dimviii έγραψε:βιδωσε με αυτοδιατρητη λαμαρινοβιδα το κομμενο τσερκι πανω στον αξονα.Δεν χρειαζεται να αγορασεις κατι.
Πλατυκέφαλες ,σαν αυτες που βάζουν για πανιά ,τέντες.
Εκεί που δουλεύει σε άνοιγμα ή κλείσιμο, βλέπω να σβήνουν τα led στην πλακέτα για λίγο. Άρα είναι η τροφοδοσία της.
Θα δω μήπως παίρνει επισκευή, έχει ένα μετασχηματιστή πάνω της. Οι ηλεκτρολυτικοί φαίνονται μια χαρά.
Οπότε αλλαγή τους πυκνωτές και τώρα φαίνεται να λειτουργεί μια χαρά η πλακέτα.
Πάμε για άλλα 10 χρόνια ζωής στη συρόμενη καγκελόπορτα
Με 5€ κόστος.
- πολύ καλή εξωτερική κατάσταση, μόνο λίγη σκόνη στην έλικα
- πολύ καλή εσωτερική κατάσταση πλακέτας στην κολώνα, συνδέσεων, επαφών κλπ
- κανονική λειτουργία της περιστροφής (επιπλέον μοτεράκι), οθόνης, timer, τηλεχειρισμού
- κανένας ήχος ή βούισμα από το κυρίως μοτέρ (όπως συνηθίζεται όταν περνάει ρεύμα)
- σφιχτή περιστροφή του άξονα και ξεραμένο λιπαντικό στα σημεία τριβής που μετά από καθαρισμό και λίπανση γύριζε πολύ εύκολα
και κατόπιν επιπλέον ερώτησης για την τελική περίοδο ζωής του ανεμιστήρα
- τον τελευταίο καιρό ήθελε λίγο σπρώξιμο ο έλικας για να πάρει μπρος
η αυτοψία κατέληξε ότι ο τρόπος θανάτου ήταν υπερθέρμανση και κάψιμο του μοτέρ από την έλλειψη λίπανσης στον άξονα του κυρίως μπτέρ.
Φούντο.
Και μόλις έμαθα ότι κι ένας άλλος ανεμιστήρας τους έχει κάποια δυσκολία, για να δούμε μήπως τον προλάβουμε και σωθεί. Επίσης παρατήρησα ότι συχνά οι ανεμιστήρες ξεχνιούνται αναμμένοι...
Τα πεθερικά πριν λίγα χρόνια έβαλαν ένα φως έξω από την εξώπορτά τους από αυτά που μοιάζουν με συναγερμό και μου είπαν, μόνο φως είναι, έτσι για αποτρεπτικό. Χθες μου λέει η πεθερά ότι το φως δεν ανάβει τις ώρες που πρέπει και θέλει κάποια ρύθμιση. Είχε κι ένα ταμπλουδάκι σαν συναγερμού στο οποία προσπάθησα να βρω κανένα μενού χωρίς επιτυχία. Αυτό που έκανα όμως όπως αποκαλύψθηεκ μερικά δευτερόλπετα αργότερα που κλείσαμε την εξώπορτα και φύγαμε είναι ότι ενεργοποίησα το συναγερμό! Αυτόν που δεν υπήρχε.... Και φυσικά η πεθερά δεν ήξερε ότι είχε και σειρήνα ούτε ήξερε κάποιον κωδικό απενεργοποίησης. Ο οποίος συναγερμός αυτόματα τηλεφώνησε στην άλλη κόρη της και στον ηλεκτρολόγο που τον είχε τοποθετήσει. Τουλάχιστον αυτός μου είπε πως να τον αποσυνδέσω.... Θα περάσει να το ξανασυνδέσει κάποια στιγμή και να μας πει τον κωδικό... Γερόντια και τεχνολογία....
αξιεπαινο που ασχολειται , συνηθως οι γαμπροι μετα την απομακρυνση εκ του ταμειου το παιζουν , δεν μπορω δεν ξερω δεν θυμαμαι εχω δουλεια με ποναει η μεση μου .
Με γεια, το εμποτισμου δεν προσφερει καποιο φιλμ στην επιφανεια για να μπορεις να ακουμπησεις αφοβα κατι εκει φαγωσιμο.
Καλο ειναι να το περασεις απο πανω με καποια λακα ή καποιο μη τοξικο χρωμα για παιδικα επιπλα.