Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Dodger έγραψε:Όποιος γνωρίζει, θέλω να φτιάξω τραπέζι για τη βεράντα του εξοχικού. Το χειμώνα θα είναι σκεπασμένο με νάυλον/μουσαμά, το καλοκαίρι εκτεθειμένο μερικές ώρες στον ήλιο και θα καθόμαστε πρωί και απογευματάκι.Τι ξύλο να χρησιμοποιήσω; Δε θέλω MDF με τίποτα...Η βάση του τραπεζιού θα γίνει μεταλλική.

Εφόσον βάλεις μεταλλική βάση, πολύ ωραίο είναι να βάλεις ξύλινη τάβλα από πάνω (αν δεν κάνω λάθος κόντρα πλακέ θαλάσσης για να μη φουσκώσει) και να κολλήσεις από πάνω ένα τεράστιο πλακάκι, είτε σε παραλληλόγραμμο σχήμα, είτε σε στρογγυλό ή οβάλ. Έχω δει τέτοια πολλά και είναι πολύ όμορφα και ανθεκτικά. Έχουν από όψεις μαρμάρου έως ό,τι θέλεις. Θα είναι σίγουρα πιο ανθεκτικό και μάλλον πιο όμορφο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#849098 Υπάρχουν κάτι εμποτισμένα που τα πάνε πολύ καλά σε εξωτερικές συνθήκες. Επίσης το τικ το οποίο θα θέλει ένα πέρασμα με λάδι κάθε χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#849100 Πόσο κάνει κάποιο teak, έστω με κόντρα πλακέ θαλάσσης στο εσωτερικό του;
Μιλώ γι'αυτό που χρησιμοποιούν στα σκάφη.
Ίσως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καλύτερο; Ίσα να μην σου πιάνει και μόνιμα χώρο;
https://www.skroutz.gr/s/23520112/Xylin ... 49000.html
Άβαταρ μέλους
By fokion
#849111 Πηρα ενα καρουλι καλωδίων μεγαλο.
Στην αρχη τους εβαλα απο πανω ενα 16αρι θαλασσης.
Επειδή ηταν μικρό εβαλα απο πανω OSB 16ari
Ολα βερνικωθηκαν "παχια παχια" με glossy βερνικι.

Αντεξε 8-9 χρονια πριν σαπισει βρεχόμενο χειμωνα καλοκαιρι στο καμπινγκ. Απλά καθε 2 χρονια περναγα ενα χερι βερνικι. ( απο κατω βαριομουν :) :) :) :) )

Κοστος μαλλον λιγότερο απο οτι αναφερθηκε πιο πανω....
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#849113 https://www.google.com/search?client=fi ... ource=lnms

Αν έχεις όρεξη για ετήσιες συντηρήσεις, χέρι στην τσέπη κλπ οκ πάσο. Αλλά δεν βλέπω να υστερούν κάπου, εκτός από το design.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Dimitris_P έγραψε:Με το κλασσικό σετ του praktiker δεν έχω κανένα παράπονο πάντως τόσα χρόνια

Ποιό είναι το κλασσικό σετ του Πράκτικερ;

Anonymous Founder έγραψε:Ίσως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καλύτερο; Ίσα να μην σου πιάνει και μόνιμα χώρο;
https://www.skroutz.gr/s/23520112/Xylin ... 49000.html

Αυτό είναι ΧΑΛΙΑ :lol: έχω δει κάποια μοναστηριακά, τούμπανο, αλλά επειδή θα είναι πολύ βαριά, έλεγα για μεταλλικά πόδια και καπάκι ξύλινο.

PeterPan έγραψε:Εφόσον βάλεις μεταλλική βάση, πολύ ωραίο είναι να βάλεις ξύλινη τάβλα από πάνω (αν δεν κάνω λάθος κόντρα πλακέ θαλάσσης για να μη φουσκώσει) και να κολλήσεις από πάνω ένα τεράστιο πλακάκι, είτε σε παραλληλόγραμμο σχήμα, είτε σε στρογγυλό ή οβάλ. Έχω δει τέτοια πολλά και είναι πολύ όμορφα και ανθεκτικά. Έχουν από όψεις μαρμάρου έως ό,τι θέλεις. Θα είναι σίγουρα πιο ανθεκτικό και μάλλον πιο όμορφο.

Έχω ένα τραπέζι με μάρμαρο και θα πάρει πόδι, είναι αταίριαστο πολύ. Θέλω ξύλο, κι ας το περιποιούμαι μια φορά το χρόνο. Πως θα περνάει η ώρα στο εξοχικό; :lol:

Chris έγραψε:Κατι τυποι που παρακολουθω που αγορασαν μια πλαγια και πηγαν να ζησουν εκει περα εκαναν δοκιμες και κατεληξαν αν θυμαμαι καλα πως την καλυτερη αντοχη σε εξωτερικο χωρο εχει το red cedar.

Κέδρος ε; Θα κοιτάξω να ρωτήσω σε εμπόριο ξυλείας, ευχαριστώ πολύ.

saxon_747 έγραψε:HPL?

:hmmm: :s_no :s_no :s_no

pro έγραψε:Tικ, ακακια, κοντρα πλακε θαλασσης, μαρμαρο.

Τικ και ακακία ε; Το 1ο δε το γνώριζα καν, ευχαριστώ πολύ πολύ.

Dimitris_P έγραψε:https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=590812421&sxsrf=&q=%CF%83%CE%B5%CF%84+%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9+%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CF%82+%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82&tbm=shop&source=lnms

Αν έχεις όρεξη για ετήσιες συντηρήσεις, χέρι στην τσέπη κλπ οκ πάσο. Αλλά δεν βλέπω να υστερούν κάπου, εκτός από το design.

Μόνο ξύλινα, το εξοχικό θα γίνει σε λίγα χρόνια μόνιμη κατοικία, θέλω να απολαμβάνω το κάθε σημείο. Thanks anyway!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#849122 Εικόνα

Ψαξε για συνθετη συγκολλητη ξυλεια

Δεν υπαρχει αλλο ξυλο που να αντεχει εξω , εκτος αν βρεις ιροκο
Άβαταρ μέλους
By pro
#849124 Το τικ το βαζουν σε πατωματα πλοιων πάντως, άρα κάτι λίγα θα αντέχει.

Βασικά όλα τα ξύλα με το κατάλληλο βερνίκι αντέχουν (πχ ξυλεια πέργκολας). Απλά το πόσο συχνά περνας βερνίκι αλλάζει ανάλογα με τον τύπο του ξύλου. Και ειδικά αν το χειμώνα σκεπάζεται, ένα τραπέζι θα σου κρατήσει πολλά πολλά χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
PeterPan έγραψε:
Εφόσον βάλεις μεταλλική βάση, πολύ ωραίο είναι να βάλεις ξύλινη τάβλα από πάνω (αν δεν κάνω λάθος κόντρα πλακέ θαλάσσης για να μη φουσκώσει) και να κολλήσεις από πάνω ένα τεράστιο πλακάκι, είτε σε παραλληλόγραμμο σχήμα, είτε σε στρογγυλό ή οβάλ. Έχω δει τέτοια πολλά και είναι πολύ όμορφα και ανθεκτικά. Έχουν από όψεις μαρμάρου έως ό,τι θέλεις. Θα είναι σίγουρα πιο ανθεκτικό και μάλλον πιο όμορφο.

Το να ακουμπάς ποτήρια, κούπες, πιάτα κλπ πάνω σε πλακακι είναι ενοχλητικό πάντως, ιδίως αν μιλάμε για κάτι τραχύ. Και επίσης καταστροφικό για οτιδήποτε μπορεί να πέσει πάνω του πχ ποτήρια, κάτι σύνηθες σε έναν εξωτερικό χώρο.

Η αντοχή είναι κάτι σχετικό. Κάποια υλικά είναι self healing (μάρμαρο ξέρω γω) ή έστω τα χτυπήματα εντάσσονται στο ύφος της επιφανείας τους (πέτρα ξύλο), το πλακακι συνήθως όχι.
Άβαταρ μέλους
By otso
#849137 Αφου πας που πας καθε χρονο επανω ρε Γιαννη . Παρε τηλ και δωστους τα μετρα να σου κοψουν μια ευλογημενη μοναστηριακη ταβλα . 2,5 εκκατοστα παχος ειναι αρκετα μην ειναι ασηκωτη . Αμα στο τσακιρ κεφι την περασης και με υγρο γυαλι να φαινονται τα νερα απο κατω θα ειναι τελεια .
Διαφορετικα πας εδω https://www.electra.com.gr/epaggelmatik ... hrEALw_wcB
Μαρμαρα πλακακια δεν του κανουν γιατι χρησιμοποιει λεμονια ξυδια λαδια , μαζευει αγρια σπαραγγια και χορτα αυτος , αφηνει σφυρια , εργαλεια στα τραπεζια και στο κατω κατω το εξοχικο του ειναι ρουστικ.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#849235 @ PaNick67 , @ pro ευχαριστώ πολύ για τα tips.

@ otso φίλε, είσαι πάντα to the point. Από το Όρος δύκολο να το κουβαλήσω, οπότε θα πάω σε πιο κοντινές λύσεις :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#849498 Τα παλιά χρόνια υπήρχε ο μπιντές. Αυτός ψιλοκαταργήθηκε αλλά πολλοί βάζουν ντουσάκι δίπλα στη λεκάνη με την βρυσούλα του. Αλλά συνήθως είναι μόνο κρύο. Μόλις συνάντησα εναλλακτική πολύ πιο απλή στη χρήση αλλά δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί και ζητάω τις γνώσεις σας.
Στην καμπίνα που μένω (τουρίστας στην Λαπωνία) βλέπω ότι έχουν το παρακάτω σύστημα. Ανοίγεις την μπαταρία στο νιπτήρα, ρυθμίζεις κρύο-ζεστό και στο ντουσάκι όταν πατήσεις το λεβιέ του, σταματάει να τρέχει στο νιπτήρα τελείως και έρχεται όλο στο ντουσάκι. Πώς γίνεται αυτό; Υπάρχει περίπτωση μέσα στο σωλήνα του ντους να περνάει ντίζα που συνδέεται κάπου (απίθανο το βλέπω), να έχει να κάνει με κάποιο αισθητήρα πίεσης με βάνα;
Δυστυχώς δεν υπάρχει ορατή η μάρκα ούτε στην μπαταρία ούτε στο ντουσάκι και οι συνδέσεις τους δεν είναι προσβάσιμες.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#849542 Αυτό είναι το απλό ανεξάρτητο, το βάζεις όπου έχεις παροχή και έχει το δικό του διακόπτη/βάνα. Αυτό που λέω δεν έχει δική του παροχή και δεν έχει ρομπινέ ούτε βάνα. Για αυτό και ρώτησα. Έπεσα από κάτω από το έπιπλο και κατάφερα να δω συνδεσμολογία, απλά συνδέεται στη βρύση στην οποία συνδέεεται αυτό, το κρύο και το ζεστό. Δηλαδή είναι πακέτο με τη βρύση. Οπότε αν είναι κάποια βαλβίδα είναι ενσωματωμένη που εξηγεί και το ότι έρχεται το νερό στη θεμροκρασία της βρύσης, αν ήταν εξωτερική δεν θα γινόταν αυτό. Υπάρχουν τέτοιες βρύσες/μπιντεδοντουσιεράκι και πως τις ζητάμε;