Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
vice246 έγραψε:@νικος
εκανα εξαγωγες σε βορεια ευρωπη 80s 90s… και αργοτερα συνεργαστηκα στις βρυξελλες με υπηρεσια της κομισιόν…
παντα η αντιμετωπιση ηταν η ιδια… ..ααν να υπηρχε διαφορα υψους ενα πραγμα….

δεν δημιουργήθηκε αυτη η συμπεριφορα ουτε το 2010… .ουτε σημερα….

η δικη μου εντυπωση ειναι λιγο διαφορετικη.
Προ κρισης με ξενους ειτε σε δουλεια ειτε σε διακοπες,ειτε σε διεθνη φορουμ δεν ειχε πεσει στην αντιληψη μου κατι αρνητικο.Σε πολλες περιπτωσεις θα ελεγα με αντιμετωπιζαν αρκετα θετικα.
Με την εναρξη της κρισης και με το μνημονιο τα αρνητικα μηνυματα/συμπεριφορες εκαναν την εμφανιση τους.
Εαν αξιζε ο συνομιλητης αναπτυσσαμε καποια συζητηση ωστε να του εξηγησω πως και τι.
Στις περισσοτερες περιπτωσεις ομως τα επιχειρηματα τους ηταν οτι ειχαν ακουσει απο κολοφυλλαδες που εξυπηρετουσαν την γραμμη της κυβερνησης τους.
σε φορουμ ειδικα οι πολυ βορειοι ηταν αρκετα επιθετικοι,οποτε επεφτε τρολαρισμα χωρις αυριο(μην καθεσε στο ιδερνε τετοια ωρα,πηγαινε για δουλεια,τελος του μηνα χρειαζομαστε 3 δις ακομα κλπ)
Δικη μου εκτιμηση ειναι οτι η προηγουμενη κυβερνηση μεσω του τροπου διαπραγματευσης(στα τεσσερα δλδ) ακομα και ο τροπος που(δεν) απαντουσαν σε προκλητικα δημοσιευματα,εδωσαν πατημα να περνανε τα μηνυματα απο κολοφυλλαδες τυπου Μπιλντ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Gilles_27 έγραψε:Με την ίδια σκέψη αντιμετώπισα με κάποια διστακτικότητα και τις δηλώσεις Γλέζου - Θεοδωρακη. Γενικά δε θεωρώ οτι συνεισφέρουν υψηλές υπηρεσίες τη στιγμή αυτη.

Αντε να πω κι εγώ τη |λογοκρισία| μου. Οσο κουκουέδικο και να ακούγεται οι δηλώσεις ήταν μία σαπουνόφουσκα της πλάκας. Ο Γλέζος είναι ηγετικό στέλεχος ενός κόμματος που έχει συγκεκριμένες αρχές. Είναι εντός της ΕΕ (ευρωβουλευτής είναι ρε γαμώτο), εντός της ευρωζώνης, εντός σε όλα. Ναι στο Μάαστριχτ, ναι στο ευρωσύνταγμα, ναι, ναι, ναι.

Ερχεται τώρα λοιπόν ο Γλέζος και για λόγους καθαρά προσωπικούς ζητάει συγνώμη από ποιον και για τι; Από τους ψηφοφόρους; Και για ποιο λόγο; Που βάσισε την κριτική του; Τάχθηκε εναντίον της συμμετοχής της κυβέρνησης στην Ευρωζώνη; Στην ΕΕ; Τι επιπέδου κριτική ήταν αυτή; Τελικά τι ήθελε; Σε ολόκληρη την πομπώδη δήλωση ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν άφησε ούτε κάν σαν υπαινιγμό το προφανές: Αν δεν γίνουν δεκτοί οι όροι μας τότε δεν έχουμε θέση στην ΕΕ. Δε μας θέλουν, δεν τους θέλουμε, ώρα καλή και στο επανειδείν. Γράφει ένα σκασμό πολιτικάντικες αηδίες και ούτε λέξη για την ταμπακέρα. Κρίμα. Τη στιγμή που μιλάμε παραμένει ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και μία τελευταία απορία. Κάτι ακόμα δεν ειπε: συντήρησε την ψευδαίσθηση εν γνώσει του; Αν ναι με τι θράσος ζητάει συγνώμη; Αν όχι τι γνώμη έχει για το πολιτικό του κριτήριο;
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
nass έγραψε:
αεροζολ έγραψε:Εχει αποδειχτει (μετα απο μελετη στοιχειων για ενα μεγαλο διαστημα , οχι απλα θεωρια ) οτι η αποδοση του κεφαλαιου και της περιουσιας ειναι σημαντικα μεγαλυτερη απο τον ρυθμο αναπτυξης της οικονομιας.

Το βιβλίο του Πικετί το έχεις διαβάσει ? (εγώ όχι, για να μην παρεξηγούμαι)
Το ό,τι πάρα πολλοί οικονομολόγοι έχουν πολύ σοβαρές αντιρρήσεις ως προς αυτά που, κατ΄εσέ, έχουν "αποδειχτεί" (ε σιγά και την κβαντική χρωμοδυναμική :lol: ) το γνωρίζεις ?

Το βιβλιο ουτε εγω. Κατι πολυ περιληπτικες παρουσιασεις/αναλυσεις του βιβλιου εχω διαβασει.

Αυτο που ξερω ειναι οτι ολες οι σχολες της οικονομικης επιστημης (Νεοκλασικη ,Κλασικη , Μαρξιστικη , Κεϋνσιανη ) υποστηριζουν οτι στον καπιταλιστικο τροπο παραγωγης οι αποδοσεις του κεφαλαιου και της περιουσιας ειναι μεγαλυτερες απο τους ρυθμους αναπτυξης της οικονομιας (παντα σε μακροχρονιες τασεις αναφερομαι).
Για αντιρρησεις ως προς την υπαρξη θεωρητικης ασαφειας εχω διαβασει , αλλα για αντιρρησεις ως προς το συμπερασμα (το σχολιο μου που εχεις κανει κουοτ)οχι.

Δλδ τι λενε αυτοι που εχουν αντιρρησεις ως προς το συμπερασμα και πως τις στοιχειοθετουν ?
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 25 Φεβ 2015, 01:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By pik.
vice246 έγραψε:@pik
συγνωμη αλλα η ευρωπη με τον Αλεξη μας εβαλε στην ακρη…. ενω τοσο καιρο μας ειχαν σε υποληψη…?

εγω μιλαω για τον απλο κοσμο οχι τις επιχειρησεις και τις κυβερνησεις.
δεν φανταζεσαι μεσα σε 3 μηνες ποσο εχουν αλλαξει,σαν λεπρους μας εχουν σε καποιες περιοχες.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#81455 Μαλτέζε έχεις σοβαρές απορίες για το τι κάνει ένας ραμολεμένος γέρος ή είσαι χαζός;
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#81458 Ενώ πριν.... παράδειγμα μας είχαν. Από το 2010 είμαστε λεπροί.
Οι δε κρατήσεις από Ευρώπη(πλην Βαλκανίων), έχουν παγώσει από την αναγγελία των εκλογών. Το γράφω γιατί κάποιος ρώτησε....
Είναι βέβαια νωρίς ακόμα για καταστροφολογία.
Άβαταρ μέλους
By pik.
#81462 :lol: :lol: :lol: :lol:

Μονο ο Χατζηνικολαου θα μπορουσε να το πει αυτο.
ΑΡΑ μας δουλευουν ρε Νικο;

kyr80 απο το 2009 μας εχουν ετσι αλλα ειχε αλλαξει σε επιπεδο κοσμου αυτο προς το τελος του 2014 γιατι πολυ απλα μας ειχαν ξεχασει. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
pik. έγραψε:
vice246 έγραψε:@pik
συγνωμη αλλα η ευρωπη με τον Αλεξη μας εβαλε στην ακρη…. ενω τοσο καιρο μας ειχαν σε υποληψη…?

εγω μιλαω για τον απλο κοσμο οχι τις επιχειρησεις και τις κυβερνησεις.
δεν φανταζεσαι μεσα σε 3 μηνες ποσο εχουν αλλαξει,σαν λεπρους μας εχουν σε καποιες περιοχες.

Για κανέναν λόγο. Εγώ για πρώτη φορά άκουσα επαινετικά σχόλια στα 8 χρόνια που είμαι Ολλανδία για πολιτικό μας :lol:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#81467 Δε λέει κάτι περίεργο, 100 φορές εχουμε πεί εδω μέσα ότι τέτοιες φωνές βοηθάνε στην διαπραγμάτευση πολύ περισσότερο απ τα κείμενα της πούτσ@ς της κάθε ξαφά και τζήμερίνας.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
pik. έγραψε:
kyr80 απο το 2009 μας εχουν ετσι αλλα ειχε αλλαξει σε επιπεδο κοσμου αυτο προς το τελος του 2014 γιατι πολυ απλα μας ειχαν ξεχασει. :iconcool:

Σε εμάς από τον Απρίλιο του 2010 που βγήκε Γιωργάκης στο Καστελόριζο.... Απλά εκείνη τη χρονιά υπήρχαν κρατήσεις, όσες δεν ακυρώθηκαν. Νέοι πελάτες δεν. Το ίδιο προβλέπω και για φέτος. Η κατάσταση άλλαξε από το 2013 και πέρυσι προς το καλύτερο. Φαίνεται θα ξαναζήσουμε το 2010 στον τουρισμό. Και 2 μήνες στη Χαλκιδική θα έχουμε τους μάο-μάο από τα βαλκάνια.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
EDDIE_147 έγραψε:Μαλτέζε έχεις σοβαρές απορίες για το τι κάνει ένας ραμολεμένος γέρος ή είσαι χαζός;

Eλα ρε Εντι. Η διαλεκτική είναι να θέτεις τα ερωτήματα ακόμα και αυτά στα οποία είναι προφανής η απάντηση.

Πάντως (άσχετο) επειδή έχουμε κοινούς φίλους με το Γλέζο, δεν είναι όσο ραμολί νομίζουν οι πολλοί. Μια χαρά είναι για 94χρονος. Αλλά η ουσία δεν είναι εκεί. Η ουσία είναι ότι ακόμα και με πλήρη νηφαλιότητα το σύνολο δηλώσεων είναι μία πίπα και μισή. Και είπα να το αποδείξω γιατί έχει κόσμο που τα πέρνει στα σοβαρά.
Άβαταρ μέλους
By spiros
Corto Maltese έγραψε: Η ουσία είναι ότι ακόμα και με πλήρη νηφαλιότητα το σύνολο δηλώσεων είναι μία πίπα και μισή. Και είπα να το αποδείξω γιατί έχει κόσμο που τα πέρνει στα σοβαρά.

βοηθαει στην διαπραγματευση λεμε εκτοξευοντας πιπες :rtfm:
για να μην πω την εικονα που δινει στο εξωτερικο...