Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#895258 @ζορζ τα συγκεκριμένα δε βιδώνονται πάνω στον άξονα, δες τη μεσαία φωτό. Τελειώνουν σε 2 κομμάτια σαν αγκιστρα, τα οποία μπαίνουν μέσα σε θυρίδες στον άξονα.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#895260 Update: τα έβγαλα. Αποσύνδεσα και τα 4, το ρολό δεν τραβιόταν εύκολα, όχι τόσο λόγω βάρους, αλλά έβρισκε σε διάφορα σημεία, οπότε είχα κάποιον να μου πατάει το κουμπί που το ανεβάζει (ειναι ηλεκτρικό) και σηκώθηκε πανεύκολα 10 εκατοστά ώστε να τα αφαιρέσω. Τώρα να βρω κάπου να πουλάνε τα ίδια.
Άβαταρ μέλους
By bill33
dimviii έγραψε:βιδωσε με αυτοδιατρητη λαμαρινοβιδα το κομμενο τσερκι πανω στον αξονα.Δεν χρειαζεται να αγορασεις κατι.

Πλατυκέφαλες ,σαν αυτες που βάζουν για πανιά ,τέντες.
Άβαταρ μέλους
By glf
#895267 Εγώ πάλι έχω να ασχοληθώ με την πλακέτα της συρόμενης πόρτας στο πατρικό.
Εκεί που δουλεύει σε άνοιγμα ή κλείσιμο, βλέπω να σβήνουν τα led στην πλακέτα για λίγο. Άρα είναι η τροφοδοσία της.
Θα δω μήπως παίρνει επισκευή, έχει ένα μετασχηματιστή πάνω της. Οι ηλεκτρολυτικοί φαίνονται μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By glf
#895280 3 ηλεκτρολυτικους είχε η πλακέτα και ενώ εμφανισιακά είναι μια χαρά, είχαν χάσει αρκετή χωρητικότητα.
Οπότε αλλαγή τους πυκνωτές και τώρα φαίνεται να λειτουργεί μια χαρά η πλακέτα.
Πάμε για άλλα 10 χρόνια ζωής στη συρόμενη καγκελόπορτα :)
Με 5€ κόστος.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#895282 Ανεμιστήρας βάσης Morris πεθερικών αρκετών ετών με τηλεχειριστήριο δυστυχώς απέθανε. Μου παραδόθηκε μήπως μπορεί να αναστηθεί. Μετά από εκτεταμένο λύσιμο (νεκροτομή) και παρατηρώντας τα παρακάτω:
- πολύ καλή εξωτερική κατάσταση, μόνο λίγη σκόνη στην έλικα
- πολύ καλή εσωτερική κατάσταση πλακέτας στην κολώνα, συνδέσεων, επαφών κλπ
- κανονική λειτουργία της περιστροφής (επιπλέον μοτεράκι), οθόνης, timer, τηλεχειρισμού
- κανένας ήχος ή βούισμα από το κυρίως μοτέρ (όπως συνηθίζεται όταν περνάει ρεύμα)
- σφιχτή περιστροφή του άξονα και ξεραμένο λιπαντικό στα σημεία τριβής που μετά από καθαρισμό και λίπανση γύριζε πολύ εύκολα
και κατόπιν επιπλέον ερώτησης για την τελική περίοδο ζωής του ανεμιστήρα
- τον τελευταίο καιρό ήθελε λίγο σπρώξιμο ο έλικας για να πάρει μπρος
η αυτοψία κατέληξε ότι ο τρόπος θανάτου ήταν υπερθέρμανση και κάψιμο του μοτέρ από την έλλειψη λίπανσης στον άξονα του κυρίως μπτέρ.
Φούντο.
Και μόλις έμαθα ότι κι ένας άλλος ανεμιστήρας τους έχει κάποια δυσκολία, για να δούμε μήπως τον προλάβουμε και σωθεί. Επίσης παρατήρησα ότι συχνά οι ανεμιστήρες ξεχνιούνται αναμμένοι...

Τα πεθερικά πριν λίγα χρόνια έβαλαν ένα φως έξω από την εξώπορτά τους από αυτά που μοιάζουν με συναγερμό και μου είπαν, μόνο φως είναι, έτσι για αποτρεπτικό. Χθες μου λέει η πεθερά ότι το φως δεν ανάβει τις ώρες που πρέπει και θέλει κάποια ρύθμιση. Είχε κι ένα ταμπλουδάκι σαν συναγερμού στο οποία προσπάθησα να βρω κανένα μενού χωρίς επιτυχία. Αυτό που έκανα όμως όπως αποκαλύψθηεκ μερικά δευτερόλπετα αργότερα που κλείσαμε την εξώπορτα και φύγαμε είναι ότι ενεργοποίησα το συναγερμό! Αυτόν που δεν υπήρχε.... Και φυσικά η πεθερά δεν ήξερε ότι είχε και σειρήνα ούτε ήξερε κάποιον κωδικό απενεργοποίησης. Ο οποίος συναγερμός αυτόματα τηλεφώνησε στην άλλη κόρη της και στον ηλεκτρολόγο που τον είχε τοποθετήσει. Τουλάχιστον αυτός μου είπε πως να τον αποσυνδέσω.... Θα περάσει να το ξανασυνδέσει κάποια στιγμή και να μας πει τον κωδικό... Γερόντια και τεχνολογία....
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#895309 Σ' έχουν βρει που σ αρέσουν αυτά και σε χώνουν. Πρέπει να ζητάς το κάτι τις σου έστω και σε είδος, πχ ένα λουκουλειο γεύμα
Άβαταρ μέλους
By otso
#895316 ε ποσα να του δωσουν πια κι αυτοι , οτι ειχαν και δεν ειχαν τους τα πηρε μαζι με την κορη .
αξιεπαινο που ασχολειται , συνηθως οι γαμπροι μετα την απομακρυνση εκ του ταμειου το παιζουν , δεν μπορω δεν ξερω δεν θυμαμαι εχω δουλεια με ποναει η μεση μου .
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#895558 Προ δύο μηνών, και ενώ είχε γεννηθεί ο υιός, έψαχνα τρόπους να γεμίσω τον χρόνο της γονικής άδειας. Κοιτούσα για ξυλεία, ιρόκο, τοκ, συνθετική ξυλεία αλλά τη δεδομένη στιγμή ήταν πολλά τα λεφτά. Πήγα σε πεύκο... Τα αγόρασα, τα πήγα στον πεθερό και ξεκινήσαμε τριψιματα, κοψίματα, κτλ. Το αποτέλεσμα είναι παρακάτω, αφού περάστηκε με το βερνίκι εμποτισμού aquaxyl varnish της Βιβεχρώμ.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#895560 Αν θέλετε να τρώτε πάνω κει, τουλάχιστον για την επιφάνεια του τραπεζιού θα χρησιμοποιούσα κάποιο γυαλιστερό βερνίκι που να κανει κρουστα/φιλμ, γιατί όπως εμποτιστηκε αυτό που έβαλες, θα εμποτιστεί και ο καφές που θα χυθεί.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#895585 [quote="Dodger"αφού περάστηκε με το βερνίκι εμποτισμού aquaxyl varnish της Βιβεχρώμ.[/quote]

Με γεια, το εμποτισμου δεν προσφερει καποιο φιλμ στην επιφανεια για να μπορεις να ακουμπησεις αφοβα κατι εκει φαγωσιμο.
Καλο ειναι να το περασεις απο πανω με καποια λακα ή καποιο μη τοξικο χρωμα για παιδικα επιπλα.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#895604 Ναι, θα περαστεί από πάνω ένα βερνίκι μόνο στην επιφάνεια του τραπεζιού.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#895606 πολυ ομορφο Dodger :thumbsup: