Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#851287 Το άνωθεν σχαράκι, το βγάζεις, το καθαρίζεις στην εντέλεια να φύγουν μούχλες κλπ και έπειτα βάζεις σιλικόνη ή ακόμα υπάρχουν κάτι μείγματα κόλλας με σιλικόνη. Σε οποιοδήποτε σιδηροχρωματοπωλείο θα σου πουν.
Βάλε και κάτι βαρύ πάνω του όταν τοποθετήσεις για να κολλήσει καλά.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#851295 Σκέφτομαι να βάλω το marine-grade συγκολλητικό-σφραγιστικό που έγραψα παραπάνω (Sikaflex 291).
Θα ρωτήσω και στο χρωματοπωλείο βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By otso
PaNick67 έγραψε:Σεναζ

Εικόνα

Τοιχος με τσιμεντολιθο

Εικόνα

Φαντασου τωρα Chris να πρεπει να γεμισεις ολη αυτην την κοιλοτητα με τσιμεντο για να πιασουν τα αγκυρια. Η τελευταια σειρα δε μπαινει αναποδα, οποτε το τσιμεντο για να γεμισει η κοιλοτητα ειναι διπλασιο
Πιο ευκολο ειναι να ριξει σεναζ

EΙΝΑΙ η πρωτη φορα στην ζωη μου που βλεπω να χτίζουν τσιμεντολιθους με τις τρυπες προς τα πανω και να χρειαζεται να μπει η τελευταια σειρα αναποδα .
Προφανως ξεκινησαν ετσι γιατι δεν ειχαν σταθερη βαση κατω ευθυγραμισμενη . Παντα ξεκιναμε και συνεχιζουμε με τις τρυπες προς τα κατω και με μπολικο τσιμεντο ωστε να πιανει και στις τρυπες μεσα και να γινεται συμπαγες .
Τωρα για τον Γιαννη , σεναζ με λευκο τσιμεντο και αμμο θαλασσης παχυ 3 cm , για να βγει ομορφο ,βαζουμε και λωριδες φελιζολ 2cm παχυ στο καλουπωμα ωστε να προεξεχει το σεναζ απ την πλευρα που θελουμε να ειναι ωραιος ο φραχτης . Ξεκαλουπωνουμε μολις σφιξει λιγο και τριβουμε την επανω γωνια ωστε να παρει οβαλ σχημα . Εγω αυτο θα κανω το πασχα στην δικη μου .
Επισης αν δεν του αρεσει η ιδεα του σεναζ μπορει να βαλει απο πανω μαρμαρο , ελα ενα αστειο εκανα , η πλακες καρυστου η οτι αλλη επιπεδη πετρα θελει . Οτι στηριξει εκει πανω θα ειναι απεθαντο .
Εγω βεβαια σιχαινομαι οτι οριζοντιο στην μαντρα , αυτη η τελευταια μοδα με ξεπερναει . τα υλικα ειναι τα ιδια μετρα αλλα πολυ λιγοτερη δουλεια για τον μαστορα .
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#851299 πες τα ρε otso ρε γαμωτό, και εγώ έτσι θυμάμαι ότι τα βάζουμε τα τσιμεντόλιθα, με τις τρύπες προς το κάτω. Αν μη τι άλλο, έτσι μπορείς να ρίξεις λάσπη σε όλη την πάνω επιφάνεια της εκάστοτε "τελευταίας" σειράς, ώστε να δέσει με αυτή πολύ καλύτερα, η αμέσως επόμενη...
Άβαταρ μέλους
By otso
ArrowsFA1 έγραψε:πες τα ρε otso ρε γαμωτό, και εγώ έτσι θυμάμαι ότι τα βάζουμε τα τσιμεντόλιθα, με τις τρύπες προς το κάτω. Αν μη τι άλλο, έτσι μπορείς να ρίξεις λάσπη σε όλη την πάνω επιφάνεια της εκάστοτε "τελευταίας" σειράς, ώστε να δέσει με αυτή πολύ καλύτερα, η αμέσως επόμενη...

Θα μου στριψει , ρε μαστορα πως μου ειχε μεινει η εντυπωση πως εισαι δικηγορος;
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#851301 Καλά θυμάσαι :lol: αλλά πιάνουν τα χέρια μου, έχω χτίσει 70+ μέτρα μαντρότοιχο και γενικώς μ' αρέσει να κάνω πράγματα με εργαλεία....όπως και να ασχολούμαι με τον κήπο στο νησί.

Είναι απίστευτη "ανάσα" για το πνεύμα.
Άβαταρ μέλους
By glf
ArrowsFA1 έγραψε:Είναι απίστευτη "ανάσα" για το πνεύμα.

Αυτό. Και για να μη γκαβαθούμε μπροστά από τις οθόνες μας :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#852172 Ξεκλείδωσα νέο skill για κουφώματα αλουμινίου.

Πριν λίγες μέρες έσπασε κάτι στο μηχανισμό στο παράθυρο στο μπάνιο και δεν άνοιγε.
Έβγαλα τον πείρο και το πήρα στο.. χέρι. Είδα ότι έσπασε μεταλλικό κομμάτι του μηχανισμού που πάει πάνω κάτω με την κίνηση από το χερούλι.
Βρήκα το μηχανισμό και τον άλλαξα.
Εικόνα
Εικόνα

Με την ευκαιρία έκανα και καθαρισμό την επάνω πλευρά που κρατάει σκόνη.

Αυτός είναι ο μηχανισμός για το απλό άνοιγμα.
Αν έχει και ανάκληση το παράθυρο είναι επιπλέον μηχανισμός.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#854817 Παιδιά μια βοήθεια για ενα μερεμέτι που προσπαθώ:
στην γκριλιέρα/τοστιερα του λιντλ, μετά απο μερικούς μήνες χρήσης, φαγώνεται ο πλαστικός συρτής που σταματάει το πάνω μέρος στο ύψος που θες. γλιστράει στο σιδερένιο σκαλοπάτι και φεύγει εκτός.
είπα να βάλω ταινία/ύφασμα αλλά φοβάμαι το κάψιμο απ' τις θερμοκρασίες.
επίσης αν το δέσω θα γίνει μόνιμος τάκος απο συρτής που εξυπηρετεί με τις σκάλες. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#854820 Εντύπωση μου κάνει που σου χάλασε, στην δικιά μου είναι σαν καινούριο το συγκεκριμένο. Γιατί δεν παίρνεις τηλέφωνο το σερβις ζητώντας ανταλλακτικό; Έχει πολύ καλή υποστήριξη η Lidl.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
egobrain έγραψε:Παιδιά μια βοήθεια για ενα μερεμέτι που προσπαθώ:
στην γκριλιέρα/τοστιερα του λιντλ, μετά απο μερικούς μήνες χρήσης, φαγώνεται ο πλαστικός συρτής που σταματάει το πάνω μέρος στο ύψος που θες. γλιστράει στο σιδερένιο σκαλοπάτι και φεύγει εκτός.
είπα να βάλω ταινία/ύφασμα αλλά φοβάμαι το κάψιμο απ' τις θερμοκρασίες.
επίσης αν το δέσω θα γίνει μόνιμος τάκος απο συρτής που εξυπηρετεί με τις σκάλες. Εικόνα

Αποδειξη, το πας πισω και σου δινουν αλλη ή σου επιστρεφουν τα χρηματα σου επιτοπου

Αυτο το μαγαζι εχει την καλυτεροτερη no question asked εγγυηση
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#854825 Την έχω τρία χρόνια. Πήρα ένα τηλέφωνο, είπαν τα ανταλλακτικά μάλλον είναι εκτός εγγύησης.
Θα περιμένω τηλ.
Αλλά δεν με πείθει πως αυτό το πλαστικό αντέχει ώστε να αξίζει να πληρώσω καινούργιο.
Αν δεν βγει κάπου θα ξαναγράψω για πατέντα.