Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#795680 Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα από τον πρωινό. Τον τελευταίο όμως τον κατάλαβα καλά.

Πρώτη φορά έρχεται ειδοποίηση για σεισμό στο κινητό, ταυτόχρονα μάλιστα με το κούνημα :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#795695 Αθήνα, κοντά στο κέντρο. Κανένα σεισμό από τους 4,8 και 5 δεν ένιωσα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#795701 Πρωί δεν κατάλαβα κανέναν διότι ήμουν στο πόδι προφανώς. Οι πλατιές λαϊκές μάζες, δεν έχουν την πολυτέλεια να ξυπνάνε 7 και 8 το πρωί.

Τον βραδινό όμως τον κατάλαβα καλά. Πιο πολύ εντύπωση μου έκανε η διάρκεια. Ήταν κυριολεκτικά ατελείωτος. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Scotch έγραψε:Νέα κόλπα;Εικόνα

< >
https://www.ethnos.gr/technology/article/235670/googleseismosneosysthmaproeidopoihshsposenhmeroseegkairostoyskatoikoysthseyboias

Εμένα πάντως δεν μου ήρθε κάποια ειδοποίηση
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Dimitris_P έγραψε:Εμένα πάντως δεν μου ήρθε κάποια ειδοποίηση

Σ' εμένα ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη του κουνήματος. Καλή φάση.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#796409 Άψογα δουλεύει το σύστημα με τα κινητά.
Πριν μερικές μέρες που έπιασε φωτιά δίπλα στο σπίτι μου πήγε μήνυμα σε φίλη στο Ρέντη και σε εμένα που έβλεπα τη φωτιά δεν ήρθε τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#796441 Λες και θα προλάβεις να κάνεις κάτι ουσιαστικό!!!
Ο,τι και να σου στείλουν, στο σεισμό είναι ανωφελο ο δε χαμός που θα προκληθεί θα τα κάνει χειρότερα.
Το διαβάζεις και κουνάς το κεφάλι σου ότι, "ελήφθη ".
Στο νησί δε, που είναι κατηγορία 4, συνεχίζουν να πίνουν το καφεδάκι τους.

.
Άβαταρ μέλους
By skous
224v έγραψε:Λες και θα προλάβεις να κάνεις κάτι ουσιαστικό!!!
Ο,τι και να σου στείλουν, στο σεισμό είναι ανωφελο ο δε χαμός που θα προκληθεί θα τα κάνει χειρότερα.

.
Προφανώς και αν τον καταλαβαίνεις, δεν έχει νόημα.
Αν όμως δεν τον καταλάβεις (π.χ. κοιμάσαι ή οδηγείς κλπ κλπ), έχει νόημα.
Όπως επίσης έχει νόημα και η προειδοποίηση για τσουνάμι.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#796445 Τα λίγα δευτερόλεπτα που θα κερδίσεις για να σταθείς κάτω από μία κάσα ή ακόμα και για να βγεις έξω, μπορεί να αποδειχτούν σωτήρια.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
224v έγραψε:Λες και θα προλάβεις να κάνεις κάτι ουσιαστικό!!!

.

Στην περίπτωση μου που ήταν φωτιά μια χαρά προλαβαίνεις.
Αλλά για κάποιο λόγο πήγε το μήνυμα σε κόσμο που ήταν 15 χιλιόμετρα μακριά και όχι σε μένα που ήμουν 500 μέτρα δίπλα.
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
Scotch έγραψε:Τα λίγα δευτερόλεπτα που θα κερδίσεις για να σταθείς κάτω από μία κάσα.

Ποτέ... :dizzy:
Εκτός αν ήταν ειρωνικό... :hmmm:
Ελπίζω να έχει αλλάξει αυτό και στα σχολεία που κάνουν εικονικές ασκήσεις ..
Ο σεισμός στην Ελλάδα είναι συχνό φαινόμενο.
Ποτέ κάτω από κάσα, κρεβάτι, θρανίο, τραπέζι, θα γίνεις σάντουιτς. Εκτός από σπίτια με παλιά σκεπή που ένα τραπέζι αντέχει το βάρος μόνο ξύλων και κεραμιδιών.
Καλό θα ήταν να εξετάσεις στο χώρο σου, που μπορεί η πλάκα να δημιουργήσει ζωτικό χώρο σε περίπτωση κατάρρευσης.
Μπανιέρα και ανάμεσα σε γερά έπιπλα (πάγκοι κουζίνας - καναπέδες - ανάμεσα σε κρεβάτι και μεγάλα σύνθετα) μπορούν να σε σώσουν.
Η κάσα όχι :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
#796494 Αυτό με την κάσα ισχύει, αλλά γενικότερα οι επίσημη οδηγία μιλάει για κάλυψη κάτω από έπιπλα και δεν υιοθετεί το τρίγωνο της ζωής. Καθένας κάνει ο,τι καταλαβαίνει βέβαια.
https://www.oasp.gr/node/1906
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#796518 @nomarxis: Δεν το είπα ειρωνικά. Θυμόμουν ότι κάτι είχα διαβάσει για τις κάσες, αλλά δεν μου είχε αποτυπωθεί σαν κάτι ιδιαίτερα κακό.

< >