Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#849546 Μιας και πλησιάζουμε σε περίοδο περισυλλογής ,
ανασκόπησης και κατάστρωσης μελλοντικών σχεδίων, θέλω each and everyone από τους φορουμίτες να αναρωτηθούν αν σε περίπτωση πυρηνικού ολοκαυτώματος και αφανισμού της ανθρωπότητας τα ποστ σκνιπερ να αποτελούν το μοναδικο σωζόμενο τεκμήριο ύπαρξης νοήμονος ζωής στην τρίτη πέτρα από τον ήλιο.

Οτσο, θέλουμε;
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
g8777 έγραψε:Μιας και πλησιάζουμε σε περίοδο περισυλλογής ,
ανασκόπησης και κατάστρωσης μελλοντικών σχεδίων, θέλω each and everyone από τους φορουμίτες να αναρωτηθούν αν σε περίπτωση πυρηνικού ολοκαυτώματος και αφανισμού της ανθρωπότητας τα ποστ σκνιπερ να αποτελούν το μοναδικο σωζόμενο τεκμήριο ύπαρξης νοήμονος ζωής στην τρίτη πέτρα από τον ήλιο.

Οτσο, θέλουμε;

Έπος :metalo:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
sknipper έγραψε: contre le moutre.... :lol:

:s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άμα έχεις μεγαλώσει με Γαλλικά και πιανο :lol:
Άβαταρ μέλους
By fokion
#850430 Λογω επερχόμενης οικογενειακής συγκεντρωσης ( 1,χρονων εγγονος μολις αρχισε να περπαταει ) κρίθηκε σκοπημο απο την Ανωτατη Αρχη (a.k.a. συζηγος και γιαγιά :) ) να μπει πορτάκι στη σκαλα. Επισεις η ανωτατη αρχη θεωρουσε τα προκατ ως μη στερεα. Οκ ναι ανωτατης αρχης παρουσης πασα αρχη παυσατω :) :)
Οποτε περνουμε παλετα ( απο τις καλές - γερες ) κοπηκε στις αναλλογες διαστασεις - τοποθετηθηκε μια εξτρα σανιδα ωστε να μη μπορει να πατησει στο κατω ανοιγμα να ανεβει ( οκ δε χωραει κανει το παπουτσι αλλα ειπαμε... Ανωτατη αρχή ειναι αυτη..
Λογω οτι η σκαλα ειναι προς τα κατω, κριθηκε σκοπιμο να ειναι "overlaping" στους τοιχους για εξτρα ασφαλεια.
Κι επειδη θα ανοιγε προς το χωρο το πρακτικερ εχει κατι ωραιους βαρβατους μεντεσεδες οπου εχουν αφαιρουμενους πειρους ωστε μπορείς να τη βγαλεις αν δεν χρειαζεται...

το γενικό κονσεπτ. Η καρεκλα την κραταει στη θεση της :lol: :lol: :lol: :lol:
Εικόνα

ενα πιο κοντινό ( φαινεται το εξτρα σανιδι που λεγαμε ) και για να ειναι στο υψος που θελω παταει πανω σε τακους ( της παλετας που αφαιρεθηκαν)
Εικόνα

το βαμενο με βερνικι ξυλου του πρακτικερ ( πολύ καλο ) κι απο την μια και απο την αλλη
Εικόνα
Εικόνα

αρεσει και στην Ανωτατη Αρχή - η οποια και επιμελήθηκε του βαψιματος που γενικά το βαριεμαι - αρα ειμαστε εξτρα πριμα γκουντ!!!!

ΥΓ. Ναι μπηκε συρτης με πολύ παιδεμα στο πως θα λειτουργήσει ο "μηχανισμός" γατζος θα ηταν πιο βολικός... τεσπα
ΥΓ 2 Ναι τα παπουτσια ειναι ασφαλειας!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Τελευταία επεξεργασία από fokion και 27 Δεκ 2023, 20:39, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Chris
#850432 Πολυ ωραιο οταν βαφτηκε. Μαλλον αντι για εξτρα σανιδι θα την γυριζα 90 μοιρες + ενα διαγωνιο ξυλο απο πισω αν μου φαινοταν απαραιτητο
Άβαταρ μέλους
By fokion
#850434 εχεις δικιο.
απλά λογω διαστασεων της παλετας ( και του ανοιγματος ) δεν εβγαινε το overlap που ηθελε η συζηξ αλλα και εγω γιατι ο εγγονος ειναι και λιγο ταλιμπαν οποτε χρειαζοταν.
Η αρχική σκεψη ηταν οντως να μπει στριμενη κατα 90 μοιρες
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
fokion έγραψε:εχεις δικιο.
απλά λογω διαστασεων της παλετας ( και του ανοιγματος ) δεν εβγαινε το overlap που ηθελε η συζηξ αλλα και εγω γιατι ο εγγονος ειναι και λιγο ταλιμπαν οποτε χρειαζοταν.
Η αρχική σκεψη ηταν οντως να μπει στριμενη κατα 90 μοιρες
Ωραία δουλειά αλλά καλύτερα να γεμίσεις τα κενά με σανίδες ή έστω συμμετρικά με το κάτω μέρος.
Αρμονία φίλε Φωκίων.

.
Άβαταρ μέλους
By glf
#850450 Βασικά είναι μια σκάλα που μπορεί να την ανέβει ένα... ατίθασο μωρό.
Γι αυτό οι μπάρες είναι πάντα κάθετες.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#850452 Ορθόν προφανως...
Απλά δεν ειναι "καθε μερα" εδω, αντιλαμβανεσαι τι εννοω, οποτε δε μενει χωρίς επιτηρηση...
απλά ειναι αυτα τα μαμαμημενα μιλισεκοντ μη σου ξεφυγει και βουρ τη σκαλα...
Προφανως αν δειξει "η ζωη τραβαει την ανηφόρα" λογική θα ληφθεί η.......... δεουσα επιμελεια :) :)
Ασε δε που ηδη το παπουτσι του δε χωραει στο κενο ( το δοκιμασα :) :) :) )
Άβαταρ μέλους
By skous
#850511 Χρόνια πολλά σε όλους.

Θέλω σε ένα σημείο στο εξοχικό όπου τώρα ο εξωτερικός τοίχος κατεβαίνει και στο τέλος υπάρχει δάπεδο με μπετό προς τον κήπο (κήπο), να βάλω πλακάκια για "ομορφιά" και για να φεύγουν πιο εύκολα τα νερά της βροχής.
Μιλάω για εξωτερικό χώρο, που βλέπει δυτικά (και έχει ήλιο από το μεσημέρι και μετά) και που ΔΕΝ πατάμε (ίσως μπεί εκεί καμια γλάστα ή θα κάτσουν πάνω 1-2 μονάδες air condition).
Είναι στον Μαραθώνα, οπότε καιρικές συνθήκες ίδιες με Αθήνα.

Η ερώτηση είναι, αν είναι ΟΚ να μπούν πλακάκια εσωτερικού χώρου (που έχουν όμως το σήμα με τον πάγο), μιας και το πάτωμα δεν θα πατιέται απο άνθρωπο κλπ, ή αν πρέπει οπωσδήποτε να μπούν εξωτερικού, αν μου πείτε οτι τα εσωτερικού θα διαλυθούν λόγω εξωτερικών συνθηκών.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#850523 Θελω να φτιαξω ενα στουντιο στο σπιτι για να κανει ηχογραφησεις ο υιος και πρεπει να ντυσω τους τοιχους με ηχομονωτικα πανελ πολυουρεθανης τα οποια θα πρεπει να κολησω στους τοιχους

Επειδη χαθηκα στα προιοντα της 3Μ, ξερει κανεις αν ειναι καλυτερη η 9832+ ή η 469 ή η F9473PC; Προσωπικα κλεινω στην 469

Αλλη προταση;
Άβαταρ μέλους
By glf
#850529 Skous σου έχουν μείνει δηλαδή πλακάκια εσωτερικού χώρου και λες να τα βάλεις εκεί;
Εγώ λέω Βάλτα αλλά βάλε και καλή κόλλα ε. Ινοπλισμενη για εξωτερική τοποθέτηση.
Όπως είπες αν δεν βλέπει παγετούς και φορτία, τι να πάθει το πλακάκι.
Άβαταρ μέλους
By skous
glf έγραψε:Skous σου έχουν μείνει δηλαδή πλακάκια εσωτερικού χώρου και λες να τα βάλεις εκεί;
Εγώ λέω Βάλτα αλλά βάλε και καλή κόλλα ε. Ινοπλισμενη για εξωτερική τοποθέτηση.
Όπως είπες αν δεν βλέπει παγετούς και φορτία, τι να πάθει το πλακάκι.

Όχι δεν μου έχουν μείνει, καινούργια θα πάρω, αλλά κάποια που έβλεπα που μου άρεσαν αρκετά (και έμοιαζαν με τα μάρμαρα που έχει τριγύρο) ήταν εσωτερικού χώρου (είχε βέβαια και σήμανση για παγετό).