Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#245697 Δοκιμάζουμε αυτή την στιγμή στο γραφείο

Εικόνα

με

https://www.microsoft.com/en-us/mobile/ ... ry/hd-500/

:metalo: :metalo: :metalo:
δεν χρειάζεσαι λαπτοπ και ιστορίες στο σπίτι, τα έχεις όλα από το τηλέφωνο, αν βάλουν και αρκετά 3nd party apps θα είναι τέλειο all in one device.
Web browsing, Office, 1080p playback από youtube, printing, windows shortcuts μέχρι στιγμής δουλεύουν άψογα. Επίσης δεν είναι και τελείως απαραίτητο το keyboard/mouse, παίζεις και από το κινητό μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#245709 @axel12p
Ίσως να μπεις στο router στο οποιο ειναι καρφωμενα το access point/repeater και να δεις απο εκεί τι IP έχει πάρει; Λογικά θα είναι στην καρτελα τη σχετικη με LAN/DHCP.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
axel12p έγραψε:
cabala10 έγραψε:
axel12p έγραψε:Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με έναν repeater της Tp-Link και συγκεκριμένα το TL-WA801ND.

Το συγκεκριμένο δεν δούλεψε ποτέ σωστά με το stock firmware, οπότε ως ύστατη λύση εγκατέστησα το DD-WRT με το οποίο δούλεψε άψογα.

Το θέμα είναι πως ύστερα από κάποιο διάστημα δεν συνδεόταν στο δίκτυο, οπότε προσπάθησα να μπω στο admin page, αλλά δεν θυμόμουν user και pass. Έκανα reset, αλλά τώρα δεν μπορώ να βρω την ip του repeater για να μπω στην admin page. :rant:

network and sharing center->change adapter settings->right click on active ethernet->status->details->ipv4 default getaway->voila

Δυστυχώς τίποτα. Μου εμφανίζει την IP, αλλά όταν την πληκτρολογώ για να μπω δεν ανοίγει η σελίδα (είτε με DHCP είτε αλλάζοντας την IP του μηχανήματος ώστε να ταιριάζει με την IP που μου εμφανίζει). :x

Ίσως απλά μπρίκαρε...

Κατεβασε το Putty μπες με telnet να δεις αν σου βγαζει κατι
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=738894
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#247849 Δε λέει.Αν έχεις χαμηλό budget ο μόνος από αυτούς τους AMD που ψιλοαξίζει είναι ο α8-7410.Στα 3-4 κατοστάρικα όμως ανάλογα και το συνολικό πακέτο.
Άμα κοιτάξεις σε Intel είναι όλοι 2πύρινοι και τελειώνουν σε U οπότε γνώμη μου από αυτούς τουλάχιστον i3-6100u ή i5 6200u που είναι τελευταίας γενιάς.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#247863 Το γράφω εδώ μιας και είχα ζητήσει γνώμες σε αυτό το θέμα. Έψαχνα είτε αποσπώμενο 2 σε 1 φορητό είτε κάποιο ταμπλετ είτε μηλοpad να αντικαταστήσει το nexus 7. Αφού είδα τα Asus t100 απογοητεύτικα και από την γενική ταχύτητα των atom και από τα windows 10 και ξενέρωσα και με την χαμηλή ανάλυση της οθόνης. :thumbsdown: Δεν λέω και από τιμή χώμα αλλά ισχύει το ότι δίνεις παίρνεις. Στην τελική εκτός από το μέγεθος της οθόνης δεν θα έκανα και καμία φοβερή αναβάθμιση. To nexus είναι τώρα 2.5 χρονών και ακόμη παίρνει αναβαθμίσεις απλά το βλέπεις πάει αργαααα αλλά να δώσω λεφτά για να πάρω κάτι το οποίο δεν το λες και γρήγορο δεν λέει. Την λύση android σε 10αρι δεν βρήκα καμιά αξιόλογη επιλογή άσε που όλες οι εφαρμογές είναι φουλ στην διαφήμιση και σχεδιασμένες για τηλέφωνα οπότε πήγα σε ipad air 2 16GB και μπορώ να πω είναι σούπερ από όλες τις απόψεις. Γρήγορο και πραγματικα τέλεια οθόνη. Υπάρχει αυτή την στιγμή και ένα Galaxy Tab A 10αρι και μπορώ να συγκρίνω δίπλα δίπλα. Ιδίως από θέμα μπαταρίας δεν υπάρχει σύγκριση το ένα την ρουφάει με το καλαμάκι το άλλο ξεχνάς να το φορτίσεις. Δεν είχα ξανά προσωπικά μηλοσυσκευή αλλά μέχρι στιγμής για την απλή χρήση που κάνω είναι σουπερ και αν την βγάλει και 4 χρόνια για την απλή χρήση που το θέλω δεν το λες και ακριβό μάλλον από θέμα τιμής
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#247978 H καλή μου στη δουλειά της θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει προγράμματα ειδικά που τρέχουν σε linux για να επεξεργαστεί μεγάλο όγκο δεδομένων, 67GB αριθμούς (ναι, 67 γίγαμπάιτς).
Της έχουν πάρει έναν Η/Υ με i7 και 8GB και SSD 256GBμε Win7-64bit και οθονάρα που συνδέεται στο δίκτυο και έχει πρόσβαση της είπαν και σε super-computer (χώρος ερευνητικός/πανεπιστημιακός, εκτός Ελλάδας). Πώς πρέπει να το χειριστεί το θέμα; Άκουσα ότι μπορείς να έχεις ένα virtual box κι εκεί να τρέχεις ατόφιο ολόκληρο λειτουργικό και ό,τι άλλο θέλεις. Μάλλον όμως πιο σωστό θα είναι να τρέχει το πρόγραμμά της στον κεντρικό υπολογιστή και να έχει κάποιο πρόγραμμα (νομίζω το Putty είναι το σύνηθες) για να τα χειρίζεται. Υποθέτω έτσι θα έχει και στήριξη από τους πληροφορικάριους.
Ερ 1: Είναι σωστό αυτό που λέω; Και αν ναι τι πρέπει να ζητήσει από τους κομπιουτεράδες;

Όλα τα ειδικά αυτά προγράμματα τρέχουν σε command line.
Ερ 2:Υπάρχουν τίποτα εύκολες οδηγίες για εντολές σε unix/linux; Τις βασικές πως να μπαίνεις, να αλλάζεις directory και τίποτα τέτοια γιατί κάποτε τα είχα σημειώσει αλλά βαριέμαι να ψάχνω να τα βρω.
Ερ 3: Κάποια προγράμματα εκτός από το βασικό (Putty ή ό,τι άλλο) που μπορεί να βοηθάνε στο χειρισμό;

Επίσης σκέφτεται επειδή θα χρειαστεί να δουλέψει και στο σπίτι ότι θα βόλευε να πάρει μια μεγάλη οθόνη για να συνδέει στο 11,6 ιντσών λαπτοπάκι της. Παίζει αυτό το σενάριο; Σϋνδεση με HDMI μόνο, δεν έχει άλλη έξοδο. Μήπως να την συνδέσω με την 37άρα HD τηλεόραση;
Ερ 4: Θα το δοκιμάσουμε αύριο αλλά νομίζετε ότι θα λειτουργήσει επιτυχώς; Θα έχει επαρκή ανάλυση, θα μπορεί να τη σηκώσει κλπ...
Ερ 5: Ή να πάρει μια οθόνη περί τις 23-27 ίντσες.
Ερ 6: Αλλά πώς θα συνδέεται, δέχονται αυτές HDMI;
Ερ 7: και αν είναι να πάρει ποια προτείνετε;
Για κάθε βοήθεια, ιδέα, πρόταση, σας ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#247993 4-5, αφου την εχετε προχειρη την 37αρα δοκιμαστε και βλεπετε...ό,τι και να πουμε εμεις θα ειναι με βαση προσωπικη εμπειρια. Απλά είναι προφανές ότι για να δουλευεις σε 37αρα θες αντιστοιχη αποσταση, δεν νομιζω οτι θα ήταν άνετη π.χ. σε ενα γραφειο.
Στην ερ. 6 η απαντηση ειναι σαφεστατα καταφατικη.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
sknipper έγραψε:H καλή μου στη δουλειά της θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει προγράμματα ειδικά που τρέχουν σε linux για να επεξεργαστεί μεγάλο όγκο δεδομένων, 67GB αριθμούς (ναι, 67 γίγαμπάιτς).
Της έχουν πάρει έναν Η/Υ με i7 και 8GB και SSD 256GBμε Win7-64bit και οθονάρα που συνδέεται στο δίκτυο και έχει πρόσβαση της είπαν και σε super-computer (χώρος ερευνητικός/πανεπιστημιακός, εκτός Ελλάδας). Πώς πρέπει να το χειριστεί το θέμα; Άκουσα ότι μπορείς να έχεις ένα virtual box κι εκεί να τρέχεις ατόφιο ολόκληρο λειτουργικό και ό,τι άλλο θέλεις. Μάλλον όμως πιο σωστό θα είναι να τρέχει το πρόγραμμά της στον κεντρικό υπολογιστή και να έχει κάποιο πρόγραμμα (νομίζω το Putty είναι το σύνηθες) για να τα χειρίζεται. Υποθέτω έτσι θα έχει και στήριξη από τους πληροφορικάριους.
Ερ 1: Είναι σωστό αυτό που λέω; Και αν ναι τι πρέπει να ζητήσει από τους κομπιουτεράδες;

Όλα τα ειδικά αυτά προγράμματα τρέχουν σε command line.

Το λογικό είναι ότι της έδωσαν αυτό για να "μπαίνει" στο super computer του ερευνητικού κέντρου, και δεν θα χρειαστεί να τρέξει πρόγραμμα τοπικά.
Οπότε ζητά οδηγίες πρόσβασης για εκεί.

Αν θέλει να τρέξει κάποια χ δοκιμαστικά runs με μικρό όγκο δεδομένων τοπικά για να μην χαλάσει το όριο χρήσης που έχει στον μεγάλο μπορεί με τον virtualbox αλλά καλό είναι να ρωτήσει τους πληροφορικάριους της μήπως έχουν κάποια έτοιμη τυποποιημένη λύση και γιαυτό για να μη μπλέκεται με εγκαταστάσεις κλπ.
Ερ 2:Υπάρχουν τίποτα εύκολες οδηγίες για εντολές σε unix/linux; Τις βασικές πως να μπαίνεις, να αλλάζεις directory και τίποτα τέτοια γιατί κάποτε τα είχα σημειώσει αλλά βαριέμαι να ψάχνω να τα βρω.

http://cli.learncodethehardway.org/bash_cheat_sheet.pdf
Ερ 3: Κάποια προγράμματα εκτός από το βασικό (Putty ή ό,τι άλλο) που μπορεί να βοηθάνε στο χειρισμό;

Δεν σκέφτομαι κάτι... Άντε να βάλει το SuperPuTTY αν θέλει να έχει πολλά τερματικά ανοιχτά και δεν θέλει να χάνεται στα ανοιχτά παράθυρα - αυτό τα μαζεύει όλα σε καρτέλες.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Cosmonaut21 έγραψε:Δε λέει.Αν έχεις χαμηλό budget ο μόνος από αυτούς τους AMD που ψιλοαξίζει είναι ο α8-7410.Στα 3-4 κατοστάρικα όμως ανάλογα και το συνολικό πακέτο.
Άμα κοιτάξεις σε Intel είναι όλοι 2πύρινοι και τελειώνουν σε U οπότε γνώμη μου από αυτούς τουλάχιστον i3-6100u ή i5 6200u που είναι τελευταίας γενιάς.

Δε ξέρω μπερδευομαι με τους επεξεργαστές....Σε κατι συγκρίσεις που έκανα στο net μου τον βγάζει ισαξιο με i3..... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#248045 Καλημέρα,

σε ένα desktop 10ετιας φίλης με αυτήν την M/B

http://www.biostar.com.tw/app/es/mb/int ... _ID=246#dl

θέλω να βάλω αυτή την κάρτα:
http://www.plaisio.gr/anavathmisi-dikti ... 3L7-V2.htm

για μια τυπική αναβάθμιση. Να μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος
καμιά ταινία HD χωρίς προβλήματα.

Το θέμα είναι η οθόνη 3ετίας περίπου LG lcd δεν έχει HDMI εισοδο. Θα υποστηρίξει με VGA την μέγιστη ανάλυση;
Άβαταρ μέλους
By kostis20
kostis20 έγραψε:
Cosmonaut21 έγραψε:Δε λέει.Αν έχεις χαμηλό budget ο μόνος από αυτούς τους AMD που ψιλοαξίζει είναι ο α8-7410.Στα 3-4 κατοστάρικα όμως ανάλογα και το συνολικό πακέτο.

Δε ξέρω μπερδευομαι με τους επεξεργαστές....Σε κατι συγκρίσεις που έκανα στο net μου τον βγάζει ισαξιο με i3..... :hmmm:

πχ: http://cpuboss.com/cpu/AMD-A4-6210
Άβαταρ μέλους
By g8777
RXristos έγραψε:Καλημέρα,

σε ένα desktop 10ετιας φίλης με αυτήν την M/B

http://www.biostar.com.tw/app/es/mb/int ... _ID=246#dl

θέλω να βάλω αυτή την κάρτα:
http://www.plaisio.gr/anavathmisi-dikti ... 3L7-V2.htm

για μια τυπική αναβάθμιση. Να μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος
καμιά ταινία HD χωρίς προβλήματα.

Το θέμα είναι η οθόνη 3ετίας περίπου LG lcd δεν έχει HDMI εισοδο. Θα υποστηρίξει με VGA την μέγιστη ανάλυση;

Ακομα και να ηταν δυνατον να περασει hd σημα μεσω vga (που δεν ειναι) το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι δεν μπορει ο επεξεργαστης να τα βγαλει περα. Ασε που μαλλον για κανα 2 γιγα μνημη το κοβω το συστημα.

Κραταει μονο ποντικι και πληκτρολογιο, τα αλλα για ανακυκλωση.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#248063 Όπως είπες, με 2gb μνήμη είναι αλλά την παλεύει σχεδόν με όλες τις εργασίες που θέλει internet, και vlc.
To HD δεν την ενδιαφέρει τόσο όσο στο να μην σπάει η εικόνα όταν βλέπει μια σειρά και να έχει ομαλή ροή.
Win 7 έχει πάνω.
Το θέμα είναι η κάρτα που είναι PCI express 2.0 X16 μπαίνει σε αυτήν την M/B και αν ναι θα βελτιώσει την απόδοση στις ταινίες;
Στις ρυθμίσεις οθόνη παίζει σε ανάλυση 1280Χ800 τώρα...