Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By junior gt
g8777 έγραψε:
junior gt έγραψε:
dimviii έγραψε:
giannik1977 έγραψε:1 warn στον dim8 ..
φακές (να είναι λίγο πηχτές) , με χωριάτικο ξύδι και μισό καρβέλι ζυμωτό ψωμί... :inlove:

δεν ηταν πηχτες για αυτο δεν μου αρεσουν.Μολις δω μεσα το ζουμε να ειναι σαν νερο σαλταρω. :x
Αμα ειναι πηχτες οπως μου αρεσουν,με ψωμι μπουκιες που μπαινει στο πιατο πριν τις φακες,και φετα τριμμενη με το χερι(ακριβως ετσι τρωω και τη φασολαδα,αλλα να ειναι πηχτη :rtfm: )
Και βεβαια λιγο ξυδακι.

Όχι ρε. Ποτέ φακές με τυρί. Σίδηρος vs ασβέστιο δεν απορροφάται ο σίδηρος και είναι σα να μην τις έφαγες από άποψη σιδήρου :rtfm:
Για να απορροφηθεί ο σίδηρος καλά καλά θέλει μπόλικο λεμονάκι (βιταμίνη c).

Citation needed.

:dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#212033 Προς τι η ζαλη; Απλα πρωτη φορα το ακουω και μου φανηκε περιεργο.

Scotch ευχαριστω πολυ. :)
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#212116 Βέβαια το σημαντικό που φαίνεται και στο λινκ, ειναι πως μιλάμε για ισχνή απορρόφηση ούτως ή άλλως.

Δεν ειναι καλή πηγή σιδήρου τα φυτικά.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#212117 Ναι, απο τα λιγα που ειδα και γω καταλαβα αυτο που λες, και επιπλεον οτι αυτο αποτελει προβλημα σε περιπτωσεις αναιμιας. Ουτως ή αλλως βεβαια εκει δεν βασιζεσαι στη φακη για προσληψη σιδηρου.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
g8777 έγραψε:Προς τι η ζαλη; Απλα πρωτη φορα το ακουω και μου φανηκε περιεργο.

Scotch ευχαριστω πολυ. :)

Αν σου φάνηκε περίεργο επειδή δεν το ειχες ξανακούσει πολυ απλούστερο ήταν να έκανες αυτό ακριβώς που έκανε και ο scotch: να βάλεις στο google τις λεξεις 'φακές και τυρί' και να πατήσεις το πρώτο link....
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#216435 Α ειδες, εβαλες αυτο και μου θυμισες οτι ηθελα να ρωτησω και γω για ενα μπεργκεραδικο.

Ανοιξε τετοιο
http://www.burgerville.gr/
στη γειτονια μου.

Το ξερετε, εχετε δοκιμασει καποιος??
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#216445 Έχω πάει 3-4 φορές στην Αργυρούπολη. Το πλεονέκτημα τους είναι η τιμή τους.

.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#216456 Παλεύεται. Τρως καλύτερη ποιότητα από McDonald's σε τιμή McDonald's. Και φτηνότερα μη σου πω.

.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#216841 Κεμπαπτζίδικο στην πλατεία της Βούλας. Είχα ακούσει άπειρα καλά λόγια, είχα προσπαθήσει να κάτσω δύο τρεις φορές αλλά είχε τρελό κόσμο. Τελικά είχαν δίκιο.
Κι επίσης τελείως μηδενικό τσιγάρο μέσα. Που για μένα μετράει πολύ.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#219544 Χτες το βράδυ αποπειράθηκα και έφτιαξα με ΤΡΕΛΗ επιτυχία το no1 φαγητό της ντριφτεροοικογένειας:

Roast beef με χοντρό μακαρόνι

http://argiro.gr/Recipe/%CE%9A%CE%BB%CE ... E%BD%CE%B9

το βασικό θέμα είναι να βρεις κρέας της προκοπής, αλλά είχα πάρει ένα σωστό κομμάτι την τελευταία φορά που ήμουν Γαλλία :superman:
Στην οικογένεια, δεν βάζουμε καρότα, χτες δοκίμασα και με καρότο και το προτιμώ χωρίς, μιας και δε μου αρέσει να γλυκίζει η σάλτσα.