- 23 Μάιος 2020, 10:54
markvag έγραψε:Πάντως, δεν βλέπω κάποιο κακό να βαρέσει κανόνι η Aegean και να αγοραστεί από κάποιον επενδυτή αντί πινακίου φακής... It's capitalism.
Προφανώς, το τι γίνεται στο ενδιάμεσο είναι το θέμα. Και το ότι -συνήθως- ο νέος επενδυτής-σωτήρας για να βγει, αρχικά θα μοιράσει μισθούς χειρότερης πείνας.
markvag έγραψε:Διαφωνώ με την έννοια του too big to fail στον καπιταλισμό. Αν υπάρχει πρόβλημα για την κοινωνία θα πρέπει το κράτος να παρέμβει μετά την κατάρρευση του ιδιώτη ή να τον κρατικοποιήσει και όχι απλά να τον ταΐζει.
Εδώ είναι λοιπόν που έρχεται και σκέφτεται κανείς, γιατί το κράτος να έρθει να παρέμβει μετά την κατάρρευση (ως οφείλει κοινωνικά) και να μην παρέμβει έγκαιρα πριν την κατάρρευση;
Εύκολα θα γκαζώσουμε το κράτος να σώσει τους κατεστραμμένους (μέχρι να έρθει ο επόμενος επενδυτής-σωτήρας), αλλά θα το σταυρώσουμε (το κράτος) όταν θα πάρει μέτρα στήριξης προϊόντος του χρόνου.
Κάτι δεν μου βγαίνει στον λογαριασμό.
(και δεν χρειάζεται να στηρίξει την "καπιταλιστική" εταιρεία, μπορεί να στηρίξει απευθείας τον εργαζόμενο, ωφελώντας έμμεσα τον καπιτάλα, είναι πιο εύπεπτο έτσι; Δεν ξέρω, κι εγώ αναρωτιέμαι)
«Πολλοὶ δὲ ἔσονται πρῶτοι ἔσχατοι καὶ ἔσχατοι πρῶτοι»
(Ματθ.ιθ΄30 / Μάρκ.ι΄31)