Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By travelman
#386315 Το τρέκκινγκ είναι με ανάρτηση και σχεδιασμένο να πηγαίνει συχνά σε ελαφρύ χώμα, αυτό που σου προτείνω είναι υβρίδιο/ούρμπαν χωρίς ανάρτηση και σχεδιασμένο για πόλη (φυσικά πάει και ελαφρύ χώμα) ή τουλάχιστον έτσι τα λέμε εδώ.

Στην Γερμανία έχουν τον πιο γενικό όρο τρέκκινγκ για ότιδήποτε έχει ίσιο τιμόνι και κάτω από 5 πόντους πλάτος ελαστικού και δεν είναι καθαρόαιμο φίτνεςς (=κούρσα με ίσιο τιμόνι)

Θα σου έλεγα να δείς και μοντέλα χωρίς δισκόφρενα εάν ήθελες να ρίξεις και άλλο το κόστος ή ακόμη και μεταχειρισμένα, αλλά μάλλον σε βλέπω ψημένο ήδη...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#386318 Επειδή τα ποδήλατα μου τα κρατάω Γενικά πάνω από 10 χρόνια ...το να.γλυτώσω 150 ευρώ δεν μου λέει κάτι ...καλύτερα ένα καλό με καλά περιφερειακά παρα κατι μέτριο που στο μέλλον θα μου τη σπάει κατι ...

< >
Άβαταρ μέλους
By dstou
#386350 Το βασικότερο δεν ξέρουμε, ποιό θα είναι το προφίλ χρήσης του ποδηλάτου? Αν μιλάμε για χαλαρή βόλτα μιας στις τόσες, και καθημερινή αγορά εφημερίδας και τσιγάρων από το ψιλικατζίδικο για να μην βγάλουμε από το πάρκινγκ το αμάξι, τότε το αμορτισεράτο τρέκκινγκ είναι μια χαρά πάρτο κατευθείαν.
Αν μιλάμε για μεγαλύτερες αποστάσεις και υψηλότερα τέμπο, τότε ξέχνα ανάρτηση και χοντρό λάστιχο.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
dstou έγραψε:Το βασικότερο δεν ξέρουμε, ποιό θα είναι το προφίλ χρήσης του ποδηλάτου? Αν μιλάμε για χαλαρή βόλτα μιας στις τόσες, και καθημερινή αγορά εφημερίδας και τσιγάρων από το ψιλικατζίδικο για να μην βγάλουμε από το πάρκινγκ το αμάξι, τότε το αμορτισεράτο τρέκκινγκ είναι μια χαρά πάρτο κατευθείαν.
Αν μιλάμε για μεγαλύτερες αποστάσεις και υψηλότερα τέμπο, τότε ξέχνα ανάρτηση και χοντρό λάστιχο.

Μιλάμε για αποστάσεις της τάξεως των 15 20 χιλιομέτρων κάνα 2 3 φορές την εβδομάδα
Η αναρτηση θα είναι κλειδωμένη στο off
Χώμα λίγο έως ελάχιστο
Το λαστιχο είναι πιο λεπτό από το mountain που έχω τώρα και η ζάντα μεγαλύτερη

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bujinkan έγραψε:Μιλάμε για αποστάσεις της τάξεως των 15 20 χιλιομέτρων κάνα 2 3 φορές την εβδομάδα
Χώμα λίγο έως ελάχιστο
Για λίγο ως ελάχιστο χώμα δεν θέλεις ανάρτηση. Και αν είναι κλειδωμένη η ανάρτηση τότε γιατί να την πληρώνεις και κυρίως γιατί να την κουβαλάς (επιπλέον βάρος).
Υπάρχουν πολλά στάδια λεπτότερου ελαστικού και κάθε επιπλέον στάδιο σου δίνει ταχύτητα κι ευκολία (μέχρι να το παρακάνεις και χάσεις την άνεση).
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
sknipper έγραψε:
bujinkan έγραψε:Μιλάμε για αποστάσεις της τάξεως των 15 20 χιλιομέτρων κάνα 2 3 φορές την εβδομάδα
Χώμα λίγο έως ελάχιστο
Για λίγο ως ελάχιστο χώμα δεν θέλεις ανάρτηση. Και αν είναι κλειδωμένη η ανάρτηση τότε γιατί να την πληρώνεις και κυρίως γιατί να την κουβαλάς (επιπλέον βάρος).
Υπάρχουν πολλά στάδια λεπτότερου ελαστικού και κάθε επιπλέον στάδιο σου δίνει ταχύτητα κι ευκολία (μέχρι να το παρακάνεις και χάσεις την άνεση).

Μα δεν την θέλω ...απλά έχει όλα τα άλλα που θέλω οπότε εχει και κάτι που δεν χρειάζομαι η θα χρειαστώ σπάνια ...
Ολα τα αλλα σε αυτή την τιμή έχουν κατώτερες σειρές περιφερειακών.

< >
Άβαταρ μέλους
By JBT
#386400 Προτιμούμε ελληνικές μάρκες :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By citastak
JBT έγραψε:Προτιμούμε ελληνικές μάρκες :rtfm:

Και ποιές είναι αυτές; Αν εννοείς Ideal, ναι μεν κάνει την συναρμολόγηση στην Πάτρα και είναι value for money αλλά οι σκελετοί είναι φασόν από Ασία. Δεν το λες και πολύ ελληνικό...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#386424 Είδα και το τρεκ ds 8.2 σε τιμή 619 αλλά δεν με εξιτάρει το χρώμα....

< >
Άβαταρ μέλους
By dstou
#386427 Για τέτοια χρήση είναι ρεαλιστικό να μην έχει καθόλου ανάρτηση, και τα λάστιχα να μην είναι τρακτερωτά. Αν επιμένεις για το αναρτησάτο Κιουμπ, πάρτο τουλάχιστον χωρίς τρακτερωτά από την αρχή, τα χλμ. είναι πολλά.
Άβαταρ μέλους
By JBT
citastak έγραψε:

Και ποιές είναι αυτές; Αν εννοείς Ideal, ναι μεν κάνει την συναρμολόγηση στην Πάτρα και είναι value for money αλλά οι σκελετοί είναι φασόν από Ασία. Δεν το λες και πολύ ελληνικό...

υπάρχουν κι άλλες :rtfm:

έστω κι έτσι βέβαια καλύτερα είναι από το φασόν του φασόντος που πωλούν οι άλλοι :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By citastak
JBT έγραψε:
citastak έγραψε:

υπάρχουν κι άλλες :rtfm:

έστω κι έτσι βέβαια καλύτερα είναι από το φασόν του φασόντος που πωλούν οι άλλοι :s_crazy

Αναφέρεσαι στη Ρόδο; O fidusa κάνει custom στα μέτρα σου σκελετούς, αλλά νομίζω πολύ πιο ακριβούς από τα χρήματα που θέλει να διαθέσει ο συμφορουμίτης.
Αν όχι, ποιά άλλη μάρκα είναι ελληνική;;;;

Αυτό το εικονίδιο που έβαλες :rtfm: , τι σημαίνει;
Άβαταρ μέλους
By JBT
#386512 ότι πρέπει να το ψάξουμε :lol:

:rtfm: