vice246 έγραψε:@νικος
εκανα εξαγωγες σε βορεια ευρωπη 80s 90s… και αργοτερα συνεργαστηκα στις βρυξελλες με υπηρεσια της κομισιόν…
παντα η αντιμετωπιση ηταν η ιδια… ..ααν να υπηρχε διαφορα υψους ενα πραγμα….
δεν δημιουργήθηκε αυτη η συμπεριφορα ουτε το 2010… .ουτε σημερα….
η δικη μου εντυπωση ειναι λιγο διαφορετικη.
Προ κρισης με ξενους ειτε σε δουλεια ειτε σε διακοπες,ειτε σε διεθνη φορουμ δεν ειχε πεσει στην αντιληψη μου κατι αρνητικο.Σε πολλες περιπτωσεις θα ελεγα με αντιμετωπιζαν αρκετα θετικα.
Με την εναρξη της κρισης και με το μνημονιο τα αρνητικα μηνυματα/συμπεριφορες εκαναν την εμφανιση τους.
Εαν αξιζε ο συνομιλητης αναπτυσσαμε καποια συζητηση ωστε να του εξηγησω πως και τι.
Στις περισσοτερες περιπτωσεις ομως τα επιχειρηματα τους ηταν οτι ειχαν ακουσει απο κολοφυλλαδες που εξυπηρετουσαν την γραμμη της κυβερνησης τους.
σε φορουμ ειδικα οι πολυ βορειοι ηταν αρκετα επιθετικοι,οποτε επεφτε τρολαρισμα χωρις αυριο(μην καθεσε στο ιδερνε τετοια ωρα,πηγαινε για δουλεια,τελος του μηνα χρειαζομαστε 3 δις ακομα κλπ)
Δικη μου εκτιμηση ειναι οτι η προηγουμενη κυβερνηση μεσω του τροπου διαπραγματευσης(στα τεσσερα δλδ) ακομα και ο τροπος που(δεν) απαντουσαν σε προκλητικα δημοσιευματα,εδωσαν πατημα να περνανε τα μηνυματα απο κολοφυλλαδες τυπου Μπιλντ κλπ.