Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#892077 Αυτο εδω χρησιμοποιησα: https://www.gamma.nl/assortiment/opdekl ... /p/B579988

Εχει και κορνιζα, αλλα ειναι ιδιου παχους και οχι τοσο ωραια οσο αυτο που χρησιμοποιησα κατα τη γνωμη μου: https://www.gamma.nl/assortiment/schild ... /p/B510714

Η αλλη λυση ειναι να παρω ξυλο τετραγωνης/παραλληλογραμμης διατομης, οσο χοντρο θελω, και να του αφαιρεσω υλικο ωστε να γινει "Γ", οποτε μετα βαζω οτι βιδα κλπ. θελω απο πισω για να ενωθει. Αλλα ειπα να κανω μια "ευκολη" κορνιζα για αρχη να δω πως παει.

Παντα τη φοβαμαι την κολλα σκετη, χωρις καποια βιδα ή καρφι ή αυτα τα ξυλινα τα κυλινδρακια που βαζουμε στα επιπλα. Αλλα ξερω πως ειναι πολυ γερη, αλλοι φτιαχνουν τραπεζια ολοκληρα μονο με κολλα πχ, πρεπει να το ξεπερασω. Θα παρω ενα συραπτικο/καρφωτικο λογικα, ειναι καιρο στη λιστα.

Καμια ιδεα για κατι που θα συγκρατει το πλεξιγκλας και την εικονα? Πχ μεταλλικο ελασμα που θα κοψω σε πολυ μικρα κομματακια και θα καρφωσω μεσα στο ξυλο, αρκετα λεπτο ωστε να λυγιζει κατα βουληση? Αλλα τι ακριβως να χρησιμοποιησω ως πρωτη υλη?

edit ναι οκ, τετοιο δε νομιζω να παρω συντομα :lol:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#892080 Μ' αρέσει που ξυνόσαστε στο μαγαζί του άντμιν, για θέματα που αφορούν τη δουλειά του :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#892082 @Chris, η κορνίζα όμως έχει το απαραίτητο βάθος στην πατούρα για να μπουν τζάμι, χαρτόνι πασπαρτου και χαρτόνι πλάτης συν τα καρφακια μονταρισματος. :s_wink

Αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να βάλεις τζάμι και χαρτόνι μέχρι να έρθει πρόσωπο στην πλάτη και μετά ένα κομμάτι λεπτό MDF λίγο πιο μεγάλο τό οποίο θα πιάσεις με το καρφωτικο που θα αγοράσεις :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Chris
#892084 Οχι νταξει, εκατσαν τα περιεχομενα στη συγκεκριμενη, τα λυγισα λιγο και περασαν κατω απο τα μεταλλικα ελασματα στις γωνιες που ενωνουν τα ξυλα. 2μμ πλεξιγκλας και ενα χαρτονι. Ειναι λιγο χαλαρο αλλα δε φαινεται. Γενικα ρωταω, για τις επομενες. Δε θελω καρφακια, να αλλαζει η εικονα αν τη βαρεθω.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Chris έγραψε:Οχι νταξει, εκατσαν τα περιεχομενα στη συγκεκριμενη, τα λυγισα λιγο και περασαν κατω απο τα μεταλλικα ελασματα στις γωνιες που ενωνουν τα ξυλα. 2μμ πλεξιγκλας και ενα χαρτονι. Ειναι λιγο χαλαρο αλλα δε φαινεται. Γενικα ρωταω, για τις επομενες. Δε θελω καρφακια, να αλλαζει η εικονα αν τη βαρεθω.

Τα καρφακια βγαίνουν με έναν πλαγιοκοφτη και ξαναμπαίνουν.
Αλλιώς τα εύκαμπτα που έχω θέλουν και το καρφωτικο τους.

Άλλη λύση, μεταλλικό έλασμα που θα το πιάσεις με κάποιον τρόπο, βίδες 6χιλ ίσως;
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#892763 ταιριάζει εδώ ή στα Android;
λίγο ψειριάρικο θέμα που θα πάει έρμπολ αλλά πάμε: απ' τις κάμποσες σαβούρντες που έχει φάει το Samsung μου έχει κρατήσει και τα κουσουράκια του.
τελευταίο και βαρύ είναι ότι σταματάει να λειτουργεί το ηχείο/μεγάφωνο.
είναι θέμα καθαρά hardware, με ψάξιμο βρίσκεις πως ξαναδουλεύει χτυπώντας μαλακά την οθόνη με το δάχτυλο. όχι για πολύ δυστυχώς.
πήρα ανταλλακτικό ηχείο με την ελπίδα να γονάτισε αυτό κι όχι οι συνδέσεις ή ό,τι άλλο ενδιάμεσο επηρεάζει τη λειτουργία.
τα μικρά θαύματα 3 μέρες..

λέέέμε τώρα, πάει το μυαλό κάποιου που τα ψειρίζει αυτά σε άλλη αιτία που σηκώνει χειροποίητο μερεμέτι;
Άβαταρ μέλους
By Chris
#895191 Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Για πειτε αν ξέρει κανένας. Ρολό παραθύρου, έχει αυτά τα ελάσματα στο μηχανισμό, 2/4 έχουν κοπεί και δεν κατεβαίνει σωστά. Μπορώ να τα αγοράσω από κάπου? Σημαντικότερο: αντικαθίστανται χωρίς να βγει όλο το ρόλο? Με μια πρώτη ματιά φαίνονται να βγαίνουν συρόμενα, οπότε πρέπει να βγει ολόκληρο...
Άβαταρ μέλους
By glf
#895192 Καλά το κατάλαβες, πρέπει να βγει ο άξονας.
Πάρτο και πήγαινε σε κατάστημα με εξαρτήματα μηχανισμούς αλουμινίου.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#895201 Αυτά κρατάνε το ρολό πάνω στον άξονα;Πιάστα με αυτοδιάτρητες βίδες στον άξονα .
Άβαταρ μέλους
By Zorz
glf έγραψε:Καλά το κατάλαβες, πρέπει να βγει ο άξονας.

Επειδή χρειάστηκε να κάνω το ίδιο πέρσι:

Εικόνα

Δεν χρειάζεται να βγει ο άξονας. Το παπαράκι με το έλασμα μπαίνει συρταρωτά στο ρολό και βιδώνεται πάνω στον άξονα. Οπότε αυτό που πρέπει να γίνει (είναι δουλειά για 2 άτομα) είναι να σηκώσεις με το χέρι το ρολό από κάτω μέχρι η πάνω άκρη να βγει από το κούφωμα ώστε να έχει περιθώριο το παπαράκι να μπει στο κανάλι από το ρολό. Στη συνέχεια το κατεβάζεις σιγά σιγά μέχρι να φτάσει στο ύψος που το έλασμα βιδώνεται στον άξονα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#895217 οπως τα λεει ο Ζορζ.
Μου ειχαν φυγει εμενα,και τα ξαναεβαλα χωρις να βγαλω αξονα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#895256 Νομίζω πως κατάλαβα. Αλλά έχει 4 ελάσματα κι έχουν κοπεί τα 2. Άρα θα πρέπει να βγάλω και τα άλλα 2 ώστε να μπορώ να τραβήξω έξω το ρόλο τα 10-15 εκατοστά που χρειάζεται. Η άλλη ερώτηση είναι: πουλάνε πουθενά τέτοια ελάσματα???

Εντωμεταξυ έσπασαν στο ρόλο που χρησιμοποιείται λιγότερο από όλα.

Edit: μου άρεσε και η χαρντκορ ιδέα του bill, αλλά πρώτα θα δοκιμάσω να βρω και αντικαταστήσω τα υπάρχοντα ελάσματα.

Τώρα σκέφτομαι πως από άλλη δουλειά έχω ένα ρολό ανοξείδωτο αρκετά μέτρα, γύρω στα 10-15μμ φάρδος, οπότε θα μπορούσα ίσως να φτιάξω μερικά από αυτά τα ελάσματα αν δε μπορέσω να βρω :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#895257 βιδωσε με αυτοδιατρητη λαμαρινοβιδα το κομμενο τσερκι πανω στον αξονα.Δεν χρειαζεται να αγορασεις κατι.