Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#808184 Δες αν έχεις καλό σήμα κινητής στο σπίτι. Μια άλλη λύση είναι να πάρεις Internet από κάποιον εκεί κοντά με ένα P2P link με ασύρματες κεραίες. Αν παίζει αυτό, θα σου βγει πολύ οικονομικά. Μπορεί να βρεις κάποιον και να μοιράζεσαι κάποιο κόστος για την σταθερή γραμμή.
Για το κινητό, δες η Nova έχει κάποια οικονομικά πακέτα κινητής unlimited.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#808185 Εκεί κοντά, όπως ωραία γράφεις, είναι αμπέλια και χωράφια :lol: το κοντινότερο σπίτι με ίντερνετ είναι στα 250 μέτρα, ενω στα 70 μέτρα που έχω κολώνα ΟΤΕ, το σπίτι δίπλα έχει καταργήσει το τηλέφωνο του. Του είχα κάνει κουβέντα να το ενεργοποίησει και να το πληρώνω εγώ κανονικά αλλά δε δέχτηκε. Οπότε πάω για ρούτερ 4G ή αν αποφασίσω να μείνω μόνιμα στο εξοχικό, θα πληρώσω τα 1800 στον ΟΤΕ και θα τελειώνω.
Άβαταρ μέλους
By glf
#808188 Άμα πιάνει καλά στο 4G ούτε που θα ασχοληθείς για σταθερή γραμμή.

Βέβαια ένα τέτοιο lte router που έχει κάρτα wind, στα καλά καθούμενα σταμάτησε να μπαίνει στο δίκτυο τους και άκρη δε μπορεί να βγεί.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dodger έγραψε:Εκεί κοντά, όπως ωραία γράφεις, είναι αμπέλια και χωράφια :lol: το κοντινότερο σπίτι με ίντερνετ είναι στα 250 μέτρα, ενω στα 70 μέτρα που έχω κολώνα ΟΤΕ, το σπίτι δίπλα έχει καταργήσει το τηλέφωνο του. Του είχα κάνει κουβέντα να το ενεργοποίησει και να το πληρώνω εγώ κανονικά αλλά δε δέχτηκε. Οπότε πάω για ρούτερ 4G ή αν αποφασίσω να μείνω μόνιμα στο εξοχικό, θα πληρώσω τα 1800 στον ΟΤΕ και θα τελειώνω.

Έχω P2P γραμμή με κεραίες Ubiquity που μετράει πάνω από 2 χλμ.
https://design.ui.com/login
Μπορείς να δεις και μόνος σου. Βάζεις τα ύψη που θα βάλεις τις κεραίες και σου βγάζει αν θα παίζει το link.
ΥΓ: Το είχα κάνει αυτό σε ένα έργο και φρόντισα να μπουν σε σημεία για να έχω LoS (libre of sight) και ήρθε κατόπιν κάποιος να το καταστρέφει γιατί δεν του άρεσαν οι γωνίες των καμερών!
:s_wacko
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#808240 Αν επιτρέπεται, telecoms; Networking ; Εγώ λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης με σήραγγες, κατέληξα να κάνω λίγο από όλα (και...πολύ από τίποτε!).
Άβαταρ μέλους
By glf
#808262 Στο mini server που πήρα για homelab proxmox, έχω φτάσει να μεταφέρω 10 containers ως τώρα και μένουν αλλά 4.
Με την ευκαιρία κάνω και αλλαγές που ήθελα από καιρό, πχ τώρα έστησα ενα ξεχωριστό mysql και όλα τα υπόλοιπα έχουν εκεί τις DB. Οπότε παίρνω πανευκολα backup μόνο τα ουσιαστικά δεδομένα μου.
Και καλύτερη αξιοποίηση πόρων αφού δε σηκώνει mysql καθε container μέσα του.
Στο τέλος θα πάρω και ένα.. 2ο να τα κάνω cluster αχαχαχαχ.

Αυτή τη στιγμή βλέπω RAM 4GB free / 8 GB total.

Το πιο βαρύ container είναι το καταγραφικό για τις κάμερες. Τρώει σχεδόν 2GB RAM.

250 MB RAM η MySQL μιας και την έχω ρυθμίσει σωστά.

Και κάπου 100 MB RAM τρώνε τα web app που σηκώνουν Apache/nginx.

Με 60-70 MB RAM τρέχουν τα πιο ελαφριά, πχ MQTT, ένα web dashboard και ένα παλιό site σε.. php5.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Anonymous Founder έγραψε:Cisco, ή κάτι άλλο ή απ'όλα;
Cisco πιστοποιήσεις αλλά στη δουλειά θες δεν θες μαθαίνεις και άλλα αναγκαστικά, χωρίς όμως κάποιο σοβαρό training, απλά μέσω εμπειρίας και shared γνώσης. Μάθαμε Juniper, Velocloud/VMware, Viptela (Cisco SDWan) και άλλες ομάδες μαθαίνουν και άλλα τόσα

Το θέμα είναι να μπορούμε να προσφέρουμε ποιοτική υποστήριξη στον πελάτη. Όσο λιγότερο γτπ η πλατφόρμα, τόσο καλύτερα για εμάς.

Μεγάλη κουβέντα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
glf έγραψε:Στο mini server που πήρα για homelab proxmox, έχω φτάσει να μεταφέρω 10 containers ως τώρα και μένουν αλλά 4.
Με την ευκαιρία κάνω και αλλαγές που ήθελα από καιρό, πχ τώρα έστησα ενα ξεχωριστό mysql και όλα τα υπόλοιπα έχουν εκεί τις DB. Οπότε παίρνω πανευκολα backup μόνο τα ουσιαστικά δεδομένα μου.
Και καλύτερη αξιοποίηση πόρων αφού δε σηκώνει mysql καθε container μέσα του.
Στο τέλος θα πάρω και ένα.. 2ο να τα κάνω cluster αχαχαχαχ.

Αυτή τη στιγμή βλέπω RAM 4GB free / 8 GB total.

Το πιο βαρύ container είναι το καταγραφικό για τις κάμερες. Τρώει σχεδόν 2GB RAM.

250 MB RAM η MySQL μιας και την έχω ρυθμίσει σωστά.

Και κάπου 100 MB RAM τρώνε τα web app που σηκώνουν Apache/nginx.

Με 60-70 MB RAM τρέχουν τα πιο ελαφριά, πχ MQTT, ένα web dashboard και ένα παλιό site σε.. php5.

Μερακλής, ζηλεύω τρομερά να ξέρεις! :metalo: