Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#36867 Στον ένα μου υπολογιστή έχω αντίστοιχο SSD και την ίδια διαδικασία την έχω κάνει σε 3 υπολογιστές.
Το page file δεν φτάνει σε τεράστιο μέγεθος, τα προσωρινά αρχεία (που γίνονται... μόνιμα) ναι όμως.
Πιθανόν, αυτό να είναι και το βασικό πρόβλημα του Geo και να μην χρειάζεται καν format.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#36868 Συνήθως είναι ρυθμισμένο στα 8gb, το έχεις μεταφέρει σε ένα άλλο δίσκο; Εγώ 128άρη έχω αλλά 60-80gb games ανά πάσα στιγμή, οπότε ανάσανα έτσι
Άβαταρ μέλους
By g8777
#36871 Φυσικά Geo, αλεπού των επιτοκίων, χίμαιρα των επισφαλων δανείων ούτε που θα χεις ακούσει για ένα προγράμματακι που λέγεται Ccleaner έτσι;
Που να τ ακούσεις. Δεν το πουλάνε με λιωμένο τυρί πάνω του για να το αγοράζεις κάθε μήνα.
Κατέβασε - τρέξε - τράβα στους Μηλαραδες να μοιραστείς την ανακάλυψή σου. Σπάσε λέμε. Δεν είσαι άξιος να κοιτάξεις καν το λογότυπο του Μπιλαρου του Γκειτς. :rtfm:

Άκου κει 6 σκληροί. Πόσο να αντέξουν οι καημένοι το ξεκινα σταματα; :help:
Μου δεσες και τον εξωτερικό όπως μου δενες την φοράδα έξω από το μαντρί στο χωριό σου. Γελαδαρη.

Corsair καταλαβαίνεις τι spaghetti incident θα βρει ο άμοιρος που θα ανοίξει το κουτί. Τι λέω, ποιος άμοιρος. Ο σχωρεμενος ο Ανδρόνικος πρέπει να αναστηθεί για να καθαρίζει σιγά σιγά με το πινέλο τα στρώματα σκόνης έχει μέσα. Μπας και αχνοφανει στο βάθος κάνα jumper για clearcmos να γλυτώσουμε.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#36890 Δεν βλεπόταν η ταινία, πολλοί με μικρούς ssd, οπότε είπα να προσφέρω :lol:
Είχα ανεβάζει καποτε στο 4τφ ένα παρόμοιο οδηγό από το νετ με πολλά περισσότερα, για γενικότερη βελτίωση της απόδοσης, τώρα αναφέρω μόνο τα βασικά που γλιτώνουν πολλά gb

Οδηγός εξοικονόμησης χώρου στον C:

Σημειώνετε πόσος χώρος χρησιμοποιείται στον δίσκο και ξεκινάτε

1. Hibernate
Αν δεν χρησιμοποιείται μπορεί να απενεργοποιηθεί. Ανοίξτε το start menu - all programs - accessories - command prompt - δεξί κλικ - run as admin - γράφετε

powercfg -h off

πατάτε enter, restart, κοιτάτε αν ελευθερώθηκε χώρος στο δίσκο

2. Pagefile
Οι απόψεις διίστανται. Λένε πως με πάνω από 8gb ram δεν χρειάζεται καθόλου, αλλά αν υπάρχει δίσκος μεγάλης χωρητικότητας μπορεί να μεταφερθεί εκεί για να μην τρώει χώρο από τον ssd. Ανοίγετε το start menu, γράφετε advanced system settings, τα ανοίγετε. Στο tab advanced, στην επιλογή performance πάτε στα settings, μετά πάλι στο tab advanced. Κάτω υπάρχει η επιλογή virtual memory, πατάτε change. Εκεί είναι κλικαρισμένο το automatically manage. Το απενεργοποιείτε. Επιλέγετε τον c:, επιλέγετε no pagefile και μετά set. Επιλέγετε έναν άλλο δίσκο με χώρο. Επιλέγετε system managed size, μετά set, μετά restart. Κοιτάτε αν ελευθερώθηκε χώρος στο δίσκο

3. winsxs (ισχύει για win 7 sp1 & 8)
Είναι ένας φάκελος μέσα στο directory c:\windows. Μην σβήσετε χειροκίνητα
Εγκαταστείστε το update KB 2852386. Μετά κάντε ένα disc cleanup και θα βρει αρκετά gb προς διαγραφή

εδιτ βρήκα τον αναλυτικό οδηγό http://www.overclock.net/t/1156654/sean ... ssds-hdds#
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#36976 Μιας και άνοιξα το κουτί για να βάλω τον εξωτερικό μέσα είπα να καθαρίσω και λίγο.

Πριν:

Εικόνα

Μετά:

Εικόνα

Αφού μάζεψα και τα καλώδια:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#36992 Για όσους έχουν πρόβλημα χώρου στον υπολογιστή, ο "ένοχος" φάκελος είναι ο παρακάτω:
C:\Users\"Όνομα χρήστη"\AppData\Local\Temp
Εννοείται, όνομα χρήστη, ο user του καθενός! :ninja:

Για να τον βλέπετε, θα πρέπει να έχετε ρυθμίσει να βλέπετε κρυφά αρχεία, στα Windows 7 , πάτε:
Windows Explorer, Organise (πάνω αριστερά είναι....), Folder Options ή γράφετε απλώς Folder Options στο Search.
Εικόνα

Εκεί επιλέγουμε το Show Hidden files, folder κλπ κλπ.

Μετά, ο φάκελος AppData θα εμφανιστεί και μαζί όλα τα περιεχόμενά του. Με ένα δεξί κλικ επάνω του, θα δείτε αν υπάρχουν αρχεία που καταλαμβάνουν τσάμπα χώρο.

Τέλος, αν τα σβήσετε με το χέρι, καλό είναι να κάνετε sort με την ημερομηνια και να σβήσετε τα παλιά.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Geo f1 έγραψε:
The Ace έγραψε:Disk Cleanup :iconcool:

Εικόνα

:(

Μονο???

Πάτα και το κουμπάκι Clean up System Files και θα δεις -πιθανότατα- μερικά GBs για να σβήσεις και να ελευθερώσεις :iconcool: (κυρίως από System Updates και Restore Points)
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
Anonymous Founder έγραψε:Για όσους έχουν πρόβλημα χώρου στον υπολογιστή, ο "ένοχος" φάκελος είναι ο παρακάτω:
C:\Users\"Όνομα χρήστη"\AppData\Local\Temp
Εννοείται, όνομα χρήστη, ο user του καθενός! :ninja:

ένα τip: Αν πας στην μπάρα του explorer, γράψεις %temp% και πατήσεις enter σε πάει κατευθείαν σε αυτό το φάκελο :iconcool:

@NickTG
H 3η εικόνα είναι σαν να έχεις ακουμπήσει το tower πάνω σε γάτα :lol:
good job!
Άβαταρ μέλους
By g8777
#37095 GEO μην τους ακούς! Θέλουν να σε μπλεξουν στα διχτυα της μαύρης μαγείας με αυτές τις μιαρες πράξεις που σε βάζουν να κανεις. Εγώ μονο θέλω να σε βοηθήσω να επανελθεις στο δρόμο του Θεού. Ccleaner είπαμε πρωί βράδυ για μια βδομάδα και αναλόγως την ανταπόκριση προσαρμόζουμε τη δόση.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#37096 Ειχα δοκιμασει μια φορα παλια το cc cleaner αγαπητε!! Και ειχαν χαθει ολοι οι κωδικοι απο τον firefox!!!

Αστο καρδουλα μου!!!

Εχω παρει την αποφαση μου!!! Θα την ανακοινωσω οταν ανακοινωσει ο Αλονσο την μεταγγραφη του!!! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#37097 Ήμουνα σίγουρος οτι δεν ξετσεκαρισες του κουμπακι για τους κωδικούς :lol:
Ανοιχτό βιβλίο είσαι ρε πστ :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Geo f1 έγραψε:Ειχα δοκιμασει μια φορα παλια το cc cleaner αγαπητε!! Και ειχαν χαθει ολοι οι κωδικοι απο τον firefox!!!

Αστο καρδουλα μου!!!

Εχω παρει την αποφαση μου!!! Θα την ανακοινωσω οταν ανακοινωσει ο Αλονσο την μεταγγραφη του!!! :iconcool:

Ένα σωρό τρόποι υπάρχουν για να μην χάσεις τίποτε, ήμαρτον! :omg: :s_mad
https://support.mozilla.org/en-US/kb/ba ... nformation