οτι το σπίτι γεμίζει υγρασία και επιπλέον μέχρι να στεγνωσουν δέν μπορώ να ξαναβάλω πλυντήριο.

Πολλοί φοβούνται το στεγνωτήριο για λόγους κόστους, όμως αυτό που έχω διαπιστώσει είναι οτι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το στέγνωμα των ρούχων θα το πληρώσεις.

Αν τα απλώσεις στο καλοριφέρ, θα δουλέψει πιό πολύ ο λέβητας. Αν τα απλώσεις μπροστά στο A/C το ίδιο. Επιπλέον έτσι γεμίζει υγρασία το σπίτι.

Οπότε με το στεγνωτήρα ακόμα και αν πληρώσεις λίγο παραπάνω για το ρεύμα, δέν γεμίζει το σπίτι υγρασίες, δέν είναι το σπίτι σαν τσαντίρι με απλωμένα ρούχα παντού, και είναι φοβερή ευκολία γιατι απο το πλυντήριο τα βάζεις κατευθείαν στο συρτάρι, γλιτώνεις το βήμα του απλώματος.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#178921 Στο δικό μου στεγνωτήριο, ανάλογα το ρούχο και πόσο γρήγορα το βγάλεις απο το στεγνωτήριο και το διπλώσεις σωστά δεν χρειάζεται σίδερο. Φουτερ,t shirt,jeans φοριούνται εύκολα.

Disclaimer : απέχω απο pour homme βέβαια. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#178925 Υπάρχουν υπόγειες σκέψεις για στεγνωτήριο. Η βεράντα απλώματος είναι βορινή και δεν την πολυπιάνει ήλιος οπότε θέλουν πάνω από μια μέρα να στεγνώσουν. Χώρος υπάρχει εκεί + αποχέτευση για συσκευή. Αλλά όχι πολλά €€
Άβαταρ μέλους
By gianik
Dimitris_P έγραψε:Υπάρχουν υπόγειες σκέψεις για στεγνωτήριο. Η βεράντα απλώματος είναι βορινή και δεν την πολυπιάνει ήλιος οπότε θέλουν πάνω από μια μέρα να στεγνώσουν. Χώρος υπάρχει εκεί + αποχέτευση για συσκευή. Αλλά όχι πολλά €€

Για σκετο στεγνωτηριο δεν χρειαζεσαι αποχετευση..
Αν θες , σου πουλαω το δικο μας... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#178947 Πρέπει να πάρω asap σκούπα. Σήμερα κιόλας. Δεν βλέπω κάτι σε Miele + HEPA. Επαναλαμβάνω απαιτήσεις: Αθόρυβη, απορροφητική και εύκολο σκούπισμα με το κοντάρι για τα πατώματα και χαλιά, όταν βάλω. Ατού να μαζεύει και το καλώδιο.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#178991 Εγώ έχω την miele c3 ecoline plus..Έχει ότι θες (εκτός απο το hepa)...Μην το σκεφτείς αξίζει....